Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tim Cook věří, že $999 za iPhone X je příznivá cena

Jo, iPhone X je urcite uzasnej a nabitej nejlepsima technologiema. Jenze kdyz si za stejny prachy koupim herni notebook, tak jako sorry, ale v omezenem rozpoctu dam prednost tomu notasu + huawei lite za 5.000Kc.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Herni notebook nestrcis do kapsy, ani nefunguje jako telefon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Problém" s cenou mi přijde stejný jako s Vegou. Sice si o tom můžeme myslet co chceme, ale otázka zní: Prodává se tak, jak bylo zamýšleno ? Pokud je odpověď kladná, není vo čem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten pán lže skoro tak dobře jako soudruh Babíš , k dokonalosti jeho výroků už chybí jen přísaha na život vlastních dětí.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Haha, ten obrázek pobavil. Tchán si nedávno pořídil 5kové BMW, které jezdilo ve Varech během posledního KVIFF a ačkoliv mi z technologií, které jsou v tom autě spadla brada, dalo by se udělat úplně stejné srovnání s Trabantem 1982:
- kola: 4
- okna: 6
- stěrače: přední

atd.

Věřím, že má autor obrázku velkej mindrák, což jenom nahrává druhé straně, která si sakra dobře uvědomuje, že tu cenu obhájí s prstem v nose :-))

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná demagogie. U trabanta je značné rozdíl bezpečnost prostor/pohodlí a jízdní vlastnosti. Kděžto u mobilu jsou rozdíly ve vlastnostecch minimální a platí se promárně za značku...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Uff, já bych s váma klidně rád podiskutoval, ale to asi nemá cenu. Ano, ze všech těch přístrojů si zavoláte, takže do této úrovně máte pravdu. Primárně za značku se snad možná platí v případě telefonů s Androidem, které si v cenové kategorii 15+ tisíc slušně šlapou na paty a upřímně, kdybych si měl vybrat telefon s Androidem v cenové relaci 15-20tisíc Kč, tak se asi slušně zapotím, protože jsou si dost podobný.

Apple má s iPhonem jasnou exkluzivitu v podobě vlastního OS a vlastních služeb. Tedy drží kontrolu i nad tím o co se zuby-nehty snaží výrobci Android telefonů v cenové relaci, kterou jsem uvedl výše - většina z nich cpe by default do svých telefonů služby, které už tam dávno jsou od výrobce OS. Asi nejdál je v této trapné disciplíně Samsung, který už ze zoufalství představil i vlastní chytrou hlasovou asistentku. Apple si je této exkluzivity moc dobře vědom a podle toho vypadá jeho cenová politika. To, že moje máma všechny ty telefony vnímá podobně jako vy neznamená, že ty rozdíly tam nejsou. A jenom podotýkám, bavíme se o cenové relaci v rámci 1-1,5 průměrné měsíční hrubé mzdy. Předpokládám, že tento web navštěvují a sledují nadprůměrně inteligentní lidé, kteří si svým vzděláním a skillem dokážou tuto částku hravě vydělat za 1-2 týdny a tudíž by pod jejich rozlišovací schopností neměly byt samotné technologie těch přístrojů, ale naopak cena, kterou za ně mají zaplatit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Etablovaní pracovníci v IT možná mají za 1 až 2 týdny 22 tisíc, ale DIIT nečtou jen tito lidé. Ano, kdybychom měli německé platy, tak pak asi nemá tak velký smysl lamentovat nad cenou, nicméně skutečností je, že nadpoloviční většina obyvatel ČR si na tento telefon vydělává déle než měsíc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale na to se nedá nereagovat. Mám totiž takovou obavu, že americký apple při vytváření ceny nového telefonu nehleděl primárně na ekonomické poměry průměrných čechů ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Což znamená, že tady neexistuje tržní ekonomika a pravidlo nabídky a poptávky ve všech odvětvích? Neexistují jeany za 150,- -15 tisíc Kč, restaurace s nabídkou jídel začínajících na ceně 49,- - 999,- Kč za předkrm apod.? A že si na základě svých preferencí a ekonomických možností nevybírame, který produkt v dané kategorii si koupíme? Smysl lamentovat nad cenou má úplně vždycky a paradoxně lidé, kteří mají příjmy a majetek, o kterém by se nám dvěma ani nesnilo, tyhle věci opravdu řeší a lamentují nad nimi dnes a denně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No a průměrný Ethiopan deset let. Apple určitě vidí cílovou skupinu která to koupí, v mnoha velkých zemích není 999 USD něco co by lidi zrujnovalo (není to teda ani úplný pakatel). Havně ten telefon není nic co by někdo musel mít. Je to nejdražší model v řadě, stojí cca 3x tolik než nejlevnější iPhone, nevím jestli si všichni nutně musí kupovat vše nejdražší (nejdražší jídlo v praze, nejdražší model auta dané značky, nejdražší byt atp.).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil neni v ze by American byl ochotny zaplatit $1000 za telefon a Cech ne. Rozdil je v tom, ze Cech si telefon radsi koupi za hotovy, kdezto American na splatky za $33 mesicne...
https://www.att.com/shop/iphone.html
Je to proste jina mentalita, jinej trh...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor obrázku zjevně má mobil, který všechny uvedené featury už dávno má. Jen to nejspíše není Jabko.

Zbytek je mi šumák, za telefon nedám více než 5-7 tisíc, protože znám hodnotu peněz, užitnou hodnotu a životnost těchto zařízení - a to nemá nic společného s tím, zda na něj mám, nebo ne, jde o elementární ekonomickou úvahu.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To je pochopitelně nesmysl a moje analogie je poměrně přesná. Já taky nejsem ochotný dát za nové auto víc než 600k, protože mi auta v této cenové relaci poskytují dostatek komfortu a splňují 90%+ požadavků, ale to nijak nesouvisí se znalostí hodnoty peněz. Vaše "elementarní ekonomická úvaha" je takový ten čecháčkovský alibistický sebeklam. Cenu diktuje nabídka/poptávka a trh. To, že nevysypu za auto víc než 600k neznamená, že se nenajde zájemce, který ocení "to navíc" co má auto, které stojí skoro 3M (přesne tolik stojí ta tchánova Brambora). To, že je to zhruba 5x víc, stejně jako je ve vašem případě iPhone X 5x dražší než to, co jste vy za telefon ochotný zaplatit je jenom roztomilá shoda náhod. Pointa je, že obě auta vás dovezou z místa A na misto B, auto za 600k má relativně dobru výbavu a celou řadu vymožeností, o kterých by se vám dříve jenom zdálo atd. Analogicky se telefonem za 7k dovoláte, pořídíte fotky, které frknete na sociální sitě, pošlete email atd. Ale zapomeňte na to, že ty fotky budou mít stejnou kvalitu, zapomeňte na výkon SoC, zapomeňte na cutting edge technologie jako je face recognition, Machine Learning anebo hardware od začátku navržený pro Augmented reality. Ano, nic z toho nepotřebujete, já taky nepotřebuju těch 12 kamer a autonomní řízení jako má to Báwo, ale narozdíl od vás pokrytecky netvrdím, že je to auto stejně dobré jako to moje, 5x levnější.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s tim, ze cenu diktuje nabidka/poptavka. Bude-li se i za vyssi cenu prodavat, tak proc ne, ze.

