Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vývoj Google Nexus 7 byla tortura, tvrdí inženýři Asusu

celkom kvalitne spravený PR na "kúpte si to, za tú cenu to bude bomba"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Pokud článek vyznívá pozitivně, nemůže to být ničím jiným, než že je zaplacený a pokud negativně, pak to může být pouze tím, že je autor zaujatý vůči výrobci. Rozhodně není možné, aby produkt byl výhodný nebo naopak nevýhodný a článek to pouze reflektoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že inženýři Asusu pod tím tlakem zapoměli integrovat slot na SD karty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, být tam slot na SD karty, tak bych o něm uvažoval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že chybějící SDcard slot je něco, co by mělo zásadní vliv zda koupit či ne (ostatně Android včetně verze 4.0 není schopen externí SD kartu využít jinak než jako sklad (a to ještě jen některých) dat). Faktem ale je, že SDslot je nejrychlejší a nejpohodlnější cesta, jak do zařízení tato data dostat.

Z mého pohledu je cena/výkon opravdu hodně dobrá, za podobné ceny jde pořídit maximálně "neznačkové" číny, sice 10", ale s celkem nevýkonným HW a leckdy hodně diskutabilním displejem (kvalita). Takže ano, minimálně pro rozhýbání trhu a pokles cen je to IMHO dobrý krok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"(ostatně Android včetně verze 4.0 není schopen externí SD kartu využít jinak než jako sklad (a to ještě jen některých) dat)."

A co vas vedie k tomu, ze by si tam kazdy nechal hlupy android ?

SD karda je standard a nutnost, ale uz sa nedava lebo nam vyrobcovia nutia ich uzasne klaudové ulozista. Je to pantrne aj v telefonoch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prostý úsudek a zkušenost o tom, že většina uživatelů jsou opravdu uživatelé, a nikoli lidi (mohl bych napsat cosi o "notorických ladičích"), co si do zařízení nahrávají ob týden nový firmware.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proč zrovna nový firmware?
třebas na třídění fotek na dovolené by to bylo jako dělané.
takže jediná lokální cesta bude jen přez wifi a bez rozšíření paměti. škoda

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když si tam bude chtít uživatel dát nějaké seriály, fotky nebo hudbu, tak má smůlu. Nevím jak ostatní, ale já nechci mít data někde v oblacích, kde na ně nedosáhnu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je 8 nebo 16GB málo? Pokud ano, určitě existují jiné modely jiných výrobců, které tvé požadavky splní.

Do těch řekněme 16GB se vejde bezpochyby pár desítek hodin hudby v MP3 formátu (dejme tomu 1 CD, tj. 650MB) plus desítky aplikací (řekněme 350MB úhrnem). Odečtěme 1GB na OS, fotky a serepetičky, zůstává 15GB na filmy, tj. opět odhadněme 1GB po filmu, tj. 15 celovečerních filmů, tj. cca 22h videa.

Z mého pohledu to tedy opravdu není "pokladnička mediální", ale na cesty to stačí bohatě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kdyz vyndam kartu z fotoaparatu a chci se podivat na fotky na velkem displeji tak si s sebou budu muset jeste tahat pocitac ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opravdu nevím, zda se dá považovat 7" displej za "velký". :-)

Dovolím si ještě jednou zopakovat svou tezi, že se nejedná o univerzální "zabiják" ostatních modelů, ale o cenově výhodný tablet "na takové to domácí tabletování" - bez větších kompromisů v oblasti kvality a výkonu. Naopak kompromisy vidím ve velikosti displeje (i když já po zkušenosti s 10" plachtami už větší než 7" nechci) a konektorové výbavě. Já bych např. ocenil USB host (tím se totiž dá řešit chybějící SD čtečka).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No porad vetsi nez displej fotaku ne? Nehlede na moznost pouziti editacnich programu. Kolik by stala SD ctecka, dolar? USB host by byl taky fajn, zvlaste, pokud se jedna o skutecny konektor bez nutnosti tahat na nej redukci, ale to uz by asi bylo mimo tuto kategorii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dolar x milion přístrojů je 1milion USD ze zisku dolů (protože výrobce cenu konstruuje jako první včetně plánovaného počtu prodaných kusů a podle ní navrhuje zařízení a kalkuluje alikvotní rozpočet ceny s ohledem na fixní náklady). Tak to vidí výrobce.

Možná to je divné, ale takto to doopravdy chodí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim, vsak taky diky podobne uvazujicim idiotum musim po koupi notebooku shanet neznamy pocet DVD-RW (ani vyrobce nevi kolik!), abych si zazalohoval zaplaceny OS pro pripad reinstalace nebo pozarucni poruchy HDD. Pral bych si dozit se doby, kdy si prislusni radobymanazeri uvedomi, ze kdyz bude tuto politiku praktikovat kazdy, budeme zit ve svete topice se ve vlastnich ho... .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ještě jeden poznatek: Apple, když už na něj kus níž přišla řeč, nemá ani SD slot, ani USB host. Na připojení čtečky SD karet si člověk musí pořídit další krabičku..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple totiz ve skutecnosti neni ani tak tablet jako pristupovy terminal pro iTunes. Takze proste nic vic neumi, coz nemusi byt nutne spatne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

16GB verze stojí o 50 dolarů víc (1000Kč), to mi nepřijde jako ideální řešení, když se dá 8GB karta koupit za 120Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechci se neustále opakovat - pokud ti to nevyhovuje, nemusíš kupovat :-), určitě se na dané platformě (tegra3 + 7" LCD) najde nějaký čínovýrobce, který tě uspokojí. Jen ZNOVA zopakuji, že interní paměť androidího zařízení funkčně nerovná se externí SD kartě. Tudíž i cenové srovnání karta vs paměť onboard je zcela mimo realitu (snad až na poměřování ceny za 1 jabko vs. 1 hruška, protože z hrušky jabko neuděláš, i kdyby stála 50 haléřů a jabko 500Kč)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Produkt Apple za 500kc? To by bylo celkem levne ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D

kouzlo nechtěného :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nexus 7 není nic jiného než ořezaný Asus 370T - http://www.fudzilla.com/home/item/27733-nexus-7-is-crippled-asus-370t-bu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U Ipadu 2 ti ze 16GB zbude neco kolem 13GB .Mel jsem i 64GB a nedokazal jsem to smysluplne vyuzivat, osobne beru 32 jako zlaty stred. Jinak SD carty jdou pripojit do jejich konectoru ne o moc vetsi redukci.Tudiz bych to krabickou nenazval. Pokud mate i jina zarizeni od applu muzete si to poslat na iPad vzduchem at uz automaticky a nebo na vas povel. Tudiz jsem zatim zadny chybejici konector na iPadu nepocitoval. Na Motorole xoom bylo vse mozne ale stejne bylo zapotreba vlastnit pytlik ruznych redukci ac sd slot byl pritomen tak pouze nam micro Sd coz ve fotaku asi tezko uz jen ze jsou cl4. a lide foti na cl.10 . Co se tyka cloudu je to sikovna vec, ale nevim jak moc bezpecna co se zneuziti obsahu tyka. A osobne bych klidne snesl i 11,6" tablet a naopak 7" povazuji uz za nedostatecny. Pravda v hromadce bych asi zmenil nazor ,ale od toho mam volatko;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste bych jen dodal vy nevidite pro stromy les. Kazde zarizeni ma neco ,ale za 200 co ma Google Nexus 7 to je dle meho supr vec a horko tezko se bude hledat co se mu vyrovna. Myslim si ,ze iPod stoji vice ... .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.