Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme zdroj: Chieftec SFX-230P2

Zdravim Behemota. Ako sa k vam dostavaju tie zdroje? Mne jeden odisiel v tejto parade: http://www.msi.com/product/desktop/Media-Live.html a nemam velmi chut kupovat tam novy micro ATX zdroj za 30 eur :-) ...a pritom je to taky pekny stary barebone.

Nemate "chut sa pozriet", co odpalilo moj zdroj? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odnes to do nejbližší tv opravny. Pokud máš 30eur nový zdroj tak ho kup. Opravář ti dva roky záruky nedá a taky někdy ty "garážníci" napáchaj víc škody než užitku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za 400,- to bych si asi raději koupil nový zdroj :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to je jeden z důvodů, proč se smetiště plní vadnou elektronikou s často banálními závadami.

400Kč za opravu je slušná cena, byť to nevypadá dobře ve srovnání s cenou nového. A zároveň to je důvod, proč opravy rozhodně nejsou lukrativní kšeft :-(

EU by se měla v první řadě vysrat na nařízení typu bezolovnatá pájka a úsporné žárovky (velkohubě obhajované ekologií i když skutečnost je opačná) a měli by se spíš zamyslet nad tím, jak vytvořit podmínky, aby se méně vyplatilo vyrábět šunty a vyhazovat zánovní výrobky chcíplé kvůli "plánované životnosti" ... jenomže to by asi neprospělo korporacím :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) tak opravy se moc nevyplatí vzhledem k ceně nového... jestli mám za opravu dát 400,- s tím že se každou chvílí může vyklepnout něco jiného... nebo za 600-1000,- koupit nový... (nějaký shit člověk sežene i za ty 4kila). a nové má výhodu že má 2 roky záruku..
2) Dnešní svět není nastaven na ekologii či prospěch společnosti. Dnešní svět je orientován jen na jedno... prachy... proto se dostáváme do potíží, že není práce... je to kruh, snížíte náklady pomocí technologie (nahradíte část lidí stroji => výrobek je levnější a konkurence schopnější avšak kupní síla obyvatel tím poklesla). Za nějaký bod už to nejde technologií tak vyhodíte pár lidí nebo jim snížíte plat (čímž opět snížíte jak cenu, tak kupní sílu obyvatel)... a tak to jde dál a dál až zjistíte že máte superlevný výrobek, který stejně nikdo nekoupí protože jsou všichni na pracáku :)

Kdyby šlo o lidi a ekologii, máme tu modulární systémy. Ať už auta, počítače, spotřební elektronika apod. modulární architektury systémů jsou to jediné co může přinést dlouhodobou udržitelnost. JENŽE takové systémy hůř vydělávají peníze. takže jak píšete, nehodí se to, lepší počkat na další 30tá léta, přebytek obyvatel vymydlit nějakou válkou, při tom zničit co se dá aby pak mohla růst ekonomika a jede se na novo...
Koukněte kolem sebe... mám pocit že se sociální situace v polovině světa začíná destabilizovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám od Behemota recaplý AC Fusion 550R, recapovalo se po záruce. Nyní je tomu už nějakých 4-5 let. Tzn. mi zdroj drží minimálně sedm let. Jó jó, to to letí... PC zatíženo denně 12-18h. Teď čekám, kdy mi odejde ventilátorek.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak moc to podle mě nebude, sám jsem si myslel, kolik let nemám ten Liberty a když to počítám, tak nějaké 3, možná čtyři, a 16 hodin denně jede jen rok a půl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ten nový zdroj bude určitě plný kvalitních komponent a bude už pravděpodobně fungovat do úplné morální smrti, jako ten repasovaný? Ah, chyba v Matrixu…

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak to je jasný, že asi sotva (jeden z parametrů šetření) ale nikoho to nezajímá... když si porovná cenu opravy a cenu nového pravděpodobně to nebude řešit a koupí nový.
PAmatuju si jak učitel na střední žasl jak ti němci vyhazují spotřebiče když na nich jsou jen takové drobné závady. vadný kondík, vysavač stačí převinout... no pár let sem, pár let tam a děláme totéž...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je totiž o tom, že mnou repasované věci jsou kvalitnější, než nové. Standardně dávám zákonnou záruku jeden rok. Ne že bych tomu nevěřil, ale proč dávat víc, když nemusím. Na nové věci dva roky, na opravu 3 měsíce.

A když někdo chce víc, není problém se domluvit na delší záruce, za adekvátní obulus. Přičemž budu stále nabízet záruku zákonného typu, nikoli podvodné pojištění, což nyní nabízí polovina e-shopů a říká tomu „záruka“.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Behemote, klidně napiš i o tom, co se nepovedlo opravit. Takhle vzniká dojem, že cokoli porouchaného opravíme výměnou kondíků a přidáním trochy olova :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky se přidávám. Zatím to vypadá, že je jak léčitel, kterej na co šáhne to vyléčí. Aleluja

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prospívá mé dobré pověsti, když budu psát o věcech, co neumím opravit? :) Jinak u monitorů poslední dobou takřka 100% stav, u toho jednoho je to jen o sehnání příslušných komponent, mám k němu schéma. No a jede 22'' nAser trpí na vadný Tcon, což se mění s panelem komplet a jen to finančně nemá smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, já za poslední dva dny opravil taky 2 monitory :-) jednou to byly vysmažené keramické kondíky na výstupu napájení k podsvětlení, druhý kus byly klasické vyfouklé elyty ve zdroji.

To první jsem opravil prostým odpájením dvou poškozených a obvod zkratujících 5pF/6kV kusů (náhradu jsem nesehnal, tak jsem to zkusil "naostro" a ono to fungovalo), to druhé výměna jedněch badcaps za jiné badcaps z prodeje místního páječského distributora (jsem na dovolené v zahraničí).

Apropos, kdo z vás už je s úchylkou taky tak daleko, že si na dovolenou berete multimetr, sadu šroubováků, páječku a pájku? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde to *přesně* bylo? Ačkoli předpokládám, že u konektorů ne, to by podsvícení nejelo. Přes ně se totiž přenáší napětí z výstupů transformátorů na konektory a potažmo pak zářivky, takže tam jaksi z principu být musí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravuješ jen monitory a zdroje, nebo i jiné části PC? Mám notebook, který ke stáru při nabíjení píská. Baterie se sice dobije (a pak přestane pískat), ale bez baterie ho není možné zapnout. Pískání nejde ze zdroje, ale zevnitř z notebooku. Notebook je to ještě celkem slušný (C2D), tak bych ho nerad vyhazoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No dělám leccos, ale tady úplně nevím, kde bych začal…obligátní rada, jiný zdroj nepomohl?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Znamy problem v nabijeci casti notebooku, na toto chcipa hodne zakladovek v noteboocich. Je to jasny kurvitko, nevim proc nemuze jet notebook bez baterie pripojeny na zdroj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, ta moje stará krasna, i když to bude rozkuchané na kusy, tak to jelo ze sítě bez obou akumulátoru, s jedním i se dvěma a vůbec všechyn kombinace.

Ale je fakt, že NX5000, to ještě je notebook…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj T60p taky pouze ze sítě nezapnu. Musím jej zapnout na baterii a pak připojit nabíječku. Už jsem si zvykl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.