Ale s tem technologiema to nesouhlasi, vzdyt ten iPhone nema ani Jack konektor, kterej bezne maji i telefony za 3.000Kc. Je nesmylne, tvrdit, jak je iPhone technologicky vyborny, kdyz neobsahuje ani zakladni veci. (Pokud by mela prijit vytka, ze to ti majitele co to koupi nevyuzijou, tak opet nemam s tim problem, ale proste technologicky nadrazeny ten iPhone neni.)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

:) Budu pokračovat v tom, co jsem uvedl ohledně aut - bohužel, stejně tak nemá to Báwo řadu oldschool ovládacích prvků, na které jsem zvyklý a taky jsem z toho trochu nešťastný. To, že se Apple v rámci kampaně "od 2016 rozjiždíme bezdrát" rozhodl "brutal forcem" odstranit prvek, na který jsme po 10ky let zvyklí, těžko změníme. Je to šok a než si to "sedne" a pohne se technologie a nabídka bezdrátových sluchátek, bude to chvíli trvat. Mezitím vám ale dávají pořád možnost připojit se přes redukci a tudíž mě ani vás od drátové technologie neodstřihli. Já vím, příjde bouře námitek o tom jak je to nevkusné, degraduje to kvalitu, nutí nás/vás to připichovat na jacka jakousi divnou redukci navíc atd. ale pochopte, že je to o volbě. Takto vypadá představa o telefonu roku 2017 jednoho z top producentů těchto produktů a je na vás, jestli kývnete nebo ne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Muj telefon umi jak bezdrat (Bluetooth), tak i kabel pres Jack. Tady je treba si uvedomit, ze Apple nenabizi neco vic, ale mene. Jak rikam, je mi putna, kolik lidi si to koupi, ale ja ne. Pritom me Android vytaci a chtel bych prejit na jiny mobilni OS a protoze nic jineho dalsiho nez iOS dnes neexistuje, tak bych byl kandidat na koupi, ale je to drahe a nema to technologie, ktere pouzivam, tak radeji se skripenim zubu zustanu na lagovacim Androidu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte možnost volby. Sice omezené a na trhu není produkt, který by vás plně uspokojil, ale pořád máte stovky možností. To, že jsou věci stále vnímány jako nedokonalé je součásti přirozené lidské povahy. Vývoj technologií nabral tak brutální obrátky, že implementace určité vize způsobuje frustraci, protože se tím odstraní (nahradí) něco, na co jsme příliš adaptovaní, anebo jsme se právě adaptovali a ono už je to pryč...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja Vas nazor chapem, ale dost pochybujem ze cenotvorba sa zaklada na tom kolko je priemerny zarobok cloveka v karajne (to len ku komentarom vyssie). Co sa tyka Applu tak je to vynimocna firma a mali niektore skvele produkty. Co sa tyka hw tak uz niesu tak pokrokovy ale stale maju fakt perfektny ekosystem a toho sa drzia zubami nechtami co im aj posledne roky asi dost vyrazne pomaha. Casto krat sa opakuje ako maju vernych zakaznikov, ale malo kto spomenie ze ak mam v appli na Appstore nakupene aplikacie za 1k $, co zasa nemusi byt za tie roky az taky problem, hlavne v na zapade a v usa, tak prechod na inu platformu by neznamenal len nakup noveho telefonu ale aj aplikacii co uz sa pekne predrazi.
To co ale vnimam ako problem Applu ale nie len jeho ale celkovo technologickych firiem dnesnej doby, je to co casto krat prezentoval Jobs a ostatny idu po tom ako kura po flusanci - desing je prvorady. A pri Appli este specialne, nekritizovat chybne rozhodnutia. Tie samotna firma prejde tichym mlcanim. Vyhodenie audio jacku je fakt volovina alebo vyhodenie mag safeu namiesto usb3 nabijania. Chapem je to zjednotenie konektorov ale mag safe bola fakt fantasticka vec. A takych drobnosti by sa naslo kopec.Momentalne je docela dost bugov v IOS11 a na to ako pedantsky sa Apple vzdy prezentuje je to az prekvapive. No a aktualna verzia appstoru, to je skoro ako keby nenavideli svojich zakaznikov a vyvojarov (teda nie ze by sa mali inspirovat od Googlu a androidu).
Apple posledne roky fakt tazi zo zotrvacnosti svojej znacky a relativne slabej inovacie pri konkurencii, skor len evolucnym zmenam.
Skor je ale prekvapive preco mali zrovna tento rok potrebu preskocit cislovanie a namiesot nejakeho iPhone8 MAX rovno spravit iPhoneX.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jj, souhlas.

Apple nejede na to byt skvely, ale jede na to byt lepsi nez Android a to se jim dari lehce. Stacilo by, aby prisel nekdo jiny a udelal lepsi system nez iOS a Android a jsou v hajzlu obe firmy.

Jinak Google Play je taky cim dal horsi a co se tyka appek, tak taky mam na GP nakoupene appky pro Android, ale pokud bych mel moznost prejit na lepsi OS, tak je klidne obetuju a prejdu. Problem je dnes hlavne v om, ze Apple ma tragicky hardware (s chybejicim Jackem) a Google ma zase tragicky OS. Nezbyva nez doufat, ze znacne mezery na trhu casem vyuzije nekdo dalsi a predstavi jak dobry hardware, tak rychly a stabilni OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, souhlasím. K té aktuální divizi, věřte mi, že málokdo je naštvaný na SW divizi Applu víc než já :) Nakopal bych do zadku, protože to co předvádějí od vyhození Forstalla je opravdu tristní. Jinak nemůžu souhlasit, že firma jede ze setrvačnosti značky. Když už se zdá, že tomu tak je, předvedou něco, co nikdo nemá - to, co umí iPhone X opravdu žádný jiný telefon momentálně nenabízí a je jedno, jestli to aktuálně vnímate jako gimmick. Ten telefon bude podporovaný další 4 roky po stránce updatů OS a jeho výbava, výkon atd. tomu odpovídají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...ale pochopte, že je to o volbě."

Nebylo by to mnohem víc o volbě, kdyby telefon měl současně bezdrátové připojení *i* jack? Ostatně tak už to snad kdysi bylo, ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

L-O-L. Zase ten JACK:) To je asi jako tvrdit, že i trabant z vrakáče má fofrklacek a přitom nové auta už jej nemají ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A je to přesně o tom. Jsou auta která v automatu opravdu nechceš. Tak jako já si nekoupím se svojí spotřebou sluchátek telefon bez jacku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak on toho iPhone nema podstatne vic, napriklad slot na kartu, USB konektor, atd. Proc ne, kupce si to najde. Co ale naprosto nechapu, ze se tyhle funkcne orezane veci prodavaji jako TOP, kdyz je to laciny orezany sunt. Naopak u mobilu co vsechno maji bych cekal vyssi cenu, byt na na urovni slusneho PC/notebooku. Ale svet to proste vidi jinak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak co sa tyka pametovej karty to sa este obhajit da - kvalitna pametova karta stoji docela dost a frut to bude pomalsie ako cip priamo v telefone. Jasne da sa operovat zivotnostou ale castejsie sa mi stalo ze odisla flashka na karte ako ze by mi niekedy odisla pamet na telefone. O rozdrbanom pametovom systeme v androide koli flashkam radsej pomlcim (aj ked od Androidu 7 sa to snazi google zjednotit ale furt je to pain in the ass). Audio jack ma obrovsku vyhodu ze je fakt univerzalny a krizom cez roznych vyrobcov a kategorie. Od cinskych suntov az po high end povedzme Sennheiser alebo Shure a ostatne. Bezdrat vyzera fajn ale kvalita prenosu nikdy nebude zarucena ako po drate, na to staci sa pozriet do fyziky/elektrotechniky a sirka pasma tiez nieje nafukovacia.
Usb, to by bolo fajn mat fakt jednotny konektor napriec znackami a USB sa to postupne dari akurat Apple to musi zasa drbat, ale to by som este dokazal pochopit (lightning dosiel skor ako usb31c a je mechanicky celkom dobry). Osobne by ma ale neprekvapilo, kedze nove iphony uz podporuju bezdratove nabijanie, keby sa dalsia generacia iphonov komplet zbavila konektoru - na nabijanie bude bezdrat a na vsetko ostatne (sync/data) wifi/4g.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, ale to bude hlavne snahou rvat na kartu programy, kde nemaji co delat. Programy maji byt v mobilu a data na karte, kdyz chcipne mobil, tak vyndam kartu a neni vsechno ztraceno. Navic ceny mobily s poradnym ulozistem jsou casto dost drsne, narozdil od karet.
S tim USB to neni jen Apple, ono staci ze zase mame vetsinu s microUSB a par s USB-C, taky slusny binec.
Ten bezkonektorovy iPhone je mozny, dokonce by to umoznilo podstatne tesnejsi konstrukci, napriklad proti prachu a vode, ovsem ja bych takto omezenou vec nechtel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

apple ma plno nedostatku i plusu :) to ze plno ficurek ktere konkurence nabizi jiz mnoho let Apple prinasi az tento rok je taky u technologickeho lidra s premiovymi vyrobky diskutabilni :)

reaguji spis na predesly post :) >>> USB vs lightning se musim postavit na stranu Applu v tomhle je zrovna lepsi :) proste veskere USB konektory vc. USB-C jsou SUX a stejne na druhem konci lightning kabelu byva klasicka USB koncovka :)
ja bych ty USB Konektory vsoucasne podobe zakazal :D doufal jsem ze aspon pri navrhu USB-C budou trochu premyslet ....ale drobny posun tam preci jen je

