Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bennett: AMD a Nvidia zruší doporučené ceny. Webové magazíny o hardwaru skončí

Alebo jednoducho kolektivne podame zalobu na kazdeho obchodnika co da inu ako MSRP.
Gamers rise up.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, ceny hardwaru by mal regulovat stat, takto ten komunizmus nikdy nevybudujeme!!!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

aj DPH je určitý typ regulácie koncových cien...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

SAMI DĚLNÍCI SI BUDOU URČOVAT POTŘEBU A MNOŽSTVÍ VYRÁBĚNÝCH PRODUKTŮ!!!

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Každý bude odebírat zboží podle své potřeby a svých zásluh.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby stat nereguloval ceny a k tomu nevytvoril minimalni mzdu a duchody, dnes by ste bydleli v zemlance denne mlaceny otrokary, pracovali by ste za hrst ryze a duchodu se nedozil, jestli ano byl by z vas ukazkovy zebrak(zebraky s duchodem 4200Kč jinak v Cechach jsou a to je na tom blbe).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žert?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Recenzenti se mohou neexistenci doporučené ceny snadno bránit. Vezmou cenu nejblizsiho vyššího modelu (slabsi nebude drazsi), uberou z ni jeden US$ a graf nazvou "max. ocekavana cena/fps". Vyrobci se zdanlive nevyhodnosti daneho modelu mohou branit poskytnutim realnejsi ceny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Což bude ovšem fungovat jen do doby, kdy bude MSRP uváděna u ostatních produktů. Jakmile přestane AMD/nVidia uvádět MSRP všude, zbudou redaktorům pro určení cenové hladiny tak akorát grafy z heureky a jí podobných webů

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Doporučené ceny jsou v pořádku podle nich by se mělo prodávat a ne že to vypadá jako dneska 2,5 krát předražený hw.
Ty jejich výmluvy že mají nedostatek toho či onoho už jsou obehraná písnička.
Nechce se mi za hw přeplácet aby si nějaký zmrd namastil kapsu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mít shop, tak mi by se zase nechtělo prodávat grafiku někomu kdo mi za ni nabídne míň, než někdo druhý... Sorry, ale tohle je trh, ať se ti to líbí, nebo ne. Výmluvy nevýmluvy, jsou tady lidi, kteří za tu grafiku dají víc než ty, smiř se s tím. Buť si s takovým přístupem žádnou grafiku nekoupíš, nebo za ni dáš tržní cenu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale tohle jsou kecy těžaři to skoupí i za tyhle směšné ceny ale hráči se na ně vyserou i když peníze mají tak je radši použijou jinde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně, tohle se přesně projevuje na těch kartách nevhodných pro těžbu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pokud je nedostatek, tak budou lidi ochotni zaplatit i více, když to dostanou dříve. Pokud tedy prodejce, pokud to vůbec sežene za cenu umožňující to prodat za MSRP, tak to vykoupí překupníci a problém se z běžného krámu přesune na bazarové tržiště = obchody prázdné, bazary "plné" karet za vyšší cenu

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak schválně, platí to i obráceně, tj. že by se HW neměl prodávat za méně než doporučenou cenu?

Jak chcete s pevně nařízenou cenou řešit stav, kdy věc leží v obchodech, protože ji za tu cenu nikdo nechce kupovat, nebo se naopak nedá sehnat, protože ji za tu cenu nikdo nechce prodávat?
(Nápověda: Víceméně na tomhle zkolaboval socialismus poté, co se to 40 let neúspěšně pokoušel vyřešit.)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neumel by nekdo posoudit jestli maji realne ceny nejakou souvislost s hash rate? Teoreticky by to mohlo byt pro karty po nejaky ten nizsi maintream. Ultra low end by pak byl od tech cen jen nejak odškálovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není potřeba posuzovat. Ceny karet na trhu přímo odpovídají hashrate. Respektive podle spotřeby na hashrate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduché, vykecat svoje pocity / emoce / dojmologii do YT videa je časově jednodušší, než sesmolit článek / recenzi, udělat grafy atd. A člověk nemusí udržovat žádný CMS na žádném železe. Ty kdyby sis Jirko udělal YT kanál, možná bys první měsíce strádal, ale pak by se to chytlo (nevím, jak moc tě teď DIIT živí). V anglicky mluvícím světě je to jednodušší, potenciální publikum je 100× větší než to české.

