Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizace Windows 10 v. 1809, maže data, odpojuje internet, přehřívá CPU

No to jsou radosti.
Vzkaz pro MS - co takhle si nejdříve vše otestovat než ten paskvil zase pustíte mezi lidi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to ti jeste nedoslo ze Microsoftu testuji Windows jeho uzivatele? ;-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš, že to nevím? Pokud je ale každý s tímto faktem smířený, tak se opravdu nic u MS nezmění.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja s tim faktem treba smireny jsem a taky to je jeden z duvodu, proc jej nepouzivam a odinstalovavam kudy chodim. Myslim, ze to je lepsi varianta, nez nebyt smireny a stejne pouzivat..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já pořád používám Win7 a rozhodně to měnit nehodlám. Běhají dobře a nejsou s nimi žádné problémy...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já s tím faktem smířený jsem a používám jej, dokonce i přecházím na nové verze brzy po jejich legitimním vydání a světe div se, i když takhle jedu několik PC a NTB, tak jsem u přechodů od prvních desítek nikdy nezaznamenal všude popisované problémy (nebo jen drobnosti). Neříkám, že neexistují, ale rozhodně se nedá říct, že tím, že provedu update, se mi ztratí data, začne přehřívat CPU atp. Vždycky to jsou jen procenta uživatelů, a často bych se nedivil, že mají systém zprzněný různými cleanery atp.

Nicméně bych stále byl pro to, aby Microsoft vrátit řádný testing do svých řad, a ne aby tyto problémy pak řešili uživatelé. Pak bychom se vyhnuli takovým průserům, jaké se jim u někoho povedou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkedy upotenú opicu Ballmera nahradil ten Ind a zrušil testovacie oddelenie, tak o testovanie nových verzií Win10 sa (nedobrovoľne) starajú ich užívatelia.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel musím souhlasit. Jestliže Ballmerovy Osmičky byly hrozné, desítky od pana Nutelly/Nadelly jsou katastrofa. A věc, která mne na nich opravdu nejvíc rozčiluje jsou právě tyto nechtěné automatické aktualizace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak nechtěné? Prostě si to správně nastavte:

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions#Release_branches

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nastavení, které chci (vypnutí "feature" updates) windows 10 neumožňují (leda bych bych PC odpojila od internetu)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

umožňují: Windows 10 Enterprise LTSB edition

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jenze nekteri lide maji podivnou potrebu pouzivat legalni windows. A k licenci LTSB/LTSC edici se normalni clovek za rozumnych cenovych podminek nedostane.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Enterprise licence jsou mimojiné součástí Action Packu za 400 euro ročně. Tohle si může dovolit i živnostník podnikající v IT a využívající produkty Microsoftu pro svou činnost. A s Professional licencí si prostě nastavíte, aby feature update přišel o pár měsíců později, kdy je už odladěný. Stačí chtít.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja psal za rozumnych cenovych podminek. 400 euro neni rozumny ani jednorazove...
S tim, ze se to da resit naprosto souhlasim. Resim to u lidi pro edici s patricnym nastavenim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Součástí je spousta SW a taky $100 kreditu v Azure každý měsic... takže stačí mít někde nějakou VPS v ceně alespoň 800CZK/měsíc, zmigrovat to do Azure a zaplatit si Action Pack. Náklady jsou v tomhle modelu nula.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Si neuvědomuješ jak okrajový případ jsi popsal. Tohle bys fakt někomu dokázal nabízet jako řešení? :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo sveřepě trvá na tom, že i o několik měsíců opožděné aktualizace jsou problém, tak k tomu musí mít oprávněný důvod, protože většině lidi by Pro edice s odloženým updatem měla naprosto pokrývat jejich potřeby a nezpůsobovat žádný problém. No a když někdo i přesto tu Enterprise mít "musí", tak Action Pack je nejjednodušší legální cesta, pokud takovou licenci chci k podnikání. Samozřejmě jestli někdo použije licenci za 200 korun z Ebay ... tak je to jeho volba. Na doma asi dobrý, dát to na firemní notebook bych asi odvahu neměl.

