Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Číňanka vrátila iPhone X, odemkl ho i obličej kolegyně. Nový kus také.

kdyz google delal betatesting google glass placenej zakaznikama, tak mel aspon koule na to priznat, ze je to zakaznikama placenej betatesting.. (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To ví každý, že všichni asiati vypadají stejně - prostě je to jen pro normální rasy :-)

Konec rasistických vtípků - reálně to zas tak úplný vtip není, je klidně možné, že to něco na tento způsob bude, kdy to má někde větší problém než jinde.
A druhá možnost je, že to je zase další pohádka s cílem získat publicitu, nebylo by to poprvé :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vona je to prdel i vážná věc v jednom, ale já bych se vůbec nedivil, kdyby tam právě tenhle problém nastal (problém „všichni se nám zdají být stejní“).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"problém „všichni se nám zdají být stejní“"

Ale to isté hovoria Aziati o Európanoch :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Právě to bude jádro problému. Systém zřejmě navrhli běloši podle rozdílů v rysech mezi bělochy. První zpráva o oblbnutí Face ID se týkala černošek - matka+dcera, druhá asiatek. U černochů a asiatů jsou evidentně rozdíly v jiných rysech než u bělochů, na jejichž pozorování nejsou běloši zvyklí a tudíž jejich vyhodnocení není zahrnuto ani v softwaru, který napsali.

Kdyby software připravili asiati, je možné, že by selhával u bělochů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby software připravili asiati, je možné, že by selhával u bělochů."

Nebo by to taky fungovalo poradne u vsech.

FaceID:

If oblicej = bíla then
if barva oci = modra then
if ...
else odemkni iPhoneX.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem vetsina rysu je stejna napric rasama. Mozek ovsem funguje jednoduse a pokud je zvykly na potkavani samych bilych lidi, tak vyhodnocuje dalsi a dalsi rysy, dokud nedojde k rozdilu nebo kdyz vycerpa vse, tak oznaci shodu. Zatimco kdyz mozek zaregistruje cerny oblicej, tak je to takovy rozdil, ze uz to dal nezkouma, proto se nam cernosi nebo asiati zdaji vic podobni nez belosi. A samozrejme to same plati i u cernochu nebo asiatu.

Ovsem pokud bude beloch zit v komunite cernochu, tak se velmi rychle nauci rozeznavat jednotlive cerne obliceje stejne jako obliceje bile.

Takze bych to nesvadel na to, ze to programovali belosi, ale spis ze to programovali blbove.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu. Da se to jednoduse shrnout do vety..je to o zvyku. Ja jsem zil nejakou dobu v 'asijskem' prostredi a po case se naucis rozlisovat nejen jednotlive 'asijske' tvare, ale taky celkem uspesne tipnes, jestli je to Japonsko, Cina, Korea, Malajsie, atd.. Normalni evropan ty rozdily nevnima, protoze neni na to trenovany. Pokud by zil v jinem prostredi, tak se to nauci stejne.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nejen asiatu, pokud delsi dobu pobyvas v zahranici, zacnes si uvedomovat i ceske specificke rysy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, řekl bych, že třeba černochy či Araby rozlišuji o dost víc než Asiaty. A rasismus to není, z hlediska sympatie k rasám by to u mne bylo spíš opačně.
Přijde mi, že třeba u číňanů je mezi nimi míra podobnosti fakt vyšší.
Ale jak tu padlo - je dost otázkou hodnověrnost celého incidentu, dosavadní "kauzy" moc důvěru nevzbuzují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak pise tombomino, je to jen o socialnim prostredi, ve kterem zijes. Pamatuju se na zemepisny porad na CT, kterym provazel Kaiser a Labus a kdyz byli v Cine, tak jim mistni rikal, ze je docela tezke je dva od sebe odlisit. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak píší výše. Je to jen tím, že se s daným typem rysů setkáváš málo a "ten první dojem" na dominantní rozdíly přehluší vnímání jemných detailů tváře. Stačí pár týdnů v Asii a člověk by se za prohlášení "všichni vypadají stejně" propadl hanbou.