Druhá možnost je se na to vyprdnout a dělat kanál typu cocomelon, babybus, blippi. Budeš do roka miliardář.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mňa zaujíma, ako rýchlo sa rozšíri správa o chybovosoti CPU a GPU od Intelu Hlavne ten "vtip", že 23 z 51 chýb v Intel GPU pochádza z komonetnov AMD, ktoré má len 27 chýb v GPU celkovo. Resp to, že žiadnu z chýb v GPU od AMD neodhalil Intel.

Intel Says Its CPUs Have Fewer New Bugs Than AMD, Nearly Half Its GPU Bugs Come From AMD

published about 14 hours ago

Intel has stated that its CPUs faced 16 reported vulnerabilities in 2021, meaning it has fewer newly-discovered flaws than AMD's processors, which faced 31 flaws. However, Intel admittedly led in the number of flaws on graphics, and the total number of flaws. Interestingly, nearly half of Intel's new GPU vulnerabilities stem from an AMD graphics component Intel used in its own chips.
https://www.tomshardware.com/news/intel-2021-security-report-amd-vulnera...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

YT recenze? Děkuji nechci... je to ztráta času zírat na semi-herce s aktivním klíčovaným pozadím.
Ke všemu text, tabulky a další informace lze dál zpracovat, aspoň v paměti, nebo se k nim vracet.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím... ve videu se blbě orientuje, bere to čas, zbytečně to zasírá šířku pásma...
Články jsou za mě mnohem lepší. Videa ano, ale jen na něco - je naprostá kravina sdělovat např. marginální informaci 4K videem, ve kterém se nedá ani vyhledávat, a zálohovat si je kvůli dnešní cancel-culture je mnohem složitější.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ještě dodám - málo se myslí na neslyšící čtenáře/diváky. Na Youtubu sice má spousta anglických videí automaticky vytvořené titulky, ale u videí v českém jazyce a nebo na českých platformách je titulků jako šafránu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

100x radsej si pozriem recenziu grafiky na Hardware Unboxed, ako by som mal citat Vagnera alebo Obra na PCT.

A co sa tyka vas pan Jezek, no radsej nebudem komentovat. Dufam, ze coskoro opustite Root, robite z linuxoveho servera pridrbany “foto koutek”.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobcovia môžu zrušiť doporučené ceny a hráči môžu zrušiť hráčske PC. Mineri budú spokojní.

Win - Win - Win riešenie

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý, že hráčovi touhy budou ukojeny tím, že přestane hrát. To mi jako "win" pro hráče nepřipadá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hráči prejdú na konzoly alebo mobily. Alebo si budú hry streamovať z cloudu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Komu to stačí tak už na mobilu hraje, ale to není na opravdové *hraní*, to je jen taková casual záležitost.
Na streamování ještě není zralá infrastruktura. Dostat odezvu od hráče a obraz ke hráčovi znamená defacto zdvojnásobení lagu.
Konzoly nejsou špatné, ale zastarávají zatímco do PC lze tu přidat paměť, tu rychlejší SSD a za normální situace i grafiku, což všechno posune zážitek z hraní dál. Ano, není to nejlevnější a vzhledem k situaci na trhu s grafikami ani pro masy, ale svojí cílovou skupinu hraní na PC pořád má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina počítačů jsou notebooky, a tam neupgradujete ani CPU, ani GPU. Průběžné sypání peněz do desktopu při těhle cenách už lidi přestává bavit, zatímco konzole furt funguje mnoho let - hra je na ní (aspoň do nějaké míry) odladěná (zatímco na PC by ti řekli "kup si víc HW"). A dnešní konzole už umí i klávesnici a myš, takže je jen na výrobci hry, jestli takový typ her vydá na konzole. Jinak streamování je každým rokem lepší a pokrývá potřeby stále více % uživatelů (samozřejmě pro e-sport apod., kde potřebujete minimální lag, to nebude nikdy, ale to je minorita). Nezapomeňte, že před aktuální generací konzolí "peasants" hráli na 30 fps (lag 1/30 sekundy) + lag na TV (dřív jich spousta neměla herní mód nebo lidi nevěděli, jak ho zapnout).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nakonzoli nejsou hry, co mne zajímají.
Ale mé hry nemají až tak velké nároky, což mi vyhovuje. (Factorio, EU IV...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ehm ehm... 10Mbit link ("luxusní" varianty jsou 30Mbit kolem 700Kč/m, pokud je správná konstelace hvězd)... ehm ehm, konec hlášení. A jedná se o menší město, kde je i několik fabrik, všechno na mikrovlnách (kdyby chtěl někdo rejpat).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale rychlej internet si pořizuješ i na ostatní věci, takže pro streaming her je svým způsobem zadarmo. Navíc na menším městě máš levnější bydlení, takže pár stovek na internet navíc je v poho. Netflix, Youtube apod. ti se stávajícím internetem chodí, ne? Na streaming her potřebuješ jen cca 2x víc bitrate pro stejné rozlišení (protože 60 fps hra vs 24/30 fps film/seriál, a taky nižší úspornost realtime singlepass kódovaného videa).
- Netflix: Ultra HD/4K (2160p) ... 25 Mbps
- GeFoce NOW: 15 Mb/s při 720p a 60 FPS a 25 Mb/s při 1080p a 60 FPS

