Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BSA bude odměňovat udavače

Nevim proc tam mate Dzerzinskiho, kdyz udavacstvi je cesky narodni sport.Nikde GESTAPO nemalo tak malo prace jako v protektoratu, kde si pochvalovalo ze cesi se napraskaji vsichni sami.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toto za prvé není pravda. V USA na vás soused či známý zavolá policajty ani nemrknete.

Za druhé, a tím mě pěkně zlobíte, udavači pochopitelně byli jsou a budou VŠUDE, ale hnusně plivete na všechny čechy, kteří riskovali či položili život tím, že pomáhali či skrývali režimem ohrožené jedince či skupiny. Měl byste na to? Riskovat zastřelení pro jinou třeba i neznámou osobu? Pochybuji! I takové statečné jsme měli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On je rozdil zavolat policajty na cigany (v USA si doplnte prislusne etnikum) kteri delaji bordel vnoci na ulici v dobe "miru" a napraskat souseda, ze nacerno zabil kralika a za co jsou v dobe valky drakonicke tresty.U toho kralika pochopitelne neslo o dodrzovani zakonu a nebo o to ze vas tim nejak rusil pri spani, ale jen o to, kdyz ja nemam kralika, tak soused ho nebude mit taky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, které etnikum v USA je příslušné a k čemu vlastně... :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja Vám to řeknu cikan=cernoch a ke studiu doporucuju web mesta Detroit a historii detroitu, udela se Vam tak spatne, ze jeste v nedeli si nedate obed a cernousky uz u nas nebudete chtit :)
Jinak termin bílý útěk je taky krásný termín ke studiu i se všemi jeho důsledky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se nakonec jeden chytil a začal šířit rasové stereotypy... Já mám tendenci lidi rozlišovat na chytré a hloupé a na dobré a špatné. Mimochodem, jeden černoch už je pár let prezidentem USA... :-))) Howg.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A vase rozliseni neni stereotyp ? :) Neni nic mezi ?
Vyjímka potvrzuje pravidlo Howg.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To samozrejme, lide jsou dobri, nebo zli, ale pan zde nemluvi o nejakych pocitech, pan zde mluvi o STATISTICE a ta je jasna.

Treba statistika rabovani: v JP - zadne, v EU trochu, v CR prevazne cikani, ale nenabyva to nasilnickych rozmeru. USA - cernosi pomoci zbrani shromazdili mesto na stadion, vybrakovali co mohli a z rukojmich si vybirali zeny na znasilneni, zasahnout musela az narodni garda, pritom v mestech, kde cernosi nejsou je rabovani temer neznam vec.
Jo a kro byl potrestan, NIKDO, meli na hlavach kukly ...

Proc se nikdo neboji cernochu v CR? ... protoze zde jezdi prevazne studenti VS ci vzdelani pracovnici a ti jsou jak znamo v pohode, maji podobne navyky socialniho chovani jako mi ... a taky se vyhybaji cikanum, jako vetsina populace, kvuli strachu o vlastni bezpecnost ;-))

A predpoklada snad nekdo, ze jej v nic prepadne beloch ci asiat ? ... NE, muze se to stat ANO, ale pravdepodobnost je mala, zatimco cikanum se zde kazdy vyhyba, me uz jednou jak jsem byl maly chytli a nehodlam to opakovat, od te doby uz me nikdy nechytli. Pak jsem se odstehoval do oblasti, kde ani nesmeli, okamzite je nekdo vyhodil, kdyz tam za nikym nesli.

No a pak zde mame takove vesele prihody, jako ze kazdy novy rok oslavi Pariz nekolikati tisici zapalenych aut a Stockholm uz nam taky vzplal ohnem ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uvědomuješ si, že tenhle přístup dělá z chlapů kriminálníky, protože jejich kriminalita je násobně větší než u ženských?