Jinak opravdu nevím jak okrajový případ jsem popsal, ale úspěšně jsem tento model aplikoval sám na sobě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super... takze zaclo to, ze je temer idealni edice windows 10. Ale clovek se k ni legalne dostane jen za nesmyslnou cenu, protoze je k ni pribalena halda nesmyslu co nevyuzije. A to se vyplati :o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já nevim, mně třeba klíč k LTSB edici za 160 Kč přijde jako zajímavej kauf ;) eBay - hledej 263958795785 ;-).
PS: Jasně, myslím to trošku jako vtip, ale on to fakticky až tak vtip není. Není to poprvý, co bych na ebay koupil desítky Pro za cenu menší než 200 Kč - kolikrát i pod stovku. Instalačku si stáhneš přímo od MS, od prodejce dostaneš klíč, zadáš, aktivuješ a hotovo. Kdybych to neviděl na vlastní oči, tak tomu neuvěřím. A jelikož se aktivace provádí vůči serverům Microsoftu, tak mohu oprávněně předpokládat, že to je naprosto legální. A ty nabídky vypadají v podstatě stejně jako tahle - klíč dostaneš během chvilky do schránky na eBay.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sakra to me nenapadlo hledat ltsb na ebay. A pritom tam procka kupuju bezne :o) Ale stale je to jen pro omezenou skupinu uzivatelu. Do firmy to nikdo riskovat nebude. A ja mam svuj klic zadara, protoze msdn subscribtion plati zamestnavatel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows jsem si v životě nekoupil a ani to nehodlám udělat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani OEM v notebooku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo možná na vysoké jsem mel WinXP, ale to jsem pak stejně přelízl upirátěnýma sedmičkama. Od té doby, co pracuju, tak mám jen firemní notebooky, tak to neřeším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je taky spravny pristup. Za ty ceny co microsoft pozaduje by ten os musel mit uplne jinou kvalitu nez jakou maji windows (a je jedno v jaky verzi). Ja to pro sebe taky nikdy nekoupil...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:))))
Tak určitě, vždyť si je přece může každý bez problémů nainstalovat, takže je jen blbost těch lidí, že to nedělají ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle 99% uzivatelu mit nikdy nebude..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A cetli jste tu ten clanek?

Uzivatele to otestovali v ramci programu Windows Insider, nasli chyby a Microsoft je neopravil a vyflaknul se na to.

Je to az nepochopitelne, proc to Microsoft dela? Jakoby Nadelluv zamer byl milovat linux, jak jednou rekl. Nebot s kazdou dalsi verzi jim uzivatele utikaji prave k linuxu, cim dal vic.

Nebo je to proste tak, ze na to Nadella proste jen obycejne dlabe a potreboval pred akcionarema ukazat nebo jim slibil dalsi upgrade vcas, tak se to proste muselo vypustit, ikdyz to nebylo dodelane.

Kazdopadne to zacina byt opravdu silene. :-/

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Leda houby, mírný nárůst linuxu byl před třemi roky, kdy si polepšil z 1,7% na 2%. Od té doby ta 2% drží.
Rozhodně tento "úprk k linuxu" Microsoft na příjmech nepozná.

Jinak souhlas, Nadella je hovado a Microsoft se pod jeho vedením rok od roku zhoršuje v kvalitě výpotků.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to indická společnost vedená Indem, cop chcete, vyhledejte nejbližšího "more inda" a zkuste po něm něco chtít, uvidíte jak dopadnete.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba maji statistiky nejake zpozdeni, nevim. Osobne take prejdu na Windows 10 i pres vsechny ty problemy, protoze DirectX12 jinde nerozchodim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozchodíš pod vkd3d, které by teoreticky mělo fungovat i ve Windows 7/8 :)
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/vkd3d-1.1-a-dxvk-0.81

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chvalihodny projekt, ale furt neplati, ze velkou vetsinu her rozjedes na linuxu nebo proste bez DirectX12 pod Win7. Pokud by se to nejak vyrazne zlepsilo v souvislosti s projektama jako zminujes, pak by stejne nemelo smysl trvat na Win7, ale presli bychom s hranim her na linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu to jinak:

Nejvíce widlím ukusuje jablko - dlouhodobě.
Jediné, co celosvětově chrání widle před výrazným propadem podílu je Čina(kde M$ mimo jiné ohnul hřbet a vyhověl jejich vládě)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to dobrovolne :-)
este stale je mozne zakupit a nainstalovat Win7