Pochopitelně to může být i slabinou celého systému detekce tváří, byl testován na nedostatečném vzorku asiatů (zřejmě v USA, kde se jinak líčí, češe i tváři než je tomu v Číně). Nebylo by to poprvé, je známo, že xichtohladeče na ostření kamer často zcela ignoruje černochy (zde zase japonci mají zřejmě malý vzorek černochů) a je fakt, že ten systém udělat neprůstřelný pro všechny existující rasy a kulturní prostředí je docela náročný úkol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak spousta rysů u ras je shodných, ale přeci jen to detekční AI nepracuje s obličejem, ale s nějakým zjednodušeným modelem a zde může být jádro pudla, protože kamera na černošském (nebo načerněném) obličeji vidí něco jiného než na bělošském a může úplně jinak reagovat. Pak jsou tu věci jako make-up, kulturní tradice (současná), třeba makeup proměňuje ženské k nepoznání a jsou dost odlišné přístupy v různých zemích Asie a v Americe. Předpokládám, že to vyvíjeli v Cupertinu, tak to ladili na všech rasách, které jistě v Apple k dispozici na testování mají, ale všichni američané, takže se upravujících a makupujících v západním stylu. Příliš malý vzorek pro příliš velký svět. A každý vzorek je jen "variačně" omezený, až teprve vypuštění mezi populaci ukazuje jak to může být zavádějící, věřit absolutně jen limitované testovací skupině.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vystačím si s pinem o ty další dvě technologie nijak nestojím , nemusí být špatné a pokud někomu vyhovují tak proč ne. Všiml jsem si ale , že pokud někdo zpochybní genialitu ohryzaného jabka a nebo nedejbože w desítek hned se vyrojí smečka rafanů kteří toho odvážlivce rvou na kusy. Všem bych koupil trika s velkým znakem nike na záda . Ha ha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všimnout si jde snadno, že se vždy sejdou rafani z obou stran. Zůstat věcný v takové přestřelce nesnadné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je vědecky prokázáno, že na rozpoznávání obličejů se v mozku časem vytvoří struktura.
V odborné literatuře je třeba popsán případ amerického farmáře, který si za roky vytvořil schopnost rozpoznávat "obličeje" svých krav. Následkem poškození mozku přišel o schopnost rozpoznávat obličeje lidí, ale krávy rozpoznával dál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"na jejichž pozorování nejsou běloši zvyklí a tudíž jejich vyhodnocení není zahrnuto ani v softwaru, který napsali."

Nebo ten software je obecný, ale není trénovaný na správný dataset? To dnes bude dost možná pravděpodobnější...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asiatům zase připadaji všichni evropani stejní...
Jinak překvapila mně věta "šance, že telefon odemkne někdo jiný než vy, má být 1:1 000 000 namísto 1:50 000"
Já měl za to že už před sto lety byla pravděpodobnost shodného otisku (ze sledovaných znaků) jedna ku pěti milionům 50 000 mi přijde nějak málo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pravděpodobnost shodného otisku je opravdu velmi malá.
Ale tady nikdo neřeší, jestli ti lidé mají skutečně stejný otisk, ale co technika reálně nasnímala. Nečekaně technika snímání otisků v mobilu není moc přesná.

Třeba častým problémem je částečná rozmazanost otisku a to by sice šlo vyřešit nějakým přísnějším nastavením, které by vyžádalo nové snímaní, ale koho by to bavilo pokaždé odemknout mobil až na 10. pokus?? Je to daň za pohodlí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro čínský trh asi nepůjde použít stejná technologie jako pro amíky.
Já kdybych měl čínskou manželku, asi bych taky nepoznal, jestli mi nepřišla místo ní domů její kamarádka ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Njn jsou to mistři v kopírování a teď se jim to vymstilo :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Večer bys to už určitě poznal..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však nám to Apple vysvětlí, nebo vydá pro tyto země patch, a místo obličeje si budou skenovat jinou část těla :-) Třeba pr.... Jen se jim to bude blbě odemykat na veřejnosti :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Při šanci 1:1 000 000 je v zemi 1378 dalších číňanek které umí otevřít její telefon. Tak zrovna narazila na jednu z nich no. Smůla

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady znova - bulvární nadpis a už to jede. Přitom NIKDO se nepozastavil nad tím, že neexistuje jediný důkaz, resp. video, na kterém by byl vidět postup, kdy si paní č.1 vytváří FaceID profil a po jeho úspěšném vytvoření předá bezprostředně na to paní č.2 tlfon do ruky, která ho následně odemkne svým obličejem.