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem tim nechtel kritizovat Lightning, ale to, ze dneska existuji 3 ruzne kabely/nabijecky na mobily, microUSB, USB-C a Lightning. Alespon neco tak zakladniho by melo byt jednotne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nieze jack, on nema ani citacku sd, ktoru dolozit by stalo mozno aj 3 dolare, ale do 1300€ telefonu sa nevosla do ceny :) O dualsim uz ani nehovorim, mame rok 2017 a je uplne bezne, ze ludia maju pracovnu a sukromnu simkartu. Snad nebudem nosit 2 telefony???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dual sim je bolest téměř všech hi-end telefonů. Apple obzvlášť, nepotřebuje přece aby sis pořídil jenom jeden telefon, když si můžeš pořídit dva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to applu gratulujem, lebo teraz naposledy som bol tak nasraty na android, ze som bol ochotny kupit ten kokotsky iphone 6 32GB, 370€ sa uz da dat za telefon, dokonca aj na citacku SD by som v danom mentalnom rozpolozeni zabudol... ale ked nemaju dualsi, tak... a som spokojny s moto G5+

btw. pointa.. preco by som si kupil 1 ked si mozem kupit 2, tak som si od nich kupil 0.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple hlavně usilovně pracuje na tom, aby SIM karty zrušil úplně, poté, co seznal, že jeho snaha měnit formát SIM karet tak, aby je měl jiné od konkurence, není korunována úspěchem. Takže "vymyslel" elektronickou SIM kartu, tudíž se dříve či později bude opakovat situace jaká nastala s klonováním NMT.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co by tím Apple získal mít nekompatibilní přihlašovací systém k sítím? Jen to, že by v některých nefungoval (bez kutění).

Všechny velikosti SIM jsou standardizované a třeba formát Micro SIM byl standardizován v roce 2003, tedy tři roky před uvedením iPhonů na trh (které pak navíc ještě několik generací používaly standardní velikost SIM) než z hloubky zapomnění vyhrabali normu MicroSIM a aplikovali. Jestli inicioval zmenšení na NanoSIM to nevím (jako první ji nasadil), ale též je to standardizovaná velikost.

Navíc je to docela chytrý systém, že elektricky je to stejné, jen se mění velikost plastu, takže dnes se SIM dělají vylamovací pro jakoukoliv velikost.

Zabudovaná SIM dávno jako standard existuje, ale zatím se používá jen jako "industrial device" do komunikujících strojů (eUICC). Možná by Apple by rád nasadil tento standard (to vyznívá třeba z Wikipedie), nezaznamenal jsem, že by se snažil prosadit nějaký nový. Ale co by chtěl a co se mu povede jsou dvě různé věci. Třeba v Japonsku vždycky všechny telefony byly se zabudovanou SIM, nepřenosné, tam zavedly SIM jen pro iPhone a jiné smartphony které nejsou "značkové" operátorů a pro cizince co nechtějí roumingovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napr. i to ze operatori testuji a tlaci na bezsimkovy provoz = novy standard s kterym i apple bude kompatibilni ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při vší úctě, "Cenu diktuje nabídka/poptávka a trh" <= Ano, ale ten trh je na území USA, západní Evropy a Japonska. Zbytek světa (a jeho kupní sílu) vůbec nezohledňuje. Vrať se zpátky na zem!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže nákup drahého auta nebo telefonu či PC už není otázkou chladné ekonomické úvahy či kalkulu, ale prostého "chci to."

A co se těch "cutting edge" technologií týká, nejsem si úplně jistý, jestli to opravdu jsou "Cutting edge technologie" nebo spíše zbytečné hračky? Foťák ještě beru, i když velmi dobrý výsledek se dá najít i u těch telefonů za pětku (řekněme 80% z toho, co nabízí telefon za 30 tisíc), ale ten zbytek... really?! :-D Já bych rád věděl, kdo POTŘEBUJE odemykat telefon svým ksichtem? Augmented reality poskytovala už kdysi Nokia se Symbianem, to není nic z čeho si člověk sedne na zadek, ale hlavně, nemá to moc praktického využití. BTW, sám jsem kdysi u Samsunga prakticky všechny ty jeho "vylepšení" sám povypínal, protože mi to spíše vadilo při praktickém používání telefonu (a já telefon používám opravdu hodně).

Takže ne, to není pokrytectví, ono to je spíše reálné zhodnocení přínosů a poměru výkon/cena. (stejně jako u toho auta, kde si dnes koupit poruchové BMW, to chce hodně "srdcovou" náturu). Nikoho neodsuzuju, nikomu nic nenutím, jen konstatuji očividná a racionální fakta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady opravdu nejde o ekonomickou úvahu, ale o poměřování pindíků. Holt asi nejsi ta správná cílovka pro tenhle tel :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proboha jakých technologii, jako celoživotní příznivec značky BMW a majitel nejednoho z jejich výrobků musím říci, že je to čím dál tím větší hrůza, z BMW se postupně stává výrobce předražených plastových šuntů bez tváře a koncepce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je bohuzial dnes vecsina vyrobcov. Na jednej strane Unii hrabe a seka ich v emisiach a na druhej sa idu posrat z relativneho uspechu tesly a myslia si ze velky panel a predrazena alektronika vsetko preda, hlavne sa nepozrat pod kapotu co to auto vlastne pohana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš teda docela výdrž, já jsem s BMW skončil na E30 někde z roku '90 (320i - ten šestiválcový), dál už mi to přišlo přesně jak píšeš. :-) (No, z dnešního pohledu bych jim ještě E36 uznal.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S ohledem na vsechny podporovane technologie...

Hm a co tie tiechnologie ktore uz nepodporuje. Zakladne veci ako jack a otlacok prsta.