Já přece nerozporuju, že se hraním z cloudu vrátíš kvalitativně zpět. Ale je to jen do úrovně před aktuální generací konzolí (na kterou stále ještě spoustě lidí čeká). Takže to pro casual hráče není problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně netflix a další streaming služby nepoužívám, neplatím, protože ono stačí jen ta tytrubka nebo iVysílání. Jak se pustí tohleto, spolehlivě to vyčerpá kapacitu přípojky a jakmile si někdo zobrazí webovku, tak se ztrácí packety a trhá se to. Nemluvě o všech těch službách a automatických updatech. Když je člověk asi úplně sám, tak by to asi šlo, ale takhle fakt ee.

Jinak s těmi 10Mbity, sám vidíte, že bych nedal ani 720p streamovanou hru. Sám když jsem ještě hrával a občas něco streamoval pro kolegy (mám symetriku), tak to kolem těch 5Mbitů šlo, ale že by to bylo krásně koukatelné a detailní, to fakt ne. Při těch 10Mbitech by se dal asi rozumně přečíst i text, ale neviděl bych to moc vesele.

Chtěl jsem ale primárně naznačit, že né všude je rychlý internet a nemusí to být venkovem. Stačí jen kombinace historického města a neochota budouvat moderní sítě, což v kombinaci s problematickým spojem do samotného města musí vyústit v takovouhle veselou situaci, kdy těch 10Mbitů stojí 700Kč i v roce 2022.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však jsem psal, že ne všichni na to maj internet. Ale všude se internet zrychluje, jen někde pomaleji a jinde rychleji. Prostě zatím nejste cílovka. Jinak třeba GeForce NOW je v základní verzi zadarmo, takže si to každý může předem ozkoušet a nekupovat zajíce v pytli.

PS: Jsou možnosti, jak omezit nechtěné využívání internetu systémem a ostatními aplikacemi. Dokonce i ty aktualizace jdou nastavit, aby byly sdílené pro všechna zařízení v domácnosti (se stejným OS).

PPS: Jestli se na vašem internetu ztrácí pakety i u webových stránek, můžete zkusit třeba LTE/5G. Sice tam je FUP, ale pro stacionární použití už myslím ne tak malej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi jo, ale já už skoro nehraju a ve sčotu mám z dob, kdy jsem ještě hrával, vodní veku :)
K PS1: vím, tady je spíš problém s QoS na straně routeru, kdy bych potřeboval nějak inteligentně řídit traffic na základně fyzického rozhraní, nejlépe kdyby to zohledňovalo i IP/vrstvu/protokol. Updaty na straně OS jsou vyřešené, problém je update telefonidel.
K PS2: normálně mi packety nemizí, tady jde o to, že pokud se prostě vysaje propustnost linky, tak se začnou ztrácet packety, protože nedojde k jejich včasnému odbavení = zásek toho videa.

a přihodím svoje PS: víte, kde je ta mizerná rychlost ale neskutečně znát? Nedávno mi byl zrušen gůgl účet (byl školní, tam to nějak plošně zrušili a asi předělali... whatever) a na tom účtu bylo dost uložených videí, které jsem měl pouze tam. Celkem asi 700GB dat a měl jsem na to asi 4 měsíce. Vtip je ale ten, že pokud v gůgl účtu použiteje automatickou zálohu, tak vám to vygeneruje link na velkej zip archív, který tohle obsahuje (můžete si sice zvolit co všechno zálohovat, ale to video prostě nakouskovat nešlo, bylo to pod položkou youtube-video). A teď to vtipné, dostanete dva týdny na stažení toho archívu, pak se automaticky smaže. Při těch 10Mbitech mi to jede cca 1,1MB/s, pár hodin jsem to měl puštěné, ale asi tam byla nějaká ztráta a nejelo to pořád plnou rychlostí, do toho ta lhůta dvou týdnů myslím běžela od doby, kdy člověk klikne na vygenerování, nikoliv kdy je reálně dostupný onen archiv (trvalo to myslím tři dny). No prostě bych to nestihl, musel jsem to svěřit někomu, komu jsem dost věřit a ten mi to postahoval a pak jsem to od něho po kouskách vytahal.

