Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CeBIT 2010: několik AMD 890FX desek

MSI 890FX-GD70
Ještě před Vánoci jsme si ukázali MSI 890FX-GD70, na té se samozřejmě nic nemění, ale seznam základních desek s čipsetem AMD 890FX si dnes obohatíme o modely od Gigabyte, Asusteku či Biostaru.

Asus Crosshair IV Formula

 

Asus Crosshair IV Extreme

Asustek vystavuje dva hi-endové modely rodiny ROG (Republic of Gamers). Crosshair IV Extreme a Crosshair IV Formula míří mezi nadšence do železa se solidní podporou přetaktování (OC tlačítka, iROG, ROG Connect), čtyřmi PCI Express ×16 sloty, osmi SATA (šest je typu 6,0Gbit/s) a další výbavou. Na trhu by se tyto desky měly objevit příští měsíc.

Biostar TA890FXE

Biostar TA890FXE míří nejspíše do mírně levnějších vod na trhu, byť taktéž vybaven čtyřmi PCI Express ×16 sloty, příliš si na CrossFire X nehraje, neb jsou nalepeny hned vedle sebe. Výbava je jinak veskrze standardní (od pohledu to vypadá pouze na menší počet SATA portů, patrně zde není nějaký přídavný řadič a něco je možná vyvedeno záslepkou jako e-SATA) zmiňme alespoň debug LED, FireWire a blíže nespecifikovaný soubor energii šetřící výbavy. Opět se objeví na trhu příští měsíc.

Gigabyte GA-890FXA-UD5

Gigabyte GA-890FXA-UD5 s Ultra Durable designem podporuje paměti až do DDR3-1866+, dále nechybí osm SATA portů šest opět typu SATA 6,0Gbit/s), čtveřice PCI Express ×16 (všechny nejsou "plnotučné") a nakonec třeba DualBIOS a debug LEDky.

Důležitá zmínka na závěr: USB 3.0 naleznete na deskách Asus i Gigabyte, o Biostaru se nám to nepodařilo zjistit (ale je pravděpodobné, že USB 3.0 čip NEC přinášející dva takové porty také obsahuje).

Tagy: 
Zdroje: 

TechConnect (1, 2, 3,)

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CeBIT 2010: několik AMD 890FX desek

Žádné komentáře.