Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple věděl, že se iPhone 6 bude ohýbat, ještě před vydáním

Dostane smiešnu pokutu ak vôbec nejakú, vedenie sa zasmeje a kapitalizmus sa točí ďalej.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Urcite. Poblaznene fanousky to take nezajima, ale uzivatele jako jsem ja, ktery ma Androidu plne zuby, toto jednoznacne od chute vyzkouset konkurenci odradilo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Věz, že android je to nejlepší a nejuniverzálnější, co je pro mobily možné. iOS je dosti omezující. Spíše najít co nejčistější podobu androidu podpořeným dostatkem výkonu a člověk je vysmátý.

A jo, všechny telefony jsou křehké stejně, protože všechny telefony mají naprosto gigantickou obrazovku. Člověk si nevybere moc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Inu, odpovědí na toto je mobilní telefon v programu Android One. Vlastním Mi A1 a je to špičkový stroj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Netreba skusat Android za 2 tisice.. Alebo spytam sa inak, zdelis mi jediny nedostatok Huawei Mate 10 Pro? Predtym, nez sa pokusis o akukolvek odpoved, dovolim si vyzdvihnut par svetlych vlastnosti, ktorymi ma navrch oproti konkurencii:

- Najlepsia vydrz zo vsetkych vlajkovych lodi (4000mAh + AMOLED + docela cisty Android 8): https://www.youtube.com/watch?v=WqNL9IbcrfU

- Opravdu plnohodnotny dual SIM, prvy na trhu s podporu dual SIM LTE - mozes volat v LTE a zaroven fungovat na 4G datach, nie ako u inych mobilov, kde funguje LTE iba na jednej SIM.

- Perfektny signal, paradne rychly reconnect jak LTE, tak GPS po predoslej strate signalu (vlak, tunel..)

- Skvely zvukovy vystup, hoc nutnost pouzit v baleni dodavanu redukciu USB-C --> 3.5mm jack

- 2 jadra AI sucastou SOC, starajuce sa o veskere intput data zo senzorov, triedenie fotiek, vyhodnocovanie kvality telefonatu + v mnoho dalsich situaciach, pri efektivite 10+ nasobnej vzhladom na energeticku narocnost oproti CPU jadram = setri bateriu. AI jednotky su napriklad v pripade triedenia fotografii 6x rychlejsie, nez s AI u iPhone X.

- Fotak asi netreba nijak specialne popisovat, ale perfektne fotky na mobil, svetelnost f/1.6, manual mode s moznostou RAW, AI pouzivajuce strojove ucenie, identifikacia scenerie/objektov, okamzite ostrenie, dost slusny bokeh rezim..

- Jediny mobil na trhu s bezpecnostnym certifikatom Super fast charging a opravdu mozem potvrdit, ze sa bateria pri nabijani neprehrieva tak, ako tomu bolo u S5, S6, S7, XZ Premium...

- Samozrejme ma mobil skvely vykon, perfektnu odozvu, pravidelne updaty, HDR display, slusne vyuzitie prednej plochy obrazovkou, od vyroby prichadza s ochrannym tvrdenym sklickom a ochrannym obalom..

