Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

BitBoys znovu na scéně

BitBoys logo
Snad ještě pamatujete na firmu, která již několikrát zvířila hladinu adrenalinu nejednoho počítačového fandy oznámením nového úžasného a na svou dobu zcela nevídaného grafického chipu. Ovšem u oznámení vždy skončilo, ani jednou se na trh nedostala karta, v jejímž srdci by tikaly hodiny značky BitBoys. A dnes to bude velmi podobné, ale i trochu jiné. Však se podívejte sami.

Kapitoly článků

2.  BitBoys znovu na scéně

Zbytek chipu už nikterak extrémně výjimečný není. Axe nabízí čtyři renderovací pipeline se schopností nanést dvě textury v jednom cyklu. Jelikož chip plnně splňuje DirectX 8.1, tak také musí mít Pixel a Vertex Shadery, ale o nich se BitBoys příliš nezmiňují. Zato nás informují o MatrixAA, což je název pro vyhlazování. Bohužel, ani tady BitBoys není příliš sdílná, takže netušíme, jak vlastně funguje.

Axe také podporuje dvoumonitorový výstup a to buď analogově na klasické CRT monitory, digitálně na tenké panely a nebo také na televizi. V počítači byste ji uživili v AGP slotu, který se vypořádá s rychlostmi 2× a 4×. Tedy, uživili, kdyby firma BitBoys byla co k čemu a kartu vydala.

A abyste z toho také něco měli, tady máte pár obrázků přímo od BitBoys. Na následujícím je vidět architektura grafického procesoru:

Axe pipeline

A tady můžete vidět prototyp karty:

Axe karta

Kapitoly článků
2.  BitBoys znovu na scéně

Diskuse ke článku BitBoys znovu na scéně

Žádné komentáře.