Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple prosadil zákaz prodeje Samsung Galaxy Tab v USA

Finančnú záruku by v prvom rade mala dať pani Koh, keďže rozhoduje o veci o ktorej zjavne nemá ani šajnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja sice ten zakaz prodeje neschvaluji, stejne jako neschvaluji cely ten humbuk kolem vzajemnych zalob, ale je fakt, ze Samsung naprosto otrocky okopiroval iPad 2 (vzhledove). Mel jsem oba vedle sebe a jediny rozdil byl v tom, ze napajeci konektor byl u Samsungu z boku a ne zespod. Dokonce i ten konektor byl okopirovany, pinove kompatibilni.

A nejde jen o pristroj, ale i o baleni produktu apod. Vsechno je strasne Apple-like. Problem potom je v tom, ze software a sluzby na tomto zarizeni uz tak Apple-like nejsou. Napriklad mam rok stary SGSII a neni mozne jej standardni cestou upgradovat na ICS, protoze pri pokusu o pripojeni k aktualizacnimu serveru proces selze a Kies mi tvrdi, ze toto zarizeni nelze upgradovat. Fu.k y.u Samsung. Takhle si smartphone za 15k nepredstavuju.

Zlaty Apple, tam aktualizace prisvisti tentyz den, kdy je Apple oznami a FUNGUJI. Ne jako ICS, ktery je pro SGSII dostupnu UZ po 3/4 roce od vydani Googlem.

Bottom line: Neschvaluju zakazy prodeju, ale jsem presvedceny, ze Samsung kopiruje Apple hardware a dalsi veci souvisejici s prodejem svych zarizeni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlajs - Samsung a Apple dock konektory nejsou stejné ani omylem. Kdokoliv, kdo tady ty bludy šíří je nikdy pořádně neviděl ... Ano - jsou podobné, zruba stejné velikosti, ale nejsou stejné ani mechanicky ani zapojením pinů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá, a jak to poškozuje jméno Applu? Máme předpokládat, že zákazník Applista si podle obrázku (nebo vzhledu - v kamenném obchodě) vybere tablet, o němž se domnívá, že je vyroben Applem - ačkoli jsou na něm, na balení, v návodu i popisu loga Samsung a název Galaxy Tab, poté je rozhořčený (opět na adresu Applu), když produkt nefungoval tak, jak očekával? To je přeci na hlavu postavené.

Jinak - čím to je, že když si vybíráš LCD panel, má většina z výrobců produkty s podobnými rozměry, obvykle stejný poměr stran, přibližně stejně široké plastové rámečky, dokonce i ve stejných barvách a navíc - hrůza největší - mají i stejně vypadající a fyzicky kompatibilní konektory! :o)

Pokud je design Galaxy Tabu přímou kopiií iPadu, proč Apple jejich obrázky, které předkládal soudu, editoval a mazal z nich designové rozdíly?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si koupis v Cine "iPhone", ktery vypada jako iPhone, jmenuje se iPhone, ma stejne ikony, ale ma SD Card slot, je pomaly jako blazen a kazda aplikace po par vterinach zhavaruje, myslis, ze to neposkodi dobre jmeno Apple? Zakaznik zije v domeni, ze si koupil iPhone i kdyz kazdemu rozumnemu musi byt jasne, ze to iPhone neni.

Jak jsem psal, mne se ty spory nelibi, ale je proste jasne, ze konkurence (Samsung) Apple kopiruje. Bez debat, proste to tak je. Stejne jako kopiruji (vyrobci PC) design MacBooku Air se svymi Ultrabooky. Proste to nemuzes poprit, kopiruji.

Nejde o to, ze vsechny monitory jsou +/- stejne rozmerove. Problem je v designu. Videl jsi iMac? Proste mi nerikej, ze by se firma Porsche nesoudila s jinym vyrobcem sportaku, pokud by zacali prodavat auto, ktere by vypadalo naprosto stejne jako Porsche 911 Carrera, melo by vsechno stejne, jen by melo vicko od nadrze na druhe strane. Soudili by se, a vyhrali by.

