Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ATI Catalyst 4.7 pro Windows 98/ME

ATI Catalyst logo

Firma ATI při vydání Catalyst 4.7 pro Windows 2000/XP informovala, že jelikož Microsoft od začátku tohoto roku necertifikuje ovladače pro Windows 9x/ME, bude necertifikované verze pro tyto systémy vydávat čtvrtletně. A právě tento týden se uživatelé zmíněných starších systémů poslední verze dočkali.

Pro grafické karty ATI z rodiny Radeonů je tedy k dispozici balíček se samotnými ovladači a „control panelem” a vedle něj také zachytávací WDM ovladače pro varianty VIVO (s video vstupem) a All-In-Wonder (komplet i s TV tunerem). Ten je společný jak pro Windows 98/ME tak pro Windows 2000/XP.


Zajímavé je, že čísla verzí samotných ovladačů a control panelu jsou stejná jako u posledních WHQL Catalystů 4.3 pro Windows 98/ME. ATI nějaké poznámky k vydání těchto verzí nemá, při bližším prozkoumání starých a nových Catalystů jsem také žádné výrazné změny neobjevil, snad jen podpora Radeonů 9550.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ATI Catalyst 4.7 pro Windows 98/ME

Pátek, 30 Červenec 2004 - 21:58 | Anders | Taxem na to koukal a: Starsi Catalyst verze 4.3...

Zobrazit diskusi