Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bílé světlo oslepí CCD kamery

Dále doporučuji při vstupu dát rámy jako u soudu, kontrolu otisku prstu, snímání očí, porovnávání s databází hledaných zločinců a také třeba předkládání daňových přiznání za posledních 10 let. ROvněž kontrolu, zda má návštěvník zaplacené koncesionářské poplatky. Kam jsme se to za 15 let dostali ... napadá mě jen jedno slovo, ale vzhledem k pravidlům zde nechci psát :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ej prdel, jeste tam dejte otocnou vez s laserovym kanonem a zamerovacem po vzoru prvniho dilu Star Wars a promitace sestrelujiciho potencionalni piraty.
A vubec, ja bych dal tomu laserovymu pulsu vetsi silu, mohly by se tim zlobicim navstevnikum rovnou vypalovat oci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že tudy cesta nevede. Většina kamer vidí infračervené světlo jako oslnivě bílé, takže spíš by stálo zato "přimíchávat" do světla z promítačky infračervený signál. Lidské oko ho nezachytí (alespoň ne jeho podstatnou část) a kamery by viděly jen bílou plochu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by mě zajímalo, kolik ta blbost bude stát? Pro ně je asi logické, že když lidi nechodí do kina a tim pádem neplatí za lístky, tak přijdou o ještě víc peněz za investice do takových zařízení... to rovnou může stát před plátnem pořadatel s baterkou a svítit divákům střídavě do očí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Klokan: este si zabudol na vzorku krvi a moci kvoli testu na pritomnost drog, len pre istotu...
Napadlo ma, co takto, ciste len kvoli provokacii, vylupnut CCD senzor z nejakej pokazenej kamery a zavesit si ho na krk ako originalny sperk. Co potom? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tam dal rovnou nějakej rentgen, kterej by většina diváků přežila, ale kamery ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ak sa toto osvedci, potom som zvedavy kolko bude podanych zalob na poskodenie zdravia. Ocne operacie su dost drahe tak aj pozadovane sumy sudnou cestou budu riadne vysoke. No a po takychto prehratych sudoch budu stat listky do kina 400,- ? alebo nejakych 15 000,- SK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co dat pred cocku filt, co propusti svetlo dovnitr, ale ne ven ? ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naco sa seru s takym zlozitym zariadenim. Nech tam daju atomovu bombicku, ta zarucene odrovna vsetku elektroniku! Lebo elektronkove fotoaparaty ani kamery sa uz nevyrabaju, takze si urcite nikto nic nenahra a aj RIAA bude spokojna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám lepší řešení - radši do toho sálu ani nikoho nepouštějte(jen pro jistotu - co kdyby to byl zrovna ten zločinný neřád :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu, o co tady jde. Já osobně, než bych se díval na kinorip v podivné kvalitě obrazu a se zvukem daleko vzdáleným dolby digital, tak si jej raději za 40,- Kč zapůjčím v půjčovně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Twinsen: Presne tak, ale je kopec ludi, ktorim ten rip staci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a teď bez ironie...
celkem se bojím, že něco takového může celkem slušně zničit třeba foťák na mém mobilu (když si třeba v průběho promítání vzpomenu, že jsem nevypnul vyzvánění) a ono mi to oslepí/při předimenzování vypálí ccd čip
Navíc pochybuju, že by taková technologie byla schválená z důvodů bezpečnostních norem. Představte si případ, že by se lidské oko dostalo do cesty "paprsku smrti", to by pak následoval proud žalob (jak už to mají obzvláště američané tak v oblibě)
Jedinou realnou aplikaci podobného systému vidím v lokalizaci kamery a následném upozornéní personálu, který dle patřičných právních norem může zasáhnout...
A stejně buď si na ten film zajdu do kina, nebo si počkám na DVD... Dolby je prostě dolby

