Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Applu až 10× stouply žádosti o pozáruční výměnu baterie

China is new ruští hekři.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvojitý příspěvek (Čínský telefon).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nemachruj ze mas iPhone :)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V politike maju strašiaka Rusko, v biznise Čínu, klasika USA...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když 75% případů krádeže obchodního tajemství nebo know-how v USA vede do Číny, a to 4 roky po podepsání dohody, ve které se Čína zavazuje přestat krást technologie, jsou kroky proti Číně pochopitelné. Nejde jen o USA, supply chain útok na CCleaner byl taky vedený z Číny, a asi nikoho nepřekvapí, že cílil na technologické giganty neovládané čínským ÚV.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel najdete pořád hodně lidí co si myslí, že Rusko a Čína jsou nejlepčejší kámoši :/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Toho striasiaka, najme Cinu sme si vychovali a teraz je ako je, chceli sme zadarmo vyrabat a iba ryžovať, nenicit si zivotne prostredie........ a teraz je vsetko v cine vdaka komu? Čína nieje kámoš, ani Rusko nieje kámoš, no ani USA.... toto ludia nechapu.....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

a díky tomu jsou asiati na pomyslné spicce ....ostatne bych na tech. web netahal podobna temata protoze ani jedna strana nema ciste ruce ...a najednou se tu objevi tuna zastancu jedne ci druhe strany :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> Když 75% případů krádeže obchodního tajemství nebo know-how v USA vede do Číny

To sice muze bejt pravda, ale nic to nemeni na tom, ze "bububu Cina" je skvela vymluva pro kdehoho, v tomto pripade Apple. Chcete mi namlouvat ze Cinsti hackeri jsou duvod proc Apple ma mizerne prodeje ? ja bych spis tipoval na jednodussi vysvetleni, totiz ze jeho prodrazene smejdy jsou uz prodrazne i pro appli megaovecky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Apple má mizerné prodeje kvůli své nenažranosti, prostě už i ovcím dochází, že platí dlouhé peníze za laciný šunt. Ale to neznamená, že rusko-čínské nebezpečí neexistuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal tohle bych na tech web netahal a kdyz uz tak byt korektni a klidně bych tam pripsal EU i USA :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nenažranost jistě hrajé svou roli, ale v hlavní roli bude to, že se smartfouny dostaly na parametrový sweet point (podobně jako desktopy, ale těm to trvalo desetiletí), kdy v podstatě není potřeba upgrade. Starý ajfoun 5S jede obstojně i s novým systémem iOS12, dokonce lépe než s předchozím, kdo pořídil iP7, 8 a nebo nedej bože X, pak nemá nejmenší důvod k upgrade, pokud to není shopaholik. Výkonu je na rozdávání, na běžné funkce stačí to co mají. Apple není ten výrobce co by lákal na pár MHz, nebo jádra, RAM a tak, BFU to nezajímá a on jim to necpe, takže když nepřijde něco lákavě nového na čem se dá postavit kampaň, prodávat bude méně.

Ovce to mají těžké, protože co místo iOS? Stejně spolehlivého. Ne každému se chce do všeobjímající náruče Googlu, který sice píše "don't be evil", ale uživatelova data vysává do mrtě a na každém kroku. Chybí konkurence na poli mobilních OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, upgrejdoval som na vianoce z Huawei P9lite teraz na P20lite, obe su dobre pre dane moje pouzitie, akurat uz bol ošuntelý ale vyhovoval mi, novsi je trosicka rychlejsi ale s horsim displejom, ale pre mna upgrejd nepriniesol nic, nehrajem sa, nejake foto, vela telefonujem a cumim do mailov a fejsbuk, navigacia.... cize graficky aj procesorovy vykon uz nejak dosiahol moje potreby.... upgrejd mi priniesol akurat krajsi mobil, stary bol riadne obuchany....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo lepší/levnější kdyby šel sehnat jen nové tělo a přelepil se display ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sailfish.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sailfish určitě fandím, jako člověk momentálně usazený na Linuxu o to více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, kdysi jsem si říkal, co se stane, až Huawei nebude mít od koho krást know-how?
Ať již to byla Nokia / NSN či Ericsson, vždy s nějakým zpožděním okopírovali technologie pro BTS 2G, 3G... a technologicky tu kopii dotáhli ještě o kouek dál...
Teď jsou leadeři v 5G... a co se kolem toho děje vidíme. Je to jenom o byznysu...

A až třeba tu 5G nabídne ("reinkarnovaná") Motorola? Zajisté bude čistá jako lilie bez zadních vrátek pro NSA a spol, že? Svatá prostoto...

Byznys je byznys... a Donald to řekl jasně a klasicky: "America First!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huawei si prostě nakoupí lidi, co to knowhow vytvoří.

Nevím, jestli máte představu, kolik toho Huawei dělá, a jak obrovskou šířku technologií, jak moc do hloubky ovládá, ale je zřejmé, že se to jen tak nezastaví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak moc těžké je tu baterku odlepit a vyměnit si sám?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolik jsi už rozebral iphonů? :-)
Já pár jo a je to hrozná pakárna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle teď řeším s L640XL, a děsím se toho, až ten telefon fakt morálně doslouží a provedu upgrade na zařízení, kterému už jen tak baterii jako u tohoto zařízení nevyměním. Tohle je asi jeden z posledních chytrých telefonů, co měl normální zadní dekl a vyměnitelnou bakterii (včera jsem ji vzal od zeleného řvouna, prej original).

Fakt se mi tohle chování, zvláště v době, kdy se hraje na těžkou ekologii, nelíbí. Kdyby to MS nezabil, asi bych pokračoval vesele dál spoustu let, než by to morálně zastaralo, jako dnes android 4.x zařízení (a i tam by to s určitou snahou šlo vesele na další hromadu let protáhnout, že).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde to, ale je to docela oser s tím rozlepováním. A hlavně mít štěstí na baterku, protože jsem tu zaslechl příběh, jak se v místním servisu dělali výměnu baterie v iP, ta baterie měla nějakou vadu a odpálila desku. Občas se to prý s alternativami stává. No jim to výrobce té baterie proplatil (zaplatil za výměnu desky), ale stát se to doma, tak smolík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na zručnosti. Otevřít telefon a vyšroubovat pár šroubků, musí se překonat vodotěsné zalepení což je asi největší voser a baterka je na místě přilepená (jsou tam odlepovací pásy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.