Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O 16-37 % rychlejší grafika, o 30 W nižší spotřeba. Tak dopadl Bristol Ridge

Myslim ze spatne interpretujete vysledky prevodu videa. V popisku nad testem je (s), takze se pravdepodobne jedna o cas prevodu v sekundách. Výkon v danem testu tedy stoupnul, nikoli klesnul

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Proto pak ani neplatí věta v závěru "procesorový výkon až na výjimečné případy vzrostl" -> vzrostl vždy. A jde o korejštinu, ne vietnamštinu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to nadepsany cinebench.. muzu cekat ze to je cinebench score (s jako score).. kdyz vydali steamroller vykon v cinebench jim klesnul - steamroller byl taktovanej niz nez piledriver.. klidne se to muze opakovat.. kdo vi.. mozny je s jako sekundy i s jako score.. tvoje verze by byla hezci ale u amd uz to s optimizmem radsi neprehanim ((:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Text jsem doplnil o obě možnosti, díky všem předdiskutérům za upozornění. Pokud jde skutečně o sekundy, pak by posun procesorového výkonu byl až 10 % (více doplněno v článku).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Graf nešťastně spojuje různé jednotky, ale stačí si příslušný odstavec přeložit googlem a je to myslím jasné:

"City of Bristol Ridge A12-9800 multi-core kódování proces podle výsledků R15 testovat Cine Bench okolo 6% vyšší výkon single-core než více než 15% Gorda vila A10-7870K při práci, zlepšení výkonu ve výši 5% v provozu kódování je potvrzeno."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Som strasne zvedavy, kedy Intel na samotnom konci existencie vyrobneho procesu zvysil CPU vykon APU o 8% a GPU vykon APU o 25%.

To ze AMD ma opat najvykonnejsiu grafiku v APU nie je az take sokujuce. Sokujuce je to, ze AMD zivori na 28 nm (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) a Intelicek uz nejaky ten rok cuca z vyhod 14 nm (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Intel "nemusí", a proto to taky nedělá. Obávám se, že pokud přijde od AMD přímá konkurence, Intelu nebude zatěžko AMD zase výkonnostně odskočit, věřím, že má spoustu věcí nachystaných "v šuflíku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nešírme tu zase hype pre budúce zbytočné hádky (viď. RX480, kde sa trolli najprv nahodili na vlnu, spravili si z nej cunami a teraz ňou špliechajú po celej internetovej pláži..) V šuflíku toho asi veľa extrémneho nie je, ale už takto je to ok...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Netahej do vlákna AMD-Intel souboj AMD-nVidia. Děkuji

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dost nevěřím, že bohatý Intel, nacpaný po celé širém světě těmi nejlepšími mozky (US, Izrael, možná i Čína) nemá v záloze nějakou CoreNext architekturu. Tyhle velké společnosti se naopak specializují na R&D a IP si budují s velkou vervou, protože jen díky tomuto přístupu mohou odolávat těm menším a agilnějším štikám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

kazda firma bude mit "neco" bokem, ale zeby az tak velkou "bombu" s cca 20%+ vykonu se stejnou spotrebu bez nutnosti vymenit vse kolem CPU za prijatelnou cenu....
mno, wir werden sehen.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ospravedlňujem sa, zle som prečítal...som myslel, že ste to napísali tak, že AMD pri dobehnutí Intelu ponúkne ešte niečo navyše z kapsy...v tom prípade áno, Intel má určite niečo vo vrecku...veď mal na to plno času..ale čas všetko ukáže...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že to co tu dělá vlny kolem "Polárky" není troll, ale poněkud svébytná entita, co vysadila medikaci... :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle roadmap by mela byt nova architektura az Icelake pravdepodobne na konci 2018 a jestli se bude vyroba postupne rozbihat jako Broadwell a Skylake, tak serverove a desktopove chipy uvidime nejdriv v roce 2019. I casove by to odpovidalo faktu, ze zasadni prepracovani CPU nebo vyvoj uplne noveho navrhu trva 4 az 6 let. Samozrejme za predpokladu, ze Intelu uz pri dokoncovani Haswellu nebo praci na Broadwellu doslo, ze potrebuji "otocit list".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cože? Tohle v roce 2019 takže ZEN v roce 2025 ?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jako ochutnávka Zenu dobrý! :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to neni zen ale excavator.. dyt je to napsany uz na zaceatku v tabulce

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě. Ale ukazuje to progress, který inžové u AMD udělali, takže 14nm Zen + zbrusu nová architektura by MOHLA být opravdu hodně dobrá.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To že by ZEN MOHL být dobrý tušíme všichni ;) . Bristol Ridge je poslední záchvěv starého procesu na novém podvozku , který ve výsledku moc neříká o vlastnostech procesu nového . Otázka by měla zůstat o kolik bude ZEN lepší než stávající portfolio a co na to Jan Tleskač (Intel) ......