a PS2: filmy máme na DVD/BD plackách, nejsem velký konzument filmů, resp. novodobá produkce mě moc nezaujala, takže opravdu jen příležitostně, jedu spíš na hudbě a ve flacu. Nemám rád ty zmršené mastery, takže si vždycky koupím nějaké album, proženu to ruční editací v DAW, aby mi nekrvácely uši a bylo to poslouchatelné. Z toho důvodu je streamovaná hudba pro mně taky pasé. Jsem hodně specifický tvor ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co se týče msrp, tak v tuto chvíli je v recenzích kontraproduktivní pro uživatele, jelikož většina recenzí bere ze zvyku msrp ač realita je úplně jiná a pouze na konci recenze někteří zapláčou, že to stejně nebude skladem a bude to stát 2x tolik,
msrp výrobci používají, kvůli tomu, aby si lidi připravili na výrobcem chtěnou cenu, realita je pak úplně jiná viz intel a jeho doporučené ceny když se mu nedařilo nebo 3 měsíce po zahájení prodejů Galaxy S koupím telefon i o 30% levněji než msrp a to se výrobcům těžce nelíbí proto msrp byla vytvořená

to že textová media ohrožuje youtube je fakt, radši zajdu na GN nebo Hardware unboxed než abych se protloukal 20 ti stránkama detailů, ale je to daný i dobou, proč bych se měl koukat na grafy průběhu spotřeby grafik na tomsHW/guru 3D, když si ji stejně nekoupím ani v okolí nikomu neporadím, stačí mi 15min. video, kde přeskáču na oblíbené hry a závěr pro celkový obrázek a čus, procesory a jejich vypocených 10%-15% herního výkonu navíc každý rok není nic co by taky člověk musel hltat do posledního detailu

media a jejich naprosto nekritické recenze jsou už do nebe volající a to není jenom o youtuberech, i objektivní kritika není v podstatě žádná, hlavně nikoho neurazit, jediný GN se nebojí větší kritiky, ale taky to od výrobců pěkně slízávaj, ale to je problém dnešní přecitlivělé doby a korporátní politiky, že problémy neexistují
stačil mi výběr chytrých hodinek, kde po týdnu vybírání a porovnávání mezi amazefit GTR2 a Hauwei GT2 jsem po koupit GTR2 skončil u GT2 díky tomu, že jsem měl možnost vyzkoušet si týden oboje hodiny jsem se nestačil divit recenzentům a přímo porovnávacím videím, kde v podstatě vám bylo razeno, že je jedno jaké si koupíte a spíše se klonili k amazefit. Realita, ale byla uplně jiná Amazefit jsou absolutní nedodělek po stránce SW i aplikace v telefonu oproti huawei a nechápu, jak někdo může v přímém porovnání těchto dvou modelů vůbec říct, že amazefit jsou dobrý hodinky a to nebylo jenom o jedné funkci, která chyběla, ale o celkovém ovládání a funkcionalitě - absolutní bazmek, bohužel neexistovala recenze, která by zohledňovala alespoň polovinu věcí, které ty hodinky dělaj špatně oproti konkurenci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už mi moc paměť neslouží, ale v článku byla narážka asi na Wifta a nVidii nebo to byl Intel? :-D
A žijete dál. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, dnes jsem tu nějaký takový článek četl. Uvízl mi v hlavě vtip na kanál s názvěm bibibaby, nebo tak něco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že tu máme no-xe, který nám u každé generace GeForce s launchem už deset let trpělivě vysvětluje, že se to za uváděné ceny prostě nedá vyrobit, a že Nvidia ty karty v obchodech dotuje kvůli dobrému hodnocení v recenzích.

