Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple prosadil zákaz prodeje produktů Samsungu, které se dávno neprodávají

Protože výrobky Apple se špatně prodávají, tak se snaží vydělávat žalobami za zneužití jejich (ve skutečnosti známých) patentech. A jak je vidět, tak ani zde není Apple úspěšný. Kdo nic neumí, tak jenom otravuje vzduch ostatním. A už se ty jejich ohýbací mobily neohýbají?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

98% zisku ze vsech smartphonu prodanych na svete patri Iphonu od Apple.

Nejde o tolik se proda kusu, ale kolik se na tom vydela - a v tom Apple vic nez stonasobne prekonava jakoukoliv konkurenci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak za posledny rok to bolo 92%, predtym 80% a 60%. http://www.statista.com/chart/4029/smartphone-profit-share/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Překonává konkurenci, protože na svém písečku žádnou nemá. Podobně na tom je Microsoft, ať udělá co udělá, stejně si lidi budou Windows kupovat. Apple získal konkurenční výhodu tím, že byl první, kdo si tenhle trh našel a ukrojil si pořádný krajíc (všechna čest Jobsovi). Googlu se podařilo prosadit Android jako konkurenční OS pro telefony, ale výrobci si konkurují, takže rabat mají nízký (díky za to).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl, apple nemá většinu trhu jen největší zisk to je dost rozdíl... Je to jako tvrdit, že někdo ovládl trh s auty, když prodá 100 kusů každý se ziskem milion, zatímco zbytek firem prodá miliardu aut s minimálním ziskem či se ztrátou..
Navíc nebyl ani první, jen to dokázal jako první masově vnutit lidem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem netvrdil, že má většinu trhu. Ta podobnost s Microsoftem byla v uzamčení zákazníka - vendor lock. Pokud chcete používat iOS, nemáte jinou volbu než telefon od Applu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to o par procentnich bodu min, ale kazdopadne Apple donutil lidi platit desetitisice za neco co stoji vyrobit a podporovat zlomek tenhle ceny. Pokud to jeho zakaznikum nevadi, ze plati obrovske marze, tak v tom neni problem. Ja osobne si za tu marzi koupim neco jineho, nez sponzorovat apple staveni pomniku a dalsich ptakovin.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To vůbec není o prodejích, neprodejích, operačním systému, (ne)kvalitě provedení, konkurenci - to je výsledek nesmyslného patentového systému USA. Tady se sice něco jako stalo Apple a Samsungu, nicméně faktem je, že ty firmy si jedou svoje a toto se stalo někde v soudní síni. Úžasný byznys pro právníky, nic jiného. Je to mor celého IT odvětví, každý s každým se soudí a každý potřebuje bambilion patentů, aby mohl něco vyrábět bez rizika, že si na to někdo jiný udělá nároky. Asi to nevidím ze správného úhlu vlka z Wall street.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ja byt patento-trollem v apple tak si to nechteny ohybani mobilu necham patentovat. V dnesni honbe za nejplacatejsi plackou je temer jisty ze se budou ohybat dalsi a na tom by apple mohl patentove vydelat.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

pravda bude asi u tej pravnickej firmi. Ak ma dostat peniaze az za uspesne vyhrany spor tak nema na vyber. musi vyhrat nech je to potrebne ci nie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za vyhru muze byt maximalne nejaky bonus, za vedeni sporu se plati at vyhrajes nebo ne.. a zrejme i tem pravnikum je jasne ze nevyhrajou, takze asi doji kravu dokud nechcipne :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Stejne tomu nerozumim, to ma kazda firma dve pravni oddeleni? Jedno podava zaloby a druhe pripravuje smlouvy o obchodni spolupraci? Nebo to je jedno a to same oddeleni? A kdyz maji pak jednani, tak prvni pul hodinu po sobe hazou vyhruzky a druhou polovinu se placaji po zadech a usmivaji do kamery pri podpisu obchodni smlouvy?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to velmi jednoduché, všechny ty právní spory, nebo celé ty litanie Apple, MS, Goggle, Samsung, ...... jsou určeny především pro reklamní oddělení. Velmi dobře si vzpomínám, jak jsem jako uživatel Apple produktů viděl na jejich ročních prezentacích, jak ty non Intel procesory poráží vše ve vesmíru (což u PowerPC G4, díky AltiVec byla asi pravda), abych se pak s pompou dozvěděl, že přechodem na Intel dostanu božskou manu. U jiných výrobců to funguje stejně. Takže jedna banda zaměstnanců Apple a Samsung se věnuje reklamní činnosti, jak se dostat do médií, vzájemnými soudními spory. A dostávají za to bonusy, načež jiná parta stejných firem, jednají o vzájemných výrobních kontraktech, a dostávají bonusy za jejich úspěšné uzavření.