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jeden jejich slide z prezentace Zenu ukazuje, že spotřeba na takt má být s Excavatorem shodná a IPC se zároveň zvedne o 40 %.
Řekl bych tedy, že inžové v AMD už mají nejdůležitější za sebou. Vše teď stojí a padá spíš na GloFo, jak se tam pochlapí a co za takty z nového procesu vymáčknou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdesi jsem četl že intel i7 skylake nataktovali na nějaký 7900MHz, tak se třeba dočkáme s AMD odpanění 10GHz :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

OC šílenosti ale jsou jen spíš pro zajímavost. V reálném světě hrají roli spíš stabilní takty za klasických provozních podmínek a pak turbo.
U obojího se ale obávám, že dojde k citelnému poklesu. V tuto chvíli bych považoval za neuvěřitelné a skvělé, kdyby turbo dosáhlo 4 GHz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„IPC se zároveň zvedne o 40 %“

Ne o 40 %, ale až(!) o 40 %. Může to být o 10 až 40 %, může to být o 35 až 40 %, ale stejně tak to může být o -10 až 40 %. Ani to by ještě nevypovídalo o reálném obraze, pokud nevíme, zda těch 40 % bude dosaženo v 1 % případů a ve zbývajících 99 % to bude výrazně méně, nebo jakkoli jinak. Od toho se pak bude odvíjet průměrný posun ve výkonu, který může být prakticky jakýkoli. Vzhledem k tomu, že AMD poslední dobou prezentuje nejlepší možná čísla bez ohledu na to, jak často jich je dosahováno, bych byl opatrný.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ta reklamština mi ještě moc nejde.:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo "až o 40%", tak to by bylo dost divné už vzhledem k tomu, jak moc na aplikaci závisí IPC i u jednoho jediného čipu (protože každá aplikace, a dokonce i každá *část* každé aplikace dělá něco jiného). Ani není třeba dívat se na rozdíly mezi dvěma čipy, prostě jeden a tentýž čip je různými aplikacemi vytěžován jinak. Posuzovat z toho na zlepšení mezi dvěma čipy by pak bylo jako měřit meziroční změnu průměrné teploty na Zemi z ranní teploty 13. března v Ankaře. Proto se to "až" jeví jako nesmysl a nějaký průměr je logický - a skutečně, ještě jsem neviděl slajd, co by říkal "až o 40% více", všechny říkají "o 40% více". Některé dokonce přímo implikují, že se jedná o nějaký druh průměru (např. tento: http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/sites/3/2016/08/Road-to-Ze...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, od dob prvního Phenomu, očekávám novinky od AMD ostražitě. Ale úspěch si přeje snad každej soudnej fanda, bez ohledu na tábor. Už jen z důvodu případný cenový války a rozhýbání dnešní zatuchliny...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rád by som to videl aj s najrýchlejšími podporovanými pamäťami...aj s rovnakými pamäťmi (pre objektívne porovnávanie by to bolo asi lepšie..lebo dať starému APU len 1600MHz pamäte...a novému 2133MHz...mi príde trošku "pomáhajúce lepším výsledkom". Plus čítať zrána kórejské znaky, radšej si počkám na obsiahlejšie testy (aspoň dúfam,že také budú)...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pokud má jít o srovnání s intelem pak je rychlost pamětí naprosto v pořádku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No na otestování nejvyššího možného výkonu máte pravdu, ale vzhlkedem k tomu, že to je hlavně pro OEM, či do levných sestav, tak pomalejší RAM budou mnohem více nasazovány, takže ten test více odpovídá reálnému nasazení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V softwarovém převodu H264" se novince nedaří". Zajímavé by bylo zjistit jaký bude výkon při využití např. OPENCL v Adobe premiere. Zda tam filozofie APU s CGN3 přinese nějaký benefit. Výkon v čistě softwarovem encoderu bez asistence grafiky v APU je jen o výkonu procesorových jader a tam nějaký zázrak čekat nelze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si dal tu práci a rozluštil jsem ty 4 hry v herním testu (Přepisoval jsem to do google translate pomocí té virtuální klávesnice. Kolega mi pak zkazil radost tím, že to během pár sekund prohnal OCR v telefonu, dacan).

