Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CES 2006: Nové externí disky i od Seagate

Seagate 500GB eSATA Pushbutton Backup Hard Drive

Podobně jako pohlcená firma Maxtor, i Seagate na výstavě CES předvádí nové externí disky. Asi nikoho nepřekvapí, že po ohlášení připravovaného 2,5palcového 160GB modelu s kolmým záznamem Seagate přichází s informací, že s ním připraví i externí variantu. O té se ještě zmiňuje v tom smyslu, že jde o první přenosný disk s kolmým záznamem a na trhu jej prý máme čekat už v příštím měsíci za 379 dolarů (cca 9 100 Kč).

Další externí novinkou na CES je 500GB disk s eSATA rozhraním. To prakticky vůbec nepřekvapí, protože firma Seagate je tak trochu pionýrem v implementaci SATA standardů, i když v tomto případě rozhodně byla předběhnuta výrobci externích krabiček, kupříkladu už v listopadu firma Thecus Technology nabídka externí eSATA disk. Na druhou stranu je to opravdu první ohlášený externí eSATA jednotka přímo od výrobce pevných disků jako takových. Oficiální označení zní „Seagate 500GB eSATA Pushbutton Backup Hard Drive“, z čehož si vydedukujete jeho kapacitu, a na trhu by se měl objevit v dubnu za blíže neurčenou cenu.

Dále jsou na výstavě předváděny i starší, či dříve ohlášené produkty, jako například 8GB jednopalcový disk v CompactFlash pouzdře.

Zdroje: 

Diskuse ke článku CES 2006: Nové externí disky i od Seagate

Neděle, 8 Leden 2006 - 20:10 | Anonym | firma Seagate je hlavne tvurcem standardu SATA

Zobrazit diskusi