Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CinemaNow a Intel VIIV nabídnou vypalování na DVD

Intel VIIV logo

Společnost CinemaNow možná znáte jako jednu z těch, které nabízejí filmy ke stažení v době, kdy vychází na DVD. Pochopitelně jdou přehrávat jen na PC, ale např. Vivid Entertainment Group, známý to vydavatel pornografických titulů, již nabízí i možnost stažené dílo vypálit na DVD. Prvně jmenovaná firma se však dohodla s největším výrobcem x86-kompatibilních procesorů, firmou Intel, aby mohly nyní obě společně oznámit svůj záměr umožnit na platformě digitální domácnosti Intel VIIV vypalovat stažené filmy legálně na DVD. Jak tvrdí Kevin Corbett, viceprezident Digital Home Group a Content Services Group v Intelu, možnost legitimně si vypálit DVD konečně přináší zákazníkům možnost užít si on-line zakoupeného díla kdykoli a kdekoli. Nyní oznamovaná služba, jejíž spuštění je naplánováno na relativně brzy (prý „krátce po začátku roku“) má být předváděna příští týden na CES v Las Vegas.

CinemaNow hodlá ve spolupráci s Intelem optimalizovat svou službu právě pro počítače platformy Intel VIIV tak, aby vypálení filmu bylo snadné a pohodlné, jako když nahráváte váš oblíbený film z televize na kazetu nebo v DVD rekordéru. Zda bude použita při vypalování ochrana CSS, se firmy nezmiňují. Nám však nezbývá než se zeptat: Proč je najednou oznamováno něco do té doby celkem samozřejmého jako převratná novinka? Proč jsme při přechodu z kamenného obchodu na internet nejprve omezováni, aby nám bylo později milostivě umožněno nakládat si se zakoupeným obsahem dle libosti (v rozumných mezích, samozřejmě)? A v neposlední řadě: Proč je to optimalizováno právě na Intel VIIV? Copak je oproti ostatním počítačům nějaký rozdíl v přístupu k vypalování DVD?

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CinemaNow a Intel VIIV nabídnou vypalování na DVD

Pátek, 5 Leden 2007 - 18:14 | Alexandra Stanovska | Prvy odstavec som citala zbezne a pri spojeni...
Pátek, 5 Leden 2007 - 14:26 | Anonym | No jo no, musí si přihřát PR polívčičku, aby...
Pátek, 5 Leden 2007 - 12:11 | Jakub Ševčík | Rozdíl je v tom, že jim Intel za tuto zprávu a...

Zobrazit diskusi