Po řadě to jsou:
Talos principle
Total war: Warhammer
Tomb raider(low)
Battlefield 4

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Díky, doplnil jsem překlad do článku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:D Koukám že myšlenkový proces byl stejný -
1. Vždyť Google translator podporuje vietnamštinu i korejštinu
2. Aha ten nápis je jen v převzatých obrázcích
3. Chtělo by to OCR ...
4. ááá ... už to někdo udělal , DÍKY
--------------------------------------------------------------------------------------
5. Hmm , já tu Korejskou klávesnici na Google nikde neviděl , ale snažil jsem se psát a doufal jsem že když vypnu fonetický přepis , tak mi ji google nabídne sám .... nenabídl ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ad 5. V google translatoru nastav zdrojový jazyk na korejštinu a pak v levém dolním rohu editačního pole klikni na symbol klávesnice a dostaneš Korejskou klávesnici. Takhle to teda funguje na desktopu, jak to vypadá v telefonech netušim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co do toho furt pletete Vietnamštinu, tam píšou latinkou. Vzhledem k tomu, že v Česku je Vietnamců všude jak na*rano, nechápu takovou ignoranci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, jak presne to OCR mas ve svem telefonu, ale v telefonech, v kterych je OCR preklad primo soucasti systemu uz dlouhe roky davno pred konkurenci (vime, o ktery jde ze?), tak mi pise, ze posledni je Dirt Bike 4 a to low neni low, ale (using mantle).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak sis udelal hezkou reklamu na tu vasi parodii na operacni system. V nesmyslnosti prekladu je evidentne hodne napred pred jakoukoliv konkurenci. Ono to chce taky nad tim co ti z toho vypadlo premyslet. Jak chces testovat mantle u hry co ho neumi ? Nebo, ze testovani neznamy online flashovy hry asi taky nedava moc smysl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou vůbec špatné výsledky. Uvážíme-li pokles TDP a osazení rychlejších DDR4-2400 a přihodíme overclocking grafiky, tak máme slušný levný komp na domácí hraní mmo typu WOT.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no, lacny, kolko bude to apu stat? 160-180€? ddr4 (16GB)- 70€, 8G - 40€ , doska? 80-100€?
+ vsetko ostatne
lacne to nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadá tě jiný způsob, jak koupí nového hardwaru při téže ceně dosáhnout vyššího grafického výkonu? Intel je ze hry, procesory se srovnatelně výkonným iGPU má 2× dražší a kombinace samostatného procesoru a GPU bude pravděpodobně dražší a zcela jistě bude mít výrazně vyšší nároky na zdroj. Kmbinací CPU + GPU se součtem TDP 65 wattů zrovna moc v úvahu nepřipadá.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Není to špatný. Pokud to bude OEM, mohlo by se to objevit v nějaké pěkné menší bedýnce od HP. Před 5-6 lety jsem koupil s docela pěknou slevou HP Pavilion s A8-3800 pro cérku, která na tom pořád jede a mastí wowko. O tomhle by se dalo uvažovat jako o upgradu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si dnes kúpil HP 260 G2 DM - https://www.alza.sk/hp-260-g2-dm-d4423612.htm ako náhradu za C3D E7600+DDR2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, tak tyto procesory tady měli být před SkyLake, pak by jim trošičku mohli konkurovat. Podle mě se tímto zbytečně zabývali a místo vymýšlením tohoto procesoru v segmentu který už totálně prohráli se měli zaměřit na urychlení ZENu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

