Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cena Ryzen 9 7900X3D klesla o $15 / 2,3 %. Prý to bylo nutné.

a nebo udělali jenom kvůli tomu, aby se o tom psalo

proč amd naceňuje ceny tak vysoko, když stejně po pár měsících to klesne pod úroveň msrp, viz radeony, kdyby je rovnou nacenili na současné ceny, tak by se recenze nesli v mnohem pozitivnějším duchu a za půl roku by to nemuseli zlevňovat o tolik a ten "feel good" z prvních recenzí by zůstal

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naceňuje to tak vysoko proto aby nevznikl pocit, že ten produkt je nějaký divný a nekonkurenceschopný. Jo je to blbé, ale v dnešní době jde masám na internetech hlavně o ty pocity a realita je zas až tolik nezajímá :-(

PS. doláč v kapse je samozřejmě taky důvod, ale o fous menší :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze konkretne v pripade AMD grafik, jak pise predrecnik, je vzhledem k jejich postaveni na trhu, chybny marketing a skodi AMD daleko vic, nez kdyby to acenili "realne" tak, aby ziskali pozitivni hodnoceni od prvniho dne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teorie dobrá, ale známe praxi. I kdyby byli o 25% levnější, co adekvátní od nV, tak by stejně byla lepší nV. Důvody by si určitě už recenzenti našli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dobou se ukazuje, jak 3. a část 4. řady nVidie je zoufalá. Když se řeší nová hra, většinou nejvíc bečej uživatelé nVidie. Proč? Málo VRAM v mid a hi-endu minulých a současných karet. 12GB je na hraně pro 1440p, 8GB je málo nebo na hraně i pro FullHD. Na RX 5700 díky funkčnímu ReBARu celkem pohoda. Na RX 6800 zívačka. Na RTX 3080 10GB musím tuhle řešit tadyto, jinde támhleto a doufat že mi nVidia posvětila danou hru pro využití ReBAR kdyby náhodou došla VRAM. Paráda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já tohle vím. Ale lidi prostě jdou a koupí nV a hotovo. A nějaké argumenty nepomůžou, prostě nV je lepší a tečka, přes to nejede vlak. Jeden (max dva) z deseti koupí Radeon, zbytek prostě ne, kdyby ses rozkrájel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jiste taky pravda, ale treba review, ktera maji stovky tisic zhlednuti na youtube taky udelaji svoje. A o tom to vicemene je. Tady to si marketing AMD nejak neuvedomuje, coz je skoda, pokud se AMD chce jednou dostat trosku na vetsi podily na trhu a tim vetsi akceptanci u vyvojaru PC her, atd, atd..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na HWU tohle přesně říkali a shodli se na tom že amd je to u zadele nějaký tržní podíl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD má perfektní výtěžnost a vyrábí 7900X3D ostošest, tak zlevňují,aby lidé kupovali ještě víc. To chápu, já zatím o procáku neuvažuju, ale kdybych měl něco kupovat, tak tenhle procák je jednoznačnej favorit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

právě že nemá asi tak dobrou výtěžnost, když se jim hromadí 6ti jádrové zmetky, které dávají do 7900X3D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nerozumím, proč si řada lidí myslí, že procesor s šesti aktivními jádry má zásadně použitelných jen šest jader. Testů, které musí čip(let) projít, aby splnil požadavky pro použití na jeden konkrétní účel, je celá řada a patří k nim i leakage, ze které vyplývají energetické nároky. Nesplňuje čip požadavky pro leakage na osmijádrový model? Dvě jádra se vypnou a do limitu se vejde i s rezervou. Atd.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Alebo sú degradované vďaka dopytu a robia si priestor pre obdobu

Upgrade procesoru od Intelu? Stačí zakoupit kartičku, setřít kód…
20. 9. 2010

Představte si, že si koupíte počítač s procesorem Pentium s integrovanou grafikou. Po čase budete chtít ale procesor lepší, jenže buďto se nechcete vrtat v počítači, nebo třeba nebudete ani moci (záruční plomba a podobně). Co uděláte? Koupíte si kartičku s „upgradem“, setřete kód, zadáte jej do jisté aplikace (s příznačným názvem „Intel Upgrade Application“) a… Už podle obrázku jistě pochopíte, že tohle asi nebude aprílový žert…
https://diit.cz/clanek/upgrade-procesoru-od-intelu-staci-zakoupit-kartic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Alebo sú degradované vďaka dopytu a robia si priestor pre obdobu"
.. presne, cast tech procesoru je 'degradovana' za ucelem naplneni marketingoveho rozdeleni portfolia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si. To by prodávali předně 7950X3D. Všude po světě si stěžujou, že je hůř dostupný a skladem je jen 7900X3D. Plně aktivní čiplety s nižší leakage jdou podle mě primárně do serverů, kde AMD stoupl podíl prakticky na dvojnásobek toho, co měla v roce 2020-2021.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muzes mit pravdu, u tohoto konretniho modelu to tak byt muze. Ja to myslel vic obecne, kdy treba cast 5600/7600 6C CPU bude urcite 'umele" omezena z duvodu saturovani poptavky i kdyz by mohli splnovat 8C podminky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD Ryzen 9 7950X3D is a Bestselling CPU Two Days After Launch: Sells 3x as the Intel Core i9-13900K at MF Germany
March 2, 2023
https://www.hardwaretimes.com/amd-ryzen-9-7950x3d-is-a-bestselling-cpu-t...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, lepší bylo napsat zmetky pro šestijádrové čiplety

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Oba jste v podstatě napsali to stejné, to že čip nesplňuje leakage a jsou nuceni deaktivovat jádra, z něj dělá uměle omezený čip a je z něj tedy TAKY zmetek,
tím hůř že to omezení je uměle vytvořené

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

je škoda, že nejdou aktivovat :D
to by bylo super, mít 7600 s osmi jádry :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snížení cen ve světě....

Zatímco u nás nejnižší i průměrná cena stoupá xD xD
https://procesory.heureka.cz/amd-ryzen-9-7900x3d-100-100000909wof/#prehl...
(Graf na konci stránky)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cena stupa, pretoze ceska koruna posiluje a eshopy uz museli reagovat - kontra dalsim grafom https://www.kurzy.cz/kurzy-men/grafy/nr/EUR-EURaUSD/

Doteraz boli PC komponenty na historicky najnizsej urovni a posledne dva tyzdne boli najlepsie na nakup. Uz sa to otaca.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Cena stupa, pretoze ceska koruna posiluje " Asi jsi chtel napsat protoze koruna oslabuje... Jenze ona oslabila jen docasne a opet posiluje (viz. graf na ktery odkazujes).

A kdyz koruna posiluje, ceny by mely klesat, ne stoupat....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Graf kurzu meny je trochu zradny.... Kdyz graf stoupa je to spatne, mena oslabuje, kdyz graf klesa, je to dobre a mena posiluje.

Dobre a spatne plati z hlediska importu nebo pujcky v zahranicni mene, z hlediska exportu je to presne naopak....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim, ale pri pohledu do statistik mindfactory, 7900X3D uz moc prodejni trhak neni. Vzhledem k cene si myslim, ze nejvetsi zajem byl na zacatku, kdy jej koupili nadsenci. Castecne mozna i pro nedostatek 7950X3D a opozdene vydani 7800X3D.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.