Pochopitelně vím, kde se jaké problémy vyskytují a není to sranda, ale opravdu nemám rád zjednodušující a zbytečné zkratky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v USA zavola soused policajty - protoze americani obecne netoleruji porusovani zakonu, tudiz okamzite volaji policii (a je to tak SPRAVNE). Srovnej si to s tim, jak u nas jsou vesele ignorovany kradeze, lidi klidne prihlizeji pri loupezich, prepadenich nebo rvackach. Typicky Cech si platne zakony rozdeli na ty co se dodrzovat maji, na ty co se mohou dodrzovat kdyz se to hodi a na ty co dodrzovat nehodla, protoze se mu nelibi. Coz je treba povolena rychlost na silnici nebo respektovani autorskych prav. Americana treba nenapadne fotit v divadle, i kdyz je to povoleno.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak preto sedí 0,7% percenta Americkej populácie v base a celkovo je 2.7% je buď v base alebo na probácii alebo vonku na podmienečné prepustenie

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ano, je to protipol knam (Slovensko takisto), ale uprimne, nezda sa vam to uz trochu prehnane? Obcan v USA ma pocit, ze niecomu pomaha ked preventivne vola policiu - vytvara tak udavacske prostredie, neustale sa zhorsujuce. U nas naopak, ked uz niekto zavola policiu, stale nieco nieje vporiiadku, je to ako udanie stb. Skuste sa tak zamysliet, pozriet do svedomia. Je tam aspon jedna myslienka o pomahani policii? Povecme nejaky dobry pocit z jej zavolania, ze sa nieco zmenilo k lepsiemu po jej prichode? V USA zrejme je. (toto je skor mienene na preventivne volania, samozrejme priamo pri zlocine je to samozrejmost)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je to všude stejné. Kolikrát tam nepřijedou, když někoho doma vraždí, stejně jako tady. Jindy člověka buzerují kvůli parkování. Nicméně fakt je, že pravomoci policie a jiných milicí (lesy, železničáři, energetici, ti všichni mají svoje vlastní milice, není tam centrální ministerstvo vnitra jak u nás) jsou mnohem větší. U nás zatím nestřílí lidi na ulici když mají nůž v ruce…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Určitě je přehnaná ostražitost lepší než totální ignorance a kašlání na zákony

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mi režim dá možnost se bránit sám, tak ať se všichni kolem třeba udávají co pět minut…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ježišmarja, kde si chodil do školy? Prepáč ale musel som zareagovať. Ja žijem už 20 rokov v Čechách, ale také hrubky v texte (knam, nieje, povecme) - WTF??

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máš tyhle nesmysly něčím podložené, nebo je to jen papouškování staré propagandy? Pokud je mi známo Gestapo si naopak stěžovalo nadřízeným orgánům na nedostatek součinnosti v našich zemích... Udavači a podrazáci jsou ve všech národech a není důvod myslet si že jich je tu víc než třeba ve francii, anglii či německu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ANO je to tak, proto taky sirili aspon pomluvy, ze udavame, aby se lide bali, ale mira udavani u nas byla velice nizka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to byla pravda, tak se nikdy nepovedl atentát na Heydricha.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neni pravda, prave ze cesi temer neudavali a tak to potrebovali nejak rozmaznou a podporovat, nebo udelat aspon dojem, ze udavaji.
Cesi udavali prevazne svine, ktere delaly problemy, nebo jim skodily, treba takove Masarykovce, Benesovce a podbne sionisticko-zednarske zivly, ale rozhodne neudavali souseda, za prase navic ;-)) ... a u predeslych meli duvod, vlada za 1. republiky ne jen, ze strilel do lidi, ale taky zvedli tak dane za pudu, ze si na dane musela vetsina malych zemedelcu pujcit, takze se pak nedivte, ze jen co mohli, tyhle zlodeje udali.