Není to první případ, kdy velmi podobní lidé spolupracují přičemž majitel s “dvojníkem” vyměňují několikrát iPhone tak dlouho, dokud si ML nesyncne oba obličeje do té míry, že ho pak odemknou oba. Tohle se dá se znalostí PINu nasimulovat během pár minut, ptž zadáním PINu bezprostředně po neúspěšném scanu se spustí proces učení a doplní se změny. Podmínkou je minimální odchylka obou vzorků a právě na úpravě této delty Apple pracuje a dolaďuje ji.

Ale vidět věci takto komplexně, to bychom chtěli moc, že :-))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To co rikate, ale spis vyvolava vic otazek k Appli technologii ksichtovani, nez nabizi odpovedi.
Obcurat "super" bezpecnostni ficuru tim, ze si 'vymenujes' telefon a software to zmasti tak, ze si prida 2 obliceje nebo z nich udela nejaky "prunik"..to jako fakt? :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tuto novu featuru Applu niekto povazuje/povazoval za bezpecnostnu? Ja som v tom videl od zaciatku len marketing.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja jen papouskoval jejich marketingove srajdy ;) A zda se, ze hlavni sila je opravdu v Marketingu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A má výše zmíněný postup se záměrným "naučením" jiné osoby reálný dopad na bezpečnost? Podle mne moc ne, tohle se k žádnému útoku přece použít nedá, je to dobré jen pro mediální rozruch...
Smysl mají pokusy typu třeba toho popisovaného útoku s 3D maskou, to už podstatné je a kdyby to šlo nějak zjednodušit, tak určitý problém a riziko je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, nejde o nic jiného než o bouři ve sklenici vody a následnou medializaci. "Apple" v nadpisu = zaručený clickbait, obzvlášt v negativním podání, tohle všichni moc dobře ví už od první větší aféry s anténou v iP 4 a od té doby rok co rok "odhalují" a přifukují sebemenší kravinu.

A k té masce - opět, nikdy nebyl zveřejněný postup a neexistuje žádný důkaz, že např. nebyla nascanovaná ona maska, resp. nebylo to udělané tak, jak jsem popsal výše.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To vis ze vsechno ohledne Apple je klick bait... kazdy kdo nema apple, tak je zaroven potencionalni nepritel ;)
Jestli to nebude tak trosku tim, jak to napriklad Apple prezentoval? Ostatne jako vsechno ostati co kdy prezentoval..nejlepsi, nejvice inovativni, bla bla bla...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne to opravdu Apple v PR nepíše, leč někteří bojovníci s tím rádi operují - asi z obluzení nebo co. Oni Appláci píší příkladný píár typu, "skvělý výkon", "bezkonkurenční design", "nejvýkonnější iphone" a podobné nadšené floskule a nikde nezmiňují ani slovíčkem něco co by zmínilo svět mimo zahradu jablek. Komentátoři a ultra fans, to je jiná. To že lidi chtějí soutěžit je jejich slabina. Že je xichtohledač já-nevím-kolik-krát spolehlivější než PIN je dost pravděpodobné a lidi zapomínají, že když je pravděpodobnost shody nebo mylné detekce hodně malá, tak to neznamená nulová. Šance přijít v autě o život je velmi malá, ale každý rok jen u nás zemřou v autě stovky lidí. Iluze a fakta se zde setkávají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

heslo je porád dobrý způsob protože heslo z vás musí někdo dostat (i třeba za cenu života) ale proti skenu obličeje/otisku prstu není obrana :) takže vícefaktorové zapbezpečení je zatím nejspolehlivější formou už jen díky vyšší diverzifikaci ...

