Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Apple zrychlil a zároveň zlevnil MacBook Air

Dnešním dnem poslal Apple na trh inovovanou verzi MacBook Air. Pro povzbuzení prodejů dostala rychlejší procesor a zároveň se dočkala slevy…

Aktuální model MacBook Air dosud vycházel z procesoru Intel Haswell / Core i5 taktovaného na 1,3 GHz. Nová verze je vybavena 1,4GHz modelem (+8 %) v rámci zachování TDP. Zároveň došlo ke slevě: 11” ultrathin, o kterém je řeč, zlevnil z původních $999 na aktuálních $899.

Podobnou změnou prošel i 13” model, který s rychlejším procesorem pořídíte počínaje dneškem za $999 (tzn. za částku, kterou do včerejška stál 11”). Ostatní parametry se v rámci základní cenové nabídky nemění, zůstávají 4 GB operační paměti a 128GB SSD úložiště. Spekulace na téma druhé generace rozhraní Thunderbolt budou zřejmě realizované až v souvislosti se zcela novou generací - Thunderbolt 2.0 zůstává doménou MacBook Pro / Mac Pro, alespoň zatím.

Výraznější přepracování či zbrusu novou verzi ultratenkého MacBooku očekávají analytici na přelomu léta a podzimu. Očekáván je zmenšený (zřejmě 12”) MacBook Air, která bude lehčí, pasivně chlazený, vybavený novým touch-padem bez tlačítek a pravděpodobně lepším displejem. Jaký procesor novinka využije, zatím není známé - kromě řady Haswell refresh totiž připadá v úvahu i 14nm generace mobilních čipů Broadwell, které Intel uvede snad v druhé polovině letošního roku.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple zrychlil a zároveň zlevnil MacBook Air

Žádné komentáře.