V segmentu, který prohráli? Zrovna toto (relativně levná APU) mi přijde jako segment, kde jsou minimálně zdatnou konkurencí, ne li lídrem.:D
Třeba urychlení Zenu není v jejich silách, tak alespoň dodali (mimochodem vcelku citelně vylepšenou) výplň.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Na požadovaný účel (surfing, xichting, office, wow) by cokoliv výkonnějšího bylo zbytečný overdrive. Když jsem psal o upgradu, situace je taková, že po deseti letech každodenní práce se definitivně vypnul starý 17" Benkjů a na novém 24" už to wowko poněkud drhne. Tak přemýšlím, že staré HP zmermomocním pro nějaký jiný účel a koukám po náhradě. A tohle by naprosto vyhovovalo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Uz aby to bylo na AM4 APU cekam uz prez rok...... Nepotrebuju zen.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to vyjde letos,tak maj u mě jistýho kupce.Ale slibujou to od jara,takže si nedělám falešný iluze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěknej procesor, docela. U té spotřeby no nevim nevim, ze 154W na 127W v prime95 udělat 30 W pokles a 65W procesor... snad nebude throttlovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý, jestli poznámku chápu správně, ale jde o spotřebu celé sestavy, ne spotřebu procesoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zase můžu držkovat, že jestli Promontory žere 65W, tak potěš koště... Chápu že je to stress test, takže se nejedná o typical ale maximal, ale i tak mě 110W (oukey) u 65W cpu zaskočilo. Ten SSD řadič se taky moc nepředvedl v QD32 512write 170 vs. 220 u aktuálního řešení. Co mě ovšem překvapuje, je GCN3, mimochodem v TombRaiderovi (benchmarku) mám na HD530 23fps, což by odpovídalo. Sky Diver mám 4130. Takže toto je 1,5x rychlejší než HD530. Pokud za to budou chtít 5000 tak to s i3 stejně nehne. Vzhledem k tomu, kolik různejch modelů vychrlí, tak se obávám, že se to těm 5000 bude blížit. Poslední neznámou jsou samozřejmě RAMky, pokud tomu budou chutnat DDR3200... Jinak je to zamčené, takže se obávám že nějaké přetaktování GPU... no naděje umírá poslední.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou: Nevím, kde bereš, že čip žere přes 100 wattů. Údaje v grafu jsou spotřeba komplet sestavy, tedy procesoru, desky, pamětí, ztráty zdroje a jeho chladiče, dvou disků, klávesnice, myši a chladiče procesoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

10 + 5 + 15 + 2.5 + 5 + 5 + 1 + 1 + 2 = 46.5 W když budu hodně přehánět, no dobře, dejme tomu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když k 850W zdroji připojím sestavu o spotřebě ~100 wattů, jinými slovy zdroj bude vytížený z cca 12 %, budou podle tebe ztráty ve zdroji 15 wattů? To je předpokládám míněno jako vtip. Pokud ne, tak by mě zajímalo, kde si můžu pořídit ten zázračný ATX zdroj s účinností přes 88 % při 12% zátěži. Test o kterém je řeč, ale proběhl na reálném produktu s účinností 80 Plus Silver.

Účinnost zdroje je právě při nízkém zatížení nejnižší a certifikace 80 Plus Silver je definovaná pro zátěž 20 % a víc, protože pod 20 % už jde účinnost prudce dolů. Při 12% vytížení se dá čekat tak 75% účinnost. Jinými slovy pokud byla v jednom testu naměřena spotřeba 127 wattů, byl reálný odběr komponent zhruba 127*0,75 = 95 wattů. Od toho si můžeš odečíst chladiče, desku s čipsetem, dva disky, myš a klávesnici. Pokud použiju tvá čísla, pak to máme 95 - (10 + 5 + 2.5 + 5 + 5 + 1 + 1 + 2) = 95 - 31,5 = 63,5 wattu spotřebu APU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To já nikde nečetl/minul o 850W zdroji, předpokládal jsem, že to testuje na 600W, např. něco jako
http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrine-zdroje-chladice/41803-recenze-z...
I tak jsem se sekl - při 127W by to měla být ztráta 25W podle linku výše. Jinde jsem zas přidal... ssd mají max 2W v klidu atd. No rozhodně si nemysli, že při prime95 to bude 63.5 W, hodně bych se divil, kdyby to bylo pod 80 W... abysme se někde potkali...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekne, ted aspon vime jak melo spravne AMD APU pred 2-3 lety vypadat ;)
bohuzel stale s krizkem po funuse a zpozdeni jen pribyva...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.