Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cenzura internetu kvůli hazardu u nás včera neprošla

..sakrys to by chtelo kdyby nekdo zridil nejakou nezavislou neziskovku, ktera by tyhle podtrhy na lidi evidovala-davala dohromady-monitorovala ... hezky na kazydyho poslance ci podobnyho volenyho hlavouna-posuka placenyho z dani ..co odhlasoval jako naprostou pitomost ci co navrhnul ev. nenavrhnul, neudelal spravne, atd. atd. proste jakoukoliv spinu a hezky s tim vsim by se melo vyjit pred volbama na svetlo.... udelat nejakou narodni sbirku na antivolebni kampan ... uplne jedno jestli bude oranzovej,cervenej,modrej ci z abl ... padni komu padni .. bylo by pak zajimave jak vedle billboardu volebniho potentata byl i billboard kde by bylo, ze napr v parlamentu stravil z nascih dani jen treba 20% casu z prumeru ostanich, ci ze pri dopravni nehode se odkazoval na osobu blizkou nebo ze jeho osobni asistenti jsou jeho rodina atd atd adt .. jo ja vim , je to asi utopie, ale kdyz vidim jak se svet v prdel obraci ( ctenari snad prominou) tak uz nic jinyho me nenapada nez ty korytare vypraskat a zacit s tou cistou hrstkou ( pokud existuje)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by stačilo, kdyby se pravidelně pokládaly poslancům dotazy proč konkrétní návrh podpořili či nepodpořili. Jejich argumenty by se zveřejňovaly a každý by tak mohl posoudit jestli opravdu volil správně. Spíš se obávám toho, že velká část by neměla absolutně tušení o co jde a najímala by si lidi na to, aby za ně odpovídali (takže by to chtělo osobní rozhovor na živo). Bohužel lidi se o politiku moc nezajímají, takže takový projekt "monitoruj si svého poslance" by zřejmě moc velký úspěch neměl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel neni mozne byt odbornikem na vsechno... a to bohuzel po nasich zakonodarcich chceme... Vy treba rozumite IT ale nebude vam nic rikat biologie a najednou by po vas nekdo chtel hlasovat o tom jestli povolite "deglutamatovat hydrokoxaty megaglukaty" ... taky by jste slysel jen ššššššš :)))

(toto neni obhajoba tech zviratek v lavicich)

Vychazim ze zkusenosti cloveka ktery to myslel s politikou vazne a po 4 letech prohlasil ze to proste nejde :) desitky pozmenovacich navrhu...zakonu...uprav...a buh vi ceho v ruznych oborech... i kdyby to clovek treba chtel jen precist (neplest se slovem rozumet) tak by to nestihl...

Kazdopadne je obcas dobre podivat se jak kdo hlasoval... obzvlast pokud je u korytka vasi pomoci... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mate pravdu. proto jsem taky minuly tyden v emailu poslanci farskemu psal, ze pokud nema o necem ani poneti ma zajet do lavice, tise sedet a snazit se nadelat co nejmin skody. zasadni pruser u nas je, ze politik/urednik nema hmotnou zodpovednost za svoji praci. to by bylo toco kdyby se projelo hlasovani o fotovoltaice a vsichni poslanci co zvedli pazouru by pekne calovali skody do k once zivota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od toho má asistenty a klubové poradce, ale o tom se musí informovat předem, ne až lidi začnou dělat vyrvál, co že je to vlastně za blbost. Takže nemusí být odborníkem, ale musí mít přehled a vědět alespoň rámcově o čem hlasuje (což bohužel mnohdy poslanci nemají ani tušení).

Ale konkrétně třeba k p. Farskému. On to sám navrhl a ještě obhajoval, takže by měl být dobře seznámen s následky toho přílepku. Pokud se vykrucuje a radí s odborníky až na základě obecného nesouhlasu tak je něco špatně.

Ano, dělat politika dobře není jednoduché a chce to věnovat spoustu času, ale nikdo neříkal, že to bude snadné. Taky k tomu mají odpovídající ohodnocení + výhody a nejsou na to sami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak když teda neví, tak se zdrží hlasování, OK. Ale když je někdo pro, tak k tomu musí mít nějaký důvod, né že slyšel jen šššššš a že prej by to mohlo bejt dobrý.