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, oficialne se Windows 7 jiz neprodavaji. Instalovat Windows 7, kterym za rok a pul skonci podpora je taky dost na nic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Z tvého pohledu. Z mého je to systém kde si sám vyberu ty aktualizace (security) co já chci a zbytek nesmyslů s díky vynechám. Navíc jak jsem již psal - použitelnost systému fakt není o jakýchsi záplatách, ale o podpoře softwaru třetích stran (typicky prohlížeč, firewall, antivir...). Čili pokud to s W7 bude obdobné jak s XP (které byly bez jakýchkoli problémů použitelné do 2016 i bez WePOS), pak 7 bude klidně žít do 2022, což je pořád 3.5 roku ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, vem si situaci u Windows XP, kde k 8.4.2014 skoncila podpora a 1.5.2014 se vyskytla kriticka bezpecnostni chyba. Tenkrat se Microsoft rozhodl patch na tu chybu vydat, takze to proslo ok a XPecka mohly opravdu dal fungovat. Co kdyz se to stane u Windows 7 znovu a Microsfot se rozhodne se na to vykaslat? Opravdu budes radit lidem zustat i po 2020 na kriticky deravem OS?

Takze za me je to jasne, na starsim PC mam Windows 7 a urcite je tam budu mit do 2020 a pokud nebude problem, klidne je tam mohu mit i do 2022 nebo i dele.
Jestlize ale budu pocitac nahrazovat kdykoli novym, treba i kdybych si kupoval novy ted na vanoce, tak uz tam dam urcite Windows 10 i pres ty problemy , ktere s nima jsou.

Co se tyka Windows 10, tak je treba rozlisit 3 stavy:
1. Windows 10 Insider kanal - dobrovolny tester.
2. Windows 10 Home - nedobrovolny tester s vecne rozbouranym systemem.
3. Windows 10 Pro s odlozenim aktualizace az o 365 dni - pohodovy uzivatel bez vetsich problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste je 4 stav. Uzivatel ma na haku legalnost a "koupi" si Enterprise LTSC 2019 na torrentech :o) Pak ma usmev od ucha k uchu a jen pobavene cte, co zas microsoft updatama rozbil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co po roce 2022 ? Budeme doufat, že od té doby se MS s jeho aktualizacemi umravní? Naštěstí jsem už dávno přešel k tučňákovi, snad se mi povede zmigrovat i přítelkyni a mámu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já letos koupil dvě licence Win 7 Pro po cca 150kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eBay...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji.
Desítky (Pro) jsou tam paradoxně ještě lacinější. V klidu pod kilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moc se to dramatizuje, zmíněné mazání se má týkat dlouhých názvů uživatelského profilu, takže to nepobere a vytvoří nový profil. Vcelku drobná chyba, byla nahlášena dávno, ale MS se asi zdála nepodstatná...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tato "drobná a nepodstatná" chyba má ovšem dalekosáhlé důsledky.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Člověk, který nechává jakákoliv nepostradatelná data v c:\users, si zaslouží, aby o ně přišel. Speciálně od doby, kdy se MS rozhodl, že nejlepší patch Windows je nová instalace.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to defaultní složka pro ukládání snad všeho kromě nainstalovaných programů (včetně poštovních profilů a případně i pošty). Nemít důležitá data v users\ je skoro nemožné. Zvlášť v doménách, kde má občas uživatel přístup pouze k podsložkám svého profilu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Trepeš, admin ti to hocikedy dá kde chceš a to ešte na dialku.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem delal ve firmach, tak i v domenach jsou lokalne ucty ulozeny uplne standardne..tudiz sance, ze zmizne minimalne lokalne tam je...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No a proto by měl asi admin řešit zálohy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud je možnost, aby při „upgradu“ Windows přišel člověk o důležitá data, když je v doméně, tak je osel admin, nevím, co na to jinak říct.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Každý normálny človek si to dáva hneď po inštalácii na iný disk, ako je inštalácia windowsu. Kľakne win, čistá inštalácia a za 10 min problem solved.To je tak, keď dnešná mládež si myslí, že keď vie spustiť word je win guru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