Design je velmi dulezity. Casto je jednou z konkurencnich vyhod, ktera rozhoduje o uspechu/neuspechu produktu. A jestli tvrdis, ze vsechny monitory/notebooky/tablety, vsechny maji vicemene stejne rozmery a design, tak to neni proste pravda. Design Apple zarizeni je proste vyjimecny. Vezmi si do ruky MacBook Air, to je designovy skvost, stejne tak iMac, iPhone, iPad. At si Samsung zkusi prijit s vlastnim designem, ktery bude funkcni a jeste stejne krasny jako u Apple. Pak je nikdo nebude zalovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Kdyz si koupis v Cine "iPhone", ktery vypada jako iPhone, jmenuje se iPhone, ma stejne ikony, ale >> ma SD Card slot, je pomaly jako blazen a kazda aplikace po par vterinach zhavaruje, myslis, ze to >> neposkodi dobre jmeno Apple?

Coz je ale naprosto zavadejici priklad, protoze v nem by doslo k jasnemu klamani zakaznika prodejem falzifikatu. S tabletem od Samsungu to ovsem nijak nesouvisi, ze? Nebo snad Samsung prodava tablety jmenem iPad s logem nakousnuteho jablka?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím zda jste placen za nějakou odbornou práci, nebo zda vás živí něco, co zvládne každý kolemjdoucí. Ale pokud to první, tak jsem zvědav zda by jste reagoval stejně, kdyby vás nahradil nějaký jouda, co si řekl o 20% nižší plat a jen to od vás okoukal. Ale pravda, jméno má jiné, tak proč se zlobit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prectete si, prosim, znovu, na co reagujete. Pokud by nekdo mym jmenem vydal neco, co "je pomaly jako blazen a kazda aplikace po par vterinach zhavaruje", jak argumentoval muj predrecnik, tak by mi to pochopitelne vadilo. Jenze o nic takoveho ve sporu Apple vs. Samsung nejde a nikdy neslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty soudní tahanice jsou nahouby, na druhou stranu vynechme IT oblast a zkusme se podívat, jak by zareagoval BMW, kdyby mu v Německu začala Kia nebo Hyundai prodávat auta, kde by karosérie byla naprosto totožná s jejich modely. Může farmaceutická firma vyrábět vizuálně schodné modré tablety jako konkurence, nebo může Nivea prodávat své výrobky ve stejném obalu jako její konkurence? Od toho se to jmenuje design a průmyslový vzor, proto nám grafikům platí sakra velké peníze a proto Apple a mnoho jiných firem investuje obrovské peníze do vývoje ergonomie a designu.

Možná tu dobu nepamatujete, ale to byl jeden z důvodů proč si hudebníci a jiní pořizovali výrobky Marshall, Onkayo, Boss nebo MARANTZ. Nebyla to jen užitná kvalita, byla to image, design a styl, to vše za za nijak nízkou cenu.

Jak by se například líbilo místní redakci, když by zaměstnanec jiného serveru převzal článek, s kterým někdo strávil spoustu času a námahy. On by za to dostal peníze a jen by vyměnil pořadí pár slůvek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jen tak pro srandu - číňani dělaj kopie aut jako na běžícím pásu. že by je někdo žaloval jsem si ještě nevšiml....

U tabletů je problém jeden, udělejte tablet tak aby vypadal dobře a zároveň byl zřetelně na první pohled rozpoznatelný od konkurence.... to je prostě poněkud problém u placky s velkým displejem a ničím jiným.......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano dokud je prodávají na svém území, tak se s nimi těžko jedná, ale i jim brzy sklapne, neboť po vzoru Japonska a Jižní Korei investují do výzkumu a nových technologií. Brzy to začne vadit i jim, jen co začnou kopírovat jejich produkty. Ty zákazy prodeje se týkali trhu kde má Apple zapalcen průmyslový vzor a kde jsou to vyspělé civilizace.

U tabletů to není problém, zažaloval Apple Amazon nebo HP? Prostě když to vypadá jako kachna, chodí to jako kachna, kejhá to jako kachna, tak to asi bude kachna. Stačí si nastudovat co je to průmyslový vzor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ak zmažem logá notebookoch taktiež bude problém rozpoznať výrobcu len podla vzhľadu lebo sa podobajú ako vajce vajcu a nikto nikoho nežaluje. Apple si chcel urobiť monopol na tablet ako taký a to sa nerobí. To by potom len jeden výrobca mohol robiť LCD televízory, ďalší zasa len plazmy a pod.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nutno dodat, že Apple se prostě bojí Samsungu, protože má lepší a levnější výrobky. Apple má jednoduše strach a tak si prosazuje jablíčko všude možně těmito nečistými praktikami. Není pouze Samsung, který kopíruje Apple, ale jablíčko se právě zaměřuje na Samsung, protože má v gatích.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten Samsung byl dvorní dodavatel, on měl první prototypy, měli od Apple výrobní postupy, měli na talíři všechny slepé cesty a výsledky ergonomických a designových studií. Prostě zákazník Apple, který se jen svezl na tom co vytvořil někdo jiný. Kindle Fire mělo větší úspěch než Samsung, přesto na něj Apple žalobu nepodal. Jinak když má Apple v gatích, tak proč má největší zisky v segmentu a současně drží největší podíl v prodeji?

