Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple se zaměří na cenově dostupnější produkty

Další ze symptomů konce.
Pokud Apple zlevní na tolik, že bude schopen získat nový trh, přijde o exkluzivitu.
Mohl by si držet sice současný trh, ale to by nemohl růst. Cena už je na maximu, tak zkusil rozbít zařízení stávajícím uživatelům a dostal za uši. Prostě NENÍ kam růst. A to je ten problém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je těch problémů víc (stejně jako v jiných firmách).
Pokud by držel odpovídající kvalitu, nebyl by nikde problém.
I těch 1000$ by hodně lidí, za ten blbý iPhone dalo, pokud by měl v jejich očích takovou hodnotu.
Stačí se podívat na ten jejich poslední produkt - Homepod - "smart reproduktor" po lobotomii, s problémy se softwarem, latencí, neumí rozpoznat hlas majitele, neumí stereo, neumí multiroom, uzavřený počtem vstupů, i takové hlouposti, jako tlumící hmota pro vibrace zespodu přístroje chybí.

Pokud není kam růst, mohou začít pracovat na reputaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ach jo clovek musi byt fakt blbec aby napsal ze jeden jedinej reproduktor neumi stereo, a co se tyce dvou propojenych tak stereo samozrejme brzi prijde stejne jako ze se SW bude dale vylepsovat, zas jen plac nekoho kdo nema tuseni co mluvi

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Clovek nemusi byt blbec ;) Clovek jen muze na jednom pripade treba ukazat nejaky trend. Ze ne vsechny produkty jsou takove, by zase ne-blbec mohl pochopit.
Da se to napsat i jinak..v cem dneska Apple jako takovy vynika nad konkurenci?
Krome ceny, opravdu nevim.. Tim neni receno, ze nema dbre produkty, jen proste neni nic extra..mozna s jednou vyjimkou, ze ma vybudovany ekosystem, na ktery pak lidi slysi a pouzivaji jej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Apple je hezký. Apple prostě funguje (+dlouhodobě, spolehlivě atd.). Dva hlavní důvody, co slýchám od majitelů čehokoliv od Apple. (U hodinek první generace jsem ještě slyšel, že výdrž poladí u dalších, u prvních je možné být schovívavý průkopník :-) ) Pokud není SW hotový při uvedení, zůstává už jenom krása.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě nelze srovnávat produkty iPhone 5C a iPhone SE. První byl naprostý propadák již při uvedení a druhý je naprostá pecka dodnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dodnes? Dnes má méně než poloviční výkon. Tedy pokud bereme v potaz model starší 10 měsíců.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a to je problem ? porad ma vic vykonu a rychlejsi system jak 90% ostatnich mobilu na trhu ty noumo :-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale teď nemáš pravdu jelikož jsem vlastník několika androidu, windows mobilů i iphonů (5s teď leží jako záloha v šuplíku a nebo slouží jako mp3 přehrávač) tak s čistým svědomím mohu říci že telefony mezi 4-8 tisíci jsou stejně rychlé nebo i rychlejší a bez o apple obstrukcí í lepší optikou atd. A to se netýká jen zmíněného 5 SE který vlastní přítelkyně kterou nemohu přesvědčit aby šla do androidu ale pořád musím řešit že ji něco nejde a proč mi to na androidu jde ...ale aspoň už ios 11 tolik neblbne ale taky to trvalo několik měsíců

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

sorry ze tomu neverim protoze sam 5S mam a rychlej je porad dost ale bavili sme se o SE a ten je o 2 generace vepredu a ma +- dvojnasobnej vykon

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tohle je snad naprosto normalni, jestli sis nevsiml tak tohle delaj i nektere notebooky pokud jedou na baterii a nejsou pripojeny k siti, baterie casem starne, jeji "tvrdost" klesa a pri velkem odberu muze jeji napeti padnout pod prijatelnou mez, apple se chova zodpovedne a tak tyto razove proudove zateze eliminuje snizenim maximalni spotreby coz jde jen snizenim maximalniho vykonu, nevim proc ale kazdym tvim komentem mi prijde ze si vetsi a vetsi blbec bez mozku :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, u Apple je to normální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. nevim proc ale kazdym tvym komentarem mi prijde ze si vetsi a vetsi penis. Aha, uz vim, je to tim ze zhruba v 6 z 8 tvych komentaru v tehle diskusi urazis jine diskutujici.