Kde se udava opravdu hodne je treba USA, nebo Svycarsko, tam vas uda ridic, ktereho predjedete, ze jede rychle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O důvod víc nepoužívat software firem sdružených v BSA i kdyby to přinášelo nepohodlí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Spousta lidí nechápe, že i svoboda může někdy bolet (musím se něco málo naučit), ale ten pocit volnosti (nesvázanosti) je k nezaplacení..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, radsi budu pouzivat 5 aplikaci misto 1 a budu to delat 10 hodin misto 3 hodiny, ale ja to pomoci toho open open source software proste dokazu :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, klidně i tak. V některých věcech je prostě třeba být zásadový, přesně jak bylo řečeno, i svoboda může bolet, ale stojí za to. Když bude každý při libovolné příležitosti jen sklánět hlavu a poddávat se tomu či onomu omezení místo aby našel jinou cestu, tak to tady za chvíli moc dobře vypadat nebude (a už teď to v některých oblastech není žádná sláva).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak takovou svobodu, která tě svazuje a omezuje si klidně odpustím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A může to být přesně opačně. Díky skriptu si ušetřím spoustu času a je přenositelné.

Příklad: často potřebuji z DOCX použitelný čistý HTML(5) kód (unoconv-> tidy-html5 -> sed -> pngcrush -> jpegoptim -> closure). Nevím o programu co to umí dle mích představ a rychle, stačí mi jeden shell "baťák".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chybka se vloudila :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně ošklivá :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mna zaujima, kto podava zalobu. Ak BSA uz nema pravnu subjektivitu, t.j. neexistuje, tak ani nemoze podat zalobu. Ak to podava nejaky iny zastupca, napr. fyzicka osoba a ak sa dokaze, ze to bolo krive obvinenie, potom je mozne tuto osobu zazalovat a ziadat odskodnenie. Ci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, že BSA chce vyplácet desetinu z vysouzené částky a ne desetinu z "potencionální" škody (to by pak možná dělalo desítky miliónů).

Každopádně nevím, jak může BSA něco nějaké firmě dokázat. Nemá žádné pravomoci, takže když přijdou otravovat do firmy můžete je s rozběhem nakopnou do zádele. Orgány činé v trestním řízení přece nemůže přimět k činnosti nějaké udání zhrzeného zaměstnance.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BSA ti do firmy neprijde, prijde Policie s povolenim k prohlidce vsech prostor firmy a necha si predlozit doklady k sw. Pak v pripade mensich firem na vsech pocitacich spusti svuj soft, aby videla ze to co tam je instalovane odpovida realite. Pokud nekdo bude delat chytreho nebo to bude cele vypadat na p[ohled podezrele, zabavi vsechny pocitace.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo? A proč s nimi tedy nezřídka chodí ocasové, kteří jim říkají, co mají dělat a které sestavy prohledávat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože ti ocasové tomu rozumí. Policie má jenom právo ti to zabavit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně mi nepřijde moc v pořádku, že se jedna strana konfliktu montuje do zásahu. Tam mají mít opicajti svoje lidi, nebo aspoň někoho nezávislého.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

každá státní instituce má POVINNOST se zabývat byť anonymním udáním. Takže je jedno jestli za PČR přijde udavač sám, nebo za nimi přijde nějaký samozvaný zástupce BSA, případně jim v poště přistane anonymní bonzbríf.
Co se týče návštěvy BSA ve firmě - nemají žádná práva. Vykázal bych je z firemního pozemku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jdu se udat :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Říkáš - vyjde to o 10 % levněji, než když tě udá někdo jiný? :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jestli by dostal odmenu, kdyz napraska sam sebe :-) Ale mohli by se dva domluvit a napraskat se navzajem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

heh :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I přesto budete stále 90 % v mínusu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

u firmy těsně před vyhlášením bankrotu bude v plusu :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW: mel jsem/cast jeste mam peknou sbirku vinylu / JTull, LZepp apod., ted je mam ve flacu z vinyl zdroje / stazeno torrenty /, to jsem teda pirat co, kdyz jsem v 80. letech za to dal "cele jmeni".... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stahovani v Cesku neni nelegalni. Nelegalni by ani nebylo, pokud by sis to sam zdigitalizoval z tech vinylu, protoze neobsahovaly zadnou ochranu.
Ale nelegalni by bylo, pokud by sis to zkopiroval z CD s nejakou COPY Protection. Pak uz jsi zlodej.
Legrace, co?
Mmch. to znamena, ze pokud si stahnu na NAS sve koupene DVD, jsem ilegal. Pokud si to stejne DVD stahnu z u***.to, jsem z obliga.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Potom je docela dobré se vymlouvat, že jste pro zkopírování použil cizí aplikaci a u té přece nemůžete vědět, jak funguje a jestli náhodou neporušuje nějakou ochranu.

