Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobci osazují Carrizo jednokanálově, degradují tím grafický výkon

nevím, co na to říct. "Nejnovější a nejvýkonější integrované grafické jádro" ale takhle ho zprzní.

Třeba plánuji do budoucna vydat "lepší" verzi, která bude mít "normální" datovou propustnost... kdo ví.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdo che vyšší výkon dokoupí další paměťový modul?
Jinak co koukám do ceníku na NB s carrizo tak naprostá většina má dva 4gb moduly... Ale je pravda že sjou to skoro samé acer aspire E15.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne všechny modely, které mají dva sloty nebo dva osazené moduly, jsou dvoukanálové. To je druhý problém.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tady hlavne pozor, prodejci nerozlisuji Carrizo (Excavator) a Carrizo-L (Puma+).
Napr. na CZC je s Carrizo jen 12 modelu (9x 15,6" a 3x 17") a jen pouze modely A10-8700P a FX-8800P od vyrobcu Acer, Dell a HP.
Z toho jen pouze 2 modely HP (15-ab067nc a 15-ab082nc) maji integrovanou grafiku, vsechny ostatni modely NTB maji pridanou dedikovanou grafiku.
Fakt by me zajimalo kdo ma ten tristni nedostatek modelu a jejich sprznene konfigurace (obvzlaste Lenovo je v tom expert) na svedomi - vyrobci tlaceni Intelem ci si to AMD nedokaze pohlidat/osetrit ve smlouvach?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

každý dnes ví, že za každou špinavostí proti AMD stojí Intel
kdo kupuje Intel, ničí vývoj, proto intel vůbec nic za poslední roky nepřineslo, pouze špínu proti AMD
proč neexistuje notebook s podsvícenou numerickou klávesnicí a fullHD na AMD? Odpověď je "Intel je špína špín" a špínu podporuje jen špína lidstva.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim? mal som AMD CPU duron/Athlon XP 1600+/2200+/AMD Athlon 64 3700+ San Diego aj opteron 144 to bola zlata era AMD, potom som presedlal na intel pretoze za svoje peniaze chcem dostat stale to najlepsie, problemom AMD je len AMD, ak by ponukli dobry produkt tak si ho kupim, verim ze zen bude super a posunie vyvoj, ja si potom znova zvazim co je za danu cenu najlepsia moznost, AMD malo na com stavat a to ze to nevyuzili je len ich chyba a nasa skoda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S Intelem těžko dostaneš to nejlepší za své peníze, Intel je předražený (díky svým podvodům) a v efektivitě ceny je Intel několik tříd pod AMD.

Ale já zapomněl, ty jsi schopný koupit levný a dobrý produkt (což Intel není) i od masového vraha, tobě je morálka šumák, stydím se, že jsi nazývaný slovem Čech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim len uplne zaslepeny clocek ako ty prehliada marketing a obchodne praktiky AMD, klamlivu reklamu ktoru produkuju si je mozne overit, samozrejme robi to aj intel, ich polopravdy a klamstva su vsade akurat len fanatik ich pri svojej znacke prehliada, v casoch AMD bolo lahko podlozitelne ze su lepsie dnes to iste plati v pripade intelu, reci o moralke si nechaj to nema v strategickom plane ani intel ani AMD, len blazon moze verit tomu ze korporacie ako AMD/Intel myslia na dobro spotrebitela, cena AMD je priamo odvodena od slabeho produktu nie od socialneho citenia alebo snad veris ze manazment AMD pred spankom mysli na Martina Paveleca a jeho dobre.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

AMD nikdy miliardové pokuty za podvody po celém svět jako Intel nedostal, tedy velmi pravděpodobně lžeš :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V com konkretne klamem? Ty si natolko zaslepeny ze mas pocit ze som na strane intelu, omyl ja som uz na zaciatku napisal ze ak sa vrati era AMD v podani zen-u tak velmi rad presedlam, ak to donuti intel vytiahnut esa z rukava aj tak super, mne je jedno komu prispejem na nove bentley, skus zalovit v pameti kolko si AMD v zlatej ere pytalo za fx-57 aj ked to bolo len pretaktovane san diego.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Fakta mě zaslepily? Pak tedy jsem zaslepený, když se chovám dle faktů:
http://www.theverge.com/2014/6/12/5803442/intel-nearly-1-and-a-half-bill...

Měl by ses stydět za podporu zla, že nemáš morálku. Co vyroste z tvých dětí? Slouhové zla a vrahů jako Sobotka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to IMHO daleko prostší - úspora na jednom DIMMu je větší, než vůle navýšit výkon o pár procent. Navíc tyhle stroje se většinou prodávají jako laciné mašinky na multimedia, a tam nižší grafický výkon až tak nevadí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

taky si myslim, že lidem je u notebooku těch pár procent úplně u prd---.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Anand rika o Lenovo Y700:

"Carrizo as a platform does support dual channel memory, but it shares a design structure with Carrizo-L (Puma+) which is single channel only. As a result, a number of OEMs have designed one motherboard for both platforms..."

