Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny HBM3 raketově stoupají, může za to ChatGPT

catbot :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejenom, že programátoři nebudou mít co žrát, ještě budou drahý pécéčka...
;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna HBM3 v "normálním" PC nenajdeš :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba právě proto jsem to napsal jak debil ("pécéčka") a ještě s mrkacím smajlíkem. Ale chápu, někdy to holt nevyjde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není lepsiho pocitu kdyz zacnu chat abych vyresil aktualni podporu/problem a pak zjistim ze nekomunikuji s clovekem, ale s virtualnim debilem ktery si jede jako klepaci stroj, to můžu plně jebat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja zkousel chatgpt dost a funguje to fakt dobre ptal jsem se na vylety v chorvataku, kde jsou piscity plaze atd. a vsechno funguje presne jak si predstavujes ba i lip i vychovu deti, recepty na rychlou veceri, napsat script na vycitani dat z pi zero, je to hodne navykove

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak se ho zeptej kam za dobrým sexem a schválně co ti odpoví :-P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

AI: Jako AI jsem programován, abych nabízel pouze informace a odpovědi na otázky, které jsou v souladu s etickými a právními normami. Nesmím poskytovat odpovědi, které by mohly propagovat nezákonné nebo neetické aktivity, jako je například vyhledávání místa pro nevěru nebo jiných sexuálních aktivit. Pokud máš nějaké otázky týkající se sexu, mohu poskytnout informace týkající se sexuálního vzdělání nebo sexuálního zdraví, ale nic mimo to.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prej existuje nějaký api, kde se to dá obejít a pak je v nějakém modu bez moralky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a to je furt jenom začátek, taková ochutnávka - vem si například až něco podobnýho bude mít přístup k tvýmu kalendáři/majlům/... máš super osobní sekretářku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Super osobná sekretárka má iné "prednosti" ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Super osobní sekretarka ma to co ChatGPT Bot nebude mit nikdy, živé pohlavní přednosti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A myslíš, že už zvládne nahradit i Čiháka? Myslím, že by to vcelku pozvedlo úroveň CDR serveru.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mno a co se zkusit zeptat na to přímo AI? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja: Ahoj, zvládneš nahradit i Čiháka?

Odpoved: Ahoj! Jsem ChatGPT, počítačový program vyvinutý společností OpenAI, který má za cíl poskytovat odpovědi a pomoc v různých oblastech. Nicméně, nejsem schopen nahradit osobnost jako pan Čihák, který je jedinečný a má svůj vlastní styl a způsob přemýšlení. Můžu se ale pokusit pomoci s konkrétním dotazem nebo problémem, který máš. Pokud by to bylo nutné, mohu vždy doporučit kontaktování odborníka v dané oblasti.

Ja: Dej mi kontakt na odborníka na Čiháka.

Odpoved: Je mi líto, ale neexistuje "odborník na Čiháka", protože pan Čihák je unikátní osobnost s vlastními zkušenostmi, znalostmi a přístupem k věcem. Pokud máš otázku týkající se některé z oblastí, ve kterých se pan Čihák specializuje, jako je například počítačová bezpečnost, můžu ti doporučit kontaktovat specialistu v této oblasti. Můžeš se například obrátit na odborníky v oboru kybernetické bezpečnosti, jako jsou IT konzultanti, bezpečnostní experti nebo právníci specializující se na počítačovou kriminalitu. Pokud máš jinou konkrétní otázku, rád bych ti pomohl najít vhodného odborníka v dané oblasti.

Tak nevím, zda je pan Čihák expert na bezpečnost, ale více AI prostě nezvládla. Nicméně mi přijde fajn už jen to, že to poznalo, že Čihák je člověk a ne třeba vesnice.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja: Napiš mi článek ve stylu pana Čiháka pro diit.cz na téma: "Nebezpečnost používání bittorrent sítě".

Odpoved: Rád bych vám představil svůj pohled na používání BitTorrent sítě a s ním spojené nebezpečí, které by mohly ohrozit vaši online bezpečnost.

BitTorrent je oblíbená peer-to-peer (P2P) sítě, která slouží k výměně souborů mezi uživateli. Používání BitTorrent sítě však není bez rizika, ačkoli mnoho uživatelů využívá tuto službu k legálnímu stahování souborů, jako jsou linuxové distribuce nebo jiné soubory s volným přístupem, je mnoho uživatelů, kteří tuto síť využívají k nelegálnímu stahování chráněného autorského materiálu.

Používání BitTorrent sítě pro stahování nelegálního obsahu může mít negativní dopad na vaši online bezpečnost. Zde jsou některá nejvýznamnější rizika spojená s používáním BitTorrent sítě:

Malware - Vzhledem k tomu, že BitTorrent sítě jsou decentralizované a distribuované, mohou být soubory, které stahujete, nelegitimní a mohou obsahovat malware. Může se jednat například o ransomware, adware, spyware nebo jiný škodlivý kód.

