Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová francouzská ministryně kultury utlumí Hadopi

Že by konečně někdo dostal rozum? ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jedna z vyhod levice. Jeji politicka struktura ma vetsinou mensi vazby na nahravaci studia a podobnou verbez. Aspon v Evrope to tak vetsinou je. Ted jen doufat, aby nevymysleli nejakou hovadinu nebo aby s upravama Hadopi nekupcili jako s politickym kapitalem pro ustupky od pravice v jinejch otazkach.

A to, ze je na multimedia a vlastne i software potreba koukat trochu jinak nez na housky, mouku, traktory nebo uhli je snad jasny kazdymu kdo se o to trochu zajimal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nevim, normalni je ze se podplaci obe strany takze firme je uplne jedno kdo vyhraje volby. Nejaka proudova prislusnost je podnikatelum uplne sumak. (viz Gorila a J&T nebo mozna Penta) Spis muzem vyzvednout krasu "demokracie" v kapitalizmu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, tomu nevěřím. Spíš uvěřím tomu, že levičáci vědí, že lid si žádá "chléb a hry" a když to dostane, bude mít vláda větší klid na svoje zlodějny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nešlo by na to jít "opačnou" cestou?

Že by producentům filmů a hudby platili za přehrátí, stažení servery, které "umožňují" nelegální download/stream jako rapidshare, uloz.to, youtube?

Podle mě, kdyby na youtube nešlo najít "kradenou" hudbu a filmy tak tam nikdo nevleze.

A mazání je jen boj s větrnými mlýny.

Třeba televize Nova (CET 21) nedávno smazala Hospodu a Comeback z Youtube a už zase tam nějaké díly jsou nahrané.

Pokud by musely servery platit producentům, tak by si více hleděli obsahu svých diskových polí a nevymlouvali se, že za své "ovečky" neručí.

Nejspíše by pak servery jako uloz.to, youtube, šli cestou jako voyo a část svého obsahu by zpoplatnily, aby měli na poplatky pro producenty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To už hodně záleží na úhlu pohledu... osobně bych to spíš viděl tak, že by se konečně psychouši z hudebního/filmového průmyslu mohli přizpůsobit změnám které v technologiích a společnosti v posledních x letech nastaly.... on to totiž není problém serverů, které zmiňuješ, jenže jejich vlastní. Oni nejsou schopní lidem nabídnout to co chtějí s podmínkami, cenou a v kvalitě kterou lidi chtějí, ne ty servery... jenže... to ty dinosauří mozky asi jen tak brzo nepochopí a neudělaj.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak by se to realizovalo? To jakoze repadshare, uloz.to a spol muzou za to ze nekdo z X miliard lidi tam nahraje neco nelegalniho a jeste by za to ze jim to tam nekdo nahraje maji platit procudentum? To je teda vazne ujety. Jeste vic nez to mazani.

Na youtube je napr. kazdou hodinu nahranych nekolik tisic hodin videi to jako maji zamestnavat milion lidi co to bude porad kontrolovat? A podobne s rapidshare a spol. Nekdo tam nahraje neco nelegalniho zaheslovane a odkaz a heslo da na nejake forum. Jak ma rapidshare prijit na to co je tam nahrane kdyz nepozna heslo? Jak ma vubec nekdo zodpovidat za neco co neudelal?

To co pisete se v podstate rovna zakazu techto sluzeb.

A btw zpoplatnit muzes neco co vlastnis(mas prava) a ne neco co tam nekdo nahraje zadarmo (napriklad svoje video z dovolene). To uz je uplne jina kategorie serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak by rapidshare, uloz.to hodilo název souboru do vyhledávače a pokud by se název souboru a cesta shodovala s odkazem na nějakém warez foru, tak už je podezřelé. Samozřejmě by to dělal "robot na serveru".

Youtube má mechanismy jak odhalovat "ilegality", něco má už i ulož.to

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musim uznat, ze jste me svoji najivitou dostal.

Tazke za 1. na warez forum nema pristup kazdy a urcite ne google takze do jakeho "vyhledavace" bych zadal nazev aby skontroloval vsechny warez fora na svete?

A za 2. co asi najde tento vyhledavac kdyz na rapidshare nekdo nahraje "photos.rar" a toto bude spravne zaheslovano a teda tento vyhledavac vrati cca miliardu odkazu?

