Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Čipset C51 od nVidie bude příští měsíc

nVidia logo staré

Tak se přiznám, že netuším, zda ve čtvrtek firmou nVidia uvedené čipsety nForce4 SLI ×16 jsou skutečně těmi plánovanými C51D (pro AMD), resp. C60D (pro Intel). Server DigiTimes totiž dnes píše, že čipset C51 pro platformu AMD bude uveden 20. září, přičemž datum uvedení varianty C60 pro platformu Intel zatím nebylo odhaleno. Informace tradičně pocházejí od taiwanských výrobců základních desek a těm, jak známo, nebývá nic svaté (zejména ne dokumenty s embargovanými informacemi).

Je jisté, že v tomto případě jde o čipsety s integrovaným grafickým jádrem na bázi GeForce 6200, čímž chce nVidia dohnat mírný náskok ATI, která již čipsety s integrovanými grafikami Radeon X300 nabízí. V tom případě by téměř jistě mělo jít o čipsety C51G a C60G, které se ve v květnu odhalených plánech také vyskytovaly. Server DigiTimes tvrdí, že uvedení takového čipsetu bude pro nVidii důležité, protože si tak zahojí ránu, kterou jí způsobil „rozchod“ z Microsoftem ohledně Xboxu 360, kam bude grafickou část dodávat ATI. Podle nVidie jí prý tento rozchod udělal 70miliónovou díru do rozpočtu pro toto čtvrtletí.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čipset C51 od nVidie bude příští měsíc

Žádné komentáře.