Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CedarMill bude méně energeticky náročný

Intel logo staré

Když se u nás poprvé začalo hovořit o procesoru s kódovým jménem CedarMill, mohli jste si v tabulce všimnout jeho předpokládané spotřeby, která činila něco kolem 90 W. Taiwanští výrobci základních desek však prý nedávno viděli plány Intelu a v těch se tvrdí něco úplně jiného a pro příznivce procesorů Intel velmi příjemného. 65nm CedarMill v nich byl dáván do souvislosti se spotřebou kolem 65 W, což je velmi příjemná změna oproti 115 W u dnešních Prescottů, jejichž jednojádrovým nástupcem by CedarMill měl být.

Naproti tomu Presler (dvoujádrový) by měl zůstat někde u 130 W, stejně jako se plus mínus s touto spotřebou počítá i u dvoujádrového Smithfielda (alias Pentium D). Presler jsou totiž v podstatě dva CedarMilly na jedné destičce (a logicky dvě 65W žárovky dohromady vezmou 130 W). Berte tyto informace však jako předběžné spekulace, skutečnou spotřebu se dozvíme až z nějakých finálních vzorků, které se budou dodávat výrobcům desek (prý ve třetím čtvrtletí tohoto roku). 65nm procesory hodlá Intel uvést až příští rok, takže dočkejme času...

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CedarMill bude méně energeticky náročný

Žádné komentáře.