Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CEO Nvidie: Chceme prodávat nejlepší čipy za cenu Intelova low-endu

A už s tim běžté někam, takže ta firma produkující hlavně FUD a atrapy, si zase koupila autora, který dříve psal podel svého.Kurwa ty židovsky hajzlapíry mají ale moc, ale hovno si za ně koupíš chlape.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsem vás nepochopil - mluvíte o Intelu nebo o Nvidii? O firmách, produkujících hlavně FUD a atrapy, mám poněkud jinou představu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vandruje do redakce, protože ho sere, že Terrorist včera dostal ban za to, že se Wift vyspal dočervena. A protože tohle je o zelených a né červených, je to OK.
Intel by měl udělat alianci s Applem. Samozřejmě dále prodávat desktopy přes Dell, HP a Lenovo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že borowitz to myslel přesně opačně ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jojo, je videt, jaky lidi si tu drzite. ja sem teda vulgarity nepouzival. ovsem je to borowitz, ten by za amd polozil zivot spis, nez za vlast a cisare pana, tak proc mu neprominout
"Kurwa ty židovsky hajzlapíry mají ale moc, ale hovno si za ně koupíš chlape."

a nezapomente zabanovat nesta a lojzu, ti s vama prece taky nesouhlasi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a staci si precist par borowitzovo prispevku z minulosti a hned je videt, jak krasne na nej sedi
"z principu napadá diskutující jen proto, že mají odlišný názor a nejde mu vlastně o diskusi, ale propagaci vlastního názoru a trolling, nemá ve veřejné diskusi co dělat." a zkuste tvrdit, ze jsou jeho prispevky neco jineho :) jenze je to amd fanda a ti tu maji jina prava, nez fanousci nvidie ..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nazor na notebooky, ktory je myslim aj objektivny, nielen moj subjektivny:

Pre studentov to moze byt OK, nebudu mat predsa PC na intraku/priváte, dalsi doma, ci inde a migrovat a synchronizovat si data kade-tade externymi diskami.

AVSAK pre normalneho USADENEHO cloveka je notebook o desiatky % predrazena uplna chujina, nakolto taky vykon/kapacitu dostanem v desktope takmer za polovicnu cenu. A nie je ABSOLUTNE nic zle na vkusnom PC kutiku s mmnou vybranym stolikom, mnou vybranym monitorom s rozlisenim ake chcem a mnou vybranou a vkusnou a mnou poskladanou kysnou (hoci aj mnou vybranym 6-jadrovym delom Ph II X6 1100T a mnou vybranou VGA) s mnou vybranymi ostatnymi komponentami..... jednoducho taky vkusny PC kutik nie je nic zle, prave naopak :) A je to 2x vykonnejsie a s 3x vacsou hdd kapacitou ako notebookove hovado za 1500 €.

Zvasty o mobilite notebooku su totalne od veci. A co? Na kieho krista mi je pocitac v posteli? Ked chcem robit s PC, idem k PC (nejlepsie ked je mino spalne, aspon by som nerusil partnerku). Ani blbu TV kysnu nikto nekuka v posteli ako nejaky tablet a zdvihne lenivu rit a ide ju kukat do obyvaku. Bohuzial trend mat plochy TV v spalni na stene tu uz mame (zachvilu bude iste aj trend tabletoidny TV do postele) a je to uplne CHORE. Spalna je na SPANIE! A nie na TV a PC.

Ten posledny odstavec ma riadne pobavil. Sprostost jak voda v kosi, s cim suhlasi aj autor. J E D I N Á vyhoda NTB je, ze su mobilne. To ze zaberaju mensi priestor ani nepokladam za vyhodu, ale iba vlastnost. Velmi vela miesta v desktope usetril prechod od CRT na LCD. Potom nasleduje asi 100 nevyhod notebookov, spomeniem len najvacsie:

- v porovnani s desktopom maly vykon
- v porovnani s desktopom zly pomer ceny/vykon a 18,4 palcove hovado s spickovou VGA a 2-3 sachtami na disky je neskonale drahe
- v porovnani s desktopom sa velmi prehrievaju (toz kvalitna kysna s kvalitnymi tichymi ventilatormi na roznych stranach ci spodkoch/vrchoch je sakra dobre vetrana - je tam taky maly tichy prievan)
- absolutne ziadna moznost svojpomocnej udrzby/vymeny/opravy drvivej vacsiny komponentov ... to ked si sam poskladam kysnu a nieco sa pokazi, alebo je dobre upgradovat, nie je probelm a na druhy den to je

Iste budem DVD 4-hodiny ripovat na 2-jadrovej notebookovej sunke, co sa po 10-tich minutach plneho zatazenia vypne, pricom na vykonnom 6-8 jadraku desktope by to bolo do hodinky. Na beznom NTB za 500-600 € defacto neuskutocnitelne, lebo od prehriatia sa vypne. Iste budem vsetky svoje data davat do cloudu ... hahaha. Iste vsetko vyriesia 7 mm hrube dosticky, tablety, smartfony ... hahaha.

Vizionari konca PC su tak zabavni ako stredoveka vestica.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... jako výplod narcismu dobrý, ale jsi mimo mísu :-)

... normální usedlý člověk doma NEMÁ 6-8 jádro!
... normální usedlý člověk doma NEMÁ špičkovou grafikou kartu (protože není závislý pařan ani "jaderný fyzik")
... normální usedlý člověk doma NEMÁ potřebu mít hovadsky velký HDD v počítači na "sbírku" výplodů "zábavného" průmyslu. Pokud po tolika braku touží, většinou volí domácí NAS aby z něj mohly sosat všechny PC, NTB, TAB, TV... co jsou v domácnosti

Přehřívání NTB?
Já ti nevím mám doma mimo jiné již pár let i Asus F7L, prostě pracovní 17" (rozuměj bez herní grafiky) a žádný problém ripnout dětem DVD opravdu nemám. Co se upgradu týče, tak tam je již jiné CPU T9300, RAM 4GB a HDD 500GB....samozřejmě bezproblémově vyměněno mnou...

Suma sumárum píšeš blud o normálním usedlém člověku z pohledu "nenormálního neusedlého individua"... nic osobního

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, normální smrtelník si koupí domů notebook kde má vše vevnitř. Pichne do toho jeden drát a nemusí nic řešit. Ono se řekne desktop ale pak přikoupit všechny další krámy co člověk používá je další raketa. (Klávesnice, myš, repro, kamera, mikrofon, čtečka karet, DVD, Bluetooth aj.) To vše je i v té největší socce notebooku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to je právě ten rozdíl mezi normálním uživatelem počítače, který ho využívá jako služebníka, který má jen udělat co potřebuji, za rozumný peníz. A jedinci, co neustále studují technické parametry, hledají co vyšlo nového a bez vlastnictví produktu na vrcholku výkonového testu jsou jako tělo bez duše. Budíš jim to přáno, každý máme své vlastní koníčky a vrtochy za které vyhazujeme peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, nemyl si pojmy a dojmy. Ja mam na notebooky svoj nazor: konkrtetne mat LEN notebook je strasna blbost - to staci obycajnym ludom. Ked uz, tak mat AJ notebook. Ziadny notebook nemoze nahradit PC. Byt "neobycajny" a teda chciet mat AJ notebook, pripadne LEN desktop PC neznamena chciet totalne delo snobskej ceny. Moj Ph II X6 je v porovnani s Intelovskymi ku**vsky predrazenymi snobendami lacny jak jogurt. 3,5 rocna HD 4830 detto (ktoru samozrejme mozem/nemusim kedykolvek vymenit).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s vámi že NTB má z principu jistá omezení, ale stejně tak jako ženské, tak i auta si každý pořizujeme podle svých potřeb. Pokud potřebujete během životnosti počítače měnit výkon grafárny nebo procesoru, nebo časem potřebujete "nějakou" další kartu dovnitř. Tak plně souhlasím, že NTB je v tom případě na nic. Mě ten počítač živí a dávám mu hodně pokouřit, přesto mi bohatě jenom NTB stačí. Stejně tak jako pro svou 5-člennou rodinu a jednoho vrtichovsta používám Alhambru, kdežto někdo jiný nedá dopustit na Octavii.

Je to podobné, jako se zde spousta IT odborníků dívá na tablety, jako na drahou zbytečnost která zanikne, hned co přejde reklamní hype. Já naopak tvrdím, že velmi brzy bude používáno více tabletů než stolních počítačů. Už z důvodu, že non IT populace je drtivá většina a to hlavně lidí, kteří mají k počítačům respekt nebo dokonce odpor. Pokud jste někdy řídil veterána 1920-1930, tak pochopíte proč se určitě prodává v USA většina aut s automatem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, krabicove PC doma nemame uz nekolik (>10) let a fakt nam nikomu nechybi :-) Muj kluk videl poprve krabicove PC az zacal chodit do skoly. To jsem mu musel vysvetlovat ze takove pocitace se pouzivaly hlavne driv ale ze ve skole se hodi protoze je maji v ucebnach napevno a neni treba je prenaset a nikdo jim je tak lehce neukradne :-)

Ale je fakt ze jsme obycejni lide takze to vysvetluje ze nam staci notebook. A taky tim nechceme vubec nahradit PC. Neni co nahrazovat, PC v obrovske krabici proste nepotrebujem. Takze mas vlastne uplnou pravdu :-)

A je vlastne fakt ze nemame JEN notebook, mame i dva tablety s Androidem pokud nam notebook pripada moc neohrabany a tezky (treba na zachod nebo do postele :-)

A mimochodem, jsem zvedav za kolik let se tady bude opakovat diskuze a nejaky Pjetro mi bude rikat "Ziadny tablet nemoze nahradit notebook" :-) Protoze vidim ze na doma uz ten notebook pouzivam cim dal tim min a vetsinu vyridim na tabletu. No proste obycejny clovek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hm a říká vám něco pojem ergonomie? Hlavně v tom je stolní PC nedostižné. Nedovedu si představit že bych se musel pořád hrbit u notebooku či neustále mít v ruce nějakou "cool" placičku. Taktéž psaní všemi deseti je i na ntb dost nepříjemné i kvůli ploché klávesnici a nemluvě o tabletech. Taktéž kvalita displejů běžných ntb modelů je kilometry za samostaným monitorem. Dále, když se něco rozbije tak to BFU může spravit/vyměnit i kamarád, ale s ntb se musí většinou do servisu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale Ja mluvil o te tezke krabici po stolem, my samozrejme mame doma klavesnici, mys a LCD ktere se ktomu notebooku da pripojit pokud clovek pracuje dele a skutecne chce sedet u stolu a treba neco psat. Ale vetsinou to potreba neni a notebook si clovek muze vzit treba i do kuchyne a upect buchtu podle receptu primo z webu (moje zena) nebo na prohlizeni fotek ho lze pripojit k fullhd televizi. A mimo jine s notebookem clovek nepotrebuje UPSku :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dnesne ploche TV (LCD, plazma) maju bezne 2 USB porty a zvladaju prehravat velmi vela multimedialnych formatov. Ak by nieco neslo, od toho prave je dobry ten 11,6-12-palcekovy netboocik, ktory by bol ale dost vykonny a ktory defacto moze plnit funkciu obyvackoveho barebone systemu a prehravat 30 Mbps 20 GB MKVcko so slendriankym ci specialnym x264 kodekom (tak specialnym ze ho TV nevie prehrat) ci DTS 1,5 Mbps DTX zvukom ktory tiez TV nevie prehrat (na rozdiel od 6ch 384-448-640 AC3). Zena v kuchyni? Detto: pohotovy 11,6-12-palcekovy netboocik na domacej wifine. Sak wo tom to je. Mat aj notebook ci maly netbook je super vec (napr. na dovcu). Ale mat IBA notebook (nejaky 15,6-palcak ci snazit sa s nejakym 17,3-palcakom o desktop replacement) je IMHO blbost. Ale iba IMHO. Take 15,6-17,3 palcove hebedo ma dost daleko od praktickej mobility a zavadzalo by to vsade, aj v kuchyni pri citani receptu, na rozdiel od 11,6-12-palcaku. A wo tom to je: k plnohodnotnemu PC mat AJ maly a vykonny netobook, nie len jeden notebook ma vsetko. Neexistuje zariadenie na vsetko. Ak ma vyrobok sluzit na vsetko a okrem neho nic nemam (aj mobilita, aj nahrada stoloveho PC) zakonite prichadza na rad cela bateria kompromisov ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, na psaní a internet stačí i prašivý notebook.

Jenže jsou lidi, kterým tenhle legrační "výkon" nestačí.

Zbytek "argumentů" pro pořízení notebooku jsou prázdné a falešné řeči. Dělat z notebooku "jako desktop" pomocí externího monitoru a doku s klávesnicí a myší jasně ukazuje na zásadní nedostatky mobilních počítačů. Ale BFU to prostě stačí - je to stejné, jako u všech jiných typů zboží, běžný user si vystačí s plastovým "hifi" rádiem, levnou TV a rohlíky a salámem z Pennymarketu.

BTW, nauč ženu péct buchty s tabletem.. to je taky "argument".. OMG.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a co se tyce servisu, upgradoval jsem postupne v nekolika noteboocich,ram, wi-fi kartu a hdd, menil klavesnici (byla uz nejaka osmajdana a hnusna) a nevidim to jako podstatne vetsi problem nez otvirat pc (ani ceny dilu mi neprisly vyssi). vetsi zavadu jsme zatim nemeli ale pri dnesnich cenach to je spis prilezitost k upgradu zbytku nez k servisu za kazdou cenu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Váš Asus F7L neznám. I tak je ale faktem, že pro člověka který neocení mobilitu, přináší notebooky spíše samé nevýhody.
Řada i celkem drahých značkových notebooků má problémy s dosti vysokým zahříváním, a to i při proti desktopovým počítačům dosti slabém výkonu jak CPU, grafiky, tak i zbytku počítače. Poměr cena výkon je u NB také mnohem horší, o nemožnosti upgradu či vylepšení ani nemluvě.

I v případě lidí, kteří neprahnou po vysokém herním výkonu, nepracují s CADem, 3D grafikou, či jinými náročnými aplikacemi, lze nalézt spoustu dalších nevýhod notebooků. Typickým příkladem jsou LCD monitory, které (až na vybrané velmi drahé NTB) jsou kvalit značně nevalných. Kombinace mizerných barev s ještě mizernějšími úhly pohledu dokáže uspokojit jen ty velmi málo náročné osoby na práci s textem a pod. a brouzdání po internetu. Nejen práce s fotografiemi a grafikou, ale i prohlížení fotek apod. na bídných TN monitorech notebooků je utrpení. S ohledem na mizerné pozorovací úhly je často utrpení i běžná práce (texty, tabulky).
Pokud k notebooku doplním kvalitnější externí monitor a myš, a mnohdy i externí klávesnici (ty u NTB jsou mnohdy také dost mizerné), ztrácí notebook, minimálně pro ty kteří s ním nechtějí a nepotřebují cestovat, jakýkoliv smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je jasné, že PC i NTB mají své místo, svůj účel použití... asi bych těžko vozil pětičlennou rodinu v dvoumístném sportovním cabriu... a když potřebuji dovézt štěrk, tak potřebuji nákladní Tatru :-)

Na druhou stranu pozoruji využití mobility a odklon od stolních PC např. i u šedesátníků, kteří si NTB vozí na chaty, na srazech ukazují fotky na svých NTB atd. :-)

K těm TN LCD, obávám se, že 90% lidí má u PC právě TN-ko.
Osobně mám dva HP LP3475w, IPS-ko a na barvách je to znát, nicméně ty monitory stály ve své době 2-2,5x tolik co TN, IPS má větší spotřebu, g2g atd., ale prostě jsem je ke své práci potřeboval.
Ze známých, kterým jsem dělal PC na doma se samozřejmě obraz IPS-ka líbil, nicméně drtivá většina si vybrala právě TN-ko... Samozřejmě souhlasím, že na mainstream NTB jsou ty dnešní LED LCD snad ještě horší než byly před lety CCFL LCD :-(
... i proto si stále držím ten NTB F7L... a bez problému na něm provozuji CAD - Microstation V8i :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V tom s vámi nemohu souhlasit. Počítač je pro mě zásadní výrobní nástroj. Počítačová grafika, DTP, nějaké to zpracování videa/ 3D klip, programování, mikrokontroléry. Pracovat musím jak v kanclu tak doma. Počítač se určitě nefláká. Můj NTB mám již 4,5 roku (jen co budou nové procáky kupuji nový stroj) a jediné na co můžu nadávat je Adobe CS5. Na práci mám jak doma tak v kanclu 27" monitor a ta 17" na NTB je také plně využita. Takže souhlasím, že pracovat jen na monitoru NTB by nešlo, ale i kdybych měl klasický stolní počítač, tak s jedním monitorem bych musel mít nejméně 30" monitor.

Na hraní her plně chápu stolní kompl, kvůli upgrade, ale já osbobně raději dětem kupuji konzole, a stolní kompl mají jen na něco. Ale na práci už nic jiného než NTB nekoupím. Výhoda totiž není ani cena. Když spočítáte cenu instalovaného SW neřknuli cenu dat, tak rozdíly v ceně železa jsou zanedbatelné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A presne o to ide. Lama, BFU a bezny clovek (bez urazky a osobneho osocovania) co pocitac potrebuje akurat tak sa browsenie, kancelarsku pracu ci sem-tam kuknutie filmu, si kupi NTB. Moze to byt aj clovek co ma ozaj nieco spolocne s IT, ale pocitace ho jednoducho nezaujimaju a nemieni doma riesit skladania kysne (nebude si predsa skladat vlastnu kysnu, s tou by mal iba starosti) ani nakup poskladaneho PC a jeho skladovanie. To je pohlad NTB vs. PC mojimi ocami. Ak by som mal ja mat NTB, jedine vykonny 12-palcak v style http://www.alza.sk/asus-vx6s-lamborghini-cerny-d293148.htm aby to napr. lavou zadnou vedelo prehravat 1080p. A bol by to iba doplnkovy stroj k plnohodnotnemu desktopu. Mat maly, mobilny NTB nie je chore a na skodu, prave naopak. Mat vsak IBA NTB a nic INE vsak svedci o inom. Takze je rozdiel mat AJ notebook a mat LEN notebook.

Ci ma ci nema doma bezny clovek 6-8-jadrove delo je ina tema. Samozrejme ze bezne nema. Prave preto pouzakujem na to, co je mozne v desktope a co je mozne v NTB segmente. To ale lamu a BFU netrapi, ked chce iba NTB na skolu ci bezne kancelarske veci, pripadne na kuknutie DVD (ci DVD ripu).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A narcizmus je ked vyjadris svoj nazor? Kazdy ma svoj nazor, aj Ty. Tiez si narcis? Samozrejme dnesne CPU a VGA su tak vykonne, ze bezne je nemozne ich zatazit naplno, jedine pri praci s multimediami, GPGPU a pod. Preto bezny user 6-8-jadrove delo a VGA za 200-250 € NEPOTREBUJE a staci mu LEN ten notebook.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že ty subjektivně nenávidíš cokoli kromě PC neznamená že to je objektivní názor ;-) já taky NTB atp. fakt nemusím protože mám rád lego a hrabání do bedny a opravdu mám radši za své peníze výkon než mobilitu, ale nekřičím to do světa jako malé dítě, protože vím že každý člověk má své potřeby a svůj názor a nakonec co je mi do toho co soused používá na práci, jestli NTB nebo PC nebo třeba hodinky s mobilem, skládacím notebookem, bondovským lanem s hákem na konci a pro rozveselení dětí ještě vodotryskem? prostě.... kdybys totiž byl objektivní tak bereš v potaz co jsem teď napsal takže o objektivitě se de facto nedá mluvit nikdy protože co test/příspěvek to subjektivní názor. ;-) takže si pro příště ty dětské výlevy nech :-P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No...nesporne su ludia ktorym NTB staci. A dokonca ich je mozno dnes v roku 2012 vacsina. Uz pominuly casy rokov 90-tych ked najlecnejsi NTB stal 3-nasobok ceny 50-tisicoveho PC. Takze existuje skupina/vrstva obyvatelstva, ktorym staci IBA notobook. LENZE to ma isteu pricinu (preco im staci len NTB). Nemyslis si ze ta pricina (vztahovana ma populaciu 5-10-15 milionoveho statu) je objektivna???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

příčina možná objektivní je ale potřeba člověka je čistě subjektivní, takže z toho nemůžeš udělat objektivní názor o tom co je lepší horší a tak dále ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rovnako je IMHO objektivne aj to, ake technicke vyhody a nevyhody ma PC ci NTB. Mne osobne NTB ako plnohodnotky pocitac voooooooobec nevyhovuje (ano, to uz bol subjektivny nazor ci potreba). Ked NTB, potom staci maly 11,6-12-palcak a jedine ako dolpnkovy pocitac (napr. na dovču).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono se porad zvani jak je notebook mobilni, ale faktem je, ze ty OPRAVDU mobilni notebooky jsou pouzitelne jenom jako doplnkove, zatimco kdyz si koupis notebook pouzitelny misto pocitace, tak ta mobilita neni zadny zazrak ... zvlast kdyz to korunujes pridanim externiho displaye protoze ten na notebooku je moc maly.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ze ich tie keci o zaniku PC a ze vsetko bude na serveroch bavia. PC v dohladnej dobe nezaniknu a to musi vediet kazdy trochu sudnejsi clovek. Vsetko na serveroch nebude asi nikdy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Snad ne. Vytvářelo by to zase další stupeň závoslosti na někom. Ale vládám by se to jistě líbilo, jistě by si časem prosadili provádění dataminingu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, jeste je tu moznost mit ten server doma. Uz dneska ma spousta lidi doma NAS, tak budou mit i (vypocetni) server ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím jsem trochu experimentoval, a je to problém, protože zkuste sync třeba androidu oproti něčemu jinému než google. Nejdál je asi owncloud, ale pro použití bych to označil asi jako pre-pre-alfa.
Jediný, kdo to myslí alespoň trochu vážně, je microsoft, ale spíš pro firmy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ad. Další problém může nastat s tím, že daný hardware se stane po koncáky velmi špatně dostupný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaky HW?

Krabice vydrzi nekolik upgradu pocitace. MB a CPU se do low-end serveru davaji stejne jako do beznych (nebo prinejmensim high-end) PC. Rozliseni server - "obyc" PC je hlavne o graficke karte, a i tu server casto ma pro pripad servisnich zasahu (ovsem nejakou levnou) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noooooooo ked segment PC za 5 rokov zanikne (predpokladajme hypoteticky, je to IMHO sci-fi), ten domaci server (pre ktory by sa clovek rozhodol a odhodlal, kedze chce mat vykon u seba doma a nechce platit za 100 GLOPs/mesiac na cloude 5 € a za 1 TB/mesiac na cloude dalsie 2 €) s patricnym vykonom a skladovacim priestorom, tak ten domaci server bude iste par mm hruba 2D tabletoidna placka, alebo prinajhorsom 3 cm hruba notebookoidna placka ...

Nieeeeeeeeeee, ani naaaaaaaaaaahodou sa server segment nebude pokusat vyuzit aj tretiu dimenziu, kdezeeeeeeeeee ... servery budu visiet na stenach ...

Naco je nam tretia dimenzia...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zijeme v 3D priestore (omyl ci rozpravku ci populizmus v podobe teorie strun nechajme teraz bokom). Nevyuzivat aj tretiu dimenziu je blbost. Bohuzial dnes mame CPU die stvorceky napr. 2 x 2 cm a nie kocky 2 x 2 x 2 cm, nakolko nevieme efektivne odviest teplo zvnutra takeho 3D cipu. Tot vazny problem. Ak by nebol, resp. ak by sme vedeli ozaj efektivne odviest teplo, kubicke CPU die by sa mohli rozsirit a hned by bol vykon pocitacov skokovo vyssi desiatky ci stovky nasobne. Male vrstvenie velmi tenkych 2D cipov do nizkej 3D placky zatial funguje len pri flash pamatiach.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teplo je u těch chipů jedna věc, ale druhá je, že to neumíme ani vyrobit. Při výrobě tranzisorů se využívá vysokoteplotní difúze (pro příměsy při vytváření S a D) což je až 1300 K, což vyšší vrstvy, a zvláště měděná metalizace, prostě nepřežije (měď by při takové teplotě difundovala všude).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najko sa nám po ráno zvrháva diskusia ...

Len pre info:
http://www.isuppli.com/Semiconductor-Value-Chain/News/Pages/Intels-Semic...

Neviem, či CEO Nvidie neplače na nesprávnom hrobe. Jasné všeličo sa môže zmeniť, ale zatiaľ Intel nie je "odkázaný" na prácu pre ostatných ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mna mobilne trhy nezaujimaju :p a ani ich uspechy, tieto male hovadiny by som si v zivote nekupil, dokonca nemusim ani notebook, mne ako projektantovi tieto somariny netreba :) a mobil mi staci jednoducha nokia :))) ale neh sa biju ked chcu, intel je hrozne predrazeny s tou jeho politikou si ho tiez v zivote nekupom do PC, tak si moze nove technologie strcit, ked je len pre bohatych politikov a nie pre ludi :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohužel ten názor že Intel je jen pro bohaté už mi teď přijde absolutně zcestný..... když vedle sebe postavím dva procesory AMD vs Intel ve stejné ceně a porovnávám CPU výkon, tak je vítěz téměř ve všech segmentech jasný a AMD to bohužel není :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ted tu o Cerveny karkulce ok?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nápodobně, třeba o šrekovi...

proč jsem tam asi psal se stejnou cenou, že, ale ne, on se někdo kdo automaticky vidí od intelu jen ty 20k+ procesory chytne i přes to ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

??? předražené hovadiny a vy by jste si to nekoupil? Chápal bych rozhodnutí, pro mě to není, já to nepotřebuji, to co mám mi bohatě vyhovuje. Ale předražený a pro boháče? Jako projektant by jste si měl účtovat od 350 Kč/hod. nahoru. A pokud pro vás hraje rozdíl 10.000 Kč za stolní počítač nebo NTB, tak nevím kde je chyba. Navíc u věci, která je pro vás výrobním nástrojem, pokud ovšem neprojektujete většinou na prkně.

Jak dlouho vám počítač vydrží bez nutnosti změny? 4 roky? Pak dáte každý rok o 2.500 Kč navíc za něco lepšího. Kolik vás ročně stojí SW? 2.500 dám každý rok za servisní prohlídku motorky a nepřipadne mi to moc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trosku sleduj trendy ... Intel v poslednych rokoch s posl. generaciami CPU vyrazne zlepsil pomer cena/vykon a porovnani s AMD. Samozrejme desktopovy snob-end a dement-end v podobe dvoch modelov s chronicky znamymi cenovkami 999 $ a 562 $ ma Intel este stale v ponuke uz dlhe roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, při porovnatelné ceně to do snobárny má hodně daleko a pokud na nejdražší Intely AMD nebude mít odpověď (což jakože s Buldozerem nebo Piledriverem je jak víme čirá utopie) tak tenhle snob-end existovat u Intelu bude ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"přičemž vše datově a výpočetně náročné budou obstarávat servery."
Tohle se mi nelíbí. Ani trochu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že to tak vidí v umatlané kouli jeden Jen-Jsem Lhal neznamená že to tak bude. A už vůbec ne že Vás to někdo nutí používat....

Ale jinak souhlas, cloud možná pro velké firmy, pro normálního člověka.... no asi ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.