Samsung je dobrá firma, sám je technologický gigant a má dobrou šanci na úspěch. Také se sám soudí s jinými firmami, když kradou jeho nápady nebo patenty. To není spor zlý Apple a chudák Samsung.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O největších ziscích a úspěšnosti je to něco jiného. Tohle celé už je na téma Apple ovečky aneb, jak zmanipulovat lidi reklamou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) Ano úsměvná teze o ovečkách a kouzelné reklamě. Jen se zapomíná že do toho strkají lidé své vlastní peníze, navíc musí mít Apple opravdu utajené čaroděje a výkonné mágy. Jak jinak si vysvětlit, že tu jejich reklamu a marketing nezkopírovali jiné firmy a nejsou stejně úspěšné. Zkuste si dát vedle sebe výdaje na reklamu u Apple, MS, Nokia nebo Sony. Zvláště to Sony je totiž ukázkou jak nepravdivé je místní vnímání čarovnosti propagace Apple.

Je stejně zajímavé jak se mladí lidé u IT dovedou tak citově a osobně svázat se značkou a berou vše osobně. Tak nějak to fungovalo za komunistů co se týká aut. Přitom v jiných oblastech je to obdobné, ty postupy nebo firemní vzory jsou identické a nikdo to už tak osobně nebere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple neprodava vubec nic, par %, podil ma temer nulovy, zato zisky ma nejvetsi ;-))) ... coz je usmevne ale je to tak ... proste umi prodat s 10-100 nasobnou marzi ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepodceňovat ty lidi .... oni vědí co si kupují a proč ... nemyslím, že člověk si jde něco koupit jen proto, že je to od Apple, Samsungu, HTC atd. jen kvůli tomu že je to ta či ona značka - proto je nad slunce jasné, že A nechce aby někdo jiný nabízel "podobnou" alternativu k jeho výrobku, což dává lidem možnost výběru.

Apple nemusim, nic od něj už z principu nekupuji a není to jen díky HW/SW výbavě. Byla doba kdy i já jsem jako začínající grafik prahnul po MACu, ale bohužel jejich cena (a cenová politika Apple obecně) mě prostě přinutila poohlédnout se u konkurence a zaplať bůh za to :-)

Prostě a jasně Apple má "inovativní" myšlenky, design, a pár dalších věcí, ale touto politikou represe si naopak dělá do vlastního hnízda a štve proti sobě zbytečně spoustu lidí. To že je něco podobné (obšlehnuté) se s lidstvem táhne už od jeho vzniku a díky tomu je také lidstvo tam kde je (... ikdyž ...) a ani Apple a nikdo jiný s tím nic nenadělá, maximálně trochu humbuku ale to je tak vše, protože nakonec se vždy nějaká skulinka najde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hnus, naštěstí už je to prakticky jedno, když se prodává Tab 2.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam tablet ONDA ;-)) ten na rozdil od samsungu ma i uplne stejny rozmer a pasuje do apple ipad2 pouzder ;-)))

jeste jsem si mohl koupit o 1.000 kc levnejsi se stejnymi vnitrnostmi primo v sasi apple ipad 2 ;-))) jen to jabko tam nebylo, ale jinak nymlich stejny vzhled, akorat tam byl android ;-))

Mi ale onda vyhovuje, je to hvalitni tablet s 1GB RAM, 16GB disk + SD karta a ma to IPS display ... su stastny ;-)))

A k USB muzu pripojit HDD, ctecku karet, klavesnici, mys, hub, dokonce gamapd tam funguje ;-)) ... i modem, ma to HDMI aplikaci, ktera mi z nej udela mass storage, takze nepotrebuji v PC zadny SW a muzu si to pripojit jako disk ... a mam tam android 4 ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.