Teda než se zájemci v prvních vlnách dodávek nažerou drahých karet a ty ceny GeForce pak spadnou u základních modelů Gainwardů a Palitů i pod MSRP, že... Ale to už je ticho a klid po pěšině.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

precital som si obhajobu ceny tej rtx 3050 od msi pod recenziou na pctuningu, a hned mi je jasne o com je tento komentar na ktory reagujem(Netuším, kolik bude reálná cena v dalších dodávkách. Doporučená je jedenáct tisíc, a ta je odvozená z toho, za kolik to MSI prodává obchodníkům a za kolik to můžou prodávat oni, aby na tom měli zisk přes deset procent.)
tj hrat hlupeho a hodnotit produkt podla toho - (cena je nastavena na MSRP) a produkt dostane ocenenie. pekne to pada do toho clanku od no-x

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jakože i doporučená cena vypočítaná přímo výrobcem je vylhaná a sám výrobce je idiot, který si nedokáže spočítat, jestli na té kartě budou mít všichni zisk, když se prodá za jedenáct tisíc?

A taky jsou tam v textu další tři odstavce, jeden, ve kterém je napsané, že ta karta ani za těch jedenáct tisíc nestojí, a v dalším je decentně naznačené, že kdo takovou grafiku koupí za šestnáct tisíc, je osel. Přesto se našlo několik desítek lidí, kteří si to za ty prachy koupili.

Fakt nebudu hodnotit grafiku podle toho, že si na ni nějaký eshop, který těží z toho, že tu kartu má jako jediný v republice, narazí proti nákupce šest tisíc a lidi to za ty prachy kupují.

Ta grafika se bude prodávat minimálně rok. A nebude se prodávat za šestnáct tisíc. Zkusili, kolik blbců se chytne, a prošlo jim to. Dlouhodobě je ta cena neudržitelná.

Můžeme se k tomu vrátit v březnu, až Číňani doslaví a začnou zase posílat karty do obchodů.

Všimněte si, že CZC tu položku v nabídce hned potom, co to prodali, zlikvidovali. Je smazaná. Nevisí tam jako „těšíme se“, prostě je pryč, aby se to už nedalo najít. Aby to neviselo ve "férové ceně", aby tam nebylo to jednohvězdičkové hodnocení. Sami vědí, jakou udělali prasárnu. A taky to tam dostávali v diskuzi sežrat.

Od té doby, co přišly první RTX 3050 na recenzi, neřeším nic jiného než ceny. Mám nějaké povědomí o tom, za kolik ty karty jdou od těch distributorů do e-shopů. A mám nějaké povědomí o tom, za kolik se ty karty dají sehnat pod rukou.

Stačí se jenom podívat na to, na kolik vycházejí ceny grafik, pokud se prodávají s celou sestavou vedle cen karet prodávaných samostatně.

RTX 3050 Aero za třináct tisíc nebo RTX 3050 Gaming X za šestnáct je jen a pouze záležitost Alzy a CZC. Ale dokud prodají i s takovou cenou za den několik desítek karet, tak to prostě budou dělat. A nenadělá s tím nikdo nic a nikdo je nedonutí prodávat to levněji.

A tím, že přistoupím na hru, že normální cena RTX 3050 je 16 tisíc, tomu fakt neprospěju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak by bylo zajímavé co by jste dělali když by msrp přestalo existovat :) jako že v téhle situaci je to logický krok od nvidie a amd

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já tam mám v závěru rozebrané všechno od MSRP Nvidie přes MSRP přímo od MSI až po těch šestnáct tisíc. Žádný recenzent dnes nehodnotí grafiky jenom podle MSRP a recenzenti to nehodnotí tak, jako by se ty karty za ty prachy prodávaly a na základě toho nerozdávají ocenění.

A v téhle situaci je zrušení MSRP cesta do pekla, protože neexistovat ta MSRP, tak by šestnáct tisíc za RTX 3050 připadalo lidem vedle RTX 3060 za jedenadvacet jako normální cena.

Teď máte aspoň tušení, o kolik je to v obchodech přepálené. A ceny RTX 3050, které jsou teď vidět v obchodech, jsou jen a pouze práce obchodů. Dostali to od dodavatele za ceny odpovídající těm doporučeným, ve kterých už je započítaná adekvátní marže, u některých karet přímo za MSRP od Nvidie, u jiných je proti nákupce na MSRP rozdíl maximálně několik stovek. Opravdu není jiný důvod, proč by ta karta měla na krámě stát o čtyři tisíce víc než snadný zisk e-shopu. Podívejte se, za kolik je má v ceníku comfor.cz, a to není obchod, který by platil za levné.