Hodnota tej tehly je tak 50€, pretoze je to nepouzitelne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

FaceID je disruptivní inovace TouchID, to ti doufám došlo :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

disruptivní inovace ale mozgu ovec co kupia taku kktinu

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel jazyku z oblasti severních Uher rozumím asi stejně dobře jako ugrofinštině. Ale věřím, žes měl dobrou myšlenku :))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Krásné slovo taková distruptivní inovace. Ovšem v tomto případě to nevidím jako přelomovou technologii která překonává technologii stávající ale jako krok bokem. Mě to třeba vůbec nijak nenadchlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bylo myšleno vážně, tak nemám slov. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Feeling U bro ... taky jsem nadával na apple, když jsem na něj neměl (a podle plusů v tom nejsi sám:) Nemyslím si, že faceid bude důstojná náhrada touchid, ale jack je nesmysl, zvlášť když k telefonu dostaneš redukci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to je jak v Bradavicích, Redució!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tim Cook věří, že $999 za iPhone X je příznivá cena"

Verím že pre pána Cooka celkom určite.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak pro toho co to prodává je nastavena velmi příznivě...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A hlavne Cook dostane iPhone X zcela zadarmo a jiste i jeho deti.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Cena je nastavená úplně v pohodě. Ovce budou hýkat v řadách (ať už fyzických, tak i virtuálních) a to je důležité. Jestli to má nebo nemá jaký foťák, baterku nebo jack, je tady úplně nepodstatné.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

JACK opravdu nikdo nepotřebuje, zvlášť když dostaneš na své sluchátka zdarma redukci a foťák tak ten asi zajímá dost lidí a ten má iphone 8+ zjevně nejlepší a X bude nepřekvapivě jistě ještě o kousek dál.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k "shitstormu", ktery probehl po uvedeni prvnich Jablek bez Jacku, tak nejspise budou existovat lidi, kterym to vadi. Ze to nevadi apple ovci jeste neznamena, ze to nevadi fandovy do hudby, kteremu Jabko z nejakeho duvodu (mne osobne ne zcela pochopitelneho) vyhovuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A nenapadá tě náhodou, že ten "shitstorm" byl asi něco podobného jak nabídka start? Byl to jen povyk v médiích, slyšel jsi snad o někom konkrétním, že by ho absence 800let starého JACK konektoru, nějak omezovala? Zvlášť když má zdarma redukci, kterou může nosit spřaženou se sluchátky neustále???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:) takze kdyz je vynalez napr. kolo velmi stary tak ho zrusime bez adekvatni nahrady a zacneme pouzivat misto kol kvadry ;) vsak i s tim se da napr. jezdit ....horsi rozjezd coz o to ale kdyz se nabere rychlost tak uz to pujde samo :)
a) bezdratovy prenos sam o sobe "zatim" nenabidne dostatecnou kvalitu
b) samotne sluchatka nejen kvuli samostatnemu zdroji energie nikdy nenabidnou tak kvalitni prednes
c) bezdratova sluchatka ktera se jen castecne priblizila kvalitou reprodukce k "dratovym" jsou mnohonasobne drazsi ..

kdyz se podivam na diskuze a bavim se s lidmi v mem okoli tak to na povyk v mediich nevypada ...nejde jen o osobni mobilitu ktera je snizena dalsi "redukci" a navic zabere jediny volny port :) coz bych videl jako hruby nedostatek ale i o to ze kdyz tu retardovanou redukci nebudu tahat stale u sebe a budu chtit nekde reprodukovat sve nahravky tak jsem proste nahrany ....tech prikladu kdy padne tzv. kosa na kamen jen kvuli absenci jack 3,5 mm by bylo dost ....ale iovce jsou zvykle na HW ktery nemohou svobodne vyuzivat jak je napadne jen kvuli SW omezenim iOS tak nejaka chybejici HW ficurka je urcite netrapi ...:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

iSlavery...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A o problemu s konektorem jste nikdy neslysel? Jako napriklad, ze tam nedrzi tak pevne jako jack..
Dale, kdyz si zapemenete adapter, tak co? Tak mate tak akorat smydlajs..
Fascinujici, jak muzou takhle nekomu hezky vymyt hlavu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si koupis bluetooth sluchatka, ktere budou mit daleko kvalitnejsi zvuk nebo sluchatka s lightning konektorem nebo si tu redukci budes nechavat na tech jednech (opravdu nekdo pouziva k telefonu vicero sluchatek na preskacku s pocitacem???), ktere pouzivas, abys ji nezapomnel. Jako ruku na srdce a do kalhot, problem jacku je asi tak tisickrat podradnejsi nez to, ze to nema klasicke microUSB. Stejny problem mam na telefonu s USB-c, taky bych tam mel daleko radeji microUSB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad ja mam jeden headset k pocitaci a druhy prenosny headset k mobilu. Oba samzorejme s Jacky.
Ted otazka na Tebe...proc bych si mel porizovat k mobilu novy headset, kdyz jsem
1. spokojeny s tim co mam...ma noise canceling, kvalitni zvuk, da se slozit, mam k nemu pouzdro, jecca rok stary
2. Proc si mam degradovat za urictych situaci poslech pouzivanim Bluetooth, kdyz kabel funguje vzdy a vsude 100%?
Evidentne pro Tebe problem "Jack" neni, ale pro druhe to problem je. Ja bych si dneska nariklad mobil bez Jacku nekoupil, protoze pro mne je to dulezite.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"a druhy prenosny headset k mobilu"
Tak vidis, nejsi uplny debil:) Takze k tomu prenosnemu pripojis tu redukci, co apple dodava ke kazdemu iphonu a jsi vysmaty. Jeste nejaky problem s absenci jacku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1)problem je samotna redukce ...
2) nemoznost vyuzivat konektor k jinym ucelum ...mam chut si poslechnout hudbu(nebo cokoliv jineho tak abyc nerusil okoli) a potrebuji zaroven nabijet nebo prenaset data ... apple = error :)
plus jina omezeni ktere uz jsem tu zminil v jinych prispevcich :)
>>>> X uz umi po tolika letech konecne QI nabijeni tak maly zlomek problemu odpada ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Diky za poklonu :D
Ale vazne..ja nechci pouzivat redukci. Uz tak potrebuji dalsi kabel pro nabijeni pro Noise Canceling funkcionalitu. Nehlede na to, ze ta redukce tam nesedi tak dobre, jako jack...takze je to nachylnejsi na vypadnuti, apod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co telefon s USB-c? Ten by sis taky nekoupil? Ono bez hudby se klidne mobil pouzivat da, bez energie nikoliv. Taky potrebujes redukce a v tomto pripade si uz specialni USBc nabijecky nezadaji s tim applim nabijecim nesmyslem. Takze jak je to? Obetoval bys radeji jack nebo napajeni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USB-C zvysuje moznou funkcionalitu ... naopak odebrani jacku snizuje v tom bych videl zasadni rozdil ;) navic u Applu bud nabijim nebo posloucham hudbu coz je dalsi zasadni rozdil :)

mimochodem vim ze applisti to donedavna neznali ale uz pet let existuje v mobilech bezdratove nabijeni ... a ti co to znali obhajovali ze takovou blbost apple nikdy neimplementuje z mnoha ruznych duvodu :D (jen rozporuji nutnost mit jakykoliv konektor kvuli nabijeni ... dnes uz se i bezne prislusentvi nejen powerbanky vybavuji QI nabijeckami ...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo? JACK zvysuje funkcionalitu? Jak? Ze je problem ho utesnit, pokud chces vodeodolny telefon? Apple klidne mohl udelat 2mm JACK, ten je zcela standardni, co bys rikal pak?:))
Jo, Lumie prisly s bezdratovym nabijenim a co? Dnes to umi jen zanedbatelny zlomek telefonu. A jo, samozrejme, je to posun k lepsimu. A nevzpominam si, ze by nekdo obhajoval absenci bezdratoveho nabijeni (odkaz prosim). A mas pravdu, neni duvod mit konektor pro nabijeni, sak hadam, ze dalsi iphone uz ani konektor mit nebude. Ja uz dobrych pet let nabijim bezdratove, drat pouzivam tak maximalne v aute, protoze tam nemam bezdratovou nabijecku a diky usbc je to docela opruz, ze potrebuju dalsi drat, jelikoz redukce microusb-usbc nabiji tristne pomalu (nevim, zda je to redukci nebo cim, ale s dodanym origo microsoft kabelem to jde proste vyrazne rychleji). Kazdopadne diky za pripomenuti, jdu se podivat na ali, zda uz je nejaka solidni qi nabijecka do auta za rozumnou cenu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koukam dalsi odbornik, demagog a lhar :) viz. >>> " Apple klidne mohl udelat 2mm JACK, ten je zcela standardni..."
no a co :D Nokia (nejen s Lumiemi ale uz drive) prisla s glance screen, bezhlucnym provozem, lepsi citelnosti na slunci atd atd atd. mnohem drive nez Apple a kupodivu za normalni cenu ;)

nedivim se ze si nepamatujes tomu se rika selektivni pamet :) a nemam potrebu demagogum neco dokazovat ;) staci se ze tu si tu zvednu naladu a jdu dal jeste abych dohledaval jak cvok nejake zdroje ... kdyz je nekdo hloupy i liny a neumi si to dohledat sam neni muj problem ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ale ja mam telefon s USB C ;) Krome toho, ze mi na tom nejedou predchozi USB kabely (coz mi teda trochu vadi), tak v tom ale neni zadny fakticky zadrhel. V pripade napajeni telefonu se to chova uplne stejne jako ne-C typ. Krome toho mam stejne vsechny nabijecky s USB konektorem, takze jedine co delam, je ze misto jednoho kabelu, zasunu druhy kabel do nabijecky. A to je vse. Analogii s chybejicim Jackem a potrebou mit redukci opravdu nevidim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Redukce to sice řeší, ale je to otravná opičárna, zejména zabráním lightningu (místo poslechnout si ve vlaku hudbu a dobít je to dobít nebo poslouchat).