Ako, nikdy som nebol fanusik Huawei, som dlhorocny uzivatel vyhradne vlajkovych lodi, presiel som si od Apple, cez HTC, Samsung az po Sony. A na kazdom mobile mi nieco vyslovene vadilo, aj ked som bol obecne viac menej vzdy spokojny, vzdy slo o telefony v relacii 15-21 tisic. Tento telefon je vsak bez kompromisov to najlepsie, co som k dnesnemu dnu drzal v ruke. A dnes sa da kupit uz za 14 tisic, pricom natrhava prdel comukolvek i v cene 20+. Vsetko vyssie spominane plati samozrejme aj pre novinku P20 Pro.. Zamna fakt respekt a obrovske diky Huawei.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty popusuješ hardware, ale kritika šla na android, tedy na software a tam je toho dost co vytýkat. Třeba hloupá podpora sd karet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze kritika podpory SD kariet. Opravdu usmevne, ked moja reakcia je cielena voci Apple, ktory ma urcite podporu SD kariet zvladnutu perfektne. :) A pak este co je spatne na Androide? Nejak si nie som vedomy problemov ci nedostatkov, ale rad sa o nejakych dozviem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chapu nepodporu SD karet ma to negativni vliv na celkovy provoz telefonu (obzvlast kdyz tam lide cpou i samotne app) u Applu mi vadilo ze si dovolil vyrabet telefony s 16GB ulozistem i sest let zpet (predtim dokonce s 8GB) ktere bylo jen tak tak na samotny provoz s par zakladnimi app za neuveritelnou cenu a za "drobne" navyseni kapacity si uctuje vysoky priplatek (jasne obhajci applu budou tvrdit ze je tu cloud zalohovani atd. ale u "nadupaneho" telefonu za takovou cenu ocekavam adekvatni parametry ktere mi nebudou zneprijemnovat uzivani )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak ja nikde nehanim nepodporu SD, iba som reagoval s usmevom, ze niekto kritizuje podporu SD u Androidu ako reakcia na prispevok, ktory porovnava Android s "dokonalym" iPhone. :) Ani Mate 10 Pro nema slot na karty, ale ma 128GB rychlej pamate, takze zdaleka musi stacit 99.9% ludom, si myslim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v cem konkretne je vylozene hloupa v poslednich verzich androidu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez ma zaujima odpoved.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Netreba skusat Android za 2 tisice.. Alebo spytam sa inak, zdelis mi jediny nedostatok Huawei Mate 10 Pro? Predtym, nez sa pokusis (...)
za 14 tisic, pricom natrhava prdel comukolvek i v cene 20+. Vsetko vyssie spominane plati samozrejme aj pre novinku P20 Pro.. Zamna fakt respekt a obrovske diky Huawei."

Problém je, že automaticky předpokládáš, že tohle všechno KAŽDÝ POTŘEBUJE a chce, a že to pro něj má takovou hodnotu, aby za to chtěl zaplatit. Jenomže...
- výdrž: Nokia 1 má aku 2500mAh, a při cca hodině hovoru, 20ti SMS, asi 25ti mailech a cca 50ti stránkách přečtených v Chrome a EDGE (protože jdou snadno odeslat na desktop), používání navigace, rádia, i streamování slowradia mám večer typicky 75% kapacity.
- sice dva LTE transceivery nemá, ale ukázalo se, že to nakonec ani nepotřebuju. Mě nakonec stačí jedna služební SIMka, manželce VF na hovory a O2čko na data (kvůli tomu jak nám vyšly tarify s bonusem za DSL a kolik dat mobilem přenese to vyšlo prostě aktuálně nejlíp), takže hlas+SMS má na GSM a data na LTE.
- zavolám si i na místech, kde se kolegové se stejným operátorem a S6tkou nechytají ani na SMSku. Znovuchycení GPSky po projetí tunelem je dostačující, ještě se mi nestalo, že by se nechytla už v portálu před výjezdem, takže to co je v tom klumpu za 2 tisíce, mi stačí a nemám důvod připlácet za něco víc.
- s ohledem na hlučnost prostředí, kde mám čas si muziku pustit (typicky při sekání zahrady), mě nějaká audiofilní kvalita koncových stupňů žíly fakt netrhá. Pro kvalitu zvuku udělám ve svých podmínkách nejvíc, když si přes špunty nasadím střelecký Peltory.
- na načtení QRkódu z faktury nebo vyfocení účtenky do elektrošanonu v bance je moje kapesní plečka zcela dostačující. Na focení mám foťák s pořádným sklem, a na zvětšeniny na zeď jsou profesionální fotografové a fotobanky. S tím, kolik si můžu dovolit nasypat do foťáku (především psychologicky; "práh bolesti" mám totiž zhruba o dva řády níž než disponibilní zůstatek) a kolik mám času na získání návyků jsem už asi před 20ti lety akceptoval, že honit si triko s foťákem pro mě nemá smysl, a radši koukám kde jsem, protože tu vzpomínku mi z makovice nikdo nevygumuje jinak než minimálně jelením brokem; BTW když furt čumíš do mobilu a kocháš se displejem a foťákem, kolik si toho z výletu třeba na Mt.Blanc nebo do Demänovskej skutečně PAMATUJEŠ?
- v autě mám telefon z nuly na 100% dřív, než přejedu Prahu, po kabelu z počítače to pravda trvá dýl, ale bez nabíjení bych vydržel klidně 3 dny v kuse spolehlivě. Doma na nabíječce má telefon čas od večera do rána, a to stačí i kdybych měl jen 150mAh nabíječku. Pokud jedu někam, kde vím že si týden nenabiju, tak nejenže si mapy vytisknu, ale navíc si beru powerbanku a pokud nepotřebuju volat nebo něco hledat na netu nebo podle navigace, je telefon vypnutej.
- na start navigace si ty 3 sekundy klidně počkám a ve všem ostatním to čtyřjádro s vyčištěnou 8čkou ustavičně čeká na mě, takže rychlejší stroj je pro mě zhůvěřilost. 4,5" úhlopříčka s 850x600 rozlišením mi bohatě stačí na všechno kromě delšího psaní, a na to mám noťase nebo aspoň externí klávesnici a pak mi stačí i ta malá mrška do kapsy u košile.