To ze je neco podezrele neznamena, ze je to nelegalni a ze to muzu jen tak smazat. Hlavne pokud je to platici klient. A pokud to ten server udela, tak klient proste pujde jinam.
Nemluvne o tom, ze pokud mam neco koupene a udelam si tohoto napr. software zalohu na server (dropbox, google, rapidshere) tak jsem neporusil zadny zakon a teda nejedna se o nelegalni cinnost ale zalohu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No záloha je legální, jen pokud se neporuší DRM, ochrany na médiu.

záloha na skydrive, dropbox se dá vysvětlit dvěmi způsoby, že to je jen záloha nebo že je to i sdílení.

I když nastavím vlastník jen pro sebe, tak mi to nebrání poskytnout někomu přímo odkaz.

tak by se nehledali slova jako photos, ale názvy filmů a písní, co by dodali vlastníci autorských práv nebo by možná šlo použít veřejné servery o hudbě a filmech, např. české csfd či anglickou IMDb, odstranit diakritiku, mezery a místo mezer doplnit podtržítka či pomlčky v různých kombinacích a periodicky prohledávat disková pole, v době nízkého provozu či nějaké aktuálnosti, např. když půjde do film nějaký velkofilm tak prohledávat častěji jestli tam není nějaký cinema-rip.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale stále řešíš důsledky místo abys řešil příčinu.... Ano z pohledu zábavního průmyslu a tak je jednodušší uvalit sankce a povinnosti na servery, ale čí je to reálně problém? Těch serverů teda rozhodně ne, ať řekne kdo chce co chce.

A dělat kontrolu obsahu jak ty si představuješ je minimálně nereálné.... myslíš že všechno co kdo nahraje je nahrané s původním názvem? Tak co, někdo to zavede a uploadeři zavedou ukládání v zaheslovaných rarech pojmenovaných např. dovolenarecko2013.rar.... to mi potom řekni podle čeho budou hledat??

Řešit důsledky nebo tahat prachy z těch kdo tyhle servery provozujou neřeší reálný problém a tím je špatná/nevyhovující nabídka na trhu... když bys makal v uranovém dolu a doktor Ti léčil leukémii, tak léčba bez řešení důsledku (čili ta práce v uranovém dolu) je taky naprosto zbytečná ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas máš pravdu, že se řeší jen důsledky a ne příčiny problému.

Mám technické vzdělání elektrikář - silnoproud a strojní průmyslovku strojírenství

a vím, že když teče velký proud do elektromotoru, motor se zahřívá, vypadává jistič, tak je potřeba zjistit příčinu a ne natáhnout o stupeň tlustší kabel - větší průřez elektrického vodiče.

Tedy zjistit, zda se něco někde nedře (nějaký bordel v ložisku, nedostatek maziva) nebo je nějaká nevyváženost, že jsou odstředivé síly, které musí motor navíc překonávat (ta nevyváženostby se určitě ještě projevovala hlukem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-léčba bez řešení příčiny samozřejmě ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem si rozšířil obzory a hledal další ... ano Radek Hulán tam je taky ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ake vlady si zvolime, take zakony budeme mat. Dbajte o to, aku ma strana agendu okolo internetu. Stava sa to (a uz aj je) stale vacsia a dolezitejsia sucast naseho zivota a spolocnosti. Pokial nazory danej strany su absolutne debilne / nekompetentne / lamerske / ziadne, na toto tema, nevolit.

Iste je ze generacia sa obmiena, dufam ze mlady ludia nebudu brat toto na lahku vahu, a popri beznych temach sa zacne brat "vazne" aj najvacsia komunikacna siet aku mame a najlepsi vynalez dnesnej doby.

Dufam ze piratske strany (alebo ine podobne) casom naberu viac %, v nemecku sa to uz zacina darit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pevně doufám, že ten slepenec Antify a naivních opensourcových misionářů, co si v Česku říká Piráti, žádných velkých volebních úspěchů nedocílí. Myslím, že v roli strašáka jsou Piráti mnohem užitečnější.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže aby mohli Piráti strašit, je potřeba, aby aspoň drobného úspěchu dosáhli. Minimálně aby dosáhli aspoň na prachy z voleb, to samo o sobě jejich rivalům nedá spát ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, aby strašák mohl strašit, tak musí mít nějakou sílu. Myslím, že nikdo nepočítá s tím (včetně Pirátů), že v následujících letech budou sestavovat vládu, nebo tak něco - ale přelézt pětiprocentní hranici do parlamentu a začít tlačit na tu svoloč, to už by se hnuly ledy v tom zatuchlém rybníce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel mam velmi podobny dojem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže Vám přijde lepší se spokojit s tím co tam je za hovada teď?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.