Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny použitých grafických karet klesly o ~15 % za měsíc

Tie RAMky sú obrovský problém v kartách používaných na ťažbu. Počas ťažby sa RAMky prehrievajú ďaleko viac ako GPU a preto omnoho skôr odídu. Z bazáru by som už kartu nekupoval. Nech si ich ťažiari nechajú.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mě se na RX 6600XT hřejou na 65°C max, to je podle mě uplně v pohodě. A taky si je nechám. Budou těžit, dokud nepadnou... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dufam, ze komunita hracov a beznych domacich pouzivatelov ukaze minerom symbolicky prostrednik a ten ich HW od nich nebude vyznamne vykupovat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

koupím jedině za cca 10% MSRP.. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jak poznám, že je karta z těžebního rigu, když bazarový prodávající v neuvede, že na grafice těžil?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Podle počtu prodávaných karet. A nejenom na jednom "bazosi". Už 2 karty jsou podezřelé. Když ne miner, tak scalper.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to mě napadlo také, nicméně:
1. Nabízet něco na více bazoších najednou není nic neobvyklého ani pro běžného prodávajícícho.
2. Když bude prodávat 10 ks stejné grafické karty, nemusí uvádět počet a v popisu mluvit o "kartě", ne o "kartách".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja teda spis chapu cloveka, co byl ochotnej dat 2x vic penez za novou grafarnu, kdyz nebyly k dostani nez cloveka co pri takhle prudkym propadu cen da za bazarovou 10% nad oficialni cenu.. dyt nevi co se s ni delo, zaruka veskera zadna a za par mesicu za tu cenu poridi novej hardware s vykonem co mu vydrzi 2x tak dlouho..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

já nechápu ani toho, kdo by kupoval za MSRP nebo těsně pod ní - je to absolutně jeté zboží, natož abych chápal přeplácení nových grafik.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je fakt, že 30.6. spadnul ETH diff z 14.6 na 11.5, což je jasný znamení, že se hromadně vypínalo, ale zatím to asi ještě na extra výprodej nevypadá...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono se místy i hromadně vypínalo nedobrovolně, pár států odřízlo minery od elektřiny, nebo jim napálili vysoký tarif.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je taková klasika. Místo, aby stát občanům zajistil levné a dostupné energie tak vypíná a zdražuje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"stát občanům zajistil levné a dostupné energi"
Ty si ale vtipálek :) Toto štát nerobil ani za socíku, nieto teraz keď energie sú viacmenej v súkromných rukách. A podľa toho ako sa vyvíja situácia na UK to skôr vyzerá, že sa vrátime k sviečkam :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapálit si svíčku je plýtvání dobrým jídlem...
Spíš by jsme se měli zásobit hořčicí, protože s tou budou šmakovat i boty nebo pásek... Pokud tedy nebudou z plastu jako většina dnešní produkce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I po revoluci měl stát klíčovou infrastrukturu, zbavil se jí. Naprosto zbytečně, nyní nemáme nic kromě vysokých cen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teď by prodával jen zoufalec který má haldu nevyužitých grafik. Ostatní ti co měli čuch prodali ještě zavčas. Ono i u jednotek kusů to byl hodně příjemný bonus. Po roce prodat RTX 3070 o 5500Kč dráž než byla kupní cena byl luxus. To byla ještě bez LHR takže jsem dlouho inzerovat nemusel. Pro hráče zase postarší RX 390 8GB koupená za 2500,- a prodána za 6000,-. A prodaly se i další které by byly jinak tak za cenu několika piv a v aukci šly vysoko přes tisícovku. V době největšího hladu po grafikách se stala prodejnou dokonce stařičká HD 3850 256MB za 550,-. Nejhorší byl stav u vybrakovaných sestav s Ryzeny, tam i ta HD 3850 byla pro někoho rozdíl mezi funkčním a nefunkčním PC.
Je fajn že se ceny normalizují, toto je jen podotknutí že kdo byl chytrý tak si uklidil od zbytků hw za peníze místo aby je nesl za nějaký rok do kontejneru s elektroodpadem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pff, vzdyt to je ojetej predrazenej srot, kde mohou byt vadny pameti uz v dobe doruceni zasilky, nebo do pul roku po ni... Nikdo nevi v jakych podminkach to behalo. Za par stovek jako nouzovku mozna, ale i tak bych vahal, jestli nevyhazuju penize za elektroodpad... Fakt nechapu nikoho, kdo by za to dal vice nez 2-3% MSRP. Za to riziko a pripadne starosti to urcite nestoji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.