Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mantle přináší 50-75 % FPS navíc v Battlefield 4 Second Assault

Chapem ze taketo prezentacne testy sa najprv robia na highende ale pri takomto slusnom naraste by bolo zaujimavejsie to otestovat na nejakom mid pripadne lowende. Predsa len ako aj bolo v clanku poznamenane, rozdiel medzi 50 a 90fps moze byt obcas vydiet ale predsa len to uz nebude nejak kriticky posun. Aj ked starsom clanku bolo ze na mantle su aj vykyvy mensie a karta lepsie drzi framerate, co moze byt zaujimavejsie. Myslim si ze pre vecsinu bude zaujimave skor ako mantle pomoze slabsim kartam, kde povedzme je nejakych 20-30 fps pri DX a pri mantle ak by sa to zdvihlo na 35-40 tak uz je to zaujimavy prinost a usetri aj investicu - posunie takuto kartu o nieco vyssie.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ano, do uvedení posledního DLC se zdálo, že Mantle už funguje, bohužel s posledním patchem (a uvedením DLC) se, alespoň u mně, vrátil problém se zamrzáním hry, většinou při ukončení kola, párkrát při vstupu do menu. :-(

Jinak Mantle opravdu jak zvyšuje samotný výkon, tak "vyhlazuje" framerate.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podezrele nejsou u mantle uvedeny minimalni fps. Jen aby nebylo fps vice nestabilni a neklesalo vic nez u dx. To by bylo horsi nez nizsi prumerne fps.

Vidim dobre ze graf je z 25.1. tedy mesic stary?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V popisku obrázku i ve článku mají 20. únor. Zřejmě v šabloně zapomněli aktualizovat datum.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já naopak četl, že mantle stabilizuje FPS.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo to jsem cetl taky. Prave proto me prijde podezrely ze zrovna tady ty minimalni fps u mantle nezmerili, kdyz je merili u dx. Paranoia rika ze tam bude nejaky hacek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

třeba se minimal fps = avereage fps :-D

ne, to máš pravdu, ani jsem to nějak nezaznamenal :) já osobně nevím, kterému serveru mám věřit. Někde u bf4 naměří rozdíly v desítkách procent a někde v řádu jednotek procent. Třeba ještš nějaký server vydá test tohoto dlc a uvidíme, kde je pravda :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hacek je v tom ze se to obcas sekne a fps padne na tu dobu na 0, tedy propad fps by v takovem grafu byl vpodstate smrtici, respektive treba to tam zmereny je, jen ta seda linka proste od nuly nevystupuje

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

tento "háček" byl už naštěstí vyřešen, alespoň já jsem jej už nepotkal od před-předposledního patche. Bohužel s posledním patchem zažívám jiné problémy, viz výše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa obcas este BF4 zatrháva. Ale nerobi to uz tak casto ako pred tym patchom. A tiez nie tak vyrazne. Ale stale to este nieje uplne ono. Chova sa to ako keby padli FPS na 20 , 2-3 sekundy potom sa to zas hybe bez problemov. Ked zkontrolujem vytazenie karty v MSI Afterburner v danom case tak je vidiet, ze to neni tym , ze by karta nevladala, lebo v danom momente sa pohybuje povedzme na 70% celkoveho vykonu. Problemy ale ako opisujes nemam, zamrzanie sa mi nestava. Odinstaloval si predosle ovladace na grafiku pred tym nez si nainstaloval beta ovladace ? Na AMD stranke na to upozornuju.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. deinstalovat předem staré ovladače je IMHO nesmyls, toto přece musí řešit logika MSI installeru. Tohle radívají na helpdesku, když už neví kudy kam :-)
2. kdyby to bylo ovladači, tak to mrzne i před posledním patchem, ale onno to s ním právě začalo..
3. já jsem s 280X žádné zadrhávání nepozoroval (viz výše, problémy s prvotním uvedením Mantle do toho nepočítám)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No ale pozri, toto pisu na AMD - Current driver MUST be uninstalled before updating to AMD Catalyst™ 14.1 Beta driver. Takze vyznieva to ako keby si boli vedomi nejakych problemov, ktore nastanu ked sa takto nepostupuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale samozřejmě - current driver beze zbytku odebere instalátor.. :-)

jinak problémy s aktuálním patchem se zdají být vyřešeny, funguje jak DX11, tak Mantle:

http://battlefield.sk/viewtopic.php?f=210&t=16755

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No neviem ako ostatnym ale mne Mantle stale nechodi ako by som si predstavoval. A to mam cerstvo nainstalovany Windows 8.1 + vcera som skusil najnovsie AMD Catalyst™ 14.2 Beta V1.3 ovladace. Zistil som kedy to najviac trha. Najlepsi priklad je na mape Gulf of Oman 2014. Ked zacne prachova burka a vznasam sa s vrtulnikom tesne nad zemou, ten zacne virit dalsi prach a vtedy sa to stane nehratelne. Ako keby nestihala karta ale ako som pisal, ked pozriem na vytazenie, tak karta ma stale dostatocnu rezervu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Omán klidně můžu otestovat (mám poslední "stable" Windows (7), bety (8.x) zatím nevedu ;-))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jeden poznatek - BF4 vypadá dobře, ale z posledního DLC mi vyloženě padla čelist, zvláště Caspian border vypadá úžasně (i když ani takové ohnivé peklo Firestormu není špatné). Původně byla vizuálně nejhezčí mapa "Paracetamol" (Paracel Storm), nyní je to jednoznačně Caspian..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neviem,neviem...ja by som tomuto nemeckemu magazinu moc neveril. Tie ich ankety hovoria sami za seba (zeby nemecka obdoba oDDborneho webu??! )

http://zpravy.kurzy.cz/362175-ctenari-magazinu-pc-games-hardware-ocenili...

...radsej si pockam na info z viacerych zdrojov

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.