Vtipné je, že ten, kdo si koupí CD má nárok si udělat jednu kopii pro osobní potřebu, ale pokud má CD ochranu, tak nic nezmůže a své právo na kopii si nemůže aktivně vymáhat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vymluvy nepomuzou, pokud na CD bylo varovani o Copy Protection.
A ten narok neni ve skutecnosti narok, ale pouze pravo (tzn. nevymahatelne).
Take mate pravo zaparkovat na parkovisti, ale nemate narok, pokud je zrovna plne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak potom může přijít na řadu výmluva, že jste to stáhnul z netu a nebo si to CD znovu nahrál přes smyčku na zvukovce.

Příměr s plným parkovištěm není úplně přesný, protože tam je šance, že až bude příhodná doba, tak zaparkujete. Ta situace by spíš odpovídala parkovacímu místu natrvalo a schválně něčím zatarasenému.

Ale jinak máte pravdu, že je to nevymahatelné, ale to jsem psal.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Primer neni presny, protoze to se nevztahovalo k pirateni. To byl priklad na rozliseni mezi "narok" a "pravo".
Stejne tak ja muzu rict, ze prihodna doba je reedice CD bez COPY Protection, ze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O co vám jde? Hned v prvním příspěvku jsem psal, že je to aktivně nevymahatelné právo.

Pokud chcete slovíčkařit, tak klidné můžeme pokračovat dál. Reedice není vhodný příměr, protože ta vůbec nemusí vyjít. Parkovacích míst je hodně a je velice reálná šance, že dřív nebo později nějaké odjede, protože ono parkování je jen přechodný stav.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O co mi jde? Snazim se pripadnym ctenarum diskuse pouze vysvetlit, ze zadne "vymlouvani se" jim u soudu nepomuze. Jakekoliv sve tvrzeni musite mit podporene dukazy, jinak k nemu pripadny soud temer jiste neprihledne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dodatek: Pravo na kopii skutecne NEODPOVIDA trvalemu parkovacimu mistu (myslite-li tedy tzv. vyhrazene misto radne oznacene napr.vasi SPZ). Protoze pak uz se z toho prave stava NAROK.
Lide velmi casto tyto dva pojmy michaji, a pak je z toho zmatek (tato diskuse je toho dukazem).
Mate pravo zaparkovat na libovolnem parkovacim miste. Toto pravo zanika, je-li misto obsazeno.
Mate pravo vytvorit si kopii CD pro vlastni potrebu. Toto pravo zanika, je-li CD vybaveno ochranou proti kopirovani.
Tak proste to je.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

reedici si clovek musi znovu koupit. ale hlavne se ji nejspis nedocka, nebo az za hodne dlouho. s tim parkovanim to dava smysl jen dotud, nez se nad tim clovek zamysli. ty to vis, tak proto paouskujes stale dokola to svoje. a snazis se svyho oponenta lzive shodit.
nejsi tudiz hoden dalsi diskuze

