Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dropbox je minulostí. Data lze sdílet neomezeně a zdarma

ready_drop
Služba Dropbox má jen jedinou chybu – placený provoz. Nyní však přichází nová služba NETGEAR ReadyDROP s funkcionalitou Dropboxu zcela zdarma a navíc s neomezenou úložnou kapacitou i počtem uživatelů.

Chcete neomezený „Dropbox“ zdarma?

Webové cloudové úložiště Dropbox pro ukládání a sdílení souborů či složek s ostatními uživateli internetu pomocí synchronizace souborů zdá snad každý uživatel internetu. Znáte ale i službu NETGEAR ReadyDROP, která nabízí funkcionalitu Dropboxu zcela zdarma a navíc s neomezenou úložnou kapacitou i počtem uživatelů?

Službu Dropbox, stejně jako většinu podobných, lze využívat zdarma pouze s omezeným úložným prostorem. Více prostoru pro soubory přináší až placená verze, která nabízí online prostor do velikosti 100 GB za měsíční či roční poplatek.

Revoluční novinku v oblasti služeb typu Dropboxu představuje nový bezplatný nástroj NETGEAR ReadyDROP. Postará se o bezpečné ukládání dat do vlastního privátního cloudu uživatele, a to včetně snadné obsluhy „přetahovací“ technikou drag-and-drop. Na rozdíl od jiných služeb pro online zálohování dat ovšem nejsou uživatelé nástroje ReadyDROP limitováni celkovou úložnou kapacitou, omezením počtu přihlášených uživatelů, cenou, možnostmi přístupu ani obavami o bezpečnost, které jinak obvykle provázejí předplacená řešení pro zálohování a synchronizaci dat v cloudu.

Automatická synchronizace dat do různých zařízení i operačních systémů

Všechny soubory, uložené prostřednictvím utility ReadyDROP, jsou automaticky synchronizovány do všech zařízení s povoleným přístupem – PC, počítačů Mac či tabletů a smartphonů s operačními systémy Apple iOS a Android. Uživatelé mohou všechny soubory upravovat, ukládat a přistupovat k datům ze kteréhokoli podporovaného zařízení; přitom si mohou být jisti, že jejich data zůstávají na zabezpečeném místě, nikoli v prostředí neznámého cloudu.

ReadyDROP 1
Přihlašovací obrazovka služby NETGEAR ReadyDROP

NETGEAR ReadyDROP mohou prozatím využívat majitelé datových úložišť NETGEAR ReadyNAS Duo v2 a ReadyNAS NV+ v2 (a uživatelé, jimž majitelé těchto NASů vytvoří účet), kteří používají firmware „RAIDator“ ve verzi 5.3.6 a vyšší. Firmware od verze 5.3.6 zároveň nabízí uživatelům další funkce pro přístup, správu a zálohování dat zcela novými způsoby, které dosud v oblasti síťových datových úložišť (NAS) nebylo možné využívat.

Nejlepší Time Machine řešení na trhu

Velmi významnou funkcí NASů je i podpora vzdáleného zálohování pro Apple Time Machine, které umožňuje ukládat dílčí zálohy přímo do zařízení ReadyNAS prostřednictvím internetu z libovolného vzdáleného umístění. Dosud mohli uživatelé provádět pouze místní zálohy a za poplatek využívat ukládání do cloudu. Prostřednictvím nových datových úložišť NETGEAR ReadyNAS Duo v2 a ReadyNAS NV+ v2 však nyní mohou uživatelé zařízení Apple při využití Time Machine mít svá data k dispozici kdykoli a kdekoli v dosahu internetového připojení a nemusejí je již ukládat do „cizího“ cloudu.

ReadyDROP 2
Pracovní prostředí služby NETGEAR ReadyDROP

Síťová datová úložiště NETGEAR ReadyNAS Duo v2 a ReadyNAS NV+ v2 nabízejí mj. rovněž technologii ReadyDLNA pro vzdálené streamování multimédií z datového úložiště ReadyNAS do mobilních zařízení, a NETGEAR ReadyNAS Replicate – nástroj pro spolehlivou obnovu dat po případné havárii. Software ReadyNAS Replicate pracuje na principu zrcadlení dat uložených v zařízení ReadyNAS do několika dalších umístění, z nichž každé může být bezpečně spravováno v cloudovém prostředí. Součástí operačního systému NASů ReadyNAS Duo v2 a ReadyNAS NV+ v2 je nově také nástroj ReadyNAS Remote pro spolehlivý a bezpečný vzdálený přístup k datovému úložišti.

Další informace o datových úložištích ReadyNAS Duo v2 a ReadyNAS NV+ v2 jsou k dispozici na webových stránkách www.netgearcz.cz/cs/podpora/readynas-personal-cloud.