Tohle by asi Jobs, jako milovník hudby a vždy ji na Applech hýčkající, nikdy nerozdejchal (stejně jako vyhození optického TOSlinku z výstupu na MacBooku Pro).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dulezite pro apple je, jestli se to bude prodavat jako housky na krame. A to bych si klidne vsadil celou vyplatu, ze bude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobní cena toho zázraku se opět bude pohybovat po 300$ čili ne není to příznivá cena je to prachsprostá zlodějna americké reklamky prodávající předražený čínský šunt jako něco co má hodnotu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak hodně z toho zabere R&D telefonu a fakt, že Samsung asi pěkně Apple podojil na dodávkách Amoledů.
I tak se započítám všeho je cena iPhonu X přepálená neskutečně + mi přijde i díky absenci home buttonu / čtečky, jako downgrade z iPhonu 6ssss (jinak uváděného jako 8) s okraji jak vrata od stodoly.
Z hlediska ovládání "zlaté" staré iPhony bez stupidních gest pro základní funkce a rychlou, pohodlnou možností jak odemykat telefon.

Edit: Ještě k Amoledům. Né nadarmo teď narval Google a ještě jiná společnost (jméno si nevzpomenu) přes 25 miliard do LG, aby rozšířil svou produkci Amoledů ;)
Protože aktuálně je Samsung jednoznačně monopol na trhu displejů a čipů (90% trhu).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zeptal bych se kolik asi tak může být cena 950$ Note8, když tam narvali rok starý systém, který nemuseli ani vyvíjet, akorát posbírali součástky, nacpali do krabičky a olepili to obskurní cenovkou (která se na tom zařízení asi jako jediná snaží konkurovat applu:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý způsob komunikace, snažit se svést diskuzi k jiné značce, protože značka X dělá věci sice jinak, ale stále podobně jako značka Y :-D
Takže protože to dělá i Samsung, tak je to najednou OK? "Kolektivní vina"?

Jinak není spíš konkurencí S8, S8+, V30 apod? Note je přeci jen tou tužkou "vlastní trh".
Note jen nacpali do krabičky?
https://i.imgur.com/8qZEEkF.jpg

"Militantní" zastánci iOS a Androidu jsou vždycky dobrý zdroj pro pobavení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On tam debzot zapomel i napsat, ze Note 8 je jaksi nejmensi a nejkompaktnejsi 6.3 phone, ktery kdy vyrobili a ze v principu ma stejne (az na delku) a lepsi rozmery, nez treba apple "+" rada, ktera ma ale podstatne mensi display .. proste krabicka :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby iPhone X prinesl interni ovladaci pero(X Pen) jako Galaxy Note 8, dale konecne interni ctecku microSDXC karet a na-zpet integroval jack konektor jeste by se o nem dalo za castku 999 dolaru uvazovat, jenomze on neprinasi z toho uplne nic a jenom dorovnava stare zarizeni konkurentu(mimo displeje). U Applu prosto plati ze si platite za znacku, design a uzite technologie, verim ze vys jako 350 dolaru jeho kompletace stat nebude, cili si Apple po odetceni dopravy a dane prijde na kazdem X-ku na 600 dolaru a to je sakra dobra marze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle odhadů výroba stojí více než 350 USD. Zhruba 413 USD čistě výrobní součástkové nákady. Nejvíce platí za OLED displej Samsungu, cca 80 - 100 USD podle různých zdrojů, což je celkem šílená částka. Obecně je iPhoneX výrobně nejdražší telefon (iPhone 6S je stál jen 186 USD). https://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-X-Heres-the-estimated-produ...
+vývoj operačního systému a SoC A11, který si vyvíjí sami + logistika a další náklady (reklamace, podpora atp.).

Bezpochyby jim zůstane pěkná marže, ale 600 dolarů to nebude ani omylem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I já jako neapplista vím, že apple do těch telefonů dodává přímo redukci vážící asi dva gramy a zdarma. Nová, náhradní originál stojí kolem 200Kč. Takže pokud chceš používat své oblíbené sluchátka, tak si na ně připojíš tu redukci a nemáš absolutně žádný problém! Takže pokud někde běháš, jezdíš s tím na kole nebo v MHD, tak nemáš sebemenší problém s absencí JACKu. Jediný teoretický případ je, že jako 95% lidí, kteří ten JACK na telefonu nikdy nepoužili, tak přijdeš ke kamarádovi, který zrovna nemá doma žádné zařízení s JACKem a jak na potvoru potřebuje zkusit, zda mu fungujou sluchátka a ty sis samozřejmě tu redukci zapomněl doma nebo prostě ani nevíš kde ji máš. V tom případě máš problém. Nebo spíš tvůj kamarád:DD Ale ruku do kalhot, je to opravdu pravděpodobné, aby se toto někomu někde stalo? A jak často? Dovedu si představit, že existuje o několik řádů víc situací, kdy by se hodila čtečka SD (kterou žádný telefon nemá), když třeba dojde místo na kartě ve foťáku nebo kameře. A vyčítá to někdo výrobcům?:)
X Pen je samozřejmě u zařízení s 0" úhlopříčkou blbost, zvláště u telefonu. Tahle věc se na zařízeních telefonních rozměrů používá na PDAčkách s WM6.5 za řádově vyšší ceny v profi sféře. Si někde přečti reference uživatelů těch note zařízení:) Nikde jsem nečetl, že by to někdo používal, natož pravidelně. Spíš píšou lidi, že po roce, co to nevyndali, už nejde vytáhnout, protože tam něco zateklo a tak:)
Čtečka microSDXC by se mohla hodit, ale když už konečně nevyrábí ty 16GB, dokonce ani 32GB modely, tak s 64GB je to už zbytečné. S H.265 bude 64GB víc než dostatečné. Navíc apple si zakládá na funkčnosti a rychlosti a jen těžko bude nějaká karta konkurovat nebo sekundovat tomu jejich >1GB/s úložišti. Ale jo, čtečku by to jistě mohlo mít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt by mě bavilo tu přiblblou redukci tahat všude s sebou. Každopádně co by mi zbývalo.
Jinak, když už ten telefon umí nahrávat ve 4K, a dokonce 4K@60, tak by se čtečka SD karet hodila víc než kdy předtím.
Je to takové ... uživatelsky nepřivětivé, omezené "jak záznam videa na iPhonu s mono zvukem".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš tahat s sebou permanentně připlou na jedněch sluchátkách, co používáš? Díky h.265 bude při 4k velikost přinejhorším taková jako u h.264 FHD. Ta velikost samozřejmě neroste čtyřnásobně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, nebavilo by mě to, protože by ta sluchátka byla "dvakrát taková". Nehledě na to, že jsou vodě odolná. Nechtěl bych vidět, co udělá vlhkost a pot s tou bílou "redukcí" za 1/2 roku.
+ Klasika nejde nabíjet a poslouchat.