Takže abych to shrnul, telefon plnící všechny moje nároky mě stál zhruba stejně, jako pouzdro na ten tvůj. Ale narozdíl od tebe mi může být naprosto jedno, když mi ho přejede vlak nebo do něj prckové načůrají. Pokud všechno to, o čem jsi tu tak poutavě psal ten reklamní canc, skutečně do mrtě využiješ a denně nutně potřebuješ, jseš asi nejšťastnější člověk pod sluncem, protože se ti podařilo nevyhodit hromadu peněz za zbytečný naleštěný honítko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Problém je, že automaticky předpokládáš, že tohle všechno KAŽDÝ POTŘEBUJE a chce, a že to pro něj má takovou hodnotu, aby za to chtěl zaplatit."
Smiem vediet, kde toto automaticky predpokladam? :) Ja reagujem hlavne na nezmysly ludi, ktori v zivote nedrzali poriadny Android v ruke a nadavaju na neho. A potom uzivatelov Apple, ktori rovnako zaplatia 14 i viac tisic za iPhone, pricom zdaleka mnoho mnou popisovanych funkcii nemaju. Cize moje porovnanie je na mieste a NIC co tvrdis o nejakom "automatickom predpokladani" neplati. ;)

"BTW když furt čumíš do mobilu a kocháš se displejem a foťákem, kolik si toho z výletu třeba na Mt.Blanc nebo do Demänovskej skutečně PAMATUJEŠ?"
Jediny, kto tu automaticky nieco predpoklada si sam. Netusis, k comu mi mobil sluzi, jak casto sa do neho divam a jak a kedy fotim, ale hlavne, ze v tom mas jasno i za mna. Neboj, spomienok mam dost a i diky tomu, ze mam v kaspe vzdy po ruke opravdu slusny fotak, mam i mnoho z nich zvecnenych. Ja dam prednost mobilite na dovolenej, nez nosenim 1kg zavazia na krku, ale to je kazdeho vec.. ;)

To, ze ty si spokojny so svojou Nokiou je hezke, ale to je TVOJ konkretny pripad, ale co nechapem teda vobec, proc mas potrebu tu o tom vypisovat litanie, ked moj prispevok mal za ucel napravit nepravdy o "zasekanom zabugovanom" Androide a zaroven vyzdvihnut par faktov, o ktorych mnohi Apple uzivatelia ani netusia, ze existuju. Opravdu som to tu nepisal kvoli tomu, aby si sem prisiel porovnavat svoju Nokiu za 2 tisice s umierajucim OS a mizernou podporou aplikacii.. Proc?

"Ale narozdíl od tebe mi může být naprosto jedno, když mi ho přejede vlak nebo do něj prckové načůrají."
Opat samozrejme ako inak, predpokladas nespravne. Mobil ma IP68 a obstaral som ho s poistenim proti kradezi a poskodeniu. To je vychytavka, co? ;)

"Takže abych to shrnul, telefon plnící všechny moje nároky mě stál zhruba stejně, jako pouzdro na ten tvůj."
Keby si cital pozornejsie tak sa dozvies, ze tvrdene sklicko i puzzdro bolo sucastou balenia. :) A aby som to zhrnul ja, uzivaj si svoju Windows Nokiu za 2 tisice, ale necpi to ostatnym, ktori potrebuju/chcu lepsie vybaveny mobil ci uz na pracu, zabavu, alebo prave z dovodu, aby sebou nemuseli tahat kilovu zrkadlovku. ;)