User profile môžeš mať kde len chceš, základ je mať zálohy. Ja by som to formuloval tak, že nech trpí ten, čo nezálohuje. Za 100€ kúpiš 2TB NAS a máš pokoj. Ale zálohovať treba to, čo má cenu (fotky, videá, dokumenty), nie filmy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, odjakživa mám buďto rozdělenej disk na systémovou partition a data. Dnes spíš SSD na systém a hry a data na jiným velkým HDD. Nikdy, ale NIKDY žádná osobní data, media a podobně, neuchovávám na systémovém disku a už vůbec ne ve standardních Windows adresářích. To je největší blbost, jakou kdy může někdo udělat. V případě, že se cokoli stane se systémem, systémovou partition nebo diskem, máte po datech a nebo následuje komplikovaná záchrana....takhle jen zformátujete systém nebo nainstalujete znovu a jedete dál...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel, to je omyl. Akorat me fascinuje, ze tu pisete a nectete.

Nejde o smazani dat v C:\Users, ale o smazani dat v knihovnach.
Napriklad standardne je knihovna Dokumenty umistena v C:\Users\Profil\Dokumenty. Pokud vytvorite dalsi podknihovnu nebo knihovnu Dokumenty prendate do D:\Dokumenty stejne ji to smazalo!

V tom je ten zasadni problem. Na jednu stranu MS vytvori knihovny pro Dokumenty, Videa, Audio a na druhou stranu to potom neosetri a smaze? To je preci silene!

Napriklad do knihovny Dokumenty uklada hodne pocitacovych her sejvy. Taky to nastve, pokud to MS odstrani, to uz je na urovni Androidu, kde vam ulozene pozice her take pri reinstalaci nebo upgradu odstrani a mate smolika.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"C:\Users\Profil\Dokumenty" je podsložka "C:\Users", takže technicky vzato jde o mazání ze složky "C:\Users". Pokud není nastaveno jinak.

Ale na jiném konkurenčním webu měli dobrý komentář. Bylo to ve smyslu: "Automaticky mazat nebo měnit soubory uživatele je recept na průser, a mělo by se to dělat jen v případě, kdy neexistuje jiná možnost". Ještě dodám, že by se to mělo provést až po konkrétním upozornění a souhlasu uživatele. Všichni taky pořád opakují, že kdo nemá zálohu si za to může sám. Ano, záloha je užitečná a rozhodně ji doporučuji, ale to by nemělo nijak snižovat závažnost chyby, kvůli které tu zálohu musím použít.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ano. A právě proto důležité dokumenty ukládám do E:\dokumenty, a knihovna „Dokumenty“ zůstala tam, kde je (teda v c:\users\documents) a je v ní jen nepotřebný balast (něco jako další temp). Nejsem blbej, abych to přesměrovával, to pak tak trochu postrádá smysl ukládat soubory někam jinam. Céčko je systémový disk, zároveň je to dnes obvykle SSD, které může kdykoliv instantně kleknout bez výstrahy, kdykoliv můžou kleknout Widle, kdykoliv se může podělat update, takže do standardních systémových složek fakt, fakt nic neukládám. Ani do dokumentů, ani do obrázků, ani do videa, nikam. I ty blbé maily mám jako portable a ukládají se jinam.

K céčku se prostě chovám tak, jako by to byl disk, který může kdykoliv celý zmizet (a totéž platí o datech rozestrkaných všude v users a programdata). Prostě takový jeden velký tempový disk na aplikace, které se dají kdykoliv znovu nainstalovat (s tím, že přinejhorším přijdu o jejich nastavení).