Jinak s tou velikostí dost pochybuji. Mít sebou něco hudby, něco natáčet, tak to bude automaticky 256GB verze jistit (nebo 64GB + neexistující SD).
+ I stahovat ty fotky/videa do PC přes iPhoní USB 2.0 protokol ... ale fuj. To bych z toho zešedivěl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zacinal som na lepsich (drahsich) telefonoch lebo vo svojej dobe, ak chcel clovek pouzitelny telefon, tak musel vyberat tie s lepsim hardwarom (1GB RAM, 16 GB ROM) - a za to sa platilo. Dnes je situacia ina a hardware nie je az tak podstatny ... teda pre koho ako. Ja som za tie roky zistil, ze v telefone potrebujem len urcite veci - rychly nabeh signalu GPS, dostatok miesta v telefone, svizny nelagujuci system. Toto mi splnil uz teraz 2 rocny Xiaomi note 2, a teda otazka nezneje ci 1000 € je vela, ale ci mi je iPhone treba. Ja v tom mam uplne jasno, netreba. A netreba mi ani ziaden Galaxy S8 ci ine drahe telefony. Tie mi neponuknu nic navyse. Fotky budu oproti bezzrkadlu stale biedne (a na tie 4 co do roka spravim na telefone spicku nepotrebujem), vecsi vykon nepotrebujem lebo hry nehram a potom uz neviem za co by som mal vlastne priplacat tolko penazi. Dnesne Xiaomi s 10x lepsim hardware ako mam teraz ide kupit za tretinove ceny iPhonu, ale netreba mi ani to :) cuduj sa svete telefon ide presne tak, ako som to vzdy od neho ocakaval.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsme na tom podobně, já ponížil z O+3t za 14 000 na Redmi note 4 za 4500 a kromě foťáku a čtečky v předu mi nic nechybí. Mám čím dál silnější pocit že vyšší a nejvyšší třída nemá oproti střední takovou přidanou hodnotu aby to ospravedlnilo násobnou velikost investice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude zase prodaných ledvin.. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když se podíváte na Note 8, který má doporučenou cenu 950 USD a je to, pozor!, android, tak 999 USD za iphone se prostě nejenomže nezdá přemrštěné, ale dokonce jako "value" cena.
Apple zdražuje hlavně kvůli Samsungu. Když si dovolí prodávat za víc jak pětinu sráč s rok starým systémem, který prý snad dostane novější z letoška, někdy ... a tím to patrně skončí, tak proč by Apple s podporou systému 5 let + bezpečnostní updaty měl být dokonce levnější??? Když se dokáže prodat děravý a polofunkční betadroid za 950, tak lidi opět budou Applu trhat ruce za 999 iphony.
Tím nechci ani okrajově říct, že by se snad note8 měl nějak prodávat, to rozhodně ne, to jsou kusovky, ale když si vemete bezpečí, několikanásobně delší podporu a taky to, že na tom iphonu všechno funguje, tak i za cenu 999 to bude bestseller.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ani Note8, ani nové X nebude bestseller. To sú len tvoje vlhké sny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že note8 si koupí jen samsungová ultraovce, které nevadí, že má zjeb s tristním OS a ještě rok starým, a těch věru moc není, o tom žádná, ale iphone X se bude prodávat jako housky v krámě:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne by zajimalo, kde se individua jako ty z nicehonic vyloupnou a rozdavaji moudra na pockani..
Tvuj pohled na problematiku je opravdu srandovni. Vezmes nove (nicim zajimave) jabko, ktere slouzi uctivacum k jeste vetsimu uctivani kultu jabka (ostatni prominou) a srovnavas to s Note 8, ktery je primarne zameren na uplne jinaci trh a skupinu zajemcu..a predkladas tady fantasmagorie, ktere nedavaji zadny smysl...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pracuji v IT firmě, kde jsou platy na takové úrovni, že se člověk na cenu zase až tak neohlíží. Nepřekvapivě u nás převládjí iPhony nad Androidy. Pokud totiž člověk nehledí primárně na cenu, tak dá přednost funkčnímu zařízení s dlouhou podporou a bez nutnosti neustálého řešení nějakých problémů, které se přece jen u Androidů vyskytují častěji a jsou většinou SW původu. Jediná věc, která mi na iPhone chybí je dualsim.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No vida, taky pracuji v "it firmě", kde se vyvíjí software a zde je poměr cca 6:35 ve prospěch Androidových telefonů.
Co to vypovídá? Vůbec nic.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vypovídá to o tom, že jste pitomci a né zrovna moc IT. On totiž apple nenabízí jen iphone X, ale i třeba iphone SE, který ofiko stojí 10k a neofiko pod 8k, což je ostatně cena za kterou možná tak koupíš na pár měsíců funkční android s rok, dva starým systémem. A by design - děravým.
Ano, pokud si nemůžete dovolit ani telefon za 8 a kupujete androidy za dva, tři tisíce a nevadí vám, že je to děravý krám a pustí vás s tím do baráku, tak ano. Ale ve většině IT firem pracujou odbornící a ti by si takovou děravou mrdku nekoupili. A to bez ohledu na to, že by je to ani nepustilo do firemních informačních systémů, kde ve většině firem má android stopku díky mizernému zabezpečení, které se navíc dá lehce obejít atd.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pobavilo, díky.
Pobavím zpět: Naše aplikace nemají klienty pro iOS, jen pro Android :-D

Těším se na další smyslu"plnou" reakci :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak máš napsat, že vyvíjíte androidí aplikace a proto máte v práci android telefony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by nebyla ale pravda, protože Android aplikace jsou cca 1/10 vývoje.
Jednoduše tu u nás každý používá to, co mu vyhovuje ... teda pokud se vejde do rozpočtu, což by se s iPhony (vyjma osmiček a Xka) vešel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U nás je to tak že se vyvíjí převážně na iphonech protože nemusíte řešit device specific bugy a spousta nástrojů je u apple pohodlnější. U lidí je to zvláštní, kdo má telefon služební ten bere iphone kdo si jej kupuje za vlastní ten volí android. A to jsou lidi kteří si můžou dovolit koupit to nejlepší a ještě jim zbyde na pohodlný život.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, že jsme se zatím s nějakým "device specific" bugem nesetkali, ale je fakt, že je to dost specifická oblast, která se rozhodně může dotknout jiných vývojářů.
Jinak ta volba Androidu byla fakt jednoduché rozhodnutí založené na stavu na trhu.
Jednoduše Android má "každý" a nad jádrem 4.0 to zatím šlapalo na každém modelu.

I zajímavá situace je mezi obchodními zástupci, kde se iPhony vyskytují spíše sporadicky.
Holt u nás situace ve firmě docela odráží všeobecný stav na trhu. Což je náhoda, protože jsme malý statistický vzorek ... nějakých 150-200 lidí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neda mi to a pridam dalsi nahled - pracuju v Kanade v pobocce jedne z tech vetsich softwarovych firem (asi 140 tisic zamestnancu celosvetove ;-) ). Platy lidi, co sedi kolem mne se pohybuji mezi 70-100 tisici CAD rocne (po odecteni veskerych dani se z tech 100k stane asi tak 70k na uctu), takze realne vzato by se to tu melo hemzit tim jedinym nejlepsim resenim. A ono prd, sedi nas sest kolem stolu a je tu jeden iPhone (myslim 5), nejake Samsungy (ty chapu nejmin), jedno LG a cerstve jeden OnePlus (zmena z Samsungu Scosi). Samozrejme vetsina telefonu je od stredni tridy vyse, vetsinou to pred nekolika lety byly vlajkove lode. Interval vymeny telefonu je tak zhruba tri nebo ctyri roky, povetsinou je bud omlaceny do nepouzitelna nebo je na houby akumulator. Absolutne to neni o tom, kdo ma na co penize, navic cena telefonu je casto skryta v cene tarifu. Podle mne je to o preferencich tech lidi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Debzote, mozna by jsi si mel zjistit aspon nejaka fakta, nez ze sebe budes podle jmena delat mentalne jednodussiho jedince. Treba Note4, coz je 3 roky stary Samsung, tak dostal posledni security update ted v srpnu 2017. Hlouposti typu "par mesicu funkcni android" nema cenu vubec komentovat. Jde videt, ze jsi opravdu znalec :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jaký že tam máš ten android? Ten původní 4 roky starý nebo "jen" 2 roky starý?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevidim problem dostavat bezpecnostni aktualizace po dobu nekolika let copak jsem iovce typu >>> jeee nove cislo OS >>> jeeee skoro nic se nezmenilo jen je ten telefon trochu pomalejsi >>> jeeeee super mame nove cislo OS ..... :) (no je fakt ze si na tomhle zakladaji i uzivatele androidu :)) )

