Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple byl zažalován, že se s iPhonem dá telefonovat za jízdy

Pan Ceja nemá Driving License? Pokud má, pak jistě ví, že telefonování je zakázáno. --> Problem solved.

Pokud zakázáno není, je čistě na zodpovědnosti řidiče jak bude řídit a případně koho tím poškodí, pokud nabourá nebo někoho srazí.

V opačném případě doporučuju k žalobě přidat další body, např. to, že telefon nehlídá tělesné pochody a každých 24 hodin nepřipomene majiteli, že má jít na hajzlík vykonat velkou potřebu, případně by měl rytmickým audiovizuálním stylem podporovat dýchací proces, samozřejmě ve všech jazycích, tedy např. česky "nádech-výdech".

edit: i psa dokážu naučit, že některé věci nemá dělat...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Toto nie je prva takato zaloba, uz minuly rok bola podana "Meador, et al v. s Apple Inc., U.S District Court for the Eastern District of Texas, No. 6:15-cv-715-MHS-KNM" kedy vodicka posielala spravy (texting) a zrazila troch ludi, dvaja dospeli mrtvi, 7-rocne dieta paralyzovane.

Takisto http://courthousenews.com/family-sues-apple-over-wreck-caused-by-facetime/ kedy par zazaloval Apple za to ze nezakazuje pouzivat Facetime pocas jazdy. Vodic zrazil ich 5-rocnu dcerku a neprezila to.

Toto je ale class-action, tj. "masova zaloba" reprezentujuca vsetkych pouzivatelov. Na tomto zarobia len pravnici, na rozdiel od individualnych pripadov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

POZOR Apple watch toto hlídá! Ano "nádech-výdech" pokud správně nedýcháte hodinky vám řeknou dýchej v pravidelném intervalu stejně tak že po delším sezení se máte postavit atd. a na to pravidelné vyprazdnování určitě taky bude nějaká appka :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doba proste preje blaznum. Jak jinak si vysvetlit, ze mam moznost i v dalekych Cechach si precist myslenkove pochody pana Cajy z Kalifornie. :-/

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě nic nevyhrál, tak bych se zdráhal použít slovo "přeje". Smutné spíše je, že spousta lidí se tvaří extraindividualisticky, ale když už dojde na lámání chleba, tak mají nezvratný dojem, že se o ně někdo měl postarat jako o nesvéprávného kojence. A právníci to živí, resp. právníky to skvěle živí. ČR je v tomto směru naštěstí ještě relativně OK, i když už tu také byly eskalátorové kauzy kupř.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TZalobu jsem necetl. Ale jestli apple blokuje moznost pouziti tohoto patentu dalsim vyrobcum a sam to nepouziva, tak je to.divny. kdyz byli vynalezeny pasy do auta, tak ta automobilka ten patdnt uvolnila k volnemu pouziti. To stejny je s dalsimi prvky ochrany, at uz je to airbag a dalsi. Je to logicky, vyrobce by se mel starat o zdravi sveho zakaznika. U vw caddy se za jizdy nemuzu k bluetooth (rucne z auta a ne z mobilu), bo mi to pise, at zastavim kvuli bezpecnosti.

Cely je to o tom, ze zakony se porusovali a kdo rika, ,ze zakon nikdy neporusil, tak urcite porusil. A to.i tlefonovani, ktery je na.silnici jeden z duvodu nehod. A ano, i ja obcas telefonuju, ale mam bluetooth.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A není to náhodou tak, že "porušování zákonů" patří k určité osobní svobodě? A že toto porušování nese riziko, které by si měl vyhodnotit každý sám?