Sejvy z her... no, tak když mi na nich bude záležet, tak se stejně budou duplikovat na cloud (a když budu chtít vynechat synchronizaci, tak už je toho dnes stejně spousta uložena spíš v uplayi nebo přímo ve steamu (což jsou taky složky, které na céčku nenechávám).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano, ja to delam jako ty, jenze je spousta netechnickych uzivatelu Windows, kteri se domnivaji, ze kdyz jim Microsoft vytvoril slozku Dokumenty, ze ji maji pouzivat a take ji pouzivaji, rozhodne uzivatele nemuze napadnout, ze jim tu slozku Microsoft pri upgradu smazne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ano, lidi, kterým nedocvakne, že „update“ Windows 10 je de facto čistá instalace s následným přesunem uživatelských profilů a dat (což mě dost vyděsilo už v prvním okamžiku, kdy jsem zjistil, jak to má fungovat), to mají fakt blbý. :D
Já můžu jen říct, že to, jak to nakonec funguje, a to, kolik relativně bezproblémových updatů mám za sebou, daleko předčilo má očekávání. Čekal jsem, že bude při každém updatu potřeba půlku věcí znova nastavovat a tak na každý druhý, třetí pokus se to totálně sesype.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene to nic nemeni na tom, ze napad Mrkvosoftu co pul roku udelat uzivateli takovy reinstall je hodny chocholouska... Za tech 20 let co delam v softwaru, tak mne nenapada kriklavejsi pripad nez tento, jeste v tak velkem meritku..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

bohužel většina běžných uživatelů má všechno na ploše, při údržbě takových PC jejich majitele přesvědčuju, že na plochu patří pouze zástupci a vše z plochy mají přesunout někam na disk, že se jim tím zrychlí start bohužel s nekterými je to marný a při další údržbě tam má opět bordel

co se týká toho přesunutí na druhý disk, není v případě notebooků realizovatelné, levné modely mají pouze jednu pozici na disk (o M.2 nemluvě) a spousta jich už také neobsahuje ani mechaniku, místo které by se dal druhý disk dát
druhá partition na stejném disku by možná vyřěšila situaci reinstallu, ale ne kolabs disku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ano, notebook... Tak k notebooku jsem vždycky přistupoval tak, že je to mašina, která je na cesty a která může být celá na odpis kdykoliv. Může se ztratit, můžou to ukrást, servisuje se to taky daleko hůř než stolní PC, takže nechávat si cokoliv důležitého jenom v notebooku... obzvlášť pokud má jenom jedno SSD...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

s ohledem na prodeje notebooků, které jsou na jeden a tři čtvrtě násobku prodeje desktopů, k tomu spousta lidí přistupuje jinak
u nás ve firmě jsou tři pevné počítače a všechny slouží jako lokální servery, všichni pracovníci mají notebooky a to celkem z prozaického důvodu, pevný počítač se na meeting nosí blbě :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lenze 60% (aj viac) ludi ma iba ten notebook, ze ty mas viac pocitacov neznamena. ze to ma kazdy. Navyse ak aj nemas tie data na ccku, tak mozes mat presmerovane standardne systemove adresare (doc, pics, download, video..) a zrejme ti to potom zmaze aj z dcka.. Treba spravit vypinanie aktualizacii a problem solved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, tak se to má dělat;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle "logiku" jsem v IT vždycky obdivoval. MS udělá botu jak sviň, botu označitelnou za útok malwaru a vždycky se najde někdo "moudrý", co to bude obhajovat s odkazem na Blbého Frantu Uživatele...
Fajn, tak stejná logika ad absurdum - když jsou lidi tak blbí že lezou do auta, zaslouží si na tý silnici umřít ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako rozčilovat se nad tím že to je pro BFU je stejné jako tvrdit že to je pro mé bezpečí aby mi neublížily zlí teroristi. Nebo a by mohli chytnout pedofila...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ošetření vstupů je odpovědnost Microsoftu. Buď měli omezit maximální délku názvu profilu, nebo měli zajistit, že to sežere vše, co tam uživateli dovolili napsat.

A když už, tak by měl správný postup při vytváření nové kopie profilu nejprve vytvořit nový profil, zkopírovat data, zkontrolovat data až pak smazat ten starý. Ale spíš to vypadá, že MS přesouval soubory a cestou je někde ztratil.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle možná nějak souvisí s chybou souborového systému NTFS z minulosti. Přesto, že maximální délka názvu souboru se všemi adresáři a podadresáři je stanovena, kdysi dřív se daly vytvářet i delší názvy. Pak tuto chybu opravili v tom smyslu, že moc dlouhé názvy už vytvářet nejde. Ale pokud někdo takový název má, tak tam zůstane do doby, než jej potřebujete nějak změnit. Pak už zafunguje ochrana a systém nedovolí takto změněný moc dlouhý název uložit. Jen odstranit. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak nevěřím, že by něčí cesta k profilu mohla přesáhnout 255 znaků...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já už jsem se s něčím podobným setkal. Po vytvoření nového doménového účtu a zkopírování souborů z toho starého lokálního, překročila cesta k něterým souborům 255 znaků (rozdíl nového a starého účtu byly 3 znaky). Pokud je toto jádro problému, pořád je to problém MS. NTFS je totiž jejich licencovaný souborový systém.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