a aplikace pro android jsou stale i pro 5+ let stare OS ....takze cim ze je ten uzivatel androidu ochuzen ...aplikace funguji a jsou stale aktualizovane bezpecnosti zaplaty pro OS jsou taky vydavany nevidim tedy problem ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když updatují OS i sociální značky jako Huawei, je to čistě jen o tom, jak k tomu přistupuje výrobce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v cem je podle Debzota problem? Nepojede Vam snad nejaka aplikace k vuli tomu? Prestane Vam k vuli tomu fungovat display nebo co se jako ma stat, kdyz tam misto Androidu 8, je Android 6?
Zkuste mi odpovedet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, jsem asi úplný debil. Takže v srpnu dostal logicky ten nejnovější android 8 že? Tak to se tedy omlouvám, to jsem si vskutku nezjišťoval ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co ma byt, ze tam neni Android 8? Je to nejaka nova svata krava, ktera Vam prodlouzi o 300% vydrz na baterku? Nebo prinese nejakou ficuru, co ten telefon pred tim nemel a nebo jste pro ni nemohl stahnout aplikaci? Nebo snad doposud ten telefon nefungoval?
Narozdil od Vas, ja tyhle telefony pouzivam. V tomto pripade Note 4 a opravdu mi tam Android 8 nechybi a ani nevim, proc by mel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

děláš čest svému nicku jen tak dál držím ti palce :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"No vida, taky pracuji v "it firmě", kde se vyvíjí software a zde je poměr cca 6:35 ve prospěch Androidových telefonů.
Co to vypovídá? Vůbec nic."

Mozna to, ze jkiller pracuje v Apple :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také pracuji IT firmě a v mém týmu má nadpoloviční většinu WP. Co to znamená nechám na vás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To znamená, že si nadpoloviční většina dříve nebo později bude muset vybrat mezi iOS a Androidem. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pracujes pro MS ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujalo by ma, ake neustale problemy androidu riesite :D Mam 200 € telefon a pri beznom pouzivani vsetko slape ako ma. Neje problem s pripajanim BT periferii, aplikacie nepadaju, otg funguje a zjavne vo vasej firme mate drahsie andorid zariadenia, tak co pre boha tam na nich robite? :D

Ale zato s iphonom sme mali minule problemy, nesiel web ryanu, tak som sa snazil poslat kolegovi letenku cez BT, neslo, OTG na usb .. neslo :D museli sme zhanat net v marockej diere, aby som mu to mohol poslat mailom. Fotky 16:9 neexistuje, z praktickych veci cele zle resp. nie hodne 900 € ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dám pár příkladů z telefonů mé přítelkyně, je až s podivem, jak dlouho u Samsungu vydržela. Samsung Galaxy S4 - náhodné vybíjení, nepomohlo nic, včetně obnovy do továrního nastavení. Je možné, že by to bylo opraveno další verzí Androidu, nicméně Samsung nikdy žádnou na S4 nevydal (perfektní podpora!). Galaxy S5 - ztráty signálu, kdy se ale telefon pořád tváří, že má pět čárek (plný signál), ale nedá se na něj dovolat ani nepřijímá SMS, nutno restart telefonu (cca 2x týdně), nepomohlo nic, při reklamacích se klasicky závada neprojevila (perfektní servis!). Galaxy S6 - náhodné vybíjení, zde se přišlo nato, že to dělají Google Mapy, nicméně nepomohlo opět nic, Google mapy se nakonec musely úplně odinstalovat. Při opětovné instalaci opět náhodné vybíjení (prostě ty mapy nebudeš používat!). Galaxy S7 - samovolné restarty a opět náhodné vybíjení. Tentokrát způsobené obchodem Google Play. Pomohl reset do továrního nastavení, vždy po cca měsíci stejný problém = opět tovární nastavení a pak už každý měsíc (asi abychom nevyšli ze cviku). Pak už mě to přestalo bavit, kopupil jsem jí iPhone 7 128GB a od té doby konečně fungujeme...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A odkedy je android len Samsung? :) Clovek by neveril ,ze ked 2ja robia to iste, nemusi to byt to iste. Teraz mozem s kludom povedat (predtym som mal 2x samsung vlajkove lode) ,ze Samsung je ten problem a nie Android. Xiaomi mi slape jedna radost, po dvoch rokoch ziaden reset do tovarenskych nastaveni ako to bolo zvykom u korejcov. Ako som telefon vybalil, tak ide doteraz - vyborne. Nainstalovanych mozno 80 aplikacii ... az nechapem ako to cinaci takto dobre spravili, som myslel ,ze telefon skonci do mesiaca na bazosi, ale budem ho mat az kym sa nerosype :) A dalsi bude urcite Xiaomi, to viem povedat uz teraz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozivam Samsungy od roku 2013 a probemy jsem s nimi vicemene zadne nemel. Krome nejakych bugu v GlooglePlay, a aplikacemi, ktere zrali na pozadi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mate zajimavou zkusenost... pridam svoji, vicemen uplne opacnou..
Note 2 .. telefon z roku 2012, funguje bez problemu jeste v roce 2017 po 5 letech! Samozrejme, jej nesmite zasekat tunou nainstalovanych aplikaci, ktere pak bezi na pozadi..ale to zadny OS
S5 .. problem s neprijatymi hovory jsem asi taky zazil. Nicmene pamatuji si to i na Nokii a nejsem si jisty, jestli neni spis problem operatora. Jinak zadne restarty jsem nikdy nedelal. Telefon normalne prijima po vetsinu doby. Vasi zkusenost opravdu nevim jak napodobit ;) Samozrejme je potreba jej mit updatovany na novou verzi Androidu.
Note 4 .. pro mne osobne nejlepsi Samsung a nejlepsi mobil, jaky jsem pouzival. Vyborny display, rychly, kamera na svou dobu vynikajici, stale fungujici ke spokojenosti i po 3 letech.
A 7 (2017) .. rychly, nelibi se mi trochu vzhled noveho androidu, ale s tim nic nenadelam. Krome debilniho celoskelneho designu (ze by kopie Apple?) zatim opravdu nic.
Zajimave..pouzivame podobne phony a zkusenost je uplne odlisna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave. Kolega ma dodnes S4, uz vyse 4 rokov a nema jediny probolem. S5 som pouzival osobne 2 roky a tiez som nezazil popisovane problemy. OS update dostal. S6 som pouzival tiez 2 roky a tiez nebol jediny problem. A OS update tiez dostal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolega mel v praci taky S4. Byl s nim spokojeny. Nebyt toho, ze se mu po padu rozbil display, tak s nim jede asi dodnes. Tak misto neho dostal S6ku..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na S4 je vydaná původní 4.4 a následně i 5.0, takže není pravda, že Samsung nevydal update.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna sa stazuju akurat nemehla, ktore si ten telefon zaseru random srackoidnymi appkami a potom sa stazuju, ze telefon nesluzi ako ma. Videl by som i v tomto vyssie opisovanom pripade ako problem medzi mobilom a zidli. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už v piatok som si prečítal:

Co maju spolocne migranti a apple? Su obohatenim pre ludi a pomahaju ludom v beznom zivote.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Tim Cook věří, že $999 za iPhone X je příznivá cena"

Tak to mohli v ceně klidně ještě přitlačit, vždyť je to přeci iPhone :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, nemyslel tím "příznivá cena pro Apple"? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že cena je ještě dost nízko. Ti, kterým je tento telefon určen, by za něj bezesporu dali klidně i dvakrát tolik. Tedy minimálně 80 % z nich.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Cook je prostě měkej, kdyby tu byl Jobs, tak by to iOvcím pořádně osolil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se snažíte vytvořit dojem že je vaše zařízení bezkonkurenčně nejlepší na trhu tak byste měli být i nejdražší aby tomu zákazníci věřili. A z radostného bečení některých je jasně vidět že to funguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Veblenův efekt. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem sice Samsungak,ale stve me,kdyz nekdo lze a neumi si overovat informace. Myslim ten screen porovnani iPhone a SGS6. Hned druhy radek. Odolnost udajne IP68 u Samsungu ani nahodou neni! Oni jsou si ty telefony dost podovny parametrove,ale nemuze hned nekdo lhat a nebo si neoverit fakta a hned neco hanit. Navic ten iPhkne ma lepsi fotak nez ten SGS6. Nejde jen o MPix,ale i o svetelnost a to,ze ma druhy fotak pro ZOOM. Tim nechci iPhone vychvalovat,jednoznacne ho rozvalcuje minimalne rok a pul stara SGS7,ale to by neznelo uz tak nadrazene. Kazdopadne bych urcite kvuli teto nadrazenosti neumel lhat. Ostatne ono taky ani nejde jen o pocet jader CPU,ale celkovy vykon CPU a nejlepe jeste v porovnani na danem operacnim systemu. Kazdopadne bych si toho iPhona stejne nechtel koupit. Volil bych SGS7 nebo SGS8,ale zatim mi ma vodotesna SGS5 staci. Sestka ale rohodne vodotesna neni,tak ja jen aby to nekdo pak nezkousel. Zkuskl by to jen jednou :-) PS,: lisi z mobilu,sorry za preklepy :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

100 príspevkov o hovne. Veď preboha nech si každý kúpi čo chce. Ak to bude mať v útrobách namiesto baterky škrečka, je to len ich vec čo za ten telefon budú chceť. A vaše právo to nekúpiť.. (Od Apple nemám nič)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Debžota co pořád bečí a kritizuje Android kvůli bezpečnosti ve firmě.
https://www.system4u.cz/samsung-knox/

BTW většina firem tohle ani nepotřebuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„It's important to note that, as of late 2015, Samsung was informed of these vulnerabilities and they have been patched."

No a pokud chceš argumentovat podobným stylem, tak klidně. Souhlasím že nejbezpečnější jsou dumphony bez možnosti cokoliv instalovat nebo jen na paměťovku. Snad do 3310 přidají 3G.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Níjak jsem neargumentoval, to vyžaduje nějaký projev, jen jsem odkazem podoknul (jako doplněk k vaší reklamní stránce).

Když už překopírujete blok textu, tak možná včetně druhé věty. However, it is still up to the vendors to issue their individual updates, and users should always check to make sure they have received the update.

Určitě to je krok dobrým směrem, jen bych se vyhnul přebírání reklamních tezí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

popravdě po přečtení této věty bych se tomu spíš obloukem vyhnul: "Samsung KNOX běží na platformě SE Android (Security Enhanced Android), která byla vyvinuta NSA (National Security Agency). "

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhni se všem mobilním OS a začni makat na svém distru linuxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do všech mobilních OS dodává bezpečnostní komponenty špionážní organizace USA?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příznivá cena je taková, jakou je zákazník ochoten zaplatit. V případě této firmy by to klidně mohlo být i dvojnásobek, je to IMHO daleko více věc víry než jen obyčejného nákupu... to neznamená že model X je špatný, naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim ze pan myslel cenou to ,ze za dane penize je to dobra koupe,, jelikoz by to klidne prodali i draz.
Z texnickeho hlediska ten telefon je zajimavej.Nerikam ze to je top ten HW ,ale pokud se rknete ze na jeden flex cable nacpali tolik zarizeni a kolik to zabira mista. Tak to mi prijde zajimave.Pokud jste nekdo opravoval SG6,7,8 tak tam je to vse resene jak za krale klacka. A kdyz jsou ty telefony solidni tak technologicky to zadna pecka neni.
Je jen skoda ,ze na iphone X je stale vyrez a ze to neni jen cela plocha, to by bylo vubec pekne,ale na druhou stranu porad by tam bylo hluche misto na obraz\ tak je to asi jedno.
U samsungu me zaujali koncepty rozkladaciho telefonu. Zavreny byl jako klasicky telefon a otevreny jako tablet ( mrnavej ale na telefon dobry) . Ale zatim kde nic tu nic. A to bych jako ovce k samsungu presel.Ale zatim zadne inovace v tomhle neprinesl - na trh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny komenty jsem necetl, ale chtel bych k tomu napsat toto:
-telefon za 30k by mohl mit v baleni alespon rychlonabijecku s odpovidajicim kabelem, kdyz uz teda funkci rychleho nabijeni disponuje
-telefon za 30k bez 3,5mm jacku by mohl mit v baleni bezdratova sluchatka odpovidajici kvality. V baleni jsou klasicky earpody s usb-c koncovkou, takze pri nabijeni je nepripojite. Jako totalni vysmech pak beru redukci usb-c -》3,5mm jack kterym sice pripojite vlastni sluchadla, ale opet to neresi situaci, kdy nabijite a chcete mit sluchatka.
Dam priklad: Galaxy S8 ma v baleni rychlonabijecku a paradni sluchatka AKG v hodnote cca 2k4. Nabizi netradicni vzhled, 3,5mm jack, lepsi fotak, jemnejsi displej, klasicke androidovske zadychavani vubec nezaznamenavam... a je levnejsi.
Btw Bixby je fakt povedena ai.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S8 ma pribaleny AKG spunty? To nezni spatne. Vzhledem k tomu,ze spunty nerad, tak by mi to stejne bylo prd platny.
Ale jinak palec nahoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam android, ale sluchatka a nabijecku dohromady jsem asi nikdy nepouzil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém iPhone X je v tom, že se nejmenuje iPhone 8 a 8 plus. On se totiž Apple na ty dva, co se týče vzhledu, vykašlal. Takže se od dob 6 (5 let!) moc nezměnily. 8 měly vypadat jako teď X a X mělo mít navíc oproti 8 zlacený/zlatý rámeček, vzadu obrázek Jobse s podpisem, cenou klidně i o třetinu vyšší a luxusní krabičku.

Problém je v tom, že změna iOS udělá větší změnu, než koupě nového.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě ta cena přijde OK.
Pokud to někdo chce dát, ať si platí kolik chce.
Spousta lidí si kupuje pro iOS a ne jen kvůli HW - nemají moc na výběr
Jsou lidé co si koupí iPhone jako něco módního - i to je jejich právo
Navíc, pro normálního člověka z civilizovaných zemí jsou tohle zanedbatelné peníze.
Jakým právem budeme hodnotit takovou věc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím že spousta lidí žije v mylných představách, že lidé na západě nebo lidé kteří vydělávají dost peněz nemají představu o skutečné ceně výrobku a to za co má smysl peníze dát a za co ne.

Proto jsou také ti lidé bohatí, kdyby se chovali jako chudí tak by dlouho bohatí nebyli, no, někteří i tak nakonec skončí ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste tedy do toho zabředli :)
"v segmentu „performance“ pak za danou cenu nejvyšší možný výkon (tedy nejlepší poměr cena / výkon) "
To jako myslíte vážně ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.