Jestli je tvym cilem posilit tradicni viru ze Apple fanboyi jsou bezmozkove a curaci na mentalni urovni 6 letych deti, jde ti to skvele, musim uznat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

proste slepy fanda..at clovek napise co chce, apple je nejlepsi :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mám 6S 64GB přitelkyně 5SE 32GB(to samé s horším foťákem) v textu jsem to i zmínil ;) (až na tu 6S) >> apple jsem měl rád né kvůli jejich omezujícímu ekosystému ale kvůli tomu že používali kvalitní DAC po mnoho generecí (aneb Jobsův rukopis) takže další generace ztrácí smysl i exkluzivitu a konkurence je v tomhle směru dohnala a předehnala jak v "drátovém" tak i v bezdrátovém přenosu Apple je aktuálně silně pozadu a jen dorovnává konkurenci(i s mnohaletým odstupem) někdy lépe někdy hůře ale za nekřesťanský peníz pro ty pravé iPozéry :D

5S je v podstatě katastrofální na nejaké intenzivnější používání už jen kvůli nedostatku paměti ...SE už je na tom logicky trošicku lépe ale androidům s 4-6 GB RAM se to absolutně nevyrovná plynulost cca stejná (apple to akorát lépe maskuje za animace) ale mnohem častější potřeba opětovného nahrávání app při přepínaní je u iphonu otřesné o nějakém multi tasku si mohu nechat jen zdát :) chápej že jsem uživatel více platforem a nějaké lživé oslavné ódy zaslepených uživatelů mne zvedají ze židle :) a to že si ty hovada dovolili vyrábět omezené přístroje (5 až 6s ) za prémiovou cenu s 16GB interním úložistěm je neobhajitelné (to že nemají slot pro SD kartu beru to je z jistých důvodů obhajitelné ale ne v tomto případě ) >> a to už nezmiňuji totální odpad s 8GB u 4 i 5 generace ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako v řadě argumentů máš pravdu, ale...

Zajímalo by mě, jestli se zde nesrovnávají jablka a hrušky (různé generace). 5S je 3,5 roku stará generace, fakt už celkem vykopávka v tomto spěchajícím IT světě, iP6 je o rok mladší. Fakt v té době Androidy měly běžně 4-6 GB RAM? Já to tak nesleduji, přeci jen Androidí platforma je poměrně košatá, ptám se. Ale vzhledem k tomu, že RAM má lví podíl na ceně a spotřebě, tak se nikdo do vyšších kapacit moc nehrnul a zvyšuje se to postupně jak těžknou a bobtnají mobilní OS. Takže srovnat starý ajoun s loňským Androidem by nebylo moc fér z hlediska hardware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravdu mam ve vsem tim bych to uzavrel rozporuj konkretni tvrzeni pak se muzeme bavit dal :D

kdyz chces reagovat je dobre precist si cele vlakno ;) navíc i v dobe 5S byl standard 2-3GB RAM a telefony z te doby meli davno funkce ktere apple pridal az do posledni generace takze asi tak :)

jo jen abys vedel reagoval jsem na tohle >>>
" neilz bellic | před 22 hodinami | *
a to je problem ? porad ma vic vykonu a rychlejsi system jak 90% ostatnich mobilu na trhu ty noumo :-D"

takze je v celku logicke ze jsem to porovnaval se soucasnou nabidkou na trhu kde i soucasne TOP modely applu v tomhle smeru silne zaostavaji ;)
btw i v dobe vydani 5SE bylo standardem 3-4GB RAM za vyrazne lepsi peniz ;)