Další věc je když Pirátské Noviny upozorňovaly na hlasování v Europarlamentu a poslanci klidně hlasovali naprosto v rozporu s jejich nedávnými názory nebo se stanoviskem jejich strany, což následně omlouvali tím, že se spletli nebo že bylo chybné hlasování (ano, skoro všichni a ne jednou)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každý z těch našich 200 pologramotných idiotů bere desetitisíce v náhradách třebap rávě na odborné posudky. Ty si jistě může zadat například u odborníků za akademické sféry. Jenže tyto peníze končí jako nekontrolované přilepšení v jejich rodinných rozpočtech. Co od takové chátry vlastně chcete? Každý, kdo volil ODS, CSSD, KSCM, TOP09 nebo VV je s prominutím pitomec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane kolego, jenom vy jste letadlo co? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslanci si odhlasovali snížení svých platů. Nyní bědují, že je Kalousek podvedl, a snížili si je více než mysleli. A to se jedná o jejich platy! Jak můžou hlasovat o státním rozpočtu nebo o důlěžité legislativě, když nevědí o čem hlasují?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já volil TOPku. No ... a musím říct, že jsem spokojený - na české podmínky. Poprvé mám jistotu, že budu volit stejnou stranu jako předtím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na TOP09 je sympatická pevná fiskální zodpovědnost a poměrně kultivovaný projev. Jenže to je asi tak vše co mě napadá. V kontextu toho co jsem napsal platí, že TOP09 je spíše recyklát, i když uznávám, že do parlamentu dostal i "nové" starosty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

COZE?:-)) Jezisi, vymyli vam mozek?
Mame 3 nejhorsi schodek rozpoctu v historii, a tomu tu nekdo rika fiskalni zodpovednost:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jste si toho nevšiml, ale svět prošel takovou malou krizí. Milióny lidí přišli o práci a půlce evropy hrozí bankrot. Za těchhle podmínek je tenhle výsledek ještě velmi dobrý. Navíc za těchhle podmínek je nutnost neoblomného ministra financí ještě větší nutností.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V letosnim roce sel naprosto s prehledem sestavit vyrovnany rozpocet.
Samozrejme by to znamenalo omezit na minimum ci zrusit vserozlicne dotace a podobne...Sebrat davky tem, co nechteji delat. Vyraznym zpusobem snizit dane, hlavne dane pravnickym subjektum. Zrusit minimalni mzdu, aby se zvysila zamestnanost. Proste zacit se chovat pravicove.
Svet prosel krizi, kterou zavinili levicovi socialni inzenyri. Resit tuto krizi tim, ze budeme jeste vice zvedat dane a chovat se jeste hur nez ti, co tu krizi zavinili, tak tim prosim nikam nedojdeme..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vláda ušetřila 70 miliard a každou chvíli někdo demonstruje. Co myslíte, že by se stalo, kdyby se pokusila ušetřit dalších 106 miliard? To je prostě nerealizovatelné. To šetření musí jít postupně a ne že se z roku na rok seškrtá 176 miliard.
Když výrazně snížíte daně, tak i výrazně méně vyberete, takže by byl výpadek další desítky miliard korun, které by stát musel někde ušetřit.
Zrušení minimální mzdy by nikdy neprošlo u odborů a socialistů.
Kalouskův přístup je rozumný - tvrdé snížení výdajů a stanovení mantinelů, ale zase realistické. příští rok bude muset stát osekat dalších 30 miliard oproti současnému stavu. By mě zajímalo, kde to chcou seškrtat. Uvidíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlada ma dost hlasu na to, aby prihlasovali COKOLIV. Takze vymluvy, ze by to nekde neproslo, neberu.
Kdyby se snizily dane, vybralo by se VYRAZNE vice. Kdyz si vezmeme napriklad spotrebni dan na paliva - mame ji priserne vysokou, a kdyz se jeste zvedla, stalo se co? Firmy proste ty kamiony tankuji JINDE, takze - a to jsou realna cisla - doslo ke SNIZENI vyberu spotrebni dane na pohonnych hmotach.
Pokud by se snizily dane u firem, a zrusila se minimalne mzda, brutalne by stoupl objem toho, co firmy delaji. Najednou by se daly vyrobky vyrabet levneji, a tedy by byly vice konkurenceschopne v zahranici. Napriklad.
Vice by se vyrabelo, vice by se prodalo, a hlavne - firmam by nestalo za to ojebavat dane tak, jak se to deje ted. Pracuju ve sluzbach, jednam s vedenim podniku a firem, takze vidim, jak se to dela...
Bohuzel Kalousek prohlasil, ze prece nebude souperit s okolnima statama ve spotrebni dani, ze ji nesnizi. No, tak ma co chtel, nejlepsi svetovej ekonom :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vláda jako skoro každá se bojí o korýtka a moc dobře ví, že by letěla jak raketa. Navíc to, co vláda dělá je ekonomická sebevražda, nikoli reforma. Stát, není totéž jako domácnost (jak se snaží blábolit herr Kalousek). Pokud já doma utratím o 1/2 méně, nic se neděje. Pokud stát utratí o 150miliard méně, znamená, to že v podstatě zaškrtí vlastní ekonomiku, na daních vybere méně než kdyby "nešetřil" a rázem má ještě větší sekeru než předtím. Důležité není míň utratit, ale utratit tak, abych VÍC vybral na daních a pak si mohl dovolit něco splácet......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je mi jasné, že se nejedná o nové lidi. Ale nejsem si jistý, jestli je to vyloženě špatně. aspoň mají zkušenosti. Zatím jako jediní z vlády nemají aféry, neřeší hlouposti, nesnaží se panáčkovat před médii a opravdu dělají to co slíbili - což je snad první vláda za 20 let, která opravdu plní předvolební sliby. Až mě to zaskočilo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, vlada plni sliby, trebas ze nebude zvysovat dane.
Mezi tim se neustale zvysuji a planuji zvysovat dalsi dane :-))
A nebo jak krasne jako spravni pravicaci mysli na osobni svobody lidi....hmmm....ted jenom nahodou neprosel jeden zakon, a druhej uz schvalili, trebas ze za chovani ridice vozu zodpovida majitel vozu. To je klasicky pravicovy zakon :-)
A nebo ze policajt muze kohokoliv zastavit a i zcela bezduvodne ho poslat na STK, to je taky klasicky pravicove :-)
Neustale se utahuji srouby, ackoliv samozrejme pred volbama se hlasalo, jak tomu bude naopak, mensi statni buzerace a tak...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je naprosto nefer. TOP09 a VV jsou v parlamentu prvne, nikdo nemohl vedet jak to dopadne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

