Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Britský hudební průmysl chce cenzuru výsledků hledání v Google

Do třetice všeho dobrého na téma cenzura ve Spojeném království – http://www.news.com.au/breaking-news/world/all-internet-porn-will-be-blo...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak jsem čekal, že k něčemu podobnýmu brzo dojde.... Ikdyž původní myšlenka byla, že google hledá taky .torrent, jako TPB :)
Přesně jak je psáno .. prolobované první pozice a cenzura. Pokud se tohle někomu podaří, další budou následovat (co budou chtít cenzuru).
V tom případě ale nevidím jediný důvod pro si na googlu platit adwords a proč přes ně vyhledávat.
BTW: hezky napsanej článek

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvedavy, kdy "kamenici" konecne zmeni sve obchodni praktiky....
BTW, nedavno jsem "upiratil" The Gun /1968/, polsky vinyl uz davno odesel do vecnych lovist....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ale zvrácenej svět!
Když jim ten Google najde zdroje tak proč tedy nežalují přímo nelegální zdroj? Proč chtějí umlčet vyhledávač?
Představte si místo vyhledávacího software člověka, který sbírá (vyhledává) informace nutné k dopadení vraha nebo zloděje. Toho taky příště umlčíme aby jsme se radši o zločinu nic nedozvěděli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to stejné jako u snah presvedcit ISP aby blokovali uzivatele.

1) Samostatných subjektů je hodně
2) udělat na ně bububu obvykle nefunguje a tak musí dojít až na rozhodnutí soudu. (drahé a zdlouhavé)
3) Udělat bububu na ISP či vyhledávač je jednoduché pokud mám ty správné konexe. Zlobované (zkorumpované) vlády. s jejich pomocí prostě na firmu uděláme bububu a jestli nebudete poslouchat tak prijde trest. A hlavně menší firmy to raději přijmou než aby jim někdo kazil business

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nedeje sa teraz nieco podobne u Vas vo vlade. Niekdo nahra korupciu a vyhodia ho.
Je to veru zvrateny svet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za pár let zadáš googlu dotaz a výsledek bude že ti spadne počítač , neb přes všechny ty ochrané technologie už nebude schopen fungovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Demokracia = moc peňazí, kapitalimzus = moc bohatých. BPI si uplatí alebo google alebo vládu, aby to schválila. Kuriózne je, že pri druhej možnosti bude cena určite podstatne nižšia.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lidská společnost = boj o moc. Může se ti to nelíbit, můžeš proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeš dělat :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Možností je vždy viac. Môžeš ísť príkladom, môžeš ľudí učiť. Aké máš možnosti závisí len od toho, ako si veríš a koľko máš odhodlania.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

posledni slovo bych zamenil za "penez" protoze vse se kolem nich toci. Pokud chces jit lidem prikladem a ucit je tak te to samotnyho taky bude neco (krome nervu) stat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neni treba predefinovavat zavedene terminy. Termin pro vladu bohatych je oligarchie. Pokud se smirime s tim ze demokracie je totez tak nemame sanci se k ni priblizit. Proto rekneme nahlas: demokracie je vlada lidu a to co tady mame demokracie neni!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, je otazka, jestli je spravne, aby "naseptavac" naseptaval moznosti vyhledavani, ktere nejsou uplne koser, a to ve vetsine zemi sveta.
Nerikal bych tomu nutne cenzura. Asi tu nejde o to, aby google vubec nezobrazoval nalezene adkazy, ale spise, aby je sam aktivne nenabizel, coz je trosku neco jineho.
Pokud bych na Seznamu zadal slovo "auta" a ono mi to automaticky dopnilo na "kradena auta" , asi by to taky nebylo spravne.
Osobne bych se primlouval za to, aby google nechal vysledky vyhledavani v nezkreslene podobe, a k tomu pouze omezil moznosti "naseptavace". Tim padem nepujde o cenzuru a vsechno bude, rekl bych, v ramci moznosti prijatelne pro vsechny.

SAMOZREJME tohle je kompromis a i me osobne je velmi neprijemny. V idealnim svete, jak si ho predstavuji ja, by se vse resilo prave opacne. Tedy nastavenim jasnych pravidel obchodniho vztahu a jejich nekompromisnim vymahanim. Potom by nebyly potreba zadne ochranne spolky, nakonec mozna ani zadne poplatky za autorska dila a podobne. Kazdy autor by si proste urcil sam, kolik od koho za dane dilo pozaduje, jestli ho da k dispozici zdarma ci za uplatu, a toto pravo by se postavilo na uroven pravni ochrany hmotnych veci.
Ale proti tomu by tu, a nejen tu, vsichni prskali, volny trh a kapitalismus je totiz spatny, aaaaaaano, takze se holt proto musi dit takove veci, jako se deji

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je špatný, protože nebere v potaz jednu důležitou věc - lidé jsou ve své podstatě svině a každý takový systém je proto odsouzen k zániku, protože vždy se najde dost jedinců, kteří budou chtít systém "přechcat". Kontrola shora je prostě nezbytná. Ano, tam nahoře se taky krásně krade, ale pořád lepší než aby kradli úplně všichni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle vás je normální nechat krást papaláše a milionáře, zatímco na chudej lid musí bejt přísnost? To jste se dost odkopal...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Není to v pořádku, ale když je národ vygumovaný a nechá si to líbit... A navíc když si pak stejné zloděje znovu zvolí, tak takový národ si opravdu nic jiného nezaslouží. Viz např. aktuální kauza s pokusem o krádež půl miliardy na konto ODS a stejně to pro mnohé bude pořád svatá strana. Češi jsou prostě národ debilů a za tímto názorem si stojím. Ano, znamená to že i já jsem debil, taky to samozřejmě nepopírám :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A Vy si myslíte že kdybychom zvolili 200 jiných poslanců, že by se něco změnilo?

Jak dlouho průměrnému člověku trvá než se nechá zlákat příležitostmi peněz a moci které v takové funkci má...

Víte, otázkou je spíše to k čemu vlastně vládu jako takovou potřebujeme. Co od státu očekáváme. Upřímě, ono by šlo zavést transparentní vládu, není to problém. Ale pokud to uděláme, bude pak někdo kdo to bude chtít dělat?
Poslanecký plat je u značné části těchto lidí jen malé přilepšení, mnohem více mají z různých techtlí, vč. těch pro zábavní průmysl (a nejen v ČR). Ti co jim platí horentní sumy za předvolební kampaně za to něco chtějí, myslet si že to dělají z přesvědčení je holá blbost.
A touto úvahou se dostáváme k jádru pudla všude na světě...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Amen, a proto jsem ztratil víru v demokraci :-(

Vzhledem k tomu, že nastavený směr "evoluce" se mi krajně nezamlouvá, obávám se, že revoluce bude jediným řešením :-)

O nenásilné pochybuji a násilná málokdy přinese něco dobrého.

Inu co naplat. Hurá do maštale hledat vidle ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jediná revoluce, která by přinesla svět podle vašeho názoru, by byla revoluce, po které by na Zemi zbylo pár set lidí, každý někde jinde. Pak by mohla existovat spravedlnost :-)
Proto věřím jedině v demokracii, za kterou se musí neustále bojovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co změní revoluce. Proběhne, chvíli budeme mít všichni osvícený pocit jak jsme něco změnili a to jen proto abychom se v zápětí probrali a zjistili, že se vlastně nic nezměnilo.

Chcete-li něco změnit změňte sebe, začněte se zajímat zda opravdu musíme mít salám v krásném mikrotenovém sáčku, zda by to nešlo jinak. Přemýšlejte proč odpady z evropy a ameriky končí v africe jen proto aby se ve snaze vydělat dolar pár set lidí přiotrávilo různými jedy. Přemýšlejte jak je možné že za 50let klesla populace mořských ryb o téměř 90%. Přemýšlejte nad tím kusem chleba který vyhazujete do koše a proč my můžeme vyhazovat když jinde umírají hlady.

Společnost nepřesvědčíte, změnit ji můžete pouze tak, že změníte sebe.

Demokracie, je v původním významu hlas lidu. Ale když z toho lidu nemá nikdo odvahu promluvit, jaký je tedy význam toho slova?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ten našeptávač tam dodává opět jen věci, které lidi hledají, on si ta slova nevymýšlí. Když tedy pár lidí zadá kradená auta, bude to tam dávat i našeptávač a nevidím důvod, proč to cenzurovat a hlavně co. Budu cenzurovat slovo kradená? To se přeci netýká jen prodeje ukradených aut, ale i třeba toho, když se chci podívat, jaká jsou nejčastěji kradená auta, abych věděl, jaké riziko tomu mému hrozí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je pekny zduvodneni. Jde nejaky podobny bohuliby pouziti vymyslet i pro slova jako treba "rapidshare"? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

třeba rapid+share+photos? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nene, pekne dohromady jako jedno slovo. Ja ho chapu jednoznacne jako dalsi prepinac, podobne jako treba "site:cz" znamena "chci vysledky z .cz domeny", tak "rapidshare" rika "prosim primarne vysledky s warezem". A to pak opravdu lze argumentovat, ze zrovna to by Google moc aktivne nabizet nemusel. :)
Klidne mi to nekdo vymluvte. Pokud mate nejaky jiny, legitimni vyuziti pro tohle klicovy slovo, ja se necham presvedcit snadno. Jen prosim ne tu teorii o lidech, kteri si na share servery ukladaji videa z dovoleny a milionech dalsich, kteri je houfne stahujou, to je opravdu slepa cesta. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba nic vymýšlet. Je to legálně provozovaný server? - Je. Těžko lze zakazovat zobrazení odkazu na legální službu, ať už si o ní myslí kdo chce co chce. Až někdo s rapidshare vyhraje soudní spor a následkem toho bude rapid odsouzen, pak teprve může někdo něco namítat. A i tak je to pitomost. Zakazuje snad někdo vyhledavači hledat slovo vražda? Samozřejmě že ne. A po zadání slova Kennedy mi našeptavač dá v češtině atentát, v angličtině murdered :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nvidia+drivers+rapidshare?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas ... to ze podle nekoho neni neco spravne neznamena to ze ma automaticky pravdu. To ze dam do vyhledavace vyhledat "torrent" neznamena to ze automaticky hledam neco nelegalniho ... muzu hledat popis jak dana technologie funguje ... nebo budu chtit stahnout neco legalniho ...
Aa ted mne napadlo .. kdyz Google zacne blokovat dane nelegalni vysledky jak se vubec potom tyto Super Mega Cool Ochranne Organizacie dozvedia kedy sa na internet dostane najnovsi strazeny album/film? :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě. Pro každou "zlou" věc se dá najít "mírumilovné" využití a naopak. Nic není 100% dobré nebo špatné.

Nikdo by neměl mít právo nám vnucovat, co je podle jeho názoru správné ať je jeho "úmysl" sebelepší.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak nasytit vlka a nezkazit zivot koze. :) Jenomze to dlouhodobe nevydrzi. Kdybych byl zastupce nejakyho ochrannyho spolku, tak by me jiste potesilo, ze uz Google aktivne nenabizi torrenty, share servery, atd. Jenomze k cemu je to dobry, kdyz je porad vyhledava, pokud tam ty spravny klicovy slova napise uzivatel rucne. Takze znovu do boje a neprestat dokud se neprosadi plnohodnotna cenzura...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono tohle neni o tom kdo se nazere ale o tom co je legalni. Umim si predstavit ze „safe harbour“ bude uznana pro samotne vysledky vyhledavani ale ne pro naseptavac ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale našeptávač je jen jiný výsledek vyhledávače. Ta slova jsou jen ta uživateli nejčastěji hledaná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Normální pirát stejně hledá materiál úplně jinde než na Google. Používat Google k hledání warezu je asi jako používat motorovou pilu na stříhání nehtů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, Google bývá ten poslední zoufalý pokus, to máte pravdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Normální pirát (samozřejmě počítačový) není to samé, co normální člověk něco stahující.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak a už to tu máme...

Keď nahrávacie spoločnosti začali bojovať proti torrentovým vyhľadávačom, tak som čumel či sú padnuté na hlavu, veď najväčším vyhľadávačom bol predsa Google. Žiaľ nelichotivá reklama, ale jednoducho je to tak.

To som zvedavý ako sa k tomu Google postaví do budúcnosti...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc si BPI neudela vlastni vyhledavac. Tam si to muzou ridit podle svyho a hned to taky poznaji na navstevnosti. Jak tu uz psal Lojza ze u Google jde jen o naseptavac, ano ale jen v prvnim kole a pokud ho vyhraji tak v druhym uz pujde o primou cenzuru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A čí je chyba že vyhledávač najde odkazy na warez a né do kvalitního a levného e-shopu kde bych si skladbu , film , seriál ,SW nebo e-book mohl koupit ?
To by asi takové služby museli existovat a fungovat. Zatím nám holt zůstává jen ten warez. Oficialní cestou se totiž dočkáte mizivé nabídky za šílené peníze a v nulové kvalitě a samo sebou s DRM a dalšími mrdkami co platícího uživatele jen neustále prudí.
Nemá cenu se rozčilovat. Rozumné nápady nejsou na programu dne , to je teď jen prudit , cenzurovat omezovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne. "V průměru 17 z 20 prvních výsledků vyhledávání singlů a 14 z 20 u alb vedlo na nelegální zdroje." protoze vic nez 3 legalni zdroje singlu a 6 legalnich zdroju alb na webu vubec neni ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mily Britsky Por... teda Phonograficky Priemysel,

Co keby si radsej zacal ponukat svoje produkty v sulade s modernou dobou, skvalitnil svoje sluzby a poriadne zapracoal na Page Ranku?

Tvoj konzument.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pak by skoro nikdo nepirátil a oni by tak ztratili jednu super záminku pro cenzurování netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych zavedl cenzuru internetu v Británii. Každej, kdo by měl něco společnýho v Britským hudebním průmyslem by na něj nesměl, a byl by klid.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.