Berte to tak, že Apple je u všech výrobců ta vysněná nevěsta, která snáší zlatá vejce. Apple objednává obrovské kvanta a především platí předem, Apple je schopen dopředu zaplatit celou továrnu i s novým vrátným. Apple má obrovské finance v hotovosti, žádná nejistota platby. Ale také si za to žádá šlechtické jednání a bezkonkurenční ceny. Odebere, zaplatí i kdyby to měl pak hodit do moře.

Neřešte ukřivděný pohled místních expertů na jakoukoliv zahraniční úspěšnou firmu, místo aby se zdejší lidé učili z úspěchu jiných, vymýšlí hlouposti, jak si zdůvodnit, že to dělají špatně.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"jsou určeny především pro reklamní oddělení"

Vedle, tohle absolutne nema nic s reklamou. Si vazne myslite ze nekdo vyhodi desitky mega $$ na pravniky a riskuje zakaz produktu / zanik patentu, aby se v mediich objevila 2-3x zpravicka, ktera bude znacnou casti populace zesumarizovana jako "trapne" ? lol... jsou tisickrat lepsi formy reklamy, a apple je zna.

Steve Jobs ve sve autobiografii priznal ze tyhle patentove spory zacal on aby znicil Android... tady neni co resit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Máte nějaké profesní zkušenosti s reklamou? Já ano. Zkuste si zjistit kolik stojí 30 sek spot v TV nebo stránka v zahraničním prestižním časopisu. A teď si vemte, že uděláte něco, kde o vás ty média pak píší sama, bez nároku na peníze a píší o vás opakovaně. Ty vaše "desítky meg"a za právníky jsou pak drobné, proti tomu co se ušetří. To není vynález Apple a využívá to kde kdo. To je stejné jako vámi uváděná "atomová válka na zničení Androidu" :))) to bylo předtím proti MS a Gatesovi, ale asi vám uniká, že ti pánové se pak soukromě kamarádili, setkávali a komunikovali. Sám Google před nedávnem přiznal, že to "válčení" s Applem je pouze marketing. Obě firmy mají úplně jiný obchodní model a strategii. V podstatě jeden potřebuje druhého. Pan Jobs veřejně válčil s pirátstvím a kopírováním, přitom sám pirátil a kopíroval. Neberte IT jako ideologii nebo fanclubs, je to jen technika, jen stroje, co nám mají sloužit.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"píší o vás opakovaně"
Jo, asi 3x za 4 roky...

"Ty vaše "desítky meg"a za právníky jsou pak drobné"
A na cenu patentu + riziko zakazu prodeje produktu jste jaksi elegantne zapomel... plus ta drobnost ze jim dodavatel (Samsung) zvysil ceny...

"vámi uváděná "atomová válka na zničení Androidu" :)))"
To neni MNOU uvadena vec, to je vec uvadena panem Jobsem resp. jeho biografem... predpokladam ze jste schopni googlit... takze laskave mi nevkladejte do ust slova jinych

"ale asi vám uniká, že ti pánové se pak soukromě kamarádili, setkávali a komunikovali"
Necetl jsem nikde, ze by se pan Jobs setkaval s majitelem puvodni firmy Android, naopak jsem cetl ze ho nazyval nehezkymi jmeny... jestli ano, poprosim link... nebo si myslite, ze protoze byl Jobs kamos s Gatesem, tak byl kamos s kazdym ? trochu divoka implikace...

"Sám Google před nedávnem přiznal"
Ano, mozna pro Google, podstatnejsi by bylo jak to vidi Samsung. A hlavne, *nynejsi* Apple management to mozna vidi jako reklamu, ale jestli to tak videl i Steve Jobs, je uplne jina otazka...

"Neberte IT jako ideologii nebo fanclubs"
Netusim odkud mate tenhle pocit; muj pocit z vas je, ze zijete ve fiktivnim korporatnim svete, kde jsou vsichni kamaradi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále nechápem ako môže niekto čo neustále žaluje konkurenčnú firmu si u tej istej spoločnosti nechá dať vyrábať pre seba procesory slebo displeje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduche: tech vyrobcu kteri disponuji potrebnou technologii *a soucasne* maji kapacity pouzitelne pro Apple, existuje... "nemnoho" :)

Jestli se ptas proc Apple udelal takovou pitomost ze pohnal kritickeho dodavatele k soudu, tusim ze s tim prisel jeste Jobs. A v tech dobach co Stevo rekl to bylo... i kdyz to byla desiva pitomost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.