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehledě na skutečnost, že je můžu žalovat o náhradu škody za rozbitou kameru, kterou jsem chtěl natočit přítelkyni, jak chroupá popcorn :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to gorak: mohlo by se to jmenovat "killing rays" nebo možná lépe "RIAA rays of blindness" :-)) no vždyť i v USA se kdysi říkalo popravě na elektrickém křesle westinghousování a stál za tím jakýsi Edison, který se přestal kamarádit s nějakým Teslou, neboť mu nezaplatil za jeho vylepšení účinnosti generátorů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to GORAK:
Existuji i jine a lepsi systemy zvuku nez "Dolby" (mimochodem Dolby Digital alias AC3 je neco uplne jineho nez Dolby B,C...)
Treba o dost kvalitnejsi DTS a nebo exoticky SDDS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imho by pred objektiv kamery stacilo dat sklicko pod uhlem 45° jako se pouziva na projekci textu zpravarum a cely princip vyhledavani se muze jit zakopat - na zaznamu to sklo neuvidite a vyhledavaci paprsek to posle do "ksa"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K článku: Jsou tím postižené samozřejmě i analogové kamery (VHS,Hi8) protože i ty mají CCD snímač. Nabyly by tím postižené jedině kamery natáčející na filmový pás.
Ke kinoripům: Některé kinoripy jsou poměrně kvalitní a o zvuku už vůbec nemá smysl mluvit. Obvykle to totiž natočí přímo promítač a zvuk si stáhne digitálně (v nouzi analogově) přímým propojením z promítačky. Takže i kinorip může mít DD 5.1 zvuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazda zbran ma protizbran. Predpokladam, ze takove zarizeni asi nebude uprostred platna, takze jedno z reseni je pouzit clonu, ktera odcloni vse mimo zaber platna. Jinem resenim je techniku zahltit - podstrcit ji vetsi mnozstvi klamnych cilu apod.

Osobne s natacenim v kinech nesouhlasim, ale tady to vypada spis na otevrenou valku mezy autorskymi svazy a zbytkem sveta (staci se podivat na vypalne, ktere chteji za veskerou techniku)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná se to někomu bude zdát divný, ale já mám dojem, že pro osobní potřebu si můžu zkopírovat co chci odkud chci. Natáčení filmu analogově kamerou v kině osobně stavím na stejnou úroveň, jako nahrávání z televize na VHS. Imho by mělo stačit, že máme zákon na to, že bez náležité licence nesmím dané autorsky chráněné dílo šířit, ne? To, co se tady vymýšlí, se dá přirovnat k situaci, že je trestné někoho zastřelit, a tak preventivně každému, kdo nosí zbraň, rovnou zlámeme obě ruce, aby ji nemohl použít, ne? (a samozřejmě též chlapům uřežeme nádobíčko, aby nemohli znásilňovat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsem načal myšlenku zkopírování pro osobní potřebu, pak vězte, že mi vůbec nebude trhat žíly, že si odněkud zkopčím posledního X-mena. Byl jsem na tom v kině a zaplatil za to hned dvakrát - jednou na vstupence, podruhé sledováním 15minutového bloku reklam před zahájením promítání. Mám tak předplaceno hodně dopředu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja bych se toho vubec nebal. Nikdy neni sance ze by se to mohlo rozsirit. Nozna to nejaky podnikavec za drahe penize proda Holywoodu. Ale realne je to cele k nicemu. Uplne staci aby v JEDNOM kine kde se dany film promita toto nainstalovano nebylo a je po ptakach. Leda by nekdo prisel s napadem to prosadit do vsech kin povinne jinak nedostanou filmy k promitani, ale to by zase zvedlo naklady a vyhnalo ze salu dalsi lidi. Takze podle me zajimave, ale jen technologicky. Sanci na uplatneni to rozhodne nema. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jech: kdyz pominu takove extremy, ze ten film fakt nekdo toci s kamerou v ruce, tak jsou skutecne nektere kinoripy velice kvalitni...sam jsem uz parkrat videl nektere, co meli velice kvalitni obraz, vse nastaveno na manual, takze zadne preostrovani, presvetlovani pri zmenach sceny a zvuk v 5.1...takze jedina moznost jak takovy film ziskat je, ze to proste natoci promitac a zvuk si bere z vystupu primo...takze si muzou lovit ty svoje "nahravace" jak chteji, bude jim to prd platny, kyz si to nekdo natoci jeste pred premierou:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a já bych k tomu přidal to, že odahad na instalaci takového zařízení se pohybuje v řádu statisíců korun - to kino co by to investovalo bych fakt chtěl vidět :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj tenhle krám se fakt asi nerozšíří....ale neni důvod k veselí, všech těch represí a kriminalizací atd..je už takhle víc než dost.
Možná by nebylo na škodu po vzoru uvědomělých Američánů i u nás udělat něco jako antiDRM kampaň (Defective by Design apod..)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne to pripada velmi smiesne, je len mizive pecento ludi, co natacaju v kine, je mnozstvo dalsich zdrojov, ako sa film dostane von este pred premierou atd. Len nechapem jeden fakt, kedze to "diskriminacne" zariadenie stoji a bude stat niekolko NEmalo korun, kto tu kupi? A preco by to mal niekto kupivat? Preco by spravca, vlastnik kina atd. investoval prave do takejto technickej sprostosti? Znovu, kde to ide, tam su peniaze. Bude to v Cechach, bude to na Slovensku? Kto to kupi prosim vas? Ved dnes je ina doba, zlty spoluobcan na trhovisku to predava este skor ako je premiera v kine. Selsky rozum mi hovori, kde to mozu montovat, su krajine ekonomicky bohate. Bude to v USA, ale zlty spoluobcan nespi a konkuruje... Je to fakt na zasmiatie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna blbost.