- nejpohodlnější je aktuálně asi otisk prstu protože faceID a jiné alternativy kdy musím extra manipulovat s přístrojem do požadované polohy je sux :) (navíc faceID je prokazatelně nespolehlivé když je riziko že telefon neotevře ani majitel případně se asi díky neuralnímu akcelerátoru zvýší tolerance na rozdíly a vyjímečně projde i velmi podobný jedinec (dítě, příbuzný apod. )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Heslo je dobrý způsob, stejně jako otisk prstu, ale ani jeden též není neprůstřelný. Nejlépe, když si každý vybere co mu vyhovuje. :-) Spousta lidí stále telefon vůbec nezamyká, což není moc rozumné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to ze nema? Samozrejme, ze pokud je to pravda, tak je to bezpecnostni dira jako cune. Netvrdim, ze to bude nejaky bezny zpusob, ale co je bezny zpusob. Co kdyz si budes ten telefon 'vymenovat' se znamym, nebo kolegou v praci atd..tohle jsou jen zacatky, kdo vi, na co se jeste prijde casem. Vzdyt ten telefon ma byt odemikatelny jednou osobou..ne dvema, ne sourozencem, ne nekym, komu ho das do ruky.
To ti pak bude odemykat on? :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No jak se to vezme. Pokud to chápeš jako bezpečnostní díru a chceš se vloupat do telefénu třeba Kalouskovi :-), tak může být dost náročné najít kompatibilního dvojníka - a v tom případě je to dost silné. Pokud naopak v rodině nebo někde blízko máš někoho, kdo to oblafne, tak je lepší odemykat jinak. Horší než pin to nebude. Nevím kolika lidem bych se vlomil do telefonu po vyťukání 1234, ale předpokládám, že šance budou docela slušné. Pokud znám datum narození šance se přiblíží možná 50 %.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to o uhlu pohledu. Pokud to ma byt opravdu "secure" featura, tak se zatim uplne nepovedla. Jinakje to v pohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je otázka jak moc lze věřit článkům z novin. Ona se tomu určitě časem nějaká bezpečnostní firma pověnuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale postup, kdy se k odemknutí někým jiným vyžaduje aktivní spolupráce uživatele se zadáváním PIN a navíc i pak by to zabralo jen u lidí s hodně podobnými rysy "díra jak prase" fakt není...
To prostě není postup pro zneužití vůbec, nejen že to není obvyklé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zalezi nad uhlu pohledu. Pokud beru FaceID jako 'bezpecnou' technologii, tak je to dira jako dokonce dve prasata ;) Pokud beru FaceID jako jednu z dalsich moznosti, jak zabezpecit telefon pri odemceni a nebudu nikde tvrdit, ze je bezpecnejsi nez to a ono, tak Vam davam za pravdu..je to v pohode ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V lepším případě marketing. Obličej , otisky ... .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tvrzení, že je čtečka otisků prstů míň bezpečná než rozpoznávání obličeje je podle mě PR blábol.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U Applu kdoví. Když jsme ve firmě měnili iP5 za sedmičky a dávali nové, dával se služební telefon i nové prodejkyni. Kolega chtěl předvést TouchID, jak se jí nikdo nedostane do telefonu a na její naprogramovaný otisk se mu v ruce odemkl. Oba jsme na to koukali, no vymazali jsme záznam o otisku, otřeli pro jistotu snímač mikroútěrkou (aby tam nezůstaly žádné mastné stopy po našich prstech) a nechali jí udělat nový záznam. A šup, zase se to otevřelo na kolegův palec. No každopádně to bylo dost překvapení, nakonec se to vyřešilo tak, že ona stejně to TouchID nechtěla používat, tak jsme otisk smazali a užívá PIN. Každopádně záhada, nevím, jestli to byla nějaká vada snímače, to už jsme neřešili. Kolegův iPhone fungoval správně. No ale trochu to v nás podkopalo víru v odemykání prstem. Nicméně já mám Honor 6X, a tam to zatím funguje spolehlivě, otevírá to jen na naprogramované prsty, ničí cizí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je hezky priklad, ktery dokazuje, ze slepa vira v technologie je spatna. Stare programatorske porekadlo stale plati, ze kazdy system je bezchybny do prvni chyby :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ale trochu složitější... FaceID je v absolutních procentech "přes populaci" zřejmě opravdu řádově lepší než TouchID, to se zatím spíš potvrzuje.
Diskuse se vede o něčem jiném, totiž o tom, zda náhodou není výsledek o dost horší v reálném životě zejména v rodinách, kde je logicky míra společných rysů mezi příbuznými větší. Ani zde to asi není vyloženě špatné, nicméně tady je asi pravděpodobnost chyby vyšší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je teda velka afera z cele Ciny jedna zena vrati telefon jelikoz FaceID " prolomila " jeji kolegine.
Kolik to asi dela procen z celkoveho prodeje iPhone X ?
Nebo ze by jedna z nejlidnatejsich zemi prodala jen jeden telefon a hned takove bespecnostni riziko?