Jestli nekeca, zas chtel nekdo usporit dva centiky...

"na druhou stranu u Lenova Y700 to není problém, jde o stroj doplněný diskrétní grafickou kartou, která má vlastní paměť"

Jo, a ta ma uplne stejny pocet stream jednotek jako to integrovane gpu ... jinak receno, zarizneme vam vykon igpu, ale pridame vam to same gpu s gddr5, cimz zvedneme cenu jen o >=100$ ! A sice mame 1ch pamet ale vime ze vykon igpu stoupa s rychlosti pameti, proto vam pribalime ty nejlevnejsi nejhorsi sh*ty od vyrobcu ram, pardon, chci rict uzasne rychlou pamet DDR3-1600... no nekup to!

Takze quiz: kdo si jeste mysli ze vyrobci ntb jsou schopni najit vlastni zadek ?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ma Carizzo i Carrizo-L stejny pouzdro a to jeste navic pinove kompatibilni aby sly sdilet designy, tak v noteboocich s Carizo-L staci neosadit socket na druhym kanalu, aby tam lidi necpaly moduly. To, ze tam zustanou draty na desce nicemu nevadi a je to levnejsi reseni nez delat dva designy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to vypadá, že někteří výrobci šetřili i na těch spojích pro druhý kanál...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mi skoro připomíná to fiasko s Commodorem 64 a spoji pro vysokorychlostní komunikaci s disketovou jednotkou, které někdo ubral v továrně, protože nepochopil, k čemu jsou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale veď výkon (Lenovo Y700 s 15.6", 1920x1080 IPS) diskrétnej grafickej karty AMD R9 385MX Discrete GPU s 2GB GDDR5 512 Shader Cores 900-1000 MHz Core, 1200 MHz Memory má datovú priepustnosť 76,8 GB/s tak tam naozaj nemá zmysel pchať dual-channel s 2x DDR3L-2133 s dátovou priepustnosťou 34,13 GB/s čo je 44,44% priepustnosť voči GDDR5.
Ten výkon je niekde inde...
Zároveň ako bolo uvedené Lenovo Y700 nepodporuje dual-channel takže je beztak bezpredmetné a zvolená GPU je aj z tohto pohľadu OK.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia podplatila vyrobce aby poskodila amd. Pripad uzavren.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ale kľudne to mohol byť aj Intel.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nebo oba, nezavisle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo oba - závisle, na základě dohody, kterou jim zprostředkovali ilumináti.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

uz delsi dobu sleduji, jak vyrobci notebooku (nejspis na prikaz Intelu) sabotuji cokoliv od AMD. me pripada, ze kdejakej jouda, kterej stavi kompy by dokazal dostat z AMD vic vykonu nez inzenyri kteri navrhuji tyhle s prominutim sracky. je pravda ze do zakulisi moc nevidim, ale urcite bych neudelal takovou zacatecnickou chybu jako single channel, ktery brzdi vykon APU, ktery je zivotne zavisli na dobre RAM. nebo treba diskretni grafika jen o malo vykonnejsi nez integrovana, coz zase zvysuje teplotu, pridava vice kurvitek uz do tak chatrneho notebooku a jeste ho prodrazuje. je pravda ze posledni dobou jsem nikomu zadny notebook s amd nevybral, ale na ty grafiky si davam pozor. az vyjde 14nm AMD tak se teprv zacnu po nejakych notebookach od AMD porozhlizet, ale tohle budu mit teda v pameti

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice mozny, ale u Intel reseni jsou silenosti videt taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak o tom pise. Osadi jen o malo rychlejsi grafiku. K intelovske pridaji nVidiu o 10% vykonejsi = to nema zadnej smysl, kdyz uz tam musi narvat dalsi grafiku tak at to ma smysl, tedy vykon 200% nad integrovanou intelovskou.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nevyužití dvou kanálů RAM je bohužel běžný nešvar všech výrobců a to jak notebooků, tak i stolních sestav napříč všemi platformami. Toť vše jen proto, že jeden modul stojí doslova o pár korun méně než dva.
Bohužel no APU od AMD na to doplácí nejvíc, ale určitě bych v tom nehledal nějakou konspiraci.
Ale jinak souhlas, že notebooky s AMD jsou často "zprasené" a není tedy divu, že se skoro neprodávají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pred par lety se zase davali 2 moduly, aby se zaplnily vsechny sloty v notebooku a pripadny upgrade z vyroby nedostatecne pameti pak vysle pekne draho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dôvod je jednoduchý: Výrobcovia notebookov zvysoka kaslu na platformu AMD a vyrába sa len pre statisticke účely protimonopolnych uradov.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Za každej ojebanej notes s AMD procesorem vám dáme 15$. S Pozdravem Intel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor je, že drtivé většině lidí je naprosto ukradené co maji v notebooku za grafiku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.