BTW: kinorip je dobrej indikator k tomu, zda jit/nejit na film do kina a protoze 90% filmu tocenych v poslednich letech za to nestoji, tak to samo distributory stve, protoze kdo videl rip se nesplete a do kina nevleze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lore a pre koho to chces robit? Uvedom si jednu vec, po vojne bolo Ceskoslovensko piatou najrozvinutejsou krajinou na svete aj vdaka mentalite a kvalite ludi! To tu zostalo, aj ked bohatstvo utieklo niekam inde. Inteligentny stredoeuropan si to nikdy nekupi a bude spekulovat ako to obijst a kupit (ak vobec kupit co najlacnejsie). Vsetky tieto systemy su nachystane pre sprostych americanov a anglicanou (nebojim sa to tvrdit verejne, zijem v UK-inteligenta musis hladat lupou a o hlupaka zakopavas na ulici). To sa da aplikovat iba tam, kde ludia pouzivaju svoj rozum v obmedzenej podobe a kde si nevidia dalej od nosa. Cele tie systemy su pre takych, ako koloval vtip zo skutocnej reality o americkej sekretarke, ktora si z CD-ROM spravila stojan na jej rannu kavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud platím kameníkům desátky z xeroxu, kazet, DVD a ož je chtějí vybírat i za tiskárny* tak je to spíše na žalobu že si dovolí mi v tom bránit.

*
http://technet.idnes.cz/elektronika-muze-zdrazit-kvuli-ministerstvu-kult...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne, za chvilku se do kina nedostane nikdo. Ses zlutej, cernej, mas telefon s fotakem, mas triko od vietnamcu? Holt ses riziko, nepustime te. A klidne se poser (sry)
Bud dostane svatej les rozum, bo zkrachuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby zacali resit pricinu a ne dusledek, tak by nemusely vyhazovat silene penize za takoveto nesmysly. Po zaberech z kina by za normalnich okolnosti ani pes nestekl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<b>Marcel</b>
"neco jako" antiDRM kampan bych robil proti DRM (proc by v naší republice nemohl zaznít hlas proti) a proti různým poplatkům za elektroniku, která má "ochraňovat autorské právo".
Jinak v té naší slušné republice máme mnohem vyšší míru pirátsví než v USA (samozřejmě je to dané ekonomickou silou). Ale tohle neni spor o národech, tohle je o tom, zda je správný takovýhle přístup k problému pirátsví...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Twinsen: Nějak nechápu, o co tady jde. Já osobně, než bych se díval na kinorip v podivné kvalitě obrazu a se zvukem daleko vzdáleným dolby digital, tak si jej raději za 40,- Kč zapůjčím v půjčovně..."