Osobne preferuju Topuch ID jelikoz muzu telefon odemknout v jakekoliv poloze a kteroukoliv rukou.
Telefon nikomu do rukou nedavam a tak se o prolomeni nikterak neobavam. Pokud by mi telefon ukradly je mnoho reseni jak data v nem znepristupnit nebo smazat.Ale ukrast by se ho snazili vice proto aby vymazali apple ID a telefon mohli prodat - cimz by telefon take smazali.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Nový kus také"....
Kdo by to byl řekl, když je to evidentně softwarový problém, že?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podle applu ne.. (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Panove (a mozna i damy), jako prominte, ale co to je za clanek? Nejaky neznamy cinsky server zverejnil nejakou pochybnou zpravu typu JPP??? Fakt se nikdo nezamyslel a nikomu neprislo divne, ze by v dnesni dobe nebylo z daneho incidentu alespon jedno video???
IMHO FAKE

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

^ Troll

Když už chcete napsat "fake", tak si raději nejdřív ověřte fakta.

To, že český autor článku nepřidal odkaz na video, ještě vůbec neznamená, že nic takového neexistuje. Vaše nedostatečné logické uvažování dokazuje jenom to, že jste skutečně "debžot".

https://www.miaopai.com/show/V1E9EPykd8Uxk5IKrePIzuQNrw1xpkdDhvRcVQ__.htm

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Delas si srandu ze jo? Nebo jen neumis cinsky? Ale ani to te neomlouva, protoze jsi se na to video mel aspon podivat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja se na nej koukl..ale bez cinstiny ani prdlajs :))
Kazdopadne se to video aspon tvari, ze to tak opravdu funguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to video neukazuje vůbec nic. Sestříhané z různých záběrů, dámy hodně vypráví, pak v oddělených záběrech skenují obličej a nějaký telefon odemknou. Jako důkaz bych si to představoval natočené jinak: v jednom záběru jedna dáma do čerstvého telefénu naskenuje svůj obličej, zamkne, podá té druhé a voila. Pak by to byl slušný důkaz. Takhle je to pořád jen JPP (mohlo se stát ale také nás můžou vodit za nos).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to asi jako "Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála. Tasparta maznalika zamáz piskurty, jarda, piskurty, patláma, patláma, patláma a… žbrluch!"
V dobe, kdy je na youtube kazda picovina, tak aby si to v te prodejne alespon 10 lidi nenatocilo je zvlastni. A aby doted autorku nikdo nekontaktoval a nenatocil opravdove video, tak to uz neni zvlastni, ale jednoznacny fake.
Hadam, ze puvodni clanek psal autor jako psycho mantis, ktery se podival na nahodne video, kteremu nerozumel a ktere se muze tykat opravdu cehokoliv (patrne asi nahodne natocene v prodejne apple v cine, kde se ptaji novych zakazniku na iphone x), tak ho napadla paradni kachna a ejhle, chytl se i web v cesku ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro příznivce toho "zázraku" ( co se mě týče děkuji nechci ) před vánocemi v El.Worldu 21180,- IPhone 7 32GB a po vánocích 14852,- k mání 4 barvy. Dneska mi přišela nabídka emailem.No ti co koupili ten ..... před vánocemi moc rádi nebudou , jiní zase naopak můžou mít radost.Zajímavá cenová politika . S toho je vidět že na tom je slušný "vývar" . Náš děda říkával: "dej blbým peníze a kramáři mají odbyt" https://www.electroworld.cz/vysledky-vyhledavani?q=2002802+2002800+20028...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna netreba kazdej "akcii" verit, ze je to akcia. Ta cena je vsade stejna...
https://mobilni-telefony.heureka.cz/apple-iphone-7-32gb/#