Proč nezakážeme domy, když můžu vylézt na střechu a pak se zabít pádem z ní?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého." Pokud si nezapnete pásy v autě, tak je to vaše věc, tím asi nikoho neohrozíte. S tím telefonováním už je to horší, tam na to může doplatit někdo jiný, stejně tak je to s alkoholem. S tím skákáním ze střechu je to podobné, pokud dole nezabijete někoho jiného, tak je to vaše věc (vaši odpovědnost vůči osobám blízkým do toho nezapočítávám).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl nikdo toho řidiče nenütí ten telefon zvednout a nikdo mu nebrání ho před jízdou stišit či daktivovat. Stejně tak jako mu třebe u nás nikdo nebrání použít handsfree sadu... Lidi v USA maj prostě tendenci žalovat každého kdo má prachy s tím že většinou to skončí soudním vyrovnáním = vydělají na tom.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jde spíše o to, zda jsme nesvéprávní idioti, kteří nejsou schopni domýšlet důsledky svých činů, abychom potřebovali chytřejší telefén, který nás bude chránit před naší idiocií?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je nemálo lidí, kteří nejsou schopni domýšlet důsledky svých činů opakovaně, a další se nepoučí ani z chyb druhých. Já osobně bych se přikláněl k tomu, aby těch omezení bylo co nejméně (hlavně v případě, že člověk může ublížit jen sám sobě) , ale někdy jsem zas rád, že se nějaké omezení/pravidlo prosadí v oblasti, kde se lidi můžou ohrozit navzájem (bohužel ti, kteří nejsou schopni domýšlet důsledky svých činů, ty pravidla většinou nedodržují, takže z toho zase vychází buzerace těch rozumnějších).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže problém je právě v tom ochranářství, to je to co dělá z lidí idioty - protože když jistému riziku člověk nebude vystaven, tak se prostě nenaučí s ním či podle toho zacházet / chovat. Riziko tu bylo vždy a vždy nějaké bude, protože to patří k životu, bez rizika se život žít nedá.

Vývoj civilizace a lidské společnosti samozřejmě vyžaduje držet s dobou krok a přijímat nějaká ta opatření, ale nic se nemá přehánět - případ se zakazováním telefonování už je přehánění, protože VĚTŠINA lidí dokáže bez problému vyhodnotit, kdy telefon ztlumit, kdy nezvedat atd - nemá prostě žádný smysl ani přínos omezovat soudnou většinu kvůli pár idiotům, kteří tu budou prostě vždy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě navíc fascinuje, že máme v autech čim dál více dotykových displejů a to nikomu nevadí, že to může odpoutavat pozornost,protože samozřejmě když chci něco nastavit, musím na ten displej koukat, zatimco na mobil při telefonování koukat nemusim. To je prostě debilita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na podmínkách rychlosti a energie těla, nebo jeho částí, během nárazu se stává projektilem, který putuje z auta ven.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A? Také často kvůli tomu přežije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl vybrat lepší příklad. Může, ale statisticky mizivé procento.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady snad někdo zakazuje mobily?

Ještě jinak, když vylezeš na dům, tak zabiješ nejspíš jen sebe. Když zaviníš nehodu kvůli telefonování, ta bude štěstí, že nikoho dalšího neohrozíš.

