Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chrome opět vypadá hnusně, zbývá ještě naděje na zlepšení?

Víc mě štve, že Google zařízl vlastní doplněk Bookmarks.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem si špatně zapamatoval jméno toho doplňku ... bookmark manager to byl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nějak nevím, ale mne je úplně jedno, jestli jsou záložky zkosené nebo zaoblené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti, Google je ugly od samotného počátku. Změna záložek na tom nic nezmění. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to jsem chtěl napsat taky.
Kdyby houfy idiotů nezačali používat ten nejmíň uživatelsky přívětivý prohlížeč, tak je dneska situace na trhu naprosto jiná a skoro jistě lepší.
Vždyť i tvůrci kvůli tomu zblbli a současná verze je z hlediska vlastních úprav vhledu nepoužitelná.
Já kvůli tomu používám verzi 56 a merně hledám alternativu, která by mi vzhledově a funkčně vyhovovala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> houfy idiotů

s tim tvrzenim trochu opatrne... problem je, ze pomerne dlouhou dobu nebyla zadna pouzitelna alternativa. Kdysi mel Firefox tusim i 60% trhu, jenomze pak prisel Chrome s taby v oddelenych procesech, a rozsirili se vicejadrove procesory; na tech byl Firefox s jednim vlaknem proste pomalej. A tim "pomalej" nemyslim ze byl o 10% pomalejsi, na to s*re pes; proste to delalo brutalni zaseky. Mozilla se rozhodla prepsat cele jadro do noveho jazyka a soucasne ho udelat MT-friendly, coz je sice chvalyhodne, nicmene u tak velkeho kodu to trva roky. A mezitim Firefox ztracel a Chrome nabyval. Navic i Firefox delal znacne zmeny, ktere lidi nas**li. Ja momentalne pouzivam oba, a Firefox uz bezi hezky, nicmene je pozde, maji tusim <10% trhu.

Ale to co asi nejvic pomohlo Chrome je to same co pomohlo MS - bundlovani do OS (v tomhle pripade androidu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak taky tomu hlavne pomohla ta tlacenka pres google.com kdy to vyskakovalo pri kazde navsteve s necim jinym
a koukam, ze to vyskakuje porad...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1 Souhlas tynyte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chromě vypadá hnusně? To si po sobě opravdu nemůžete přečíst aspoň nadpis, amatéři?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ještě chvilku a bude to konečně hranaté, pravoúhlé. Ještě kdyby vyhodili tu vlastní lištu okna a udělali to jak to má Firefox.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako upřímně: tohle je to úplně poslední, co by mi na Googlu jako takovém vadilo. Podstatně víc mě sere zaříznutí G+ a i to mě sere spíš zanedbatelně. Když to srovnám s takovýma desítkama, ty mě serou až neskutečně a kde to jde, setrvávám u W8.1. Oproti tomu jsou taby v Chromu problém, který neexistuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tvoj nazor k W8.1 zdiela celkovo 4,54% uzivatelov na svete podla NetApplications.com

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Urcite vis proc.. a ne neni to tim, ze by Win10 byl lepsi ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak tohle můžeš vědět?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však víš - já byl dycky jinej :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Google je poměrně malá a chudá firma co prostě nemá finance ani lidi a čas na to něco takového udržovat.

Každopádně Firefox master race.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja som na FF asi... 15 rokov :) Ale mam aj standalone Chrome, lebo Google su k*rvy a napr. upload 50 foto do Google Photos cez FF neprejde a cez Chrome ano. IMHO to Google zamerne kazi na non-Chrome...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj :-). Já začínal teda s NCSA Mosaic, ale vzápětí jsem přešel na jednu z prvních verzí NN, a tu jsem opustil jen na pár let v dobách IE5-6 (s mezipřistáním u Maxthonu). FF od nějaké ranější verze 1.5 (přesnou setinku si už nepamatuju).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, já jsem na FF od 0.6, takže si ani nepamatuju, co jsem měl předtím :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem to podobně, akorát jsem trochu mladší, protože jsem začínal na NN 3.0. Pak jsem taky chvilku odbočil k IE5-6 (rovněž s mezipřistáním u Maxthonu, ale to byl v podstatě jen nadxicht k IE), ale vrátil jsem se zpět - ovšem ne k Firefoxu, ale k Mozilla Suite a plynule jsem přešel na SeaMonkey. Pak se ale vývojáři SeaMonkey začali chovat trošku jako Microsoft (nemožnost volby instalace komponent, prostě všechno, nebo nic) a objevil se Chromej, tak jsem na něj přešel a jsem na něm doteď. Už to ale není zdaleka téměř výhradně jediný mnou používaný prohlížeč, na řadě míst používám Firefox (téměř výhradní browser na mobilu) a sporadicky (nikoli však úplně výjimečně) PaleMoon. Velmi výjimečně používám Edge a v práci na některé specifické věci IE, na co se IE hodí líp než cokoli jiného (IE totiž není až tak úplně webový prohlížeč, jako spíš platforma pro blbě napsané webové aplikace).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by som chcel vidiet tu "Řadě uživatelů" a "mnozí"...vzdy pocut iba tych ktorym to vadi, nie tych ktorym to vyhovuje tak pridavam komentar ze ja som s tym spokojny a nikto z mojho okolia sa nestazuje, 1-2 dni som si zvykal ale uz v pohode, teraz by som sa uz nevracal s5..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A přitom stačí v nastavení kliknout na odkaz u motivu, otevře se Chromí obchod a tam už si uživatel může vybrat dle libosti. Sice to šikmé taby nevrátí, ale hodně to pomůže s integrací do desktopu, pokud výchozí téma nesedí. Například téma Breeze se hezky sladí s KDE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako tak čítam, pre niektorých ľudí by mali začať opäť vyrábať zaoblené obrazovky a top model s výrezom hore i dolu, zaobleným, nech sú in.

