Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2013: Nvidia uvedla Tegra 4 ARM SoC se 72 GPU jádry (aktualizováno)

Zatím vše nasvědčuje tomu, že gpu jádra opět nejsou unifikované.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého má nVidia příliš málo produktů. Ne že by Tegra 4 nebyla fajn (teda aspoň papírově), ale kde jsou SOC pro low- a middle-end? Takto se jim podaří na dva měsíce uchvátit první příčku, než přijde Samsung nebo Qualcomm s něčím lepším. A kdo bude chtít Tegru 4 celý další rok a půl potom? V middle endu by si mohli dál spokojeně živořit až do Tegry 5.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tegra je spíš mainstream než highend. Jinak chápeš tegru poněkud špatně. Tegra není ekvivalent desktopového "Core i5-3550", ale spíš "Ivy Bridge 4C" (tzn existuje více variant založených na tom samém čipu). Funkci lowendu zastupují čipy předchozí generace.
Osobně se mi Tegra 4 moc nepozdává (zatím jsem ale neviděl reálné testy). Cortex A15 sice vypadá výkonně, ale je to nenažrané prase (už dvoujádrový exynos žere více jak tegra 3). Navíc použít ho i jako companion core mi nepříjde zvláště úsporné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni hosi od Qualcommu dobre vedej, proc si svoje snapdragony S4 udelali trochu jinak nez jak vypada A15 se kterou jsou v podstate plne kompatibilni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia proste evidentne stavi Tegru coby "herni" ARM a podle me je to i dobre, protoze to je asi jedna z nejlepsich cest jak AMR dostat do budoucna do "desktop" segmentu, ve chvili kdy firmam ukazou v budoucnu ze to bude schopne fungovat s win a ze natom postupne zacnou slapat i narocnejsi pracovni softy, tak budou mit dost argumentu pro OEM trh aby mohli zvazovat nahrazovani x86

je to daserict i odkaz na ten clanek kde se pise o hanswellu ktery by jakoze mel vystrnadit Nvidii z ultrabooku, ja si treba myslim ze prave ze segmentu "ultrabooku" muze jednou Nvidia zacit ukusovat procenta Intelu, protoze oblast Ultrabooku se bude k oblasti smartphonu a tabletu priblizovat v case nejdrive a nejvice

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.