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hezke, jak lidi, kteri zjevne nemaji zadnou zkusenost se soudy a s pravem, se budou do krve bit o svou "pravdu". Fakt nevim, koho a cim shazuji, a uz vubec netusim, kde lzu.
Nicmene jeste jednou: Primer o parkovani byl o rozdilu mezi "narok" a "pravo" vseobecne. Ne o "narok na kopii" a "pravo na kopii". OK?
Co se tyka slovickareni, tak prave o to bohuzel u soudu vzdycky jde. Pokud budete mi doma kopie svych CD a ta budou vybavena Copy Protection, budete muset vy dokazat, ze jste si to stahli a ne udelali doma. Protistrane bude nejspis stacit, ze mate PC s CD mechanikou. Pokud vam tam navic najdou ten zalohovaci soft, bude to jako dukaz stacit, dokud neprokazete opak (tzn. napr. pozadovat zajisteni vypisu od ISP, kde dokazete, ze jste to stahli. Nebo by mozna pomohl nejaky vodoznak, ktery by urcil puvod souboru). Bohuzel, v aut. pravu doslo a dochazi trvale k prolamovani presumpce neviny a tohle je jeden z dusledku (cest vyjimnkam osvicenych soudcu - ja zatim zadneho nepotkal). Pokud vase dukazy soud neuzna, tak se proste vezete.
Co se tyka nakupu reedice "znovu". Nikdo vas nenuti si kupovat prvni vydani. Muzete si na tu reedici proste pockat. Pokud nechcete - OK, pak ovsem muzete nest nasledky. Howgh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jake CD ? ... v CR je legalni si to pro osobni potrebu stahnout z netu, od toho platim 500kz za muj 3TB disk a za kazde jine medum.

Takze prekonavat ochrany nesmite, ale z netu stahnout muzete ... tedy je to legalni ;-))

Zale zde se nebavime o dilech, ale o SW firem , ktere zastupuje BSA.

Tam naopak muzete mit nelegalnich rozmnozenin legalne kolik chcte, nesmite to pozivat a mi nainstalovano na PC ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je rozdíl pirátsví audiovizuálních děl a softu. zatímco hudbu a filmy tady sosat z ulozto apod. u nás není nelegální, sosnout si takový fotošop už nelegální bude ;-) a BSA se zabývá softem, nebo se pletu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to mas pravdu...
jinak se priznam, ze mam moznost instalace W libovolneho druhu zadara / vyjma 8+ / a veskere kontroly a autoupdaty v poho... / docela me to kdysi bavilo, to obchazeni zabezpeceni, dnes uz to mam na haku.... /

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

licence pro IT skoly?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ee, my own special edition :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je nelegální samotné stažení Photoshopu nebo je nelegální až jeho instalace?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme ze stazeni, pac pak to potencialne nainstalujes vsem v CR/SK/PL a mozna, ze i na UK vybyde...:)
nepoucitelni debilove.... i kdyz uz je to lepsi minimalne v tom, ze mas moznost par dnu na odzkouseni, coz kdysi nebylo a byl jsi nucen kupovat "zajice v pytli"....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nebude, mam sosly photoshop, chtel jsem se jim podivat debuggerem na knihovny ;-))
ale nemam windows ani mac, takze jej nenainstalujici .... nelegalni je jej pouzivat ... a to je rozdil .... ale tak nejsem firma, takze koho by to zajimalo ;-)) ... a kazdy o me vi, ze vse delam v gimpu ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo bolo v 80-tych rokoch nikoho nezaujíma, teraz je doba digitálnych médií a tie veci si máš kúpiť ešte raz. Najlepšie do každého zariadenia kde tú hudbu budeš reprodukovať zvlášť.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co na to říkal právník, že tvrdíte, že je to "bezesporu legální"? Já v tom vidím jasné vynášení interních informací. Můžu jít na policii, ale určitě ne za BSA nebo nějakou jinou soukromou samozvanou organizací.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Legalni je to v tom smyslu, ze to nezakazuje zakon. Ale muze to zakazat vase NDA.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten Dzerdžinskij mi připomíná Jindřicha Plachtu. Není to porušení autorských práv?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Při této příležitosti je dobré si vzpomenout na konec druhé světové války, kdy vyslýchali zajaté příslušníky Gestapa. Tito Gestapáci říkali, v Praze byla výborná služba. Nemuseli jsme nic dělat, protože Češi se chodili navzájem udávat a my jsme jen sepisovali protokoly. Proto navádění K udavačství od BSA jistě padne na úrodnou půdu. Lidí nízkého charakteru jsou v každém národě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ehm... Vzhledem k tomu, jak brutální gestapo bylo, bych se nedivil, že by se hájili podobnými prohlášeními. Nicméně, zdroj máte?

