Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá se i levnější Xbox Series S: herní výkon na úrovni Xbox One X?

jak je možný že se výkon ve tflops snižuje a přitom se zvyšuje fps? chápu že to není linerání, ale nečekal bych obrácený směr.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám k dispozici určitý rozpočet tranzistorů. Mohu ho využít na více výpočetních jednotek, jejichž teoretický výkon je obtížnější využít, nebo na méně výpočetních jednotek, jejichž teoretický výkon je snazší efektivně využít. Pokud z nějakého důvodu mezigeneračně změním strategii z první možnosti na druhou, pak teoretický výkon může klesnout, ale herní ne. Zjednodušeně řečeno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky FPS nezávisí jen na výpočetním výkonu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.
RX Vega 56 má 10.5 TFLOPs při single precision, RX 5700 XT má teoretický výkon 9.7 TFLOPs, tedy o ca 8% menší výpočetní výkon.
Přitom RX 5700 XT podává ve hrách o desítky procent vyšší výkon, něž Vega 56.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja hlavne nechapu proc by si nekdo kupoval konzoli bez exkluzivek

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jde o běžné spotřební zboží. Naprostá většina kupujících neví, že nějaké ekluzívky existují a co to je. Kupují to dětem za vízo, k Vánocům, k narozkám...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vidis a me treba Forza horizon zabavila na tak dlouho jak zadna moje PS hra :) ted jsem dohral TLOU2 a chystam se na gears 5, co jsem hral zacatek vypadaji uzasne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba uživatel, který nechce platit za to, že mu výrobce omezí kompatibilitu hry na jednu konzoli, ačkoli by technicky mohla běžet na čemkoli.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A takových je kolik? Navíc to ani nedává žádný velký smysl, kupovat hry na předraženým a dementním MS storu, být nucen používat další demenentní MS služby.. kdo viděl genocidu hráčů v podobě např. Games for Windows, to bylo prostě peklo.

Buď je teda člověk nenáročný a spokojí s regulovaným trhem konzolí a tohle vůbec neřeší a nebo využije volného herního trhu v PC světě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na trhu by se hodně levná konzole pro fullhd neztratila - i na 4K TV by lidi na tomhle rádi hráli a bylo jim to jedno. Si vemte extrémně nízký výkon Nintenda Switch a jeho cenu a přitom má úspěch.

Budou tak dlouho čekat, až se probudí třeba Huawei a jejich hlučné, nenažrané a drahé konzole začnou prodejně klesat, protože lidi už minimálně tuší, že hraní na konzoli není ani tolik o rozlišení a detailech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huawei se tak brutálně prosazuje na mezinárodních trzích, protože dostává finanční injekce od Čínské vlády. Účel je pravděpodobně sběr informací z komunikační infrastruktury. Na herní divizi, takovou finanční injekci se kterou by si mohli dovolit vývoj konzole, uplácení herních studií a podobnou reklamu jako má mobilní divize, nikdy nedostanou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty finanční injekce/kurzové podhodnocení... dostává nejen IT průmysl, kde je možný sběr dat. Spíše to vidím tak, že čínská vláda(podniky) získává přístup k devizám, které může mnohem snadněji investovat v zahraničí, nebo použít na nákup strategických surovin/technologií. Sběr informací tam určitě také v nějakém objemu probíhá, ale kde ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevidim smysl ve vydani 2 verzi nove herni konzole, tak jako ho nevidim v pripade Playstation 5 ktera bude jak s cteckou optickych disku tak bez ni, tak ji nevidim v zbytecnem deleni noveho Xbox-u NextGen X, jednoduse a jasne zatim co pritomnost ctecky optickych disku vam zaruci ze hru budete mit fyzicky v ruce a po jejim dohrani ji prodate pres bazar, nasledne par chechtaku dolozite a mate hru novou, tak slabsi Xbox bude zbytecne kanabilizovat/kanabilizovan jeste pritomnost-i predchozich verzi Xbox One X a S, nechapu prosto proc si kupovat konzoli bez mechaniky kde sem 100% vydan na pospas svemu uctu a rychlosti internetu s tim ze kdo by si jiz kupoval nastupni next-gen konzoli ktera v reale nebude 4K/60FPS ready, jiz sou velke prodeje 4K zobrazovadel, vlastne se da rict ze jiz nevite koupit moderni panel s FullHD, nac pak takova socialni verze nove konzole? naprosta zbytecnost protoze oproti hernimu pc-čku je ta cena konzoli rozhodne nizsi cili se zakaznik na novou generaci vzdy najde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude ta nová orezaná konzole stejně výkonná jako ta stará top, tak to rozhodbě má smysl pro toho kdo chce koupit konzoli novou a nikoli jako náhradu/upgrade za tu starou a nechce třeba tolik utrácet. U té nové konzole se dá čekat že přinese při stejné funkčnosti lepší provozní vlastnosti a bude třeba výrobně levnější...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože spousta lidí koupí dětem do pokojíku malej xbox S, kterej má malou spotřebu a díky novým technologiím to není hučící letadlo. Zaplatí jim k tomu gamepass za pár stovek měsíčně a maj her, že nebudou vědět co dřív a nemusí jim kupovat žádný hry a řešit šmeliny s bazarovkama aby ušetřili.

