Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k APU Bristol Ridge umí double precision rychleji než Nvidia Titan X

> DP rychleji než Nvidia Titan X

trochu bleskovatej titulek... "rychlejsi nez DP u Nvidie", to je neco jako "chytrejsi nez Otik". To je i ma kalkulacka z minuleho stoleti. Odkaz Nvidie je jasny uz davno: vyzkousejte si to, jestli to chcete pouzivat, kupte si Teslu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"jestli to chcete pouzivat, kupte si Teslu"

Která nabízí desetkrát větší výkon za pouze padesátkrát větší cenu? :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Za cenu jedné Tesly by se na tomhle apu dá postavit asi slušná výpočetní farma.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No tak ještě jsou tam ty věci okolo, třeba minimálně krabice, zdroj, deska, paměť, které tu kalkulaci trošku kazí. I když člověk by zase mohl jít cestou mladého Googlu (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Google%E2%80%99s_Fir...) a na nějaké ty krabice se vykašlat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Koukni jak se stavěli farmy z raspberry pie. Zdroj může být společný pro pár desek. Case je zbytečnost

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co dodat, škoda že jsme na DDR4 desky čekali kvůli Zenu o dva roky dýl, mohl jsem mít doma AMD ))) Doufám, že i cena bude 3400,- jak i3-6100... To by nám ve výsledku mohlo zlevnit 7350K ;)
Nicméně ta deska vypadá těžce sociálně... http://www.pcgameshardware.de/CPU-Hardware-154106/Specials/Bristol-Ridge...
http://www.pcgameshardware.de/CPU-Hardware-154106/Specials/Bristol-Ridge...

Neumím německy, ale píšou tam že z digitálního výstupu dostali 4k 60Hz?
"Der digitale Display-Ausgang beherrscht laut Datenblatt den 1.4b-Standard, doch wir konnten IHM im test durchaus auch frekvenci 60 Hz s unserem Ultra-HD-Display entlocken."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsak to je custom verze do kancl PC od HP takhle socialne vypadaji i desky pro 2x XEONY ve strojich za pul mega :)

vim ze je dneska hrozne COOL aby to melo napis gaming plno barvicek a blikatek ale o tom to opravdu neni :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj na displayportu to neni problem .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že deska není nabarvená nemusí nic znamenat ;)

http://www.ascendtech.us/mmASC/Images/6NWYKa.JPG

Tohle jsem měl donedávna ve svém pracovním PC od Dellu. Původní cena PC byla šílená ale výkon výborný.
A deska má vše potřebné a důležité, naopak nemá kraviny. Stejně tak to nemá kosmicky pojmenovanou zvukovku nebo síťovku :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

7970 je stale vynikajuca karta pre dp vypocty, mam ich zopar.dnes idu po 70-90 eu co je neskutocne vyhodny pomer oproti titanu xp . len starsi titan black ju dorovnaval ale cenovo nie. jestli se nemejlim tak titan black bol posledny full nvidia cip vydany.. z vsetkymi cuda cores

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

daj mi realne pouzitie toho tvojho DP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně u testu DX12 her tam mají v poznámce napsaný, že u Intelu běží DDR4 na 1600MHz.... Pokud to není chyba tak je to těžká manipulace, zvlášť pokud AMD končí u 2400 a Intel pokračuje na přes 4000... pak to bude vypadat trošku jinak ty hry...

"2 x 8 GiB RAM: 2.133 / 2.400 GT / s (AMD), 1.600 GT / s (Intel)"

Nicméně sami přiznávají (a nevím, kolik to jádro bude stát), že kombinace 60 EUR Athlon X4-845 + 60 EUR R7 240 dává pořád lepší výkon, nehledě na formfactor. (a to tu máme už X4-950)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA zakaznikum prodava prodrazeny hardware ktery:

>neumi nativne pocitat/akcelerovat api DirectX 12, s tim Vulkan 1.0 a SH-I
>je umele omezen v roli DP vypoctu zakerne i kdyz tomu nebylo v takove mire treba
>pracuje na kazde verzi ovladacu jinak, budto chyba v taktech, grafickych vystupech nebo sprazeni

