Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k APU Bristol Ridge jde do běžného prodeje

DD a par dalsich magoru jiste vyrazi nakupovat, prejme jim to. :-)

Naprosto o nicem.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Naopak. Dedikovaný karty jsou vykoupený pro těžení, tak zbývá jen hrát na APU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No uvažoval jsem co AMD nabídne jako konkurenční produkt proti Inteláckým Celeronům a Pentiím, dříve jsem se naivně domníval, že to budou Ryzen 3, ale po zveřejnění cen je jasno. Takže jim zbývá doprodávat starý železo na platformě FM2+, AM3+, nebo přijít právě s tímhle staronovým konceptem, ale už na AM4.
Do budoucna, ale bude muset něco v levném segmentu (do 2000,-) nabídnout, nevěřím že by Intelu zcela přenechali tenhle trh.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

APU RyZen+Vega pocitam, ze zasahne jak mainstream, tak lowend. Jen nikdo nevi, kdy bude a brzo urcite ne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„Jen nikdo nevi, kdy bude“

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle AMD desktopové APU budou začátkem roku 2018.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasne, ale zname AMD. (Ja to ale chapu, hrozne let nic a najednou se to proste neda zvladnout.)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tak co AMD v procesorové divizi (Ryzenu) slíbila a nedodržela?
Pověz nám, který termín nedodržela? Nečekám, že odpovíš, protože tato divize zatím plní termíny velice dobře.
Takže máš ještě něco, abych si nemusel pořád říkat "Bože to je vůl" ???

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

" ...začátkem roku 2018." A proto jsou to bohužel procáky na půl roku. AMD delivers.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Bristol Ridge je (a bude) nižší cenová relace než Raven Ridge. Klidně by spolu obě generace mohly koexistovat, pokud bude AMD chtít.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To sice jo, ale víme jak se dnes dobře "koexistuje" takovýmu Clover Trail Atomu (šel hlavně do tabletů a je 32bit/DX 9.3, čili ta aféra je trochu nafouknutá, ale i tak básník chce říci hlavně to, že určitej low end je tak low, že se nevyplatí koupit, je to "garbage-end").

Morálně zastará tak za rok, až začnou lidem (dětem) padat (některé) hry k 15 fps kvůli pouze dvoum FPU, grafika je pochopitelně slušná. Holt je to taková herní konzole v rámci PC trhu, ale proč si kupovat tuto konzoli, když za půl roku je nová, že.

V duchu článku, mělo to tu být loni v létě, proč až za rok, breky brek, souhlas. Asi se AMD nevyplatilo objednat dostatečný kapacity na (pravděpodobně) stále relativně populárním a drahým 28nm procesu, aby se to na maržích vyplatilo v retailu, takže se to vyplatilo jen jako OEM se "všimným" jako exkluzivita.

Říká člověk, který má díky rychlým DDR4 3422 GPU výkon jako 7870K na i3-6100, neřkuli dnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidime ako to nacenia. Komplexna recenzia je tu: https://us.hardware.info/reviews/7207/amd-a12-9800-bristol-ridge-apu-soc....
Ak sa im podarilo este drivermi trosicku zdvihnut vykon a stlacit cenu dole, za 70-80e by to mohol byt velmi zaujimavy HTPC procak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trochu to kazí fakt, že podle té recenze nejde taktovat (především paměti běží údajně max na 2400, což je u APU celkem škoda) takže nevim...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono u OEM to, ze to nejde taktovat je tak trochu aj vyhoda (aby si nekupoval lacnejsie PC a netaktoval ho na drahsie), ci? Uvidime co AMD predstavi pre customer.
Z tych 2400 som v smutku aj ja, aspon 2800/3000 by bolo mega. Na druhej strane, ma velmi zaujima DX12 test/Vulkan test. Keby to prida este tak 10-15 percent, moze to byt velmi zaujimave aj na prilezitostne hranie z gauca s joystickom
Ta Dota pravdepodobne na Vulkane nebola, resp nikde som to nevidel spomenute.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestlipak vám říká něco oficiální specifikace. A rozdíl mezi ofic. spec. a taktováním. Ryzen má takty max. 2667 MHz u Dual Channel a Single Rank, u DualRank nižší a paměti už běhají i 4000MHz. i7 mají max 2400MHz a taky sem nikde nečetl, že by si někdo stěžoval. Asi proto že ty desky umějí vyšší frekvence při overclocku. Godavri umí max 2133 a mě beží na 2400. Dobré ráno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, zamknutý APU jdou taky taktovat, ale předpokládám, že poněkud hůř, než Godavari v černý edici... Druhá věc je, že DDR3 na 2400 je bezmála max., co se dá z pamětí vymáčknout, ale DDR4 na 2400 prakticky začínají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle by mi do domácího multimediálního serveru stačilo, jen to nesmí zabít cenou a musí to mít jako celek obstojnou spotřebu (proto nechci výprodejovou AM3+). Ta A10-9700E vypadá lákavě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste by mohli udelat nejakej refresh do AM1... Na HTPC best platforma za smesny penize vuci skvelemu vykonu... Podpora novejsiho HW kodovani by se sikla.... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Súcitím stebou, sám vlastním athlona 5350, ale žiadny upgrade už neočakávam, platforma AM1 je už mŕtva. Česť jej pamiatke, veď časť konceptu stavby procesora zdedil následne ZEN...resp. si zobral to najlepšie z nej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám tuto mrtvolku pod TV. Plánoval jsem APU na Ryzenu, ale protože se stěhuji, tak asi přeměním celý koncept. Snad bude notebook s Ryzenem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

APU do desktopu IMO nemá moc smysl, tam si vždycky můžete koupit nějaké dedikované GPU. Něco jiného jsou třeba laptopy, kde narážíte na problémy s form factorem (velikost, hmotnost, spotřeba, odpadní teplo), tam dávají APU naopak velký smysl. Nakonec to může být jeden z mála způsobů, jak upgradovat "GPU" - tím, že vyměníte celé APU.