"Pokud všechno to, o čem jsi tu tak poutavě psal ten reklamní canc, skutečně do mrtě využiješ a denně nutně potřebuješ, jseš asi nejšťastnější člověk pod sluncem, protože se ti podařilo nevyhodit hromadu peněz za zbytečný naleštěný honítko."
Presne tak, mnohe vyuzijem a ako technologicky nadsenec mam z toho zariadenia radost. Asi ako iny najstastnejsi clovek pod slnkom zo zrkadlovky, ktora urcite bola taky najlepsia investicia zivota. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se pripojovat do probihajici hadky, jen poznamka - Nokia uz nejakou dobu Windows nemaji :)
https://www.mobilmania.cz/clanky/nejlevnejsi-chytra-finka-v-prodeji-noki...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle v podstatě nic neznamená. Pokud Apple usoudil, že pro zamýšlený (výrobcem) způsob užívání je to vyhovující pak je sama informace o 7x vyšší náchylnosti k ohnutí naprosto o ničem. Je to spíše otázka jak výrobce deklaruje, že se jeho zařízení má používat. Pokud má v návodu větu že za vady vzniklé užíváním jiným než uvedeným v návodu. A jestliže v návodu o nošení v kalhotech není ani čárka, pak jde o nezamýšlený způsob užití a výrobce je z obliga. FCC/CE a jiné to dostalo, schváleno na trh to bylo....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To by tam muselo byt napsano nenosit v kapse od kalhot :) obzvlast americke pravo je v tomhle uzasne :)

Ale tady nejde vubec o nejake pravni klicky ale o to ze vedome dodal na trh krap za premiovou cenu a teprve az kdyz to zaclo delat problemy zacal vyrabet novou revizi ....

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ono je to prosté.... Je to Apple? Je. Dá se to koupit? Dá.. tak i kdyby to byl ten největší bazmek, vždy se někdo objeví a koupí to. Viz například Apple Homepod. Je to vlastně velký reproduktor, který skoro nic neumí, ale vypadá a hraje hezky za prémiovou cenu kvalitní audio sestavy :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze v tomto pripade ani nejde tak o to, ze vyrobili bazmek, ale to, ze neuznavaju reklamaciu, pricom sa teda zjavne jedna o chybu vyroby/navrhu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„7,2× a 3,3×"
To jsou neuvěřitelná čísla. Byl bych šokovaný i kdyby to bylo „jen" 2x. Dnes jsem zase potkal dementy kráčející ulicí a oblažující okolí podřadnou hudbou ze svého mobilu. Byli hustý a cool. Těžko říct co se takovým lidem honí hlavou, ale kritické myšlení spojené s technikou určitě ne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Je to blbý, ale už se to dostalo i k nám:
https://www.youtube.com/watch?v=-N9nVLXMhPc

A protože ti nahoře chtějí víc a víc peněz, tak se to nezmění. Dají těm dole hračky, které si je ochočí a vytvoří si na nich závislost.
Paradoxně nemusím být mimořádně chytrý, stačí být soudný, skromný a férový a občas zapojit selský rozum, a už vybočuju. Jak se musí cítit lidí, co mají IQ přes 135.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ryze matematicky - nula krát 2 je přesně to samé jako nula krát 7,2... Takže s tím šokem opatrně, tady sice nejde o násobení nulou, nicméně pravděpodobnost problému s ohybem uvažovaná u 5s se k té nule asi blížila opravdu hodně, takže i po násobení zdánlivě velkým číslem bude výsledek pořád mizivý. A fakta tomu odpovídají, těch ohlých 6plus bylo z celkového počtu pár, o ohlém 6 bez plus jsem (mimo záměrné testy) snad ani neslyšel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mě spíš serou dementi co furt čuměj do mobilu a nekoukaj kam jdou.
Tak jim poslední dobou škodím....
Tuhle jsem jsem šel schválně lehce pomalu aby se mi ta káča vyhnula - jen ta cesta vedla přímo do psího hov..a :D
Kdyby koukala kam jde tak se jí to nestane...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.