Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple ztrácí podíl na trhu s telefony, Samsung, Huawei, OPPO a vivo získávají

Odpoved skryva kazdy kontejner s el. odpadem ... telefony jakych dvou OS (krom teda starych dumb phonu) v kontejneru rozhodne nenajdete?:o) Takze klesajici prodeje jsou asi tak jako postpcera a klesajici prodeje PC:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zeby preto, lebo Apple ma recyklacny program a vyrobcovia Android telefonov nie. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím jinak - majitelé čůčofónu si své vysloužilce dávají zarámovat a zasklít. Dílem proto, že je to přece ta Stevova modla, kvůli které obětovali svou výplatu a leckdy se i upsali vlastní krví nebankovce, dílem proto, aby si připomněli, že za oslíka-otřes-se byli naposled. Znám případy z obou skupin. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nekoho z te zkupiny byvalych osliku bych chtel nekdy potkat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znám jednoho, co s čůčofónem mrsknul o zem, z důvodu jeho opakované nekvality a nespolehlivosti iOS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Byla by velka chyba Applu, kdyby si tyto statistiky zacal pripoustet podobne jako se zacalo statistikama prodeje zabyvat BlackBerry, a jak dopadli. V podstate jsou pred krachem a TCL uz si brousi zuby na odkoupeni znacky. Je logicke, ze jednou se trh nasyti, ze spousta lidi prechazi z hloupych telefonu a chteji neco stejne levneho jako dumbphone, jenze tihle lide nemohou byt cilovkou Applu, ty musi Apple dobrovolne prenechat Samsungu, jinak by pohrbil sam sebe. Stejne tak je rozdil mezi iOS a Androidem, kdy na iOS lide vydrzi na jednom iPhonu podstatne dele, Android se uz po roce zacne sekat a lide to resi nakupem dalsiho.
Takze ano, nejaky ten rok to potrva, ale casem to lidi prestane bavit a budou chtit neco lepsiho a ne lagdroid.
---
Co se tyka OPPO, VIVO, tak do urcite miry je to i o mode, u nas byly chvili hodne popularni founy od Prestigia a to presne do te chvile nez to zaclo klekat a na reklamaci je s tim Prestigio vyhodilo, razem je po prodejich. Ovsem lide jsou zda se nepoucitelni, novy hit je Leninovo. ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak... Sekající se Android... tyhle žvásty poslouchám pořád a nikdy to nebyla pravda, pokud nebyl uživatel debil. A to v podstatě jsem cílovka lowendu - prostě za to víc jak trojku nedám a není ani proč, neb na telefonu využívám... překvapivě telefon, kecálky typu WhatsApp a věci typu mapy, web, mail a dopravní aplikačky. Samsung Galaxy mini jsem měl tři roky a dodnes mi slouží jako "modem", Galaxy Trend Plus tři roky a přenechán podobně "náročnému" členu rodiny. Teď si přes půl roku drandím na Doogee X5pro za sedmnáct stovek a taky v klidu. Že rok a začne se sekat ? Že "lagdroid" ? Dám ti jednu radu - když s tím neumíš, tak na to nešahej a nadále plně důvěřuj někomu, kdo tě za dvacet litrů povede za ručičku a dovolí ti jen to, co si sám bude přát, abys dělal. Vždyť je to táááááák easy, je to tááááák cool ;)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednou veci je ze trh je nasycen, ale je to dane take tim, ze stary iphone nekdo zdedi dalsi.
Neznam moc lidi ktery kazdy rok bezi koupit novy iPhone, ale znam dost tech co maji upgrader zdarma kazdy rok.Ale jedou na bill pay .Take vim ,ze ti co maji starsi iphone chteji casem lepsi a jen cekaji az bude nekde nejaky za vyhodnou cenu.A svuj znova nekomu zrecikluji. Ja menim kazde dva roky. Ale to i v PC a prijde mi to vyhodny. Jelikoz stavajici stale prodam dobre a priplatim si na neco noveho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je trochu dost zkreslený pohled na věc, ne? Rozhodně nelze prohlásit, že všechny staré Apply někdo "zdědí" a všechny staré Androidy končí v koši… Phony s Androidem se dědí zrovna tak jako ty Apply, všechny "vlajkové lodi" prakticky všech výrobců najdete v bazarech a o leckteré je i bitka. I ceny jsou plusmínus nastejno, "jablko" 5S koupený za 17k a prodávaný za 6-7k, to i S5 od Samsungu si svýho času držela cenu líp.

Dál bylo v článku vynecháno, že "šestkový jablka" poněkud kanibalizuje model SE, ale to už je jen takový detail. Ty prodeje jim ještě klesnou, mnoha lidem se nebude líbit zrušení jacku. V tomto mají výrobci droidů výhodu - Samsung jeden čas taky rušil SD card slot a pak ho tam zas rychle vracel (nikdo to kdovíjak nekomentoval), Apple si vybudoval na designu a PR prohlášeních takové pozice, že překročit vlastní stín si nemůže dovolit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.