Nelegální obsah - Stahování nelegálního obsahu může vést k porušení autorských práv a může mít negativní dopad na vaše právní postavení.

Sledování uživatele - Pokud používáte BitTorrent sítě, může být vaše aktivita sledována vládními agenturami a poskytovateli internetových služeb. To může vést k právním problémům, pokud stahujete nelegální obsah.

Snížení výkonu počítače - Při používání BitTorrent sítě může dojít k velkému zatížení procesoru a paměti vašeho počítače, což může vést ke snížení výkonu a zpomalení vašeho zařízení.

Je důležité si uvědomit, že používání BitTorrent sítě může mít negativní dopad na vaši online bezpečnost a vystavit vás riziku škodlivého kódu, sledování a právních problémů. Pokud si přesto přejete tuto službu využívat, je důležité používat spolehlivé zdroje pro stahování souborů a chránit svůj počítač pomocí antivirusového programu a firewallu. Můžete také využít virtuální privátní síť (VPN), která vám umožní skrýt vaši IP adresu a zabezpečit vaši online aktivitu.

Existuje také několik legálních alternativ ke stahování souborů pomocí BitTorrent sítě. Můžete využívat služby streamování, jako je například Netflix nebo Spotify, které poskytují legální přístup k hudbě, filmům a televizním pořadům. Můžete také využít služby digitálního prodeje, jako je například iTunes nebo Google Play, kde můžete legálně nakupovat a stahovat hudbu, filmy a další obsah.

Kromě toho existují i další rizika spojená s používáním BitTorrent sítě, jako jsou právní problémy v důsledku porušení autorských práv a šíření nelegálního obsahu. Je důležité si uvědomit, že v některých zemích jsou tyto aktivity trestné a mohou vést k vážným právním následkům.

V souhrnu je třeba si uvědomit, že používání BitTorrent sítě pro stahování souborů může být rizikové a může ohrozit vaši online bezpečnost. Pokud však používáte BitTorrent sítě, je důležité chránit svůj počítač pomocí spolehlivého antivirusového programu a firewallu a využít bezpečnou VPN. Kromě toho můžete využívat legální alternativy ke stahování souborů a vyhnout se tak právním problémům spojeným s nelegálním obsahem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Doporucil bych redakci Diit najmuti ChatGPT do redakcniho tymu :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som ho smelo vymenil za nášho manažéra :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle taky pobavilo.

Já: Přepiš tento text do brněnského hantecu:

ChatGPT, chatbot (kecálek) postavený na bázi umělé inteligence vyžaduje pro své fungování zpracování velkých objemů dat s využitím akcelerátorů umělé inteligence. Zprvu pro tento účel používal Nvidia A100 s jádrem Ampere GA100, ale další rozšiřování už počítá s Nvidia H100 postaveným na bázi jádra Hopper GH100.

Téměř před rokem představený akcelerátor Nvidia H100 má oproti svému předchůdci jedno specifikum: Namísto pamětí HBM2E využívá HBM3. Paměti HBM se původně měly stát náhradou za GDDR, ovšem během předchozí krize ve výrobě polovodičů a zejména pamětí se je jejich výrobci (plány změnil především Samsung) rozhodli podržet cenově nahoře a udělat z nich řešení, které si cenově může dovolit prakticky jen profesionální high-end. To se povedlo, v důsledku čehož z pamětí původně používaných v desktopových i mobilních grafikách rychle stalo řešení pro výpočetní akcelerátory.

Odpověď:
ChatGPT, kecánek (čúral) napáčený na umělou chytrost, musí bejt napojený na furt velký hromady dat, co se musí zpracovávat za pomoci těch novodobých zrychlovačů umělý chytrosti. Na začátku si to dělal s tím Nvidia A100 s jadrem Ampere GA100, ale teď už bude frčet s Nvidia H100, co je na základě jádra Hopper GH100.

Ten nový zrychlovač Nvidia H100, co se představil asi před rokem, má jednu pikošku: Namišto těch HBM2E pamětí si to háže s HBM3. Původně se tohle HBM mělo stát náhradou GDDR, ale kvůli nějaký krizi v průmyslu s těma polovodičema a hlavně těma paměťama to značkový (hlavně Samsung) výrobci rozhodli, že je podrží cenově nahoře a udělaj z nich řešení, co si může dovolit jen profesionál high-end. A to se jim asi povedlo, když z těch pamětí, co se původně dávaly do desktopovek a mobilů, se rychle staly řešení pro výpočetní zrychlovače.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Krutopřísný :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak diskuze pobavila dnes naaaramne :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.