Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bezdrátová myš Genius NX-6550 vydrží 18 měsíců s jedinou tužkovou baterií

Hehe :-)
„Baterku jsem ještě neměnil, <a href="/blog/mysi-imposibl-aneb-kurvitkem-je-tlacitko">tlačítka</a> už třikrát.“ ;-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jo když i tom píšeš, mám na cestě desetimilionový Omrony. Lepší půjdou jen velmi špatně sehnat.

Jinak tamto s těma baterkama je skutečně nicneříkající kec. Vono i mezi těma NiMH nabíjecíma je propastnej rozdíl, šmejd typu GP se vybije sám za pár měsíců (to je při odběru 0), zatímco Eneloopky vydrží klidně 5 let, při dost malém odběru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, kdybych GP Recyko neměl a používal / nepoužíval, tak bych té pohádce snad i věřil...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

GPčko je nejhorší odpad. Máme jich doma asi hrst, ve srovnání s Eneloopama co máme na prodejně to bylo vždycky dražší (ale zas nevím, co tehdá stály, pamatuju si akorát že se GPčka braly někde kolem 80 korun kus) a kdykoli je potřebuju, jsou nepoužitelný, a to jen leží v šupleti. Fakt už v životě ne todleto. Nikdo netuší, kdo a kde to vlastně reálně vyrábí, co to je za brand, nic. To je něco jak tyhlety Sencory, Evolvy, Prestigia apod., jeden distributor si nechá někde v garáží něco vyrábět a na to lepí nějaký lístečky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uff. Prestigio jsem viděl jen jednou v životě. Měl jsem tehdy IBM TP600e a naproti ve vlaku si sedla jakási podnikatelsky vyhlížející osoba a vytáhla něco, na čem bylo napsáno "Prestigio Nobile". Jakožto majitel TP600e jsem do té doby vůbec netušil, že mezi výrobci probíhá až tak zuřivá bitva o největší a nejohyzdnější notebook na světě. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakože Omron, co vydrží 10M kliků? Mno, je vidět, že i Omron dokáže vyrábět věci na zakázku. To, co jsem vyndával z tý Logitech myši, byly právě Omrony. Ale asi to byly právě ty „na zakázku“ (kde zakázka zněla „musí to vydržet jen 100k“). Pokud by ty Omrony vydržely 10M, možná bych měl o několik kousků i zájem (ono je vlastně jedno, co to bude za značku, hlavně aby byly nezničitelný ;). BTW cena?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

O ty Omrony bych mel taky zajem. Mam doma starickou Logitech Multimedia Mouse http://bit.ly/T07Slx a leve tlacitko uz obcas zlobi. Bohuzel takoveto bezdratove mysi s programovatelnyma tlacitkama uz nikdo nedela a na ovladani prehravace filmu na PC si nic jineho nedokazu predstavit. Blzi se cas kdy se do ni budu muset podivat s pajeckou v ruce a poctive mikrospinace by bodly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

39,-/kus

Jinak jsou schválně tišší než ta stará cvakadla. Ještě se do myší osazuje jeden model, D2FC-3M, ty jsou nejtišší pokud vím ale vydrží jen 3+ miliony.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mně celkem nevadí, když to bude cvakat hlasitěji, tím spíš, pokud by platilo, že čím hlasitější, tím trvanlivější ;). V té myši, co mi odešlo, bylo D2FC-F-7N - http://diit.cz/sites/default/files/tlacitka_v_mysi.jpg (vlevo původní, vpravo hlasitěji cvakající náhrada ze staré myši).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je takovej lepší základ, dává se to do myší kolem tisícovky +-. Má to specifikovanou životnost 5 milionů, lepší verze (ty co mám na cestě) 10M). Samozřejmě ale taky odcházej, zvlášť při moc velké zátěži. Měl jsem tu dva Copperheady kde to majitel úplně rozbil, nevím, jestli to křečovitě drtil, nebo v afektu s myší třískal…jestli to ale máš nějakejch 8 let, tak to klidně už k 5M být může. Si vem kolikrát denně klikneš, klidně tisíckrát? Při hraní her i násobně víc.

Ale stát se může, že odejdou dřív, každýmu výrobci se občas něco nepovede (snad krom Rubyconu, tam jsem o problému neslyšel, ale to neznamená, že nikdy žádnej nebyl). Taky je hromada padělků všude okolo, proto jsem docela vybíral, nakonec vyhrál týpek, co to má v originální krabičce…číňan málokdy udělá dokonalej padělek a aby udělal dokonalej padělek tlačítek i krabice včetně identifikačních znaků, to je nepravděpodobné.