Jen pro příklad tam je: Witcher 3 , RDR2, Kingdom come, ARK, Plague tale, no mans sky, batman arkham, dayZ, serie Gears, Halo, Forza horizon, minecraft+ dungeons, MK X, Dishonored, fable, Serie Walking dead od telltale a dalších asi 350 her a z toho je dost AAA titulů...

Pokud to bude za rozumnou cenu a dají k tomu lidem ochutnat gamepass, bude to trhák...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Xbox SS se predpoklada, ze bude levnejsi nez Xbox One X, takze ma smysl.
Ne vsichni hraci sve hry po dohrani prodavaji, jestlize v mnohych pripadech uz dneska na konzoli stahujes desitky GB s DayOne patchem, tak nepotrebujes placku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze jses jelito... :) Mechanika je dnes prezitek jen za duvodu nakupu a nasledne prodeje hry... Cimz vyrobce znacne trati... To je pro tebe jako uzivatele plus, ale bohuzel to jedine... Vem si ze prinesel placku COD a vrazis do XBOXu a instaluje se ti to 1.5hod cca 45GB... Pak se ti jeste stahuje 30GB 'patch' = oser... S 300mbit UPC mas za 45-60min vse nainstalovane z netu, nemusis ke konzoli vstavat a je klid... Ano neprodas to... Ale treba si slysel o sluzbach jako Game Pass, EAaccess atd.... (ano Sony znacne pozadu).... Uprimne ja mam XOX od zacatku co ho vydali a za celou dobu jsem tam mel jednu placku... Hry nesbiram, odmitam mit haldy her nekde na policce a chci jen zmacknou cudlik na gamepadu a hrat... Ne litat jak magor a menit placky... Doba "diskoteky" u Amigy je uz nastesti davno v panu... :D Amen ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nesouhlasil :) Mechanika je přežitek u xboxu (díky gamepassu) ale u Playstationu nutnost, ono koupit hru na na PS storu za 2000, na disku za 1500 nebo bazarově za 800 je sakra rozdíl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

aha sorry, přehlédl jsem tu zmínku o sony :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-Bazar smysl rozhodne ma a hodne to vo svete jede, ne kazdy chce totiz umele u sebe doma drzet neco co jiz dohral, proda to, doplati a hra hru novou...

-Dnes sou prave na place UltraHD Blu-ray disky ktere dodaji zaklad v desitkach GiB a pak prijdou ty spominane patche, to jo kdyz nemam zaklad tak to tahas jako debil cele z netu a pak to trva hodiny

-vsechno vase tvrzeni stoji na skvele rychlosti internetu, vysoke rychlosti a ta neni vsude po svete ve vysokym prumeru dostupna

Pro mne za mne si to uzivejte jak chcete, vetsina lidi ale voli zdravy rozum delat si se svym majetkem co se mu prave zlibi, dnes sou ty hry chrleny jak na pase proto je bazar zdrava volba(nevim nac sou mi v uctu desitky her, prodat je nemuzu, pak je to v prdeli).

Ze ste lini strcit jedinou placicku do stroje jenom dokazuje ze ste lini mit svobodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro tebe je svoboda koupit si placku, pro mě zase zaplatit si za tu cenu na rok celou herní knihovnu (gamepass),
To samé teď platí ve světě filmu: zatímco ty si koupíš jeden film na placce a máš 2 hodiny super zábavu, já mám za tu cenu k dispozici celou knihovnu (netflix) a stovky hodin zábavy.

Ale na druhou stranu jsem rád za lidi jako jsi ty, díky nim jsou tyhle služby zatím tak levný :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak aby to neznělo že jsem proti tobě :D na PS placky taky sbírám spíš jen kvůli tomu že se mi to líbí na poličce a pro dobrej pocit z vlastnictví placky samotné (některé hry mám jentak, ani jsem je na PS nehrál) ale na XB/PC by mě to vživotě nanapadlo, tam je store, steam, epic, gamepass,.... to je jinej svět :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Placky jsem zavrhnul poté co mi polovička originál dvdcek s cerveným trpaslíkem popraskala (kolem středu) ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.