Hele, bitcoin šel do háje. Výkon pro mining je omezený. Mining etherea bude končit. Návratnost investice do grafik na mining je mizerná, s updatem LHR ještě horší než první generace. Výroba se vrací do normálu. Povíme si za pár týdnů nebo měsíců, o kolik byly ty grafiky v obchodech předražené a nakolik je MSRP nereálná a nedosažitelná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

doufejme, už bych nám přál dostat něco rozumnýho do 10k

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba benzín nebo nafta za 35 Kč, nebo krabička cigaret za 120 Kč? je to normální cena nebo ne? Jak se v tom odráží výrobní cena? Cena je vždy víceméně vytvářená nějakou rovnováhou mezi poptávkou a nabídkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S benzínem a cigaretama se teď nešmelí tak jako s grafickýma kartama. Kromě herních konzolí už v podstatě neexistuje žádný jiný produkt, se kterým by se teď šmelilo tak jako s grafikama.

A u benzínu a cigaret je celkem jasně dohledatelné a dopočitatelné, kolik z toho dělá spotřební daň.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Grafiky nejsou, v tom je ten problém. Když nebyly hardisky tak taky cena vyletěla. U těch grafik je vlastně největší problém v tom, že někomu dokážou přinést zisk, tudíž je ochoten zaplatit víc, než ten kdo to má pro zábavu.
Trochu mě napadá paralela s Photoshopem (nebo jiným podobným softem). Kdo se tím živí, ten cenu neřeší a pro amatéra je to drahé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát u toho softu lidi netrápí, když ho někomu ukradnou ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena PHM a cigaret rozhodne normalni neni. Tam je scalper stat. Navic tam neni nadeje na narovnani cen. Leda az opravdu zakazu spalovaky a spotrebni dan se pesune na elektriku, pak mozna PHM zlevni, ale uz to nebudou PHM ale cistici prostredky rozpoustedla a pod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stát je sice scalper, ale za dnešní ceny zas tolik nemůže. Před rokem jsem měl naftu o desetikorunu na litr levněji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

MSRP bylo o hovne uz davno, akorat posledni 2 roky je to mnohem vic videt. Realne ani Intel neprodava CPU za MSRP uz X let.

Dalsi problem MRSP (krom toho ze s realitou nic nema) je, ze ty ceny se neustale meni, relativne i absolutne. Takze nejake hodnoceni ceny v recenzi je pouzitelne jen v momentu recenze - kdyz clovek kupuje GPU o pul roku pozdeji, muze byt situace uplne jina.

Chce to skript, ktery bude z nejakeho API tahat ceny a prubezne hodnotit FPS / dolar pripadne FPS / watt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na gpu reportu tahaj myslim prumerny ceny z heureky takze mas vzdy aktualni pomer cena vykon, ale uz jsem tam rok nebyl tak je mozny ze je to jinak