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná máš pravdu to opravdu netuším . Jen jsem si na to vzpoměl protože před vánocemi si jedna holka která na to opravdu nemá koupila to jabko za dvacítku plus nějaké pojištění takže tuším skoro dvacetpět .... málem mi vypadly oči z důlků protože znám její příjmy a situaci. Přesný typ nevím , musím se jí zeptat. Ona je dokonce na sebe pyšná že je teď in.
Ono je to často o tom že tyhle předražené "krámy" si kupují lidé kteří na to nemají. Pochopím nějaký odpis s daní ale za úspory a nebo nedej bože na půjčku , to už je silné kafe.Ani při padesáti čistého mě to nepřijde jako adekvátně vynaložené peníze , tedy za těch dvacetdva bez pojištění. V práci noťas s mobilním připojením a telefon který se mi pohodlně vleze někde do saka abych nevypadal že nosím cihly po kapsách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak lidi, co si puci prachy na telefon, ze na to nemaji, tak to je kapitola sama pro sebe. Kdyz si clovek s desitkou mesicne koupi mobil za 20, tak je to debil. Kdyz uz chce smartphone, iphone se se da koupit za 7-8. Pokud se spokoji s androidem, tak ty stoji do trech tisic, tak neni vubec potreba kupovat telefon za 20. Navic 7ka se vuci 8ce vubec nevyplati. Ted teda ta 7ka asi jo no. Ale radeji bych teda plusko kvuli fotaku. Kdyz vrazet do telefonu pres 20, tak jedine 8ku nebo Xko, vlastne pres dvacet ani nic jineho snad uz neni, mozna tak nejaky nesmyslny 256GB model 7ky.
Az mi chcipne 950xl, tak doufam, ze do deseti bude SE2, ktery bude mit aspon takovy fotak jak je v 950ce a budu happy. Taky se mi nechce uvalit 30 do Xka. Za to koupim SE + 3D tiskarnu:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona si koupila osmičku. Když jsem to psal tak jsem to ještě nevěděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je asi cajk ne? Teda krom toho, ze si kupuje neco, na co nema .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prý nic jiného nepotřebuje , tady jako pc a tak.Kdyby to nebyl vcelku balík tak se nad tím mávne rukou , taky jsem se nautrácel za kraviny. Ono to jde mimo mě , jen jsem se to dozvěděl a náhodou jsem dostal ten email o výprodejích , tedy těch sedmiček . Občas něco koupím s El.Worldu tak mě tam mají.No a když už jsem u těch kravin , tak vlastně nedávno jsem si "musel nutně" koupit akční kameru protože jsem ji nikdy neměl no a tak jsem si s ní pohrál , chvíli ji měl na rc modelu a je v šuplíku. Na druhou stranu to můžu někomu věnovat jako dárek a nebo to příležitostně užít . :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kameru na rc modelu? To myslíš asi letadla, co? Protože já mám loď a nenapadá mě, co by se na ní dalo zajímavého natočit :D Konkrétně mám ten torpédoborec z http://www.ideka.cz/138-rc-lode. Být tebou, tak se z odběrů novinek odhlásím, jestli tomu nemůžeš odolat. Já jsem si takto nedávno pročistil celý účet na Seznamu a je mi teď mnohem líp, když mi chodí jenom věci, které mě zajímají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To video je vyprávění o tom jak se jim to stalo, příběh bez důkazů. Není to "teď se nám stalo nebo" nebo "vypadá to přesně takto", načež následuje skutečná ukázka. To je dost rozdíl v důvěryhodnosti informace. Mohlo se stát a nemuselo, žádné potvrzení tam není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych se dnes sám opravil, kdo ví o čem to video vůbec je... význam nám byl podsunut, já teda bohužel čínsky neumím, abych se přesvědčil, že se tam řeší to co je tvrzeno. Žádný zjevný důkaz tam není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době není zájem vyrobit věc, která funguje...
- Podívejte na Windows XP a 7... dodnes se jich Microsoft nemůže zbavit, protože fungují.

Face ID má problém, který přece vyřeší iPhone XX, ten bude mít Retina ID.
- Bude snímat sítnici a bude opět 20x spolehlivější, ale opět to bude díravý.
- Proto přijde s iPhonem XXX, který se bude odemykat čímkoliv růžovým.

Tím pádem bude mít Apple otisk prstu, 3D sken obličeje, sítnici i lechtivé fotky - NSA bude nadšená :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

je fakt, ze 3D profil obliceje je mazec. Takhle je mozne cloveka rozpoznat ak temer vsude. NSA musi fakt jasat ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.