Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Čipset RS780D bude AMD 790GX

AMD 790GX Chipset logo

Zdá se, že nápad nVidie vytvářet i high-endové čipsety s integrovanou grafikou se zalíbil i druhé „kalifornské zelené“, tedy firmě AMD. Loni jste u nás mohli v souvislosti s povídáním o chystaném čipsetu AMD 780G narazit na zmínku o vyšším modelu „RS780D“ a nyní už je o něm poměrně jasno. Dostane název AMD 790GX, grafika, kterou ponese, se bude jmenovat ATI Radeon HD 3300 a půjde o nejvyšší z řady čipsetů s integrovanou grafikou. Prakticky jistá je podpora CrossFire X a ATI Hybrid Graphics, což bude obdoba Hybrid SLI od nVidie. U AMD to ostatně není poprvé, kdy se dá na čipsetu s integrovanou grafikou rozběhat CrossFire, jedním takovým počinem byla deska Gigabyte GA-MA69G-S3 s otevřeným PCI Express ×4 slotem pro vložení čehokoliv delšího, třeba i další PCI Express ×16 grafiky. Čipset 790GX však pro podporu CrossFire (X) dostane přímo od výrobce „štempl“.

Zbývá jen vyřešit hádanku, co to bude „RX780H“, o němž padla zmínka u příležitosti uvedení čipsetu AMD 780G (a dalších) v Číně.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čipset RS780D bude AMD 790GX

Středa, 30 Leden 2008 - 15:14 | Anonym | Jak moc asi bude výkoná ta integrovaná grafika?...

Zobrazit diskusi