Osobně mám jako laptop HP6465b s A10 APU (Radeon 6520g) a při aktivování dual channel šel výkon hodně nahoru a starší kousky jsou na tom pořád hratelné. Tak uvidíme, co kombo Ryzen+Vega.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V desktopu je pro APU nemalý prostor. Jednak z hlediska ceny (TDP APU je obvykle nižší než součet TDP stejně výkonného CPU se součtem TDP stejně výkonného GPU), takže lze ušetřit na zdroji, což v low-endu může být nezanedbatelné procento z ceny sestavy.

Stejně tak lze díky APU vyrábět velmi kompaktní systémy na míru, kde lze zcela vynechat PCIe sloty a kompletní prostor pro karty. Intel si za podobná řešení s Iris účtuje neskutečné přirážky: http://diit.cz/clanek/intel-skull-canyon-odhalen

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jsou k tomu nějaké informace o prodejích? Já mám totiž pořád dojem, že pokud někdo nepotřebuje "herní" grafiku, tak nepotřebuje ani nějaké "nabušené" APU a vystačí si s integrovaným řešením třeba od Intelu. Pokud chce hrát, tak sice může pořídit dočasně nějaké APU, ale spíše dříve než později bude potřebovat něco dedikovaného. Pokud neplánuje hrát jenom pár nenáročných her (LOL, DoTA, CS atd.).

A u Intel Skull už by mě tuplem zajímalo, kolik se toho prodalo, protože poměr cena/výkon je dost mizerný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak AMD APU je konkurenci k intelackemu integrovanemu reseni procesor + HD Graphics.

A to ze to bude vykonejsi nez u Intelu se muze obcasne hodit.

Ja driv mel i3-3220T s HD Graphics vyslovene jako pocitac na filmy a serialy a kdybych neco takoveho zase chtel, tak mi budouci AMD APU RyZen Mobile prijde jako dobra volba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč to AMD vyrábí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro moje rodiče - důchodce - ideální platforma. A nemyslím to v žádném směru ironicky nebo pejorativně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je kazdeho osobna vec co si kupi,kludne aj Ryzen 5,7 alebo iny,CPU, Intel rada Milion - z efektivnejsieho hladiska vzdy volim repasovane stvrjadro/osemjadro z seriozneho repas bazaru kde maju zaruku rok,reklamaciu do 24 hod a nemaju problem okamzite dolozit 4GB,16,32GB ram ak ma zakaznik zaujem a doska podporuje.Dokonca sa mi uz parkrat stalo ze z bazaru veci 4 rocne mali plnu zaruku nakolko povodny Rakusky/Nemecky majitel co to vyradil na repass mal doplatenu zaruku 5 rokov - Dell.Overenie na zaklade ID serial number/product number ID Tag.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nejvtipnější je, když na nový produkt dostanete jako firma roční záruku, ale když si tu samou věc koupíte repasovanou, tak Vám ta firma dá klidně 3 letou záruku, přičemž to zboží je za třetinovou cenu.
Tohle jsem řešil s tiskárnami HP 4015.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduché, někdo v minulosti si delší záruku na tu tiskárnu připlatil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasně, jenže za nové zařízení dáš 15000Kč, aby to mělo záruku po dobu "morální" životnosti, tak vysolíš dalších 8000Kč. Chceš další podavač? Vysol bůra.
A bazar? Natištěno 2000 stran (tedy měsíční zátěž v průměrně velké kanceláři), cena 4500Kč včetně 3y záruky a za 1000Kč podavač. Zařízení jak nové. Když se to po záruce rozsype, tak to zahodím a koupím další repas za pár šupů. Třeba výkonnější model.
Takže mě trochu zaráží, proč výrobci takového business HW zkracují záruky na rok. Malá firma vezme repas, nebo řešení pro "houmáky". Větší firma si to nechá dodat jako řešení, přičemž cena bude nejspíše odlišná od ceníkové, včetně případné rozšířené záruky. A korporace? To je úplně jiný svět. Nákup takového zařízení bude prakticky na "bazarových" cenách. Proč tedy výrobci nestojí o malé zákazníky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro malé zákazníky mají menší stroje, jinak naceněné a často i se zárukami rovnou. Velké stroje se už domlouvají právě se servisními službami a pod.

Bazar je fajn i v autech, pokud v tom člověk umí chodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nu dokud nebudou v obchodech slušné mini-itx am4 desky tak APU nemají pro tuto platformu u mě žádny smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten Gigabyte už je a vypadá dobře, i když má netradiční rozmístění prvků. Asrocky by měly snad dorazit každou chvíli.

Co nechápu, že zatím nejsou ITX s A3xx čipsety, vždyť by to nemělo být nic složitého.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právě, proč u Intel platforem to jde, ale u AMD to nejde. Narážím i na minulou AM2+ platformu, kde snad jediná rozumná mini-itx deska byla od Asrock (rozumná ve smyslu včetně wifi, intel síťovky, kvalitnějšího zvukového čipu). Nechápu to, když celé APU pro desktop dává největší smysl právě v malých krabičkách do obýváku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky čekám až se tady ty mini-itx desky objeví a furt nic. A přitom už mám vyhlídnutý perfektní HTPC case, rozměrů většího notebooku (tj. vhodné na občasné přenášení), včetně jednoho plnohodnotného fullsize slotu. Akorát ty desky jaksi nikdo nechce dovézt a byl by risk to kvůli záruce atd. objednávat ze zahraničního shopu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.