Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Blu-ray přehrávače Sony pro rok 2013: designovka s výbornou Android/iOS aplikací

Sony Blu-ray pro rok 2013
Pomalu se blíží čas, kdy zahodíme klasické dálkové ovladače a přístroje budeme obsluhovat skrze aplikaci pro Android. Sony takový koncept používá pro své letošní Blu-ray přehrávače a nápad to rozhodně není špatný...
Sony BDP-S4100

Jelikož základem jak odlišit přístroj od konkurence je v první řadě design, příslušní lidé v Sony si tentokrát vyhráli. Je to sice subjektivní, ale nová řada vypadá dle mého k světu, snad jen ta ovládací tlačítka v pravé honí části mohla být dotykovými ploškami, když už je beztak skoro nikdo nepoužívá.

Každopádně tam kde LG volí slot-in zakládání média, drží se Sony u Blu-ray přehrávačů pro tento rok klasického šuplíku. Zatímco v dobách prvních mechanik na CD byla štěrbinová konstrukce považována spíše za negativum z hlediska rizika poškrábání média, dnes už víme, že to zas takový problém nepředstavuje, navíc za 20 let materiály pokročily a Blu-ray disky jsou proti tomu daleko odolnější. Ale stejně se zájemci budou rozhodovat primárně podle značky a funkcí.

Sony BDP-S5100

Sony u přehrávačů jako BDP-S5100, BDP-S4100 nabídne nejen to obligátní (tj. přehrávání obsahu z CD, DVD a BD disků včetně Super Audio CD či převodu 2D do 3D a přehrávání kýblu formátů z USB zařízení: MKV, DivX Plus HD, FLAC, WMA, WAV, AVI, MP4, MP3, AAC, LPCM, TS, M2TS, AC3, DTS), ale také zabudovanou WiFi a schopnost pracovat se službami jako Netflix, YouTube, Amazon Video on Demand, Facebook a twitter či přístup k Sony Entertainment Network a Video/Music Unlimited. Ovládání přehrávače bude možné i aplikací pro Android a iOS, která bude uživateli servírovat třeba i podrobnější informace o filmu, který právě sleduje či možnost vyhledávání daného titulu skrze všechny služby, ke kterým má přehrávač přístup (Netflix, YouTube, Google a další). Klasický dálkový ovladač ale samozřejmě ve výbavě nechybí.

Narozdíl od LG nečekejme přítomnost upscalingu do 4k, to u Sony zastoupí funkcionalita v samotných TV. Nové přehrávače se na trhu objeví v březnu tohoto roku.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Blu-ray přehrávače Sony pro rok 2013: designovka s výbornou Android/iOS aplikací

Pátek, 11 Leden 2013 - 12:14 | Pety | Táto, kdy dnes přijedeš domů, chceme si pustit...
Pátek, 11 Leden 2013 - 11:46 | xvasek | A kdyby si někdo kvůli ovládání aplikací nechtěl...

Zobrazit diskusi