Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ATI čipset RS690 s integrovanou grafikou zvládne HDCP

ATI desktop chipset roadmap - AMD

O připravovaných čipsetech firmy ATI pro letošní rok jsme již psali několikrát. Sami víte, že pro AMD platformu jsou v plánu zejména RX690 bez integrované grafiky a RS690 s ní, patrně něco Radeonům X1000 podobného. Po nedávném proprání problematiky podpory HDCP na grafických kartách dvou největších výrobců se začíná tu a tam objevovat hardware, který HDCP zvládne. Nyní se na světlo světa dostala informace, že čipset RS690 by měl zahrnout plnou podporu HDCP na DVI i HDMI výstupu. Jinými slovy: přímo součástí čipu bude TMDS transmitter, který jste měli možnost vidět na snad úplně první grafice od ATI s podporou HDCP, stejně tak i případná mobilní verze.

Nakonec si ještě povězme něco o čipsetu RD600 pro procesory Intel. Povídá se, že má podporovat dva PCI Express ×16 sloty v konfiguraci ×8/×8 a už prý i DDR3 paměti. Objevit by se při troše dobré vůle mohl v červenci.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ATI čipset RS690 s integrovanou grafikou zvládne HDCP

Žádné komentáře.