Takže jestli nějaký sebevrah se chce zabít ze střechy, tak ať, ale ať se aspoň podívá pod sebe, jestli tam někdo nejde :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nutno doplnit, ze v Americe v pripade prohry nemusi zalujici platit zadne soudni vylohy.. Takze vlastne zaloba je nic nestoji..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to sice paušálně nastavené, ale pokud se něco nezměnilo, má soudce pravomoc rozhodovat o zaplacení soudních výloh individuálně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co koho šokuje na tom, že byla taková žaloba podaná.
I tady u nás jsou týpci, kteří podávají žaloby v podstatě na každého, s kým přijdou do kontaktu, viz např. http://www.hovorysesoudci.cz - ten si to eviduje i online.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha, to je fakt nějaký magor. Přes 3 tisíce civilních žalob a trestních oznámení na všechno možné (totální krávoviny) a diví se, že mu je soud "nevyřídil".
Dokonce zažaloval různé soudce a státní zástupce, že jsou proti němu předpojatí :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Urady s nim hraju "who cares". Resp. treba na neho zavolat "Care police".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase dalsi kachna, na kterou se na CDR chytli ... uz druha behem chvilky .... a to tu nedavno bylo o tech manzelich, co misto ocase, co jim zabil dite pri psani SMS, obzalovali Apple ...... je to porad ten samy HOAX, chodici po netu uz roky, ze se na to nekdo vubec chyta ..... a ano, mozna nekdo zalobu podal, to muze uplne kazdy, na uplne kazdeho, z libovolneho duvodu .... stejne jako u nas, tak v USA .... v USA se ale takovou kravinou soud ani nezabyva, u nas se zabyvaji kazdou picovinou, proto se u nas banality tahnou dlouhe roky ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký důkaz že jde o HOAX?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rikam, je to uz hodne stare.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano cely mesic. Ty jo, ale pak podle tvych meritek jsou windows 10 silena vykopavka, kdyz aktualni verze je se srpna :-DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, ze podobna kravina se uz objevuje nekolik let ...... takhle je o to smutnejsi, ze tam zemreli lide .... ve skutecnosti jsem ID toho pripadu nedohledal (hledal jsem to nekdy pred Vanocema). Ale at je to jak chce, neprojde to logicky ani prvnim ctenim = je to trapny HOAX ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukam slovo HOAX si si nejak oblibil... tak si jeste zjisti co ze to vlastne znamena. Evidentne to vubec netusis.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že BTJ vůbec nezná definici slova hoax.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neco ceho se chyti hloupi lide a vykladaji o tom, jako by to byla pravda a jasna vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vidíš, že nevíš co je to hoax. Lide (i hloupí) se mohou chytit i pravdivých věcí. A ta zpráva vážně neni hoax. Nedělej ze sebe debila. Jen kličkuješ, abys nemusel přiznat, žes debil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to proste novinarska kacena, bullshit, blbost ..... rikej si tomu jak chces. Faktem zustava, ze jde proste o picovinu, stejne jako v predeslem vlanku s cervenym krizem v nejake hre, proste a jednoduse to neni pravda.
To, ze nekdo nekde pise, ze nekdo vyplnil nejakou stiznost a co jako? To muze udelat stejne jako v USA i u nas, tak co? I ja muzu zazalovat apple a to zadny jeho produkt nemam. Za co bych ho zazaloval? Ze me treba frustruje to nakousle a nedojezene jablko? Ale samozrejme se to nikdy k pravnikum applu nedostane, protoze to soud okamzite zamitne z pravniho hlediska za fakticke chyby. Stejne tak je tomu i v tom predeslem pripade s autonehodou .... kde dokonce koluje naskenovane PDF, dvacet pravnich firem, ale v systemu toho supreme courtu, kde to bylo udajne podane, se to cislo dohledat neda. A i kdyby dalo, to neznamena, ze se to dostane k soudu.
ALE TO NENI PODSTATNE. Ja chtel spis poukazat na to, ze na drive zajimavem webu se objevuji takove sracky, ktere nebyly snad ani na tn.cz. Byly doby, kdy tu byly zajimave clanky (mnozne cislo) kazdy den, pak jeden denne, sotva jeden, obden ...... ale za posledni mesic tu snad nevysel clanek hoden precteni. Pritom je spousta clanku, co se da aspon "ukrast" z jinama .... a nekdo si vybere zrovna takovy totalni nesmysl, ktery snad ma nekoho sokovat ..... jeste tu napiste tu o te kocce v mikrovlnce a bude to uplny konec ...... na CDR totalne zdechl pes, kdyz otiskujou takove (mozna ne vyslovene podle definice HOAXy - ikdyz par bodu z wiki to splnuje) totalni kraviny, ktere s IT vubec nesouvisi, natoz pry deep in IT, LOL:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses fakt hodne jednoduchej. Vzdycky, kdyz te pristihnem pri tom ze ses uplne mimo a pises nesmysly tak vyplodis podobnej roman. S haldou dalsich nesmyslu, kde se to snazis marne nejak okecat nebo uhrat do outu :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pan Ceja způsobí autonehodu, bude potřeba zažalovat jeho rodiče, že ho zplodili, protože to mohli předpokládat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.