obmedzenie je na 255 znakov. snad ked bolo obmedzenie na 8 (MSDOS-Windows ME)
ale neviem o nikom kto by mal cez 30 znakov nazov suboru (videl som max 28 + pripona docx)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně nechodíš moc mezi lidi... Už jen třeba instalačka Office Setup.x64.cs-cz_ProfessionalRetail_XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX_act_1_.exe a to je jen špička ledovce...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, firmy a oficiální soubory. Jenže člověk si něco takovýho (přesahujícího 200+ znaků) běžně fakt nestvoří...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten soubor co psal ti vytvori primo Microsoft, pokud si priradis Office ke svemu uctu a ziskas moznost digitalni instalacky. Takze na jednu stranu MS sam vytvari silene nazvy souboru a na druhou stranu s tim potom neumi pracovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, 255 znaku neni na nazev souboru nebo slozky, ale na celou cestu! Takze fakt neni problem to vytvorit, pokud mas hoodne hluboko podaddresar.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nezbývá než prověřit profil na délku adresářů, třeba tímto: https://www.softpedia.com/get/System/File-Management/Path-Scan.shtml

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ms právě zablokoval 1809-ku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kedy uz skonci toto public beta testovanie? dufam, ze aj nutelov ntb je teraz cisty ako lalia

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vydrž, ještě pár edicí a přejde se na Alfa testování :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diskuzi jsem přečetl tak z poloviny, o W10 si myslím své a není to nic pěkného. Co ale nechápu jsou argumenty některých lidí, že ten systém je výborný, stačí přece aby při používání stál na jedné noze, na druhé měl sandál, nikoli tenisku, na hlavě starý slamák zatímco na rukou nové palčáky a klávesnici mačkal zásadně koh-i-nor tužkou, nikoli čínskými paličkami na jídlo. No a pak vše funguje jak má...
Co je na tom smutné je, že lidi degradují a začíná jim takové chování připadat normální ;(

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Klasická vymývárna a zjevně funguje. Firma přece vždycky ví nejlíp, co člověk chce, potřebuje a měl by dělat, ne? ;)))
S tímto jsem měl párkrát radost i v "reálném životě". Přihlásím se do firmy na nějakou pozici, dostanu se na ní, dělám to co jsem chtěl...a pak přijde nějaký Debil a snaží se mě přesunout jinam, neb on přece ví líp než já, co bych měl dělat... Na tohle mám averzi jak v životě reálném, tak i virtuálním. Takže ano - na vyslovenou žádost těm lidem i ty W10 instaluju (a následně dávám znovu a znovu do kupy ;), ale rozhodně nedoporučuju...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nejvtipnejsi na tom je, ze velmi podobne to funguje s Linuxem, jenze uz od samyho zacatku, zatimco win se takhle serou az od prichodu Nadelly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

???
Nevím o to, že bych musel mít u linuxu deset berliček na to, aby jel, tak jak má.
Dokonce i gentoo nemají žádnou berličku a jedou jak z praku. Jedna věc je totiž, předokládané chování a účel a druhá věc je potom odpovídající chování v reálném provozu. Jediné, co mi kdy rozbilo linuxové distro byli některé verze ovladačů od nvidie.
Optimalizovat widle jsem musel od 3.10/11, dokonce i ten dos jsem musel tunit (upper/extended/expanded memory, atd...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je na uplne jinou diskusi a nechci aby tu z toho byl flame linux vs win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto, jsem to vrátil zpět k widlím. Prostě s M$ produkty no nebylo nikdy moc hladké - i ty xpa trpěly až do sp2.
Dalším vypíchnutím je účel widlí - univerzální OS se intuitivním GUI pro PC. Desítky mi připadají jako koláž. Velice dobře to vystihuje Pejsek a Kočička od Josefa Čapka:

"To nic není," řekl pejsek, "to je lehké, to já vím, jak se takový pravý dort dělá! To se do takového dortu dá všecko, co je k jídlu nejlepší, všecko, co nejraději jíš, a pak je ten dort nejlepší. Když tam dáš takových nejlepších jídel pět, tak je pětkrát dobrý, když jich tam dáš deset, tak je potom desetkrát dobrý. Ale my si jich tam dáme sto a budeme mít stokrát dobrý dort!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak ale není dobré tvrdit "nejvtipnejsi na tom je, ze velmi podobne to funguje s Linuxem", což jistojistě vyprovokuje oponující reakce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem divnej, ale běžím na 1809 cca týden. Jediný problém je, že mi padá RDP připojení když lezu na W2008 R2, což vyřešil Remote Desktop Connection Manager, pokud jdu na W2012 R2 je vše OK a připojení je stabilní. Jinak bez komplikací. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to parada, ze to mas jinak az na tu jednu komplikaci bez komplikaci. Ovsem cilem by melo byt, aby to bylo uplne bez komplikaci a pokud mozno pro vsechny!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

RDP připojuji se na win xp a zatím spokojenost já vím xpecka to už dneska nikdo nepoužívá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to vytížení CPU není bug a data z users se nemažou. Vytížení CPU dělá zpracování online přístupu MS do vašeho PC no a údajně smazane složky? To je jen bug v kopírování vašich osobních dat na servery MS. Proste a jednoduše, sběr osobních dat povýšil na vyšší level. Už nyní je vidět jaká je budoucnost. vše budete mít na cloudu, včetně osobních fotografií

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím jak vše budu mít v cloud když ten MS má jen 5gb gratis

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz sem instaloval normalni SPacky na Windows 2000, XP, Vistu, 7 a 8.1:

-aktualizoval se jenom samotny OS(nahradil knihovny), ne se prepsal cely OS
-osobni data mi nezmizela, k tomu ani licence/aktivace programu
-byl vylepsen vykon pocitace, beh programu a kompatibilita s HW

Kdyz aktualizuju Windows 10, nestahne se samotny SP(podstata a min dat):

-ale nesmyslne cela instalace ktera nedokaze zjistit volne misto na oddilu C:\\
-nasledne sa prepali OS skrz OS coz je silne nedopurocovane reseni!
-zmizi mi osobni data, aktivace programu a rozhazi se funkcnost hw, siti a tisku

Nevim nac je dobre cpat vsude nedorobeny Windows 10!, dnes jednoduse nedokazete koupit nove zarizeni bez s prominutim pojebanych 10, Windows 8.1 jake byly take byly, kdyz si odmislim Metro jednalo se o povedeny OS, tak povedeny ze kdyz nedokazu 10 nahradit 7 nahradim je 8.1. Microsoft a nevim proc urcite konkretni spolecnosti(AMD) se ale rozhodli na 8.1 plne vysrat a podporovat dilo ukazkoveho imbecila Windows 10.

S Windows 10 tez prisli 32GB notebooky za ktere bych nakopl ty idioty coz to vymysleli do prdele.

Mne je uplne jedno ze podpora Windows 7 konci v lednu 2020, pobezim na nich dal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft has acknowledged the file deletion issues, and have temporarily paused the rollout of 1809
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/9ltqu2/microsoft_has_acknowl...
skoro 600 up klikov a 500 komentarov... naozaj si myslite ze microsoft je ok ..?!
TO je na § .. bohuzial skorumpovany politici z EU su pokakany napalit 100 bilionovu pokutu alebo zastavit predaj ci ine tvrde opatrenie.
Fakt si precitajte komentare tam ..
inak zas eurousa hujer zo slovenska schvaluje tych kverulantov a degesov co v sucasnosti pracuju v microsoft.,.. ma to neprekvapuje..)) apache..))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://twitter.com/WindowsLatest/status/1049001252070207488