TOP09 poprvé? Mám ti připomenout, které dvě hlavní postavy tuto stranu reprezentují? Mně to stačilo, aby mi bylo jasné, kterým směrem to půjde.

O VV se nebudu vyjadřovat, musel bych si pak zablokovat příspěvek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale za to ulevení si to stojí ne? :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

staci to napsat pozpatku a nic se nemusi cenz ehm. zablokovavat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že u strany, jejíž funkční období má hranice už jasně stanovené, to nemá smysl nějak hrotit :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem za TOPku spokojený. Jediní, kteří jenom nekalí vodu a opravdu něco dělají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já volím celý život KSČM, takže se nemám za co stydět, narozdíl od těch, kteří volili ten současný hnůj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kolik ze tech soudruhu (ve vsech stranach) pomohlo nastartovat po semisove revoluci tunelovani a rozkradani uplne vseho? to uz zadnej KSC vyznavac nevidi.
Priklad za vsechny, kuponovka: Vsichni vime kteri ekonomove byli mozem teto akce, ale mlokdo vi odkud teklo to obrovsky mnozstvi penez na propagandu, reklamu a nastartovani teto velke akce jmenem kuponova privatizace. Koho to zajima tak si to dokaze dohledat, ale skonci u komunistu, jak vernych tak prekabatenych do vsemoznych porevolucnich stran.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Komunistická strana má u mě jediný plus: jako jediná se nepřekabátila a nazývá se stále pravým jménem, takže člověk může docela přesně odhadnout, co by nastalo, kdyby nám zase začala vládnout. Tím pochopitelně veškeré plusy končí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimavé sledovat o jakých věcech jsme informováni "veřejnoprávními" i ostatnímy "nezávislými" medii. v úcosu všech zpráv je důležité vědět kdo kdy a z jakého stromu spadl a co se mu stalo, ale o dění v padlamentu co na nás šijou za boudy se nedovíme. V tomto státě (a na celém světě)neexistuje jediné nazávislé sdělovací medium - ti lidé se tím živí a vždy musí někomu pochlebovat!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto já už hodně dlouho volám po zrušení institutu veřejnoprávního média placeného de-facto povinnými poplatky. Veřejnoprávní médium je přežitek, který by měl být zrušen, všechny veřejnoprávní stanice (ČT, ČRo) by se měly změnit na komerční jako každé jiné a pak ať ukážou, co umí. Tím pádem by nebylo třeba řešit, zda má, nebo nemá být na ČT reklama a kolik, nebo zda je v pořádku, že ČT konkuruje internetovým médiím. Zrovna ČRo je něco, co si platit nechci, protože to neposlouchám (ani nemám rádio), přesto to platit musím, pokud si chci platit i ČT (protože DVB-T televizor je bohužel i rozhlasovým přijímačem).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ČRo2 je asi tak jediná česká stanice, která se dá poslouchat, a rád si za ni zaplatím. Ty hloupé pindy, pubertální bláboly a dokola hrané čtyři písničky na komerčních stanicích opravdu nemusím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zkousel jste Radio1? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co radio23.cz ? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hey nebo fun

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to jsou splašky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A skusal si niekedy CRo3 Vltava, CRo D-Dur? Pre mna jedine dve raida ktore pravidelne "ladím". Davnejsie aj Radio A1 ale uz dlhu dobu som nezapol tak neviem ako funguju dnes.

99% radii su uplne stoky ale zopar je fajn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me nemas pravdu. Uz vidim komercni televizi, jak pusti v hlavni vysilaci cas napriklad zaznam koncertu vazne hudby. Verejnopravni TV nema mit moznost reklamy a mela by byt z vetsi casti orientovana na mensinove publikum. Na TV uz temer nekoukam, ale kdyby na CT stale bezel treba hudebni porad Kloboucek, rad bych se podival...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, a protoze se 100 lidi chce divat na koncert vazne hudby v hlavnim vysilavcim case (nic proti vazne hudbe), tak dalsich 10 milionu lidi jim to zaplati. Super vymyslene :-)
Osobne jsem zcela pro to, at si kazdy zaplati to, na co se chce divat - obvykle se daji sehnat ruzne TV kanaly, a vsadim se, ze i na vaznou hudbu se nejaky najde...Ja si taky platim Eurosport a Nova Sport, a nechci je zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimave videt, jak Piratska strana ovlivnila hlasovani bez toho, aby tam byla legalne zvolena :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen jestli neslo spis o ty poskytovatele ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho hlasovani je videt ze spousta z nich vubec nechape o cem hlasuji a zvedaji pracky zcela nahodne.No ale to neni v parlamentu zadna novinka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je omyl..oni zvedaji presne tak, jak maji narizeno. Akorat v nekterych stranach existuje 1 oficialni nazor, dozajiste podporeny tim spravnym prispevkem na volebni kampan ci tak neco, a v jinych, jako je treba ODS jsou ruzne zajmove skupiny, ktere prosazuji "to svoje" a tim znemoznuji vytvorit jeden "spravny" nazor. Docela hezky to zrovna v ODS je videt u spoluprace s firmou Czech radar, ktera si vydrzuje par konkretnich poslancu, a ti potom procpou do parlamentu ruzne zhovadilosti, na kterych ovsem, svete div se, firma Czech radar vyrazne vydela.
To trebas VV to mely sveho casu vyresene lepe, tam Barta primo rozdal penize tem par lidem, kteri meli o necem hlasovat, a tak se snazil zamezit uplatkum od osob a firem, ktere mu nevyhovovaly. Jak ale je videt, tak ani to nestacilo, a cele VV se rozsypaly tak, jak se nechal kdo zkorumpovat - a nemuselo to jiste byt nutne penezma. To pan Barta podcenil, holt je videt, ze je v politice novacek, aby si myslel, ze staci sve lidi poradne podplatit a oni ho pak podrzi v kazde situaci :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ad VVABL ... no urcine neni v poradku vyhanet certa belzebubem (viz nazor-domnenka ; dam jim uplatky aby je neuplatil nekdo driv) ... jak to s tema penezma u Barty ve skutecnosti je, vim osobne kulovy ..... mozna je to alibismus, ale ja se drzim pravidla v tomto state: na kazdem šprochu-pravdy trochu ( ci v horsim pripade kazda teze-predpoklad na spatnej umysl = pravda) .... jinak bych asi z toho zcvokatel (nez si lamat hlavu jo vs. ne) :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„petiční arch s 13 010 podpisy“ na CD včera ve 13:30 ... to opravdu nemohli prijit driv nebo sehnat dalsich 290 podpisu? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A prist o 7 minut neskor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.