jestli je to fer nebo neni posoudi zakaznik ale kdyz ve stejnou dobu vydani dostanu lepsi parametry i funkce za mensi peniz vc. vodotesnosti apod. tak mi to nepripada ferove spise od applu ac pameti jsou zrejme drahe a proto se na nich snazi apple setrit a tu snahu si nechava kralovsky zaplatit za cenu snizeni uzivatelskeho komfortu ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je dost sebejisté tvrzení "pravdu mám ver všem". Třeba jsi mě zmátl neexistujícím telefonem 5SE. Myslel jsem, že jde o překlep 5S, zdá se, že má jít o SE, což jsou hodně jiné telefony (teda tvarem jsou stejný, to jo). Takže s tou jistotou bacha. :-D

SE je každopádně low-cost (v Apple světě), používá staré šasi, starou čtečku otisků, SoC z iP6, na druhou stranu si myslím, že v kategorii 4,5" telefonů nemá konkurenci a má co nabídnout. Jestli se za tu cenu vyplatí musí rozhodnou zákazník. Když jsme měl SE v ruce (má jej žena), nepřišlo mi, že by trpěl nedostatkem RAM, přišel mi přijatelně svižný a dobře reagující, jestli je nejrychlejší (no není) nebo není je mi jedno :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To byla vyjimka potvrzujici pravidlo ...a netvrdim ze je to spatny telefon jen jsem rozporoval nesmyslne vyroky priklady z praktickeho uzivani a poukazal na to ze v dane cenove hladine jsou telefony s mene nedostatky ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak výjimka, pán je suterén. :-D

No ale vážně, ragovat na "tamty výroky" je v podstatě škoda energie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad 5c propadák - tohle je dost zjednodušené tvrzení. Ve skutečnosti s 5c bylo spokojeno docela hodně lidí, jeho design v hodně barvách se líbil také, problém byl trochu jinde, totiž v obchodní rovině. U Applu to totiž chtěli tlačit primárně přes operátory za výhodné ceny, cena pro přímý prodej zas tak skvělá nebyla (prostě to nebyla priorita) a většina lidí raději volila ve stejnou dobu uvedený 5s. Jenže dohody s operátory se moc nedařily a postupně to vyšumělo. Například v UK ale toto vyšlo a 5c tam byl v jisté době velmi rozšířeným telefonem.

V současnosti se zkrátka u Applu více uvažuje i o přijatelnějších cenách pro přímý prodej. A fakt je, že se to děje, hodně se omílá "neúspěch" iP8 a iPX ke konci roku, jenže se přehlíží ta "maličkost", že v prodeji zůstal i iPhone 7, jehož cena byla snížena a to ne zcela zanedbatelně a v důsledku toho prodej tohoto modelu v daném období byl víc než slušný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten trend s vydavanim o generaci starsich veci za nizsi cenu ma dobre zmaknuty canon - nove zrcadlovky se 4-ciselnym oznacemim (1000,1100,1200D..) jsou ty, co maj streva z minule generace :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono na tom něco je. Prostě i „low-end“ se musí umět. Apple ho dosud nepotřeboval, takže s ním nemá zkušenosti a prostě ho neumí. Třeba se ho ale naučí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tim Cook věří, že $999 za iPhone X je příznivá cena

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to premiova novinka a zadnej jinej vyrobce nenabizi to s cim Xko prislo, letos uz bude za bezne ceny, nevim co se ti nezda, jestli ho nechces tak si ho nekupuj, mlc a soupej nohama

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Myslis tu super umelou inteligenci, ktere ti scanuje ksicht? ;)
Ja myslim, ze neni dne, kdybych o takove novince netouzil..
Mobil je spotrebni zbozi. V principu, jestli mas Samsunga, Apple, nejakou jinou znacku a funguje to k tve spokojenosti, tak je to jedno.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aké "bežné" ceny? Apple také niečo má? Myslíš to Xko, ktoré Apple prestane (prestal?) vyrábať, aby nemusel znížiť cenu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to není úpně přesná interpretace původní informace.

