Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Má rychlejší grafiku 73W Clarkdale nebo 4W Bay Trail Atom?

Kéž by se procesorový výkon zvedal 3x za 3 roky :-D (Už teď to čtu ... Však taky jo ty vopice chlupatá, se podívej na rozdíl mezi i5-660 a E5-2695 v2)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale ved to vidis aj z clanku -> ked je konkurencia o dve kola vzadu tak Intel nam kludne ponuka tak vylestene `refreshe` s par % CPU vykonu navyse - kde je najvyraznejsi `pokrok` potreba noveho mainboardu!!!

...a zatial sustreduje sily na snazenie poladit tie svoje ubohucke GPU (kde je zas o 10 kol pozadu oproti konkurencii) na o nieco menej ubohe :o(

Preto mi je dvojnasobne uprimne do placu z upadku AMD desktop cpuciek -> raz z dovodu ze si ich nemozem kupovat a druhy raz z dovodu, ze ani kusok nekonkuruju intelu... (nemusia rovno podielom na krku ale jednoducho realnou alternativou bez velkych kompromisov)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V podstate mozem potvrdit nieco podobne, skusil som WoT na mojom NTB (i5 540) a tablete (Z3740) a na tom atome to ide trochu lepsie :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co mas za tablet (ikdyz v cr je k dostani tusim stejne jen ten miix2)? Ja mam Z3740 v miix2 a jako ma vykonu bohate na rozdavani. Proste klasicke PCcko, daleko rychlejsi nez vetsina desktopu, co maji lidi doma, o kancelarich nemluve, v 350g baleni 8" placky:o) A pak se lidi divi, ze prodeje PC, klesaji, kdyz drtive vetsine ty domaci sracky s obskurnima XPckama snad jeste staci a par let stacit budou:o)
A intel chysta dalsi 14nm za par mesicu s teoreticky 2.5x nizsimi naroky na spotrebuju oproti 22nm .... za chvilku bude v tabletu i7ka:) No, vlastne uz v tech skutecne plnotucnych tabletech/ultraneco jsou, ale stoji 20 litru ..... se musim jenom smat tem detskym hrackam s arm bez OS, co nabizi ťamťung za 30 litru, pry slavi uz prvni prodanou desitku celosvetove:o)
Kdyz se clovek podiva do ceniku, tak konecna cena za z3740 pro zakaznika je 32$, coz velkoobchodni bude 15$? 10$?, mozna mensi. Clovek se fakt nestaci divit, proc za tyhle prachy jeste nekdo nekam dava pomale a zrave ARMy od podivnych vyrobcu, kde musi jeste otacet system (vetsinou predrazeny android), aby to nejak fungovalo na tech pochybnych architekturach a platformach .... proste jestli jim gugl a vyrobce arm neplati nejake tezke penize, ze to vubec pouzivaji a wohybaji ten jejich paskvil, tak to nechapu:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já mám na cestě Toshibu Encore koupenou za $190. Za ty prachy to nemá chybu. Teda chyb to má spousty, ale za ty peníze je odpustím. Například GPS bez dodatečnýho programu za 15 USD nebude fungovat, tablet nelze zároveň napájet a mít připojeno něco přes USB, OS je jenom 32bit přitom CPU je 64bit. Ovladače velký části HW pro Linux jsou nedostupný.

Jenže je třeba uvědomit si, proč je ten tablet takhle levný. Intelu i Microsoftu ujel vlak. V oblasti mobilních přístrojů mají na trhu směšný zastoupení a klasický PC upadají. Intel tak dává svoje CPU výrazně pod cenou a MS dokonce nabízí Windows úplně zadarmo. Samozřejmě z toho těžím já, jako zákazník a je mi úplně šumák, že je mobilní divize Intelu i MS v těžkej ztrátě.

Bez konkurence a nutno říct, že velmi kvalitní konkurence v podobě ARM a Androidu, by se tohle nestalo. Do telefonů je Android s ARM procesorem pro mě jasná volba. Na tabletu chci ale desktopový OS. Byl bych radši za Linux než Windows, ale v zásadě mi nejde ani tak o OS jako o programy a ty pro mě důležitý jsou dostupný na obou systémech. Snad se podaří dotáhnout do funkční podoby projekt Fedlet - Fedora pro Bay Trail tablety.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja si cim dal tim vic myslim, ze jde o elaborovany vyvoj. Nejdriv nabidnou sracky s armem a androidem a pak plny knedlik, ale ten taky nebude ze zacatku plny ..... sak to vidis krasne ne? Windows tablety, max 2GB ram a podobne .... proste jedou od nejhorsiho k nejlepsimu .... pak nabidnou vic RAM, nejake obaly, docky atd ..... ale az s novyma modelama, ktere budou nekompatibilni, samozrejme. Jak rikal Kryton:) "Bohužel ne, pane. Všichni roboti mají naprogramovanou dobu trvanlivosti. Kdybychom vydrželi věčně, jak by výrobci prodali své nejnovější modely?" a wotomtoje ..... kdyby se zaplnily obchody windows tabletama, myslis, ze by se prodal jediny s androidem?:o)))) Ale naopak to fungovat bude. Proc jsou v obchodech celosvetove asi tri pouzitelne modely s windows na tabletech? Myslis, ze je nikdo nechce? Nebo, ze je vyrobci nedokazou vyrobit? Ne, je to tim, ze tezi maximum z tabletu s androidem ... dokonce uz i krute pribarvujou cisla prodeju (viz tamtung), aby lidi nevedeli, ze uz je to davno mrtve a nikdo to nekupuje. A pak prijdou vitezoslavne s tablety s windows a baytrail:o) Ja poli telefonu WP docela zaspal, ale ztratu ma jasnou sanci dohnat, treba v CR uz je to mobilni dvojka.
Kdyby se windows tablety neprodavaly podle (minimalne) microsoftu, podle planu ..... tak mohl vyrobit gigatuny svych tabletu pod jakoukoliv znamou, neznamou, novou znackou ..... mohl koupit aces, asus nebo nekeho jineho za par susnu ... dneska uz tablet na kolene vyrabi kazdy cinan ..... tak proc myslis, ze to neudelali? Myslis, ze jen tak koukaji jak jim ujizdi vlak, kde stejny tablet, se stejnym HW, dokonce v pripade W8.1 na <10" dramaticky levnejsim operacnim systemem nez android, stoji ve finale 3x tolik??? Ne, maji tuhle symbiozu s vyrobci pekne pojistenou a predem naplanovanou .....
Vzpominam na snad vic jak rok stare preview tabletu od inventecu .... plnotucne W8, baytrail, 4GB ram, proste vsechno myslitelne v 7" tele ...... a dnes a mozna jeste ani za pul roku, rok, takovy tablet nesezenes ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten tablet on Inventecu se už prodává, samozřejmě ne pod značkou OEM výrobce: http://www.mp4nation.net/blog/2014/04/tq-incover-one-8-3-inch-hd-bay-tra... Akorát ta cenu je značně ustřelená.