http://www.cs-magazin.com/index.php?a=a2010071045

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ze to rikal nejaky gestapak jeste neznamena ze to tak vyhradne bylo. on si stejne tak muze mit ruce a zbavovat se tak odpovednosti za sve ciny pred pripadnymi soudci

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No to samozrejme neni pravda, oni zde meli tak malo prace, protoze zde byla de fakto mirova zona, zadna valka a byl zde vetsi klid nez na uzemi Nemecka.
Nebylo to ani dilem nejake kolaborace, bylo to tim, ze lide uznavali CK a neuznavali ani 1. republiku, nehlede nato, se mnohym zilo za nacizmu lepe, nez za 1. republiky, i kdyz za dob CK Rakousko uherska to zde byl raj na zemi a kazdy by radeji vratil cas az tam.
Za kazdeho totalitniho rezimu bylo treba drzet hubu a krok a nebyl problem a vetsina nasincu tak cinila, drzela hubu a krok a byla rada, ze ma nejakou praci, mnozi jeli makat do rise, diky nadhodnocene marce se za to unas dalo slusne zit, pod heslem proc zivorit v Horni Dolni, kdyz muzu slusne zit ve Vidni a domu poslat par drobnych, za ktere se zde dalo zit nadpomery.

Zde byla politika cukru a bice a kdo sekal latinu, nemel zadny problem, proc by jej gestapo vysetrovalo ? Pravdou bylo, ze Gestapo spise pronasledovalo na nasem uzemi Nemce, mimochodem i slavny vyrok, co je je vkladan Heydrichovi do ust vubec nehovoril o cesich, moravanech a slezanech, ale o Nemecich, ze Nemeci, kteri nebudou loajalni k risi, budou odsunuti.

U nas to bylo tak, nasinci a nemci zde meli stejne prava, ale nemci meli jine povinnosti, treba museli narukovat do armady.

Mimochodem posledni svobodny stat zde byl prave za dob Rakousko Uherska, pote to zde vede celosvetova samovyvolena chatra zlocineckych rodu, platili jak 1. rep. tak Hitlera, Stalina, UK, F, pak bolseviky i kapitalisty a svuj vliv si drzi dodnes jak nad nami, tak nad USA, vlastni Dolar, Libru a budou brzy i Euro, ostatni drzi v sachu pomoci toho, ze urcuji menu, obe svetove valky bylo o jednom, rozbit meny, jez byly kryte zlatem a ze zlocinu jako je lichva ci smelina udelat vazeny business ... za CK by sel za katr kazdy burzian, ktery by nakupoval spekulativne to co nepotrebuje ... a jak to dopadlo, mame moznost videt dnes a asi prichazi doba, kdyz nas vsechny skripnou

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem to neni udavani, ale podil na zisku a ten znaji v mnoha zemich.
V USA je tohle bezne, jsou tam ruzni lovci odmen a pokud udate zlodeje, casto dostanete i odmenu z nalezenych veci.

V CR je nastesti situace jeste dobra, BSA zde nema zadnou moc a dolozeni legalnosti SW je dano zakonem, takze staci faktury a basta.
Drobne poruseni se v CR netresta, musi jit o flagrantni poruseni, a ne, ze si nejaky zam. nainstaluje nejaky shareware, nebo za na lotus domino serveru mate o 10 uzivatel vice, nez mate licenci.

Vice nez zam. spise udavaji konkurenti, nebot oni museli zaplatit nemale penize za SW a nekdo jiny tenhle vydaj nemel a dela ji konkurenci.

Samozrejme BSA je v CR znama jako banda podvodniku, kteri utekli pred zaplacenim pro ne smesne pokut, vzhledem k rozpoctu a firem, ktere zastupuji, stejne tak uz udavani provozuje davno, ale moc jim tam toho nechodi.

Ale tak ja bych mohl udavat, pro priklad:
Police CR
Mestska Police
Ministerstvo vnitra
Ministerstvo spravedlnosti atd.
Microsoft (tem piratstvi bylo dokazano dokonce u soudu, ti maji kradene kde co a jeste maji tu drzost to prodavat)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.