Pozitívne na zmene chrome je, že FF už nevyzerá tak hrozne. To ten FF robil množstvo dizajnových zmien len pre dizajn. Človek si nainštaluje tiny tému, všetko nepotrebné zmenší, nastaví tak, aby sa mu tam zmestilo čo najviac užitočných dát. Potom príde FF a Chrome (google veľmi rado rieši gender ikonky, vrátane zmien dizajnu. Mozilla zas vyhodila spoluzakladateľa, zástancu konzervativizmu, preto je všetko teraz tak gay, oblučké, teplučné, načančané) sa rozhodnú, že FHD s nami tu už bolo strašne dlho, prejdite na 4K aby sa vám tam zmestilo to čo na FHD.

Teraz máme všetko oblučké, ružovučké, teplúčke. Už len čakám ružovú predvolenú tému so srdiečkami, kvetinkami a gay pride dúhou.

Stačí si pozrieť iné prehliadače od firiem, ktoré nie sú tak aktivisticky gay positive. Vivaldi, Opera, Maxthon, Pale Moon. Čím to je že práve firmy podporujúce LGBTI tak radi a často menia dizajn z funkčného, za ... odporný pre heterákov?
Čisté línie, pravý uhol zjavne nie je in, je to nepriateľ No1.

Zostávam pri starej verzií Chrome rovnako ako mám i Firefox 28. Do 2 rokov opäť zmenia dizajn, keď zistia že byť gay nie je až tak cool na pravouhlých obrazovkách. Kým zistia, že je rozdiel v požiadavke na dotykovej obrazovke a na produkčnom desktope ovládaným myšou a klávesnicou.

Ten kto odporúča niečo iné ako Chrome. Výhoda chrome je bezproblémová synchronizácia a možnosť mnohých oddelených účtov. Jeden na súkromný email, druhý na služobný a pod. V tomto je chrome top. Na novom PC len zadám prihlasovacie údaje a je to. Google to vie, že to vie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ešte musím dodať, kedysi, roky, dlhé roky som používal gmail v štandardnom nastavení. Aj motívy, experimentálne funkcie som používal. Po nedávnej skvelej dizajnovej zmene, som rád, že kvôli rozvojovým krajinám google stále prevádzkuje základné HTML, ktoré som si v gmail dal ako predvolené.
Mne tie priestorovo náročné obliny nerobia dobre.

Pár článkov, len tak:
https://medium.com/google-design/taking-the-equality-conversation-to-emo...
https://www.fastcompany.com/90227530/sundar-pichai-qa

10 Things About Sundar Pichai: Google's New CEO
and is pro gay marriage. https://www.nbcbayarea.com/news/local/10-Things-About-Sundar-Pichai-Goog...

https://www.theverge.com/2018/10/17/17989804/james-damore-google-conserv...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nemuzes jim zazlivat, ze sledujou vyvoj okolo sebe... "vsichni" smrdi na Win 7 kde je vsechno pekne kulaty a na pravy uhly (Win 10) serou XD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je Chrome vůbec dost nepřátelský k jakýmkoliv úpravám UI, když to jako zatvrzelý Mozillák porovnám s Firefoxem, tak to je nebe a dudy ve prospěch FF. Používám teď Chrome na Chromebooku (logicky) a bojuji s řadou detailů, třeba jen do teď nepřišel na způsob jak při psaní zvolit vyhledávač, ve kterém má text vyhledat a nechce se mi věřit, že by to nešlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to řeším pomocí klíčových slov. Je to sice trošku krkolomné na konfiguraci oproti pár klikům, ale pak je to velmi rychlé na používání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to a za mě musím do mlýna dovézt Vivaldi. Sice chromium, ale prozatím jsem konfigurovatelnější (a současně aktualizovaný, originální Operu už nechávám odpočívat v pokoji) prohlížeč nenašel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vivaldi a Opera jsou oba super. Verim, ze Edge bude taky skvelej az predelaji to jadro na Blink.

Chrome nesnasim, bohuzel nam to ajtaci v praci prskli na PC, strasny.

Firefox nevedu, skoncil jsem na 52 ESR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě serou jakýkoli změny, doprdele já vím že všichni ti zbyteční nenadaní vývojáři se musí uživit, ale nemůžou aspoň mrvit něco, co nikdo nepoužívá? Co provedli se starým redditem se nedá popsat: zdařilý design, na který se dá dívat, protože ho dělal někdo s citem, vkusem a IQ nad 90 předělali na smuteční parte, které se tabletu sotva hýbe. Rozdíl oproti časům před parnácti lety je, že tenkrát dělali počitače a web hlavně lidi z té nadanější části populace, kdežto nyní nastoupili k lopatám vyučení retardi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.