Apple prostě neposune Xko do nižší výběhové levnější řady, až přijde jeho nástupce, jak to obvykle dělává (že vyrábí starší model současně s novým a prodává jej levněji) a výrobu ukončí. Podle mě to je logické, je to telefén s vysoko nasazenou cenou, poměrně drahým HW, je nad řadou ostatních ajfounů, tak by byli sami proti sobě z něj dělal výběhovku. Utnutí výroby upevní pozici extrabuřtu, podrží cenu a bude. Do role výběhovky nasadí iPhone 8. Pragmatické rozhodnutí. To že se prodává hůře (v menších objemech) než plánovali je určitě cenu srazit nedonutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S notebooky od Applu mám mnoho zkušeností, ve skříni mi ještě leží moje první dva kousky PowerBook G3 Wallstreet (měl dvě modulární šachty na mechaniky FDD/CD/DVD/baterie) a PowerBook G4. Po nich jsem měl i bílý 13" Macbook i 15" Macbook Pro. . U všech šla doplnit paměť na jeden/dva šroubky, baterie šla vyměnit pětikorunou, pevný disk pak 4 šroubky za bateriií...... Aktuálně používám MacBook Air 13. Bohužel, další notebook už od Apple určitě nebude. Postupem času se od široce rozšiřitelných notebooků stala černá skříňka. Aktuální Air - nerozšířím paměť, nevyměním baterii, nevyměním disk, z portů jen dvě USB a bude hůř....... až mi odejde deska nebo displej, jsem zvědav, jak z něj budu zachraňovat data ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"až mi odejde deska nebo displej, jsem zvědav, jak z něj budu zachraňovat data ..." z toho smrdi dost amaterizmus, nerika ti neco jako zalohovani dat ? nebo treba airport time capsule ? mozna si o tom jeste neslysel ale time machine je taky dost dobra aplikace.

co se tyce pameti tak ty kdyz si kupujes notas tak nejsi schopnej si domyslet ze to chce koupit vic pameti nez je ted treba ? obcas to chce trochu pouzivat tu kouli na krku

baterka je vymenitelna v servisu, no boze tak jednou za 4 roky skocis do servisu a nechas si ji vymenit, sikovnejsi clovek to zvladne i sam

dneska staci na vsechno 1-2 USBC nevim co se ti nelibi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty jsi appli troll :)) Ale aspon se clovek pobavi u tvych prispevku ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ne apple trol nejsem, spis me neprestava udivovat lidska hloupost a nulova vize

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Evidnente vubec nevnimas, jak tvoje komentare pusobi. Jeden (a to ne zdaleka nejlepsi) za vsechny..
"dneska staci na vsechno 1-2 USBC nevim co se ti nelibi"
Nenapada Te, ze nekdo jiny ma jine naroky nez Ty? Ja napriklad docela bezne na Notasu vyuzivam 3xUSB... 1 slot pro mys, 1 slot pro flash/hdd a 1 slot pro pripojeni mobilu. To ze tobe nebo Frantovy staci jedno USB, neznamena, ze staci druhym. Pro mne mit neco 1-2x USB..tak jim to poslu, at si to daji za ramecek, protoze nebudu tahat dalsi USB HUB s sebou, ke kteremu v horsim pripade budu muset jeste tahat i zdroj.
Tohle jen tak na vysvetlenou, dalsi Tvoje komentare ani nekomentuji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono stačí třeba zmínit, že teď zrovna vyšlý iMac Pro disponuje čtyřmi porty USB 3.0 v zastaralém formátu A a ne C.
Dokonce má i výstup na sluchátka a čtečku karet.
Tolik zastaralých věcí v novém produktu. Vždyť všem přeci stačí USB-C, tak proč to tam Apple dával? Do nového produktu?
:-D
Žeby nebyl iMac Pro určen pro děti na machrování, ale na práci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, iMac Pro s jedním konektorem by si mohli leda tak vystavit. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tam take brzo zmizi to se bat nemusis kazdopadne je dost rozdil mezi prenosnym zarizenim a stolni stanici, navic notebooky pouzivaj prevazne bezni uzivatele, stolni stanice pouzivaj hodne firmy ktere sou v tomhle znacne zkostnatele a potrebujou cas na prizpusobeni cele firmy ale do nekolika let na ne take dojde to se nemusis bat, velkemu USB proste odzvonilo at se vam to libi nebo ne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, každá druhá (každá první) firma vůbec nepoužívá dockovací stanice :-D

