Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Boj o počet jader nebude trvat dlouho, tvrdí Donald Newell z AMD

„Konec války o počet jader skončí."
Úsmevné vyjadrenie. Koniec môjho života skončí. Asi sa stanem nesmrteľný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šlo to napsat rozumněji a třeba bych hned pochopil, v čem je chyba. Opraveno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela super, už se těším na procesory os AMD s např s integrovaným šifrováním a i pro low endy :) Snad moc neblouzním.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejspis ani ne, protoze AMD vetsinou vsechny technologie zpristupnuje napric segmentama, na rozdil od Intelu. Takze AES-NI nebo vlastne jeho obdoba od AMD by se mohla a snad i mela zjevit i v nejslabsich Bobcatech.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Důležitější budou podle něj schopnosti procesorů…"....
ee nesouhlasim..., podle me bude dulezitejsi vzajemna souhra multi cpu/gpu reseni / paralerizace / k dosazeni co nejvetsi efektivity, takze klidne XYZ vypocetnich jednotek s minimalizovanymi vlastnostmi "jednotlivce", ale jejich vzajemna souhra povede k pozadovanemu vysledku..., kdyz uvazim moznosti stareho dobreho ruskeho kulickoveho "scotu" v dane dobe... :), uvidime...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem pokial zostane najmasovejsie nasadenym operacnym systemom Windows, tak moze mat procesor suhru cohokolvek s akoukolvek efektivitou, ten OS to vzdy zabije... :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ono to vzdy jde jedno s druhym... a u multi architektury to urcite nebude zadna sranda..., ale treba reseni naleznou soucasne platformy AI... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? A kdo bude psat vsechny ty paralelni aplikace pro tu architekturu s XYZ vypocetnimi jednotkami?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proc by to mel nekdo psat multithreadove, tak jak jsme dnes zvykli / a kolik procent programatoru to v dnesni dobe opravdu velmi dobre umi? /
tj. OS, vyvojove nastroje i vlastni multiprocesorove reseni bude muset umet spolupracovat a vicemene automaticky vygenerovat vysledny pouzitelny kod, vsak jsem vyse psal, ze to nebude zadna sranda...
dnes CPU pracuji s mikroinstrukcemi, casem mozna budou "multi mikro CPU" pracovat s "mikroprocesy", vsak zaklad uz je polozen v soucasnych GPU...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Automaticky vygenerovat paralelni kod, tak to co hulis bych chtel ochutnat...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

javaanse jongens 3/4 zware shag :), velice slusne zbozi, doporucuji :)
jinak bych rek, ze zijes jen soucasnosti a vlaky nemuzou jezdit rychleji nez 20MpH, ci kolik to bylo :)
nebo jinak, tvuj mozek taky nedokaze paralerne pracovat a je bez schopnosti predikce?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V jednom starém časopisu jsem našel prohlášení o roce 2007 a uvedení 45nm CPU na 20GHz:). Oni ty předpovědi v Intelu musel dělat někdo z obchodního oddělení.

Sandy Bridge bude mít místo execution unit jako měl Nehalem, Media Engine(s FFU) jen pro dekódování videa. Fixed Function Unit je cestou do pekla a vše by se mělo tlačit přes univerzální execution unit a doufám, že v tom nebudou pokračovat v širším měřítku a nebudou speciální obvody v CPU pro každou blbost. Celková neefektivita(výkon na plochu čipu/spotřebu) x86 by v porovnání s ARM ještě víc vynikla. Stejně je na to GPU lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie je ten MediaEngine urceny nahodou na enkodovanie videa?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dekódování bude přes FFU a pojem Media Engine je užíván pro enkódování i dekódování. Ta enkódovací část to má dělat přes fixed function processing v kombinaci s programovatelnými jednotkami(vyšší kvalita) nebo jen fixed function(nízká spotřeba) - podle požadavků.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pri tomto vizionárstve technologického šéfa přes serverové produkty v AMD pána Newella som si hneď spomenul na slová Jiřiho Součka z VIP o roce 2008: grafická inkvizice_11. Grafika a procesory :
zdroj: http://www.diit.cz/clanek/vip-o-roce-2008-graficka-inkvizice-grafika-a-p...

..."Pokud by Intel neměl oproti AMD výkonnostní náskok na jádro, bylo by to již patrnější, ale i tak si podle mě zanedlouho začnou uživatelé více uvědomovat, že stejného absurda, jakého Intel dosáhl s architekturou Netburst při nahánění taktovací frekvence, brzy dosáhne přehnanou mnohojádrovostí"... (viac čítaj v zdroji)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Budoucnost je v software. Současné procesory to jsou neuvěřitelné mašiny, ale k čemu ten výkon když to sežere špatně napsaný SW?
Když si pustím staré programy na novém PC pod DOSem nebo W95 jsou neuvěřitelně rychlé. Nedá se optimalizovat současné vyvojové nástroje pro větší výkon výsledných program?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo někomu jistě proti vůli...sleduji že každá nová roční verze programu má +5% novinek, +50% nároky na HW, +100% místo na disku...už aby ten x86 domeček někdo naboural :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví, co bude. Možná jim to energetická komise EU zatrhne, nařídí maximální příkon procesoru - potažmo celého počítače a bude po ptákách!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.