Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CEO Sigmy: Ne, kancelář nemám, sedím mezi inženýry

"s výjimkou těch, které by mohly poškodit konkurenci." jeden by řekl, že nejméně bude poškozovat konkurenci když zkrachuje

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Proč ty mínuska? To bylo bezesporu myšleno jako kompliment. Ne nadarmo se je snažil Canon koupit. Se mi zdá že se ztráci schopnost porozumět významu psaného slova ;(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, ta formulace je taková zvláštní, taky mě to nejdřív zarazilo. Vysvětluju si to ale tak, že tady "konkurence" neznamená "ostatní firmy ve stejné branži", ale spíš ten proces, že si různé firmy mezi sebou konkurují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Tento postup ale není pro Japonsko typický, v zemi jsou zvykem spíše formálnější procedury."

To si mysli no-X, nebo to je zmineno nekde v rozhovoru? Byl bych prinejmensim podeziravy, v ramci cele stihle/Lean "metodiky" cokoli co neprinasi zakaznikovi hodnotu je povazovano za odpad a melo by byt eliminovano, postup zmineny v odstavci tak vypada. Samozrejme ale delam predpoklad, ze v zemi Toyoty a dalsich i Sigma bude sdilet velice podobne hodnoty a principy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechny moje poznámky jsou buď v hranatých závorkách, nebo s hvězdičkou. Vše ostatní je buď překlad odpovědí, nebo shrnutí údajů v odpovědích.

„In the case of traditional Japanese company, I think the procedure would be more formal. Marketing and product team would make some kind of market research at first. Then there’s a product plan would give to engineering division to discuss the possibility. The idea would start with market and product team. But in our case, we start an idea form casual chat or engineer proposals to management team. Only engineer knows what’s possible, and planning team would not know, they can only create a concept. So It’s very important to make engineers stay independent and creative.“

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si mohl myslet. A ty skla za nejakych 350.000 Kc, co nefunguji na novejsich Canon telech ponevadz nelze aktualizovat firmware u nepodporovanych skel muzeme hodit do popelnice, ze pane Sigma?

To se pak nedivte ze zakaznici se nehrnou do vasi profi techniky, kdyz se minule nekolikrat spalili a co se tyce fotaku se snimace Foveon tak co kus, to original co se tyka sumu a barevneho podani na vychozi nastaveni.

I te povesti kdy levnejsi skla Sigma jsou vyrobena tak spatne, ze aspon 3 z 5 kusu by jinde na vystupni kontrole koncily rovnou v kontejneru s odpadem se spatne zbavuje. Zadny jiny vyrobce nepustil do prodeje tolik objektivu s chybne vycentrovanou optikou jako Sigma.

Mozna by neskodilo ty inzenyry obcas proplesknout, kdyz uz mezi nima sedim. Ten firmware by prece nemel byt problem, staci chtit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Sigma dela nektere skvele produkty. Na stranu druhou...
Napsano trochu tvrde, ale - vzasade to tak nejak je..
Kdo se ve foto trochu pohybuje, tak vi svoje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Poněkud lilie mezi trním. Kdyby všichni manažeři naslouchali svým vzdělaným a tvůrčím zaměstnancům, bylo by na světě o chlup lépe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.