To že USB-A, microUSB odzvonilo už dávno je jasné každému, že bude roky trvat nástup nového standardu, který nemálo výrobců statečně sabotuje spatně provedenou implementací ... očividně nedochází každému.
Každopádně Apple si je toho vědom a USB-A osazuje dále.

Pokud Macbooky Pro používají běžní uživatele, tak opravdu nešlo o rozmnou investici do nákupu výpočetní techniky.
Koupit si Macbook Pro a pak na něm vysedávat na Facebooku a čumět na Youtube, to je skoro urážka cílů, ke kterým byl ten stroj sestaven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že iMac používám na práci (Pro teda fakt nemám), tak mám celkem představu jak. 99 % HW ještě nemá USB-C, takže v profi segmentu je poněkud unáhlené na něm trvat. USB-A konektoru odzvoní až hóóódně za dlouho, na to je tu moc douho na to aby si jen tak zmizel.

Zajímavé je, že nabíjecí kabely k iPhone a iPadu se stále prodávají s USB-A, i když je to "mrtvý konektor". :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vazne myslis ze me zajima jak moje komentare pusobi na uzivatele co zamerne lzou protoze jim vadi apple ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tim lhanim myslis Japkoslava, mne nebo vlastne sebe tim, jak tady vesele fabulujes jak se ti to zrovna hodi do kramu? :D
Delas ze sebe pitomce ve snaze branit kazde hovno, ktere apple udela. Se spis divim, ze ti to za to stoji..ale treba nemas nic lepsiho na praci :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

k srdci si beru jen nazory lidi co vi o cem mluvi, nazor tech co nemaj ani paru nebo jen hatujou ma pro me asi stejnou hodnotu jako kdyz “opalenej” zebra o dvacku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a jak to poznas kdyz tomu sam nerozumis? asi si jen selektivne vybiras to co se ti hodi do kramu a podporuje tvou "pravdu"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel jsem asi stará blbá šetřivá generace určená k vyhynutí... fanda řešení sata-redukcí, HDD rámečků, atd..... Proč zálohovat 10 minut na externí SSD USB 3.0 disk za 1500, když si můžu koupit předraženou TimeKapsuli , k ní nějaký předražený triband super wifi router aby se to zálohovalo hodiny ... Moje staré hloupé návyky , při poruše notebooku vyjmout jednoduše disk a vložit do jiného kusu počítač/notebooku ... ještě mne napadá, že blbec používám klasická drátová špuntová sluchátka, které mohou fungovat 24 hodin denně, místo abych si koupil třeba dvoje úžasné Applí AirPods, jedněma poslouchal a druhé mezitím dobíjel a každé dvě hodiny je střídal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a o cem asi mluvim, time machine umi zalohovat na externi disk, vyhoda time capsule je ze se to stara samo a ty o tom ani nevis

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No pozor, TimeMachine zálohuje i na HDD (když má nějaký oddíl s HFS+). Pokud není libo TimeCapsuli (nicméně třeba na e-bay se dají sehnat za babku) a získat tak bezbolestné hodinové inkrementální zálohy, tak lze Timachine server v síti rozjet i na Linuxu a využít k tomu třeba starý počítač/mac, Rapsberry Pi či jinou hračku. Zálohuje se to jednotky minut (po první kompletní záloze). Tento způsob bych (na žádném systému, nejen na Macu) nepodceňoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozor tady kdyz vyvratis neci lez o applu nebo nekomu reknes o naprostym zakladu o kterym nejspis nemel ani tuseni tak te ihned ukamenujou :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.