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Videorecenze mě štvou přesně z důvodu uvedeného v článku, dejme tomu třeba jednu recenzi chci projít celou, ale když chci najít jen nějakou informaci (třeba zjistit, jestli v recenzi je srovnání výkonu s konkrétním jiným modelem), nebo to jen proletět a zaměřit se na to, co jsem ještě neviděl jinde, jsou videorecenze na nic.
(Krom toho u videorecenze v jazyce kterému nerozumím je daleko větší problém získat srozumitelný překlad než u textové.)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ono stačí, když řečník šišlá. Překlad je mnohde automatický a pokud tomu člověk vyloženě nerozumí (řečník to zašišlá neskutečným způsobem), tak mnohde selže i ten překlad a nelze pak určit co z jeho úst vlastně vypadlo.
Video je fajn jako koření, kdy chceme něco ukázat, co by se formou textu popisovalo hůř, nebo by to bylo nečitelné (jako otec goriot), ale pokud by se kompletně celá recenze, preview přesunula na trubku, tak potěš koště. Především by utrpělo vyhledávání informací a tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak aj prestanú používať MSRP, stačí, ak sa uvedú ceny na ich vlastných shopoch. Z toho sa dá potom urobiť pomer cena/výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V článku je přeci uvedeno, že nVidia vlastní shop zavřela. Na tom u AMD sice MSRP ještě uvidíš, ale prakticky žádnou grafiku (krom integrované) neobjednáš, protože vyprodáno (bez funkční rezervace ve stylu PS5)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dnes je jedinym skutecnym problemem pocitacoveho hrani nemoznost si zahrat ty skutecne kvalitni hry, prosim ukazte mi jednu uplne nove vyvinutou herni pecku a ne (x-ty) rekvas starych men, ukazte, nenajdete tam proste nic, sou to ukazkove píčoviny a to jak svym jmenem tak obsahem(pravidelne shlizim seznamy her vydavanych kazdy rok), cekali jsme na Half-Life 3, nic, cekame na nove Metal Gear Solid 6, nic, chteli jsme klasicky Resident Evil v klasickem pohledu, nic, Call of Duty udelane tak jako prvni dil, nic, MoH podobne, nic, to jako jiz nevytvori studia poradnou single player akci pro skutecne hrace? Neskutecne me dale sere jiz dlouholeta ignorace zvucneho jmena Command & Conquer, neskutecne, sere me tez abstinace skutecneho nastupce Abes Exodus, dale Dino Crisis, Wipeout-a, Syphon Filter-u, Silent Hill-u, Need for Speed(II/MW), Tomb Raider-a, kde je pokracovani Bioshock-a? Portal 3? Quake V? Novy Unreal Tournament? skutecny nastupce Fallout III? Max Payne II? Postal 2? Soldier of Fortune? a jmenoval bych klidne dal... Nedelaji se i vam pri vzpomince na tyhle herni pecky usmevy na perach a nelitovali by ste v pripade jejich kvalitnich nastupcu utratit i desetitisice k prikladu za Radeon RX 6700 XT? ja bych rozhodne nelitoval(!), jenze dnes neni proste co kvalitniho odehrat, jenom same free to play, sračky a vojeby, 4K muzu cele jebat tak jako je, hru nedela jenom a ta grafika, dela ji podstata toho cim hra je a to je skutecna duse studia: do veci zapaleni vyvojari, skutecne mozky, logika, obtiznost, jit do toho se svym srdcem, dnes bych mohl skutecne jebat kupovat si hry ktere sou silne nedodelane, k tomu jeste porci DLC-ek a se spoustu ochran cloveka obtezujicich. Garantuju vam tu osobne ze kdybych vydal hru ve maximalne FullHD rozliseni, ale kvalitni tak jako hore jmena mnou vyjmenovana, mela by ve svete senzacni uspech, lidi totiz cekaji na kvalitni hru ne rozliseni jako hladovy vlci po cerstvem mase, jenze proste nejsou, cili to mam byt skutecne takovy kokot koupit si pak grafarnu ciste pro mining? ne, ze samotne ucty k hrani!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen klid ufnukanku

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

neviem prečo plačete pre tak vysoké ceny. To je prd proti cenám nehnuteľností kedy sa nová rodina pre posraný 3+1 zadlži na celý život pri hooodne vysokej mesačnej splátke.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Její blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyměním svou RX6800 za americkou střelu Javelin. Cenu to bude mít za chvíli podobnou a to druhé hodnotím pro nadcházející dobu jako praktičtější

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Psane magaziny zustanou,ale bude jich jen par. Mladi jsou lini cist ...

Mluvim uz jak nejaky dedek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jde to ještě dál. Už i prý původní sociální sítě jsou pro starý. Co teprve klasický web.
Ale třeba už za dekádu přijde do módy je zase číst. Za mých dob kdo si chtěl hrát na intelektuála, tak musel číst tuny knih. Novodobí intouši se budou chlubit tím, že vydrží přečíst odstavec textu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teď zrovna jsem četl, jak se Facebook začal návštěvností propadat. No jo, sociální síť pro starý :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K těm YouTuberům....
Vůbec na ně nekoukam.
Po zhlédnutí filmu "Shoky & Morthy Poslední velká akce (2021)" toho ani nelituji. YouTube je stoka internetu.
Koukají na to jen Děti. Bohužel i moje.
Posledně na TV běžel Gejmr. Bože. Jak hluboko může člověk klesnout. To jsem nevěřil. Tak nechutné, do očí bijící, propagování jedné značky. Jsem v životě neviděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazne? Ja som diky YT opravil monitor, magnetoplanarne sluchadla i zaseknuty brzdovy piest na aute. A mnoho dalsieho. Len ci to nahodou nebude o tom, na co sa tam clovek diva, ze? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.