Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Barnes & Noble nabídne ještě levnější tablety

B&N Nook Color
Čím dál zajímavějším způsobem se vyvíjí boj o trh s tablety. Strategie výrobců jsou velice nejednotné a zatímco se jedni snaží upoutat výkonem, jiní preferují co nejnižší pořizovací ceny - úspěšně.

V lednu jsme upozornili na zajímavý trend v prodejích tabletů, který rozjely levné modely společností Amazon a Barnes & Noble. Jejich Kindle Fire a NOOK Tablet s cenovkou $249 dokázaly podle statistik PRC přes jedny Vánoce zdvojnásobit počet amerických uživatelů, kteří mají nějakou tu placatou hračku doma.

B&N Nook ColorBarnes and Noble nook tablet
B&N NOOK Color (vlevo) a NOOK Tablet (vpravo)

Konkrétně Barnes & Noble krom 7” NOOK Tablet nabízí také 7” NOOK Color, který - ač jde ve své podstatě o tablet - prezentuje spíš jako barevnou čtečku. První jmenovaný byl k dispozici za zmíněných $249, druhý za $199. Firmě se zřejmě strategie nízkých cen kompenzovaná doplňkovými službami vyplácí, a tak se rozhodla ještě víc potrápit konkurenci. NOOK Tablet je nyní oficiálně k dispozici v levnějším 8GB provedení za $199 (standardní 16GB model za $249 zůstává) a NOOK Color byl bez změny konfigurace zlevněn ze $199 na $169.

Když už jsme v úvodu nakousli odlišné prodejní strategie, bylo by nefér nezmínit, že existuje ještě třetí skupina výrobců, která nabízí rovněž nízké (často ještě nižší) ceny, obvykle však bez vlastních doplňkových služeb. Řadu z nich prodává dealextreme ve velmi širokých cenových relacích, přičemž mnohé 4-8GB 8” modely o rozlišení kolem 720p, které navíc zvládají přehrát HD video 1080p30, stojí kolem $160. Možná byste našli i výhodnější, ovšem pročítání reakcí uživatelů, kteří svými zkušenostmi doplňují, co v oficiálních specifikacích často chybí, může být běh na dlouhou trať.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Barnes & Noble nabídne ještě levnější tablety

Čtvrtek, 23 Únor 2012 - 13:36 | Mem | 7palcové tablety s možností přehrávání HD 720p se...

Zobrazit diskusi