"With the release of the Windows 10 October 2018 Update, version 1809, we’re empowering a new era of personal productivity.""
To je ironia jak svina...)))))))))))))
https://support.microsoft.com/en-us/help/4464619/windows-10-update-history
https://www.windowslatest.com/2018/10/07/microsoft-asks-users-to-minimiz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle článku https://www.kitguru.net/gaming/operating-systems/matthew-wilson/microsof... se zprávy o ztracených souborech oběvily už před třemi měsíci, ale kvůli malému počtu postižených (a tím i malému počtu reportů a upvotes) se problém nedostal do sledovaného "top 10". Ale blbosti jako blikající šipky task mangeru získaly pozornosti dost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dopojuje mi to myš několikrát za hodinu.
Inteli mouse explorer 3 od MS a asi 10 za hodinu ji to odpojí a pak zas připojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolko este potrva, kym ich niekto kompetentny donuti pridat do windowsu vypinanie aktualizacii aj s prislusnou pokutou - uz som za rocny obrat.. Toto takto nemoze pokracovat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to alespoň udělaly z ovládací možnost vypnout automatickou instalaci ovladačů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedinou šancí na zlepšení přístupu MS ke koncovým zákazníkům by bylo, pokud by všichni zaměstnanci MS povinně používali Windows 10 - a to nejlépe v aktuálním buildu. To jediné by snad zaručilo jakous-takous snahu té firmy o použitelná řešení.
Takový hazard si ovšem ani MS nelajsne. ;-)
Ještě dlouho tedy bude MS na kvalitu svých produktů házet bobek - prostě proto, že si to kvůli penetraci trhu a jeho setrvačnosti může dovolit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsem neaktualizoval ale provedl čistou instalaci a že zmíněných bugu asi se budu muset na ně zaměřit ale co mě sere je to ze když si nainstaluj aktuální verzi GPU i gel ovladače vždy se mě preinstaluje na starou verzi která je v MS update to je fakt na šibenici win10home

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkoušel jsem aktualizaci z buildu 1803 na 1903 na HW HP ProBook 4340s, 8 G RAM, i5. Notebook byl s dualbootem Grub a s instalací Linux Mint Aktualizace trvala neskutečně dlouho, a s instalovaným Linux Mint 19.2 rovněž po upgrade. Závěr jsem udělal tento: I. Aktualizace Windows 10 z buildu 1803 na 1903 proběhla po několika hodinách a několika restartech tak, že na mém PC všechny Windows programy fungovaly. Včetně Dimension 4 pro časovou synchronizaci.
II. Upgrade na dualboot systému nelze začátečníkovi doporučit. Windows nebyly po mnoha hodinách aktualizací schopné nabootovat samy sebe po prvním restartu. Aby se zamezilo ztrátě dat a programů Windows, bylo nutné použít produkt třetí strany (Boot Repair).
III. Stáhnutí bulidu Windows 10 v iso formátu a panenská instalace je rychlejší.
IV. Před Microsoftem zřejmě nebudou v bezpečí data pro Windows neznámé souborové systémy (např. ext4). Upgrade se zachoval jako sprostý virus a oddíl ve formátu ext 4 jednoduše máznul. I s nainstalovaným Linux Mintem LM 19.2 To nebylo od Microsoftu ani hezké a ani profesionální. I zde však platí, že co nezabije, to posílí.
V. Možností řešení je několik. Od vyndavací SD karty s Linuxem. Zrovna testuji, po dobré zkušenosti s operačními systémy Raspberry PI na SD kartách by se to mohlo hodit i pro Linuxy na PC. Připravit SD kartu není až taková práce. Bootování nabídne sám Bios, pokud je karta vložena. Na kartách můžeme mít více obrazů operačních systémů. Jednoduše si vybereme ten, který se pro daný účel právě hodí.
VI. Další možností je instalace Linuxu na druhý fyzický HDD, který mám v rámečku pro SATA mechaniky místo CD. Pokud jsou zakázané aktualizace Windows, tak ten virus nic nevyvede. Při "veliké aktualizaci", tedy při ramlování Windows, musí disk z PC ven.
Podrobnosti o této technické zábavě jsem popsal na svých www stránkách: http://ok1ufc.nagano.cz/Desktopy/Aktualizace_1903/Build1903_upgr.htm a také na fóru: https://www.linux-mint-czech.cz/2019/08/linux-mint-19-2-tina-ve-finalnim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.