Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bezpečnostní chyba Nintendo Switch umožňuje nainstalovat do zařízení Android

"..která nakonec zestárne a bez řádné podpory ze strany výrobce upadne v zapomnění."
Jo jistě a to se zařízením s androidem nestává viz. třeba zařízení s androidem 3 na které už dnes defakto nejde nic pořádně nainstalovat a bambilion aplikací ani není v shopu vidět protože to vývojáři ošetřili a chtějí alespoň android 5. A to by to po HW stránce mohlo běhat bez problémů dál.
Myslím že u nintenda ta podpora vydrží o fous déle, protože výrobci androidích zařízení na to pečou hned od začátku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde preci o to, ze by mohla byt casem komunita do toho schopna vrazit aktualni Android, tudiz pak by zarizeni nestarlo. Ovsem, jak oba pisete, taky si myslim, ze u Nintenda se obavat, ze by se rok s rokem sesel a Nintendo zacalo delat, ze zadny Switch neexistuje, nehrozi. Asi to autor clanku nejak popletl, to neni Google, ktery proste vyhlasi, ze telefon ma fungovat 2 roky a holoto nestezuj si a mazej pro novej. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale pokud existuje komunitni podpora typu Lineage, tak je možné vždy upgradovat na aktuální verzi. Jen je potřeba, aby k tomu existovaly funkční otevřený ovladače, které se dají zkompilovat do takových verzí. Z marketingového hlediska a z pohledu výtěžnosti pro akcionáře chápu, že výrobcům tohle vadí, protože se tím vlastně obchází jejich krásné "kurvltko" v podobě zastaralého systému, který přestanou upgradovat a celkově podporovat (včetně bezpečnostních chyb a podobných rizik). Prostě po 3 letech si všichni koupte naše nové skvělé drahé zařízení a basta!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a) jednalo se o hlavne chybu Tegry, kdy se dal vynutit speciální mod - viz https://switchbrew.org/wiki/Switch_System_Flaws
b) instalovat neefektivni Android místo vyladěného OS s nízkým přístupem je směšné, navic se to dá dekovat a při onlajnu dostanete ban.

A podpora od Nintenda je zajimava, treba ukonceni podpory pro NES bylo po 22 letech - https://www.destructoid.com/this-is-the-end-my-only-friend-nintendo-drop...
a pokud si pamatuji, tak nedávno oznámilo, že nedokáže dále opravovat SNES, protože už nemá všechny náhradní díly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.