Ty jsi asi dobře mimo - to jako srovnáváš DVD z půjčovny s několik let starým kinoripem (když měl film premiéru)? Anebo mi snad chceš říct, že nemusím na premiéru do kina a hned si můžu půjčit to DVD? Asi těžko, že...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lore, hold poplatkom za elektroniku sa nikdo z nas nevyhne, to by si sa musel obratit na azijske krajiny, kde sa to nedari USA ovplyvnit vdaka kumunistickemu rezimu Ciny, ktora dominuje vyrobcom a vdaka ktorej su ich vyrobky cenovo nizsie (samozrejme prihliadajuc aj na cenu pracovnej sily). Zamyslel si sa preco sa Microsoft rozhodol realizovat svoje protipiratske projekty prave v Cechach i napriek tomu, ze v Rusku alebo Cine je miera piratstva daleko-omnoho prevysujuca mieru piratstva v Cechach?
Nox - kratke strucne a vystizne, tak ako nas ucili v skole. To je to krasne slovo. Nik sa nezamysla nad pricinou, uz sa len hasi poziar, ktory si nik nevsimal niekolko rokov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepe kdyz bude v salu prumyslovy jerab a zamereneho pachatele chytne a odnese :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebo mne jeste napada vzdycky po skonceni filmu nekoho vybrat a poslat na Guantanamo, jen tak pro vystrahu ostatnim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Julda, alebo sudruzka ucitelka ta vynese za usi a cestou ti este da dve hrusticky pravitkom po prstoch...  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a zobere digital a da ti ho na konci roka alebo na ZRPS rodicom  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to založeno na odraženém světle CCD snímače, tak stačí na kameru namontovat filtr, který propouští světlo jen jedním směrem. V jednoduchosti je síla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Julda: Jen jednoho? Do Guantánama? A na dovolenou? Kdepak brachu. Piráti jsou prohnaní prevíti. Co kdyby jeden unikl. Jednoho zastřelit, VŠECHNY ostatní na Sibiř. Na plebs musí být pevná ruka, jinak ta chátra zvlčí. To věděl už soudruh Džugašvili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Edison nezaplatil Teslovi, ne naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: A kterej výrobce přehrávačů platí filmovím studiím, za to, že do svých přehrávačů budou smět zamontovat jejich způsob ochrany? he?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mem: v půjčovně to je za pár měsíců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm, a koukam, že někteří tady vymysleli nový zákony fyziky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konec konců "Svatý Les ???" vznikl útěkem z New Yorku před Edisonovýmí patenty.

pavel: Dneska platíme všichni a za všechno, takže platit budou taky všichni (výrobci), ale jen někomu.

Platí se za možnost vypalování - proto se tomu taky říká VÝPALNÉ.

Trashman: Ten jednosměrný filtr je bezva nápad. Obávám se jenom malého, jinak zanedbatelného problému. Totiž že ta potvora bude filtrovat obousměrně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky sem nejdou napsat naprosto zásadní, životně důležité znaky.
Například (C) nabo (R) nebo TM. Tento web je nepochybně součásti velkého celosvětového pirátského spiknutí. Sabotuje totiž úsili o prosazení a ochranu "DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ(TM)" odporným nahrazováním těchto klíčových znaků otazníky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..a v nove verzi je zarizeni vybaveno 1MW pulznim laserem na instantni likvidaci potencialniho pirata vcetne jeho vybaveni. Autori vynalezu slibuji nejmene 50% uspesnost..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jde filmovym spolecnostem o to aby nikdo nevidel ty sragory co se v sale promitaj driv, nez si muze rozmyslet jestli stoji za to za listek zaplatit... a ja timto dekuji vsem co to v kine tocej za usetrene penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zavedl bych ve stylu divadel napovedni budku otocenou smerem k divakum, kde by sedel sniper s infra a strilel kazdeho kdo nedava u filmu pozor nebo ho snad chce dokonce kopirovat. Jen se obavam, ze by si pak nekteri divaci brali do kina vlastni infra a guny a strileli by po napovedni budce. Resni je pouzit vice napovednich budek a minomety ...