Jen mě zaráží obchodní politika…Omron Šenčen očividně prodá každýmu číňanovi cokoli. Omron Europe mi řekl, že když nejsem výrobce myší, tak mi neprodá nic. Pak nemá být Evropa v takových sračkách, že? Asi berou dotace že nepotřebují prodávat…

Pokud zjistíš co jsou zač ta cvakadla, můžu je zkusit sehnat, jestli se ještě vyrábí. Ale nejspíš ne, Omron je dneska brán jako špička a nic jiného než tyto řady do myší v podstatě nedělá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta cvakadla, co jsem použil ze staré myši do té novější, jsou na obrázcích v tom článku, jak na něj linkuju v prvním příspěvku v této diskuzi. Jsou tam fotky, relativně kvalitní, víc z toho vyčíst nejde (to jsou ty s tím červeným racamplíkem). Jinak té myši, co jsem opravoval, bude imho tak šest, maximálně sedm let (byla uvedena v r. 2006, kdy byla koupena, si už nevybavím).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Z těch snímků nejde nic pořádnýho vyčíst…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Logitech Marathon a baterky drží 4. rok :)) zatímco tlačítka už jsem čistil 2x :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem to chtěl napsat. Mám jí taky tak 4 roky a baterie jsem v ní ještě neměnil. Ale je pravda že už jí mám jenom u HTPC, takže nejede 8 hodin denně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam 5 let dratovou mys od A4tech a taky jsem do ni baterky jeste nemusel davat, ale ani menit/cistit tlacitka

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Mám doma drátovou optickou PS2 myš Genius minimálně tak 8 let. A nemám sebemenší problém s tlačítkama či něčím jiným. To samé s klávesnicí. Nedokáži si představit koupit myš či klávesnici a po dvou letech, že by odešly nějaké tlačítka. Co dva roky si zvykat na myšku či klávesnici je pěkný opruz. To raději zůstanu u moji drátové "ekologické" myši a klávesnici :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně potvrzuji, že staré myši něco vydržely, myslím tlačítka. Mám Logitech Cordless Mouseman Wheel (momentálně používám v práci jako pracovní myš, vyhrabal jsem ji z archivu právě proto, že jsem nechtěl kupovat novou myš, cpo prd vydrží, bohužel to platí i o těch dražších, minimálně u Logitechu už ano) a ta je 14 let stará (má na sobě datum výroby 8. leden 2000). Tlačítka nikdy neměněna, stále v perfektním stavu, jen válečky kuličky je občas potřeba vyčistit. A vzhled je už hodně ošoupanej, dost hnusně už vypadá, abych pravdu řekl ;). No, ale baterky (dvě AAA) v ní vydrží neskutečně dlouho.

Byla to moje první bezdrátový myš a musím říct, že jsem si na to dost zvykl a drátovku bych už nechtěl. Ne, že by se s ní nedalo dělat, ale bezdrát je přeci jen větší komfort. Jsem ochoten to krmit baterkama za tu cenu, že se nikde neplete další kabel, obzvlášť když jde o zařízení, se kterým potřebuju po stole pohybovat (proto mi např. kabel u klávesnice nevadí, s tou pohybovat nepotřebuju).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Už jsi zjistil co to je za tlačítka? Od pohledu to vypadá jak čínský šmejdy co na mě padaly jak trakaře když jsem hledal něco slušnýho. Samozřejmě, z tlustšího plechu to vydrží víc, ale cvakaj jak pominutý, což je jaksi to, o co valná většina lidí nemá zájem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš jako co je v tom starým Mousemanovi? To bych musel rozebrat (nejdřív doma, v práci nět šroubováka ;).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám 14 let starou Logitechku, jen je klasická drátová. Používám ji celou dobu, tlačítka i kolečko stále OK. Čistit není potřeba, je to jedna z prvních levnějších optik. Akorát původně bílá umělá hmota je už hodně žlutá :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tato mys bude mit stejny neduh jako ostatni Geniusky v podobe neustaleho, jak to rict, "chveni" nebo drobneho pohybu kurzoru mysi, tak je to nepouzitelny, stale to probouzi screen saver.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To není myší, ale vibracemi, které působí na stůl kde máš položenou myšku. Dělali mi to v práci a to nemáme Geniusky :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pri cteni me tak napadlo, kdy vyrobci zacnou vyrabet "bezudrzbove" bezdratove mysi, tj s integrovanou baterii s vydrzi dva roky. takove "jednorazovky", kdy staci vyrobit HW s zivotnosti o kousek delsi nez je zivotnost baterek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takto se uz prece vyrabi telefony, kde NELZE vymenit baterii. Neco takovyho bych si nekoupil, jedine ze to bude s cenovkou ultra-low-end

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jop, ja myslel ale nenabijeci :) otazka pouzitelnosti je druha vec, ale z hlediska marketingu by to vypadalo pekne (bezdratova, a "bez baterek"! no nekup to!) - tady jsem si vzpomel na svoji starou indukcni A4tech mys, ale to je zase neco jineho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne uzivam dve Logitech MX518 a neni problem, rychla reakce, kabel je proste kabel, nedam na ne dopustit s tym ze mam kolem sebe o "jeden prvek" min zareni. Kdybych si ale chtel poctive zavrtat do bezdratu proc proste nikoho nenapadlo do bezdratove mysi integrovat nejenom interni li-pol nabijeci clanek ale i solarni panel osazen po celem jejim hornim obvodu(kam sedi ruka a ovlada) ktery by baterii dobijel vzdy kdy by mel nato dostatecny svetelny vykon? zmizla by tak potreba nejakych baterii s tym ze by zarizeni nevyzadovalo vubec nejaky dobijeci dock. Co se tyce k teme nabijecich baterii uzivam GP AA 2700 mAh a vsiml sem si ze uz po par mesicich pouzivani sou na 3/4 a ted na polovici sveho predchoziho vykonu, zvolil sem proto primo lithiove AA clanky a to ma neskutecnou vydrz(Varta). Nevite proc se vlastne dobijeci baterie typu Ni-CD a Ni-MH nedelaji o napeti 1.5V ale jenom 1.2V? protoze nektere hracky a zarizeni s tym maji problem co se tyce vykonu svych internich prvku. Ja osobne bych ale bral dobijeci AA a AAA li-pol clanky o 1.5V :-) ps-jedna perlicka, vali se mi tu 2 kusy 4000mAh Ni-MH dobijecich baterii Sony, muzu to nabit nabijeckou urcenou pro GP 2700 mAh s tym ze si vyratam potrebny cas? te 2700 clanky to nabije za 14 hodin. Dekuji za odpoved

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kup si pořádnou nabíječku a ona ti řekne sama kdy už je to nablitý :)) jinak na čas moc nesázej to je hodně orientační údaj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Logitech MX518 a obecne tuto radu pouzivam jiz pres 10 let a nemuzu si stezovat. Vlastne jedine, co mi chybi je Bluetooth verze s Lion baterii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to neriskoval. U těch propritárních protokolů bývá spousta problémů - zejména lagy, usínání a špatný dosah - a pokud někdo uvádí 4 roky na baterii, tak bych tipoval že si zákazník koleduje o všechny tři problémy najednou. Zrovna Genius dělá myši, které "usnou" už někde za deset vteřin a pak se probudí až po nějakém ujetém centimetru, to je hrozně otravná vlastnost. Klávesnice Genius má zase takový lag, že to jde vidět. Když píšu, tak je to jako bych byl přes GPRS a SSH. Hesla jdou zpravidla "odposlechnout" jiným dongle od stejné klávesnice.

Osobně preferuji Bluetooth, když už. Sice to baterky sežere za měsíc, ale je to aspoň šifrované, nemá to lagy (HID je bluetooth over USB HID, přidává to asi 1ms), přijímač/vysílač už je zpravidla zabudovaný a dosah bývá solidní - minimálně v jedné místnosti není problém.

(Už se těším na ty mínuska. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle mys ma stejne jako zbytek levnych geniusu trochu vetsi zasadni problem. Ta mys je priblizne velka jako 1/3 vasi ruky. Takze pokud si radi drete zapesti o stul, tak smele do toho / nebo kupujete mys pro 8 lete dite. Vsechny levne bezdratove geniusy jsou mrnava tintitka urcene pro mini ruce asiatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemělo by být označeno jako PR článek.

význam tohoto textu? O stejné myši Logitech M705 jste psali již v roccce 2009...
Spíš by mne zajímalo, jak to funguje, že vydrží baterie déle než u jiných myší. Čekal jsem na deep in it hlubší info, než přepsání TZ do novinky a doplnění jména Bursík.

To přepisujete do novinek všechny TZ, nebo jen vybrané?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.