Já bych zase tak paranoidní nebyl a neviděl všude spiknutí. Mnohem pravděpodobnější než že jsou to obchodní géniové je to, že to jsou pitomci. Těch je totiž nepoměrně víc.

MS se hroutí půda pod nohama. Pro mě je tablet s Androidem na nic, ale pro většinu lidí je v pohodě. Hrajou na něm hry, koukají na video, internet, poslouchají hudbu a čumí na ksichtoknihu. Tohle všechno zvládá tablet s Androidem z pohledu BFU líp a s nulovou údržbou. Díky vyšší efektivitě Linuxu oproti Windows to běží v pohodě i na pomalých ARM CPU s málo RAM.

Microsoft tak má velký problém a neví, jak ho řešit. Bojí se pustit do světa tablety za málo peněz s vysokým výkonem, ze kterých jde udělat desktop. Tím by si totiž totálně podkopal prodeje Windows pro notebooky a desktopy, kde chce za licenci na wokna stejně peněz, kolik stojí celej tablet s Androidem. Tam MS zkusil udělat tablet s Windows RT, což byl totální propadák a skončilo to pro něj obrovskou ztrátou. Zjistil, že takhle to nejde, tak další pokus jsou 8" tablety ořezaný tak, aby nešly píchnout do doku a udělat z nich desktop. Vzhledem k tomu, jak rychle spadla jejich prodejní cena na míň než 2/3 původní, to žádnej prodejní šlágr asi taky nebude.

Přijde mi, že MS se v současnej situaci plácá a neví, co dál. Je jim jasný, že jakmile přijdou o dominantní postavení Windows v dospělých počítačích, jejich celej bussiness se sesype jako balíček z karet.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tou efektivitou a pametovymi naroky linuxu, potazmo androidu, to mel byt doufam vtip. Kazdy vi, ze moderni windows, zvlast w8, maji podstatne, a to brutalne, nizsi naroky, nez tyhle srandasystemy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

W8 ještě nemám, tak nevím. Měl jsem jsem W7 s 1GB RAM a byla to úplná tragedie. Můj první telefon s Androidem měl 128 MB RAM. Dneska je podobný minimum jako 1GB pro Windows na Androidu 512MB. Android s 1GB RAM už je úplně v pohodě a pro bezproblémový fungování vždy a všude je ideální 2GB RAM. Pro normální fungování Windows (XP, 7) je třeba 2GB RAM a pro optimální 4 GB RAM. Dá se říct, že Android má poloviční paměťový nároky oproti Windows. A to je ještě samozřejmě Android značně nenažranej díky Javě.

Stačí se podívat na prodávaný Bay Trail tablety. Ty s Windows mají vždy 2GB RAM, plno těch androidových má jenom 1GB RAM, protože pro něj to stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O fungovani androidu se radej nebudu ani vyjadrovat .... a kdyz ti reknu, ze na 2GB ram mi bezi na baytrail tabletu, W7 ve vmwaru, tak asi neuveris, takze to nema ani smysl. Plne W8 je obrovsky moloch, ktery umi asi tak priblizne 1000x vic nez android. Android je jen male jadro a trapne androidi API, ktere ma mimochodem W8 taky, jmenuje se RT ...... I kdyby mely W8 10x vetsi naroky, porad to neomlouva naroky androidu. A uz jsou tablety s androidem, ktere maji 4GB ram, chape to snad nekdo? Ja ne, ale verim, ze 2GB na android smysl jeste maji ..... a to je fakt tragedie, jake hovno vlastne android je. Je nenazrany proto, ze je to studentsky projekt a gugl jej prevzal a nic do nej neinvestoval, proto tam vsechno bezi na pomale jave a ma astronomicke naroky.
Jinak androidi baytrail tablety 1GB ram nemaji, protoze zadne androidi baytrail tablety nejsou. Jsou akorat s clovertrailem, ktery je uz davno passe a intel je do tehto detskych tabletu dava za 3$. Baytrail (takova ta i7 v mobilnim segmentu) prece nikdo nebude davat do tabletu s androidem:o) Ano, samozrejme, ze se o tom mluvi, ale spis az to zas bude odpadni procesor po te, co na windows (opravdove) tablety, prijde cherrytrail a z baytrailu se stane jen stary kus zeleza nekde na sklade.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.