BTW chodite jeste nekdo vubec do kina na ty s***** ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, este nieco. Kinoripy tocene pokutne kamerou v kinosale su minulost. Najnovsie sa na nete objavuju filmy, ktore vznikli priamo naskenovanim filmoveho pasu. Z toho je jasne, ze pirati prenikli do distribucie filmov do kin, takze nahanat uboziakov s kamerou v kinosale gigawatovym laserom :-) je uz trochu neskoro...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT: To si robíš joke, alebo si tak naivný ? 99,99% ludí čo to točia v kine to robí na !_KŠEFT_! a nie do rodinného archívu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmmmmmmm, co takhle zaskočit do kina se speciálními nášivkami, které budou mít tu správnou odrazivost a tvar a velikost....... kolikpak takových "bílých paprsků" to bude schopno vyslat současně? ;-)

Řekl bych že pár desítek "cílů" už ten systém drobátko rozhodí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Tono:
To snad ale neznamená, že mě budou hnedka zavírat za to, že jsem jedna setina procenta, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> pavel: v půjčovně to je za pár měsíců.

Já si pod slovem pár představím buď přímo 2, nebo nějaký menší počet, řekněmě třeba 10, ale ne 24 a víc, nebo u tebe "pár" snad znamená něco jiného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT, presne tak, teba zavru. Vzdy si to odnese mala rybka a cerny ridic :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v půjčovně to je za pár měsíců   rad by som vedel, co to u vas znamena konkretne v cislach par mesiacov???. Pokial viem, su na to presne pravidla a nemoze sa to objavit skor ako sa to uvedie do pozicovien. Tu neexistuje niektora "pujcovna" to ma skor niekotora zase neskor!!! Ak to ma ta vasa neskor, zalezi to teda na majitelovi pozicovne a zrejme ten vas majitel pozicovne na to kasle! A urcite to nie su 2 mesiace po uvedeni do kin! To tu zase niekto pekne tara!!! Moj osobny ODHAD (pisem odhad) su 5-6mesicov po uvedeni v kinach, kedy to OFICIALNE vychadza na DVD panove.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Marcel:
 
Nemas tak uplne pravdu. Stale vice distribucnich spolecnosti si uvedomuje, ze s rozmachem domacich kin se profiluje jista nezanedbatelna skupina  divaku, kteri na film do kina nepujdou za zadnych okolnosti a radi si pockaji na film na DVD. Jsou to treba rodiny s detmi, ktere si dvakrat rozvazi, zda zaplatit za nejaky film tisicovku v multiplexu (benzin + vstupny + popcorn) a podobne. Proto se cim dal tim vice zkracuje cas mezi kinopremierou a uvedenim filmu na DVD a uz dnes lze nalezt distribucni spolecnosti, u kterych se oba tyto datumy blizi k sobe nebo dokonce splyvaji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí polopropustné zrcadlo (světlo z plátna do objektivu pustí, opačně ne). Je to jednoduché sklíčko, pořizovací cena pár šupů, výsledek dokonalý. Možná by stačil i polarizační filtr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co myslíte tou SLR kamerou? SLR Camera je snad fotoaparát, ne (zrcadlovka)? http://en.wikipedia.org/wiki/Single-lens_reflex_camera

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za kecy? :) Když si jdu koupit do obchodu prázdný DVD, na který si vypaluju SVOJE domácí video, pak si jdu vytisknout SVOJE plakáty, který jsem si SÁM navrhl a pokaždé mě stáhnou o několik desítek korun za "autorský" poplatek, tak potom nevim, proč bych si nemohl kdekoliv cokoliv stáhnout z internetu či nahrát na kameru v kině, když už jsem za to prakticky ZAPLATIL!!!! Naopak by mě měli ještě v kině dát slevu ze vstupenky, protože mi nedali DVD s sebou a pořízený záznam bude snímáním z plátna mnohem horší! No neni to tak?:) Kdo si myslí, že ne, asi zaspal realitu;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.