Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 4,5W Core M v příštím roce dosáhne až 10% zastoupení v noteboocích

Tech 4,5W TDP s pasivnim chlazenim se mi velice zamlouva, otazkou je jaky bude mit vykon CPU...
Jestli to bude priblizne stejne v srovnani s Atomem tak nic moc ale pokud by se vykon blizil nejakemu Core i3 tak to uz bude slusny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Testy jsou, tak se můžeš podívat. Ve zkratce opravdu hodně záleží na tom jak je proveden samotný notebook a jaké cílové TDP si výrobce zvolí (3,5-6W).
Takže například asus transformer s 5Y10 je výkonnější, než (prototyp) yoga 3 s 5Y70. Jednak ve velké části testů začíná s vyšším výkonem a potom jeho výkon neklesá s opakováním (spekuluje se, že yoga má nastavených 3,5W). Tyto se pohybují mezi "U" verzemi core i3 (multithread) a core i5 (singlethread) minulé generace.
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-M-5Y70-SoC.125630.0.html
http://www.ultrabookreview.com/5648-asus-transformer-book-t300fa-review/
http://www.ultrabookreview.com/5486-lenovo-yoga-3-pro-review/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže je to hodně o tom jak to ten daný výrobce zčuníkuje. Zase na druhou stranu by celokovový MBA mohl mít výkon běžného notebooku když se povede rozvést teplo do celého šasi. V tuhle chvíli nedokážu říci jestli raději pasivně chlazený notebook nebo něco s větrákem který bude mít maximálně o 30% větší výkon (používám DELL Latitude E5440 který má 15W TDP).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, pokud clovek nepotrebuje ultraextra super tenky ntb bez vetraku ktery vydrzi o hodinu dele nez druhy, tak se tomu vyhnout. Vykon je proti soucasnym beznym NTB strojum dost ehm, viditelne tak nejak mensi. Tablety, Modely s odnimatelnym displejem apod, fajn, u ostatnich je to krok jinym smerem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.