Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2014: Synaptics ukázal nové dotykové technologie

„Pokud půjde naučit se ovládat třeba takové Metro touchpadem způsobem, který bude podobně snadný jako samotné patlání prstem po LCD, může to být zajímavá alternativa…“

Zrovna nedávno jsem potřeboval něco přesně opačného: používat na tabletu dotykovou obrazovku jako touchpad. Ono když si člověk připojí PůlHD tablet na FullHD zobrazovadlo a nastaví zobrazení jen na externí monitor, tak by se pak dotyková obrazovka hodila spíš jako klasický touchpad než dotyková obrazovka, protože dotyková obrazovka, která má vypnutý obraz, se ovládá dost blbě ;). Musel jsem zhruba odhadovat, kam na displeji ťukám, a koukat na externí zobrazovadlo, jestli to bylo dobře, nebo vedle ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, přesně tohle mě napadlo, že ovládnání dotykového zobrazovadle na jiné než zobrazovací ploše prostě nemůže být to pravé ořechové..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tyhle blbosti fakt nemam rad.. jak je tam multitouch tak to je prvni co delam vypnout.. asi to je tim jak nechavam valet jeden prst na tlacitku :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dtto.

Ale bude hůř. Další generace už bude mít několik kamer, infra-laserový lidar a bude se ovládat "gesty", a hlasem, takže z každého usera bude šamanský "zaklínač hadů".
Prý to bude úžasně pohodlné.

Nikomu to samozřejmě, kromě pár "škarohlídů", vadit nebude, protože většina lidí bude funkčně negramotná, tak co.

:-)

Čekám, až to ty blbce výrobce přejde, do té doby nové notesy "nepotřebuji".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Multitouch je super pokud funguje třeba jen jako scroll dvěma prsty a nic víc k tomu.

Zajímavé, že takový multitouch scroll mi funguje i na 11 (jedenáct) let starém notebooku, kde ve Windows (XP) nefungoval nikdy (resp. výrobce asi zamýšlel k tomu účelu použít svislý proužek po pravé straně touchpadu).

Btw... tím chci jen jemně naznačit, jak úžasná novinka takový multitouch vlastně je, a že to celé je spíš jen o tom, do jaké míry je zkurvený software k takovému zařízení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude fungovat tohle http://www.youtube.com/watch?v=C9w2oEWZ-mY tak to bude daleko vetsi bomba.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jděte do háje s půlmetrovými touchpady, super multishity a podobnými blbostmi.

Profíci používají TrackPoint.

Je smutné, jak Leninovo i (pr)Dell totálně zprasilo business notebooky a dělá z nich ultra-(book)plečky :(

Viz. "nové úžasné ultrabooky, které všichni chtějí"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lenovo zprasilo na posledních notesech i trackpoint ("clitmouse" :-).

Nějak mu zmizely tlačítka pod klávesnicí. Je tam jenom clickpad.
Klávesnice je typu chiclet, včetně numerické, takže u mašiny člověk píšící all10 sedí ke straně. Móóóc ergonomické, pro úplné profíky.

Nová W540, to bych blil. S Dellem a HP je to obdobné.

Mám ještě jednu poctivou externí Lenovo klávesnici (ne-chiclet), s trackpointem, kterou používám doma - normální drátovou. Teď udělali konečně bezdrátový model - jde to objednat velmi předražené z Japonska ($180 s dopravou) - ale už je to ta zprasená verze, s chiclet tlačítky, ale naštěstí bez numeriky a klitoris má klapky.
Dělá se na tom výborně, rozložení je staré ala Thinkpad.

http://www.tomshardware.com/gallery/ThinkPad_Bluetooth_Wireless_TrackPoi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já pořád co je to ten TrackPoint - až podle obrázku jsem pochopil, že se jedná o "klitoris" (vyplývá ze způsobu ovládání prstem) :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JJ, "inspirace" Applem

Apple si vystačí s jednotlačítkovou (ošizenou) myší, tudíž i jednotlačítkovým touchpadem tak to ti debilové musí nacpat i do PC na kterých je následně nemožné pravým tlačítkem otevřít kontextové menu a levým zvolit položku (na OS nezáleží).

Když dávám uživatelům nové notebooky, tak abych se skoro omlouval za ty zkurvenosti, co tam výrobce naprasil ... "podívejte, má to chicklet klávesnici, která reaguje i na hmotnost prstu, takže se prostě nemůžete tlačítek zlehka dotýkat jako dřív ... no a má to clickpad, který se skoro nedá používat, takže musíte pořád vláčet myš i na cestách, jo a z dotykové obrazovky se nedá utřít ani smítko, takže nejprve vypnout (reakci na dotyk, i když pro některé uživatele je snazší shutdown) ... no ale po s tím se smíříte ne? je to trochu rychlejší (možná) a tady ty rámečky už nejsou elegantní poloprůhledné (jak se to uživateli líbilo), ale jednobarevné a hranaté, takže super ne? Jo a samozřejmě, start menu jsem vám doinstaloval ..."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není nad trackpoint.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.