Je zajimave a zaroven usmevne ze 22.12.2016 jiz tomu bude 5 let co vysel Radeon HD 7970 a podporuje technologie o kterych se novemu Pascalu alias provarenemu Maxwellu z dilen NVIDIE muze jenom zdat, DirectX 12, DP, XDMA:

http://diit.cz/clanek/amd-radeon-hd-7970-28nm-budoucnost-v-cr-vubec-popr...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty si neuveritelny fanatik, ze Ta to bavi robit zo seba chuja:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bez ohledu na to, má pravdu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ani v jednom bode pravdu nemá. :-) Toto môže napísať iba človek, čo nevie o danej téme nič. Niečo do seba má iba obmedzenie DP. Ale že by na tom bolo niečo zákerné, to určite nie. Je mi ale jasné, že fandovia AMD, ktorí ešte pár rokov dozadu výkonom v DP opovrhovali, teraz na svojich kartách potrebujú robiť vedecké výpočty a simulácie.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Úsměvné spíše je, že ten nadčasový design se ve financích AMD projevuje lautr kulově. Kde jsou stále ty záplavy DX12 a Vulkán her? Ať se nám to líbí nebo ne, nVidii se vyplácí taktika vytěžit maximum z toho, co je aktuálně nejvíce dostupné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No a samozrejme NVIDIA natívne akceleruje DX12 aj Vulkán. Keby tomu tak nebolo, to by sme videli prepady výkonu. To, že zvolili inú taktiku pre kombinovanú akceleráciu renderingu a computingu, ktorá je menej efektívna ako tá konkurenčná, je už vec druhá. To si ale niekto mýli s novými API.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„Keby tomu tak nebolo, to by sme videli prepady výkonu.“

Tenhle argument se příliš nepovedl, vždyť ve většině DX12 her ty propady jsou. Z posledních třeba:
http://www.pcgameshardware.de/The-Division-Spiel-37399/News/Patch-15-Dir...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslel som väčšie prepady a nie pár FPS ako u Maxwella. U Pascala takýto problém nie je. Hlavná myšlienka ale je, že spôsob spracovania rendering a compute úloh nie je nikde daný. Tým myslím, že pochybujem o tom, že niekede v norme či špecifikácii k novým API je napísané, že ich podpora je podmienená HW implementáciou schedulera tak ako to má AMD. Proste nie je pravda, že NV nepodporuje DX12 či Vulkán. AMD to má proste efektívnejšie a to je celé. Niekde sa to prejaví viac, niekde menej. Osobne sa čudujem NVIDIi, že to neriešili skôr už len kvôli HW PhysX, kde by riešenie aké má teraz AMD podľa mňa hodne pomohlo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že propad ~20 % FPS v situaci, kdy konkurenci naopak FPS o těch ~20 % stoupne, je zanedbatelný rozdíl, ale ok. Cením si toho, že jako jeden z mála diskutujících, se kterými mám dlouhodobě odlišné názory, diskutuješ slušně a bez invektiv :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tých plus mínus 20% by sa dalo porovnávať ak by boli vypočítané z rovnakého základu. Problém je v tom, že tam kde má AMD vysoké nárasty výkonu v DX12 oproti DX11, býva práve výkon v DX11 citelne nižší ako u NV. Potom je aj nárast v novom API vyšší. Neviem či to platí úplne všade, ale tak som si to už viac krát všimol. Ja beriem samozrejme ako fakt to, že AMD má plnohodnotnú HW implementáciu pre paralelné spracovanie compute a rendering úloh na rozdiel od NV. To ale neznamená, že NV nepodporuje DX12 ako to písal diskutujúci v prvom komentári.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu si pomoci ale i s blížící se zimou ve mě tento článek vyvoláva pocity vhodné spíše k brzkému jaru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A čím jako? Pokud je to pravda, tak to pro některé lidi může být bomba

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to zajímavý parametr. Ale nemám tušení k čemu by mi výkon v DP byl doma dobrý. Bez zlehčování a seriozně. Nevíte to někdo? Jakoukoli aplikaci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Simulace dynamických soustav (molekuly, planety...). Některé algoritmy počítačové grafiky, např raytracing (i když spousta úsilí byla zase věnována tomu, aby se tyto algoritmy (snížením citlivosti na chyby) přepracovaly pro snáze dosažitelný vysoký výkon v SP).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, k tomu simulace dynamických soustav v mnoha oborech. Ale doma?? Chlape :). Ve škole za odpověd na